Je huis energiezuinig en duurzaam maken? Doe mee met de Wijkactie Portland Albrandswaard

Naar warmtepompactie

De energieprijzen zijn enorm gestegen. Het loont in ieder geval altijd om zoveel mogelijk energie te besparen. Overweeg je energiebesparende maatregelen, zoals een warmtepomp, lagetemperatuur verwarming, zonneboiler, inductiekookplaat of slimme energiemeters? En ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning?

De WoonWijzerWinkel organiseert in samenwerking met de gemeente Albrandswaard een speciale actie voor woningeigenaren uit de wijk Portland een wijkactie. Inwoners kunnen bij ons terecht met al hun vragen over het verduurzamen van hun woning. Er zijn vele mogelijkheden om je huis te verduurzamen. Op deze actiepagina geven we je inzicht in diverse duurzame maatregelen, hoe deze werken, ontdek je wat het kost en oplevert én hoe je dit kunt financieren. Als je je inschrijft voor deze wijkactie via de WoonWijzerWinkel profiteer je van de afspraken die de WoonWijzerWinkel met hun partners heeft gemaakt. Dat betekent een eerlijke prijs, uitvoering door een betrouwbare en gecertificeerde partij en een snellere installatie in huis. Wij helpen je graag verder met persoonlijk advies en offertes voor professionele installatie.

Via het online offerteformulier onderaan deze pagina kan je je direct inschrijven voor een vrijblijvende offerte. Wij zijn in dit offerteproces jouw bemiddelaar en kijken altijd naar de beste prijs-kwaliteitverhouding; verduurzamen zonder zorgen dus!

Benieuwd welke stappen je nu al kunt zetten? Wij hebben verschillende maatregelen voor je geselecteerd.


Veel verduurzamingsmaatregelen leiden direct tot een lagere energierekening.

Heb je een woning uit 1992 - 2005 of na 2005 en wil je je energierekeningverlagen?

Eigenschappen woning:

Goed geïsoleerde betonvloer | Goed geïsoleerde spouwmuur | Goed geïsoleerd dak | Mechanische ventilatie | Centrale verwarming Dubbelglas

Portland is een relatief nieuwe woonwijk. Gelegen in een waterrijk gebied verspreid over zes wooneilanden. Binnen een woonwijk hebben woningen vaak overeenkomsten. Woningen uit dezelfde bouwperiode hebben bijvoorbeeld aan dezelfde isolatie eisen moeten voldoen. Voor deze wijkactie in Portland zijn een aantal bouwjaren gekozen om als voorbeeld te dienen voor de verschillende type woningen. In deze bouwperiode werden woningen goed geïsoleerd. De isolatie van woningen uit deze bouwperiode is goed en standaard voorzien van mechanische of balansventilatie. Deze woningen zijn normaal gesproken goed genoeg geïsoleerd om een warmtepomp of andere vorm van elektrische verwarming te verwarmen.

Woningen die tussen 1992 en 2005 zijn gebouwd, zijn de eerste woningen waarbij er wettelijk isolatie-eisen zijn vastgelegd. In 1992 was de minimale eis voor dak-, gevel-, en vloerisolatie RC=2,5m²K/W. De woningen zijn hierdoor redelijk goed geïsoleerd.

De woningen zijn hierdoor redelijk goed geïsoleerd. Bij woningen die na 2005 zijn gebouwd zijn er strengere isolatie-eisen toegepast. Vanaf 2012 was de minimale eis RC=3,5m²K/W en vanaf 2015 is dit RC=5m²K/W. Toch kan het zijn dat er onvoldoende vloerisolatie is wanneer je vloerverwarming hebt of dat de kunststof kozijnen aan vervanging toe zijn.

Bekijk de bouwjaar flyer

Informatiebijeenkomst (hybride) Warmtepomp | 24 mei | Portland

Ontdek de voordelen van warmtepompen op onze informatiebijeenkomst!

Wil je je huis verduurzamen met een energie-efficiënte verwarmingsoplossing? Dan is onze informatiebijeenkomst over warmtepompen perfect voor jou! Warmtepompen zijn milieuvriendelijke alternatieven voor traditionele verwarmingssystemen. Ze halen warmte uit de lucht, grond of water en gebruiken dit om je huis te verwarmen. Wil je weten hoe warmtepompen werken en welke voordelen ze bieden? Kom dan naar onze bijeenkomst!

Datum: 24 mei

Tijd: 19:00 - 21:00 uur

Locatie: Hof van Portland 41, Rhoon

We kijken ernaar uit je te verwelkomen op onze warmtepompbijeenkomst!

Aanmelden gratis informatiedag

Ben je nog niet helemaal overtuigd van de voordelen van een energiezuinige woning?

Energiebesparende maatregelen zorgen ervoor dat je minder of zelfs helemaal geen gas en elektriciteit nodig hebt van het net. Daarom is het slim om maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp en verwarming toe te passen aan je woning.

5 redenen om mee te doen met de wijkactie in Portland


✔ Persoonlijk advies

✔ Eerlijke prijs

✔ Betrouwbare leveranciers

✔ Snelle levering

✔ Vakkundige installatieEnergiezuinig wonen is goed voor je portemonnee


Voor het verduurzamen van je woning kun je in aanmerking komen voor meerdere subsidies. Ben jij woningeigenaar? Dan kun je in aanmerking komen voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). De ISDE subsidie kun je aanvragen voor isolatie, een warmtepomp, een zonneboiler of een aansluiting op het warmtenet. Je kunt 15 tot 30 procent van de kosten terugkrijgen, afhankelijk van de maatregelen die je wil uitvoeren. De subsidie vraag je altijd aan nadat je de maatregelen hebt laten uitvoeren. Zorg wel dat je dit binnen 12 maanden na de uitvoering doet. Wanneer je niet in aanmerking komt voor de ISDE subsidie kun je gebruik maken van de Energiebespaarlening. De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee Huiseigenaren energiebesparende investeringen voor hun eigen woning kunnen financieren.


ISDE-subsidie aanvragenEnergiebespaarlening Warmtefonds

Aanmelden voor de collectieve wijkactie Portland warmtepompen.

Ben je van plan om jouw woning te verduurzamen met een warmtepomp en wil je daarvoor graag een prijsindicatie? Dan kan je via ons een offerte opvragen. Wil je eerst meer informatie of advies zodat je beter kunt inschatten welke maatregelen het beste bij jou passen? Dan kan je ook bij ons terecht voor advies.


1Offertekeuze
2Offertevragen
3Persoonlijke gegevens
Kies hier om een offerte voor een warmtepomp te ontvangen.

Besparen met de BMP Verduurzaam hypotheek!


Als je jouw woning duurzaam wilt verbouwen, wil je natuurlijk weten welke financiële mogelijkheden er zijn. Gelukkig zijn er verschillende slimme opties beschikbaar, zoals het gebruik van spaargeld of het afsluiten van een verduurzaamhypotheek. Met de Verduurzaamhypotheek kan je alle energiebesparende maatregelen financieren die je in jouw woning wilt treffen, zoals zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp. BMP Finance uit Barendrecht adviseert je graag over de financiële mogelijkheden en welke opties het beste bij jouw wensen en situatie passen.

Bekijk nu de mogelijkhedenAfspraak maken