Gemeente Pijnacker-Nootdorp

Gemeente Pijnacker-Nootdorp ziet duurzaamheid als een kans.


Zij proberen de CO2-uitstoot omlaag te krijgen door over te stappen op andere energiebronnen, zie voor meer informatie hierover het Energietransitieplan onder deze tekst. Maar verzamelen ook het afval van inwoners en ondernemers op een duurzame en efficiënte manier. Benieuwd wat de gemeente Pijnacker-Nootdorp nog meer doet aan duurzaamheid of wat jij zelf kan doen? Hieronder of op de eigen website van gemeente Pijnacker-Nootdorp vind je meer informatie.


Bij de WoonWijzerWinkel kun je terecht voor alle informatie over het verduurzamen van jouw woning. WoonWijzerWinkel adviseert onafhankelijk, waardoor je kunt vertrouwen op het betrouwbare, objectieve advies over het verduurzamen van jouw woning.


In de showroom in Rotterdam kun je zien én ervaren welke oplossingen er zijn op het gebied van duurzaam wonen. De experts geven onafhankelijk en persoonlijk advies en helpen jou met het aanvragen van vrijblijvende offertes. Je kunt ook online offertes aanvragen. Met ruim 300 WoonWijzerWinkel gecertificeerde bedrijven ben je verzekerd van kwaliteit tegen een scherpe prijs en word je ontzorgd met WoonWijzerWinkel-garantie op de werkzaamheden.

Download de Energietransitieplan en de Omgevingsvisie van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Energietransitieplan

Energietransitieplan

"De eerste stap in de warmtetransitie is het reduceren van de warmtevraag."

 

Omgevingsvisie

Omgevingsvisie Pijnacker-Nootdorp

"Het lijkt nog zo ver weg, maar in de Omgevingsvisie wordt beschreven hoe Pijnacker-Nootdorp er in 2050 uit kan zien."

 


Duurzaam wonen

Op naar echte schone energie!


Als je wilt beginnen met energie besparen, is het belangrijk er achter te komen welke maatregel voor jouw woning en situatie het meest geschikt zijn. Dit kan je doen door te beginnen met de gratis online woningscan (zie hieronder) en meer te lezen over energiebesparende maatregelen of langs te komen in de WoonWijzerWInkel. Op deze pagina vind je een aantal hulpmiddelen om te starten met het verduurzamen van je woning.

WoonWijzerWinkel Rotterdam


De WoonWijzerWinkel adviseert onafhankelijk, waardoor je kunt vertrouwen op betrouwbaar, objectief advies over het verduurzamen van jouw woning. Wij verwelkomen je graag met een kopje koffie in onze showroom van 2.500m², waar vele duurzame oplossingen te zien zijn, van eenvoudige verbeteringen tot technische installaties. Er zijn oplossingen beschikbaar voor iedere woning en voor ieder budget. Wil je gericht advies over jouw woning, dan kan je een afspraak maken met één van onze adviseurs.

Ben je voldoende geïnformeerd en wil je stappen ondernemen? Dan kunnen wij een vrijblijvende offerte voor je aanvragen. Wij werken samen met diverse gerenommeerde bedrijven in jouw regio, die een vrijblijvende offerte aan je kunnen uitbrengen. Wij zijn in dit offerteproces jouw bemiddelaar en kijken altijd naar de beste prijs/kwaliteit verhouding; verduurzamen zonder zorgen dus!


Openingstijden winkel Di - Vrij | 11:00 - 17:00 uur
Za - Zon | Gesloten
Het adres: Directiekade 2, 3089 JA Rotterdam 010 747 0147 of Mail naar: [email protected]Subsidie en Duurzaamheidslening Pijnacker-Nootdorp


Er zijn zowel landelijk, provinciale als regionale subsidies aan te vragen, kijk daarom altijd bij je eigen gemeente welke optie zijn bieden. Vaak zijn subsidies te combineren. Zo wordt het verduurzamen van jouw woning voordeliger! Heb je hulp nodig bij de aanvraag van een subsidie? Neem dat contact op met een van onze adviseurs.
Woningeigenaren kunnen bij de gemeente een Duurzaamheidslening aanvragen voor energiebesparende maatregelen aan of in de eigen woning. Let op: de lening is alleen online aan te vragen.


Duurzaamheidslening Pijnacker-Nootdorp

Isolatiesubsidie Pijnacker-Nootdorp

Flyer_ZonneboilerACTIE_concept01.7_Flyer front_Flyer front_Flyer front

Aan de slag? Wij helpen je graag op weg!

Hoe kan je thuis geld en energie besparen? Met welke maatregelen begin je en hoe weet je welke maatregelen voor jou het beste zijn? Welke subsidies zijn er? En waar vind ik een betrouwbaar bedrijf voor het uitvoeren van deze duurzame maatregelen? Wij helpen je graag met het verduurzamen van jouw woning. Om hier achter te komen bieden wij persoonlijk advies, volledig passend bij jou situatie en portemonnee. Telefonisch, via videobellen in onze showrooms of bij jou thuis aan de keukentafel. Wil je een uitgebreid, persoonlijk adviesgesprek over verduurzaming van jouw woning? Dan kan je hieronder een afspraak maken met onze adviseur. En vraag direct een persoonlijk advies aan.


Adviesgesprek digitaal €125,-

Wil je liever advies op afstand? Onze adviseur laat je via beeldbellen graag de verschillende duurzame oplossingen in de showroom zien.

Maak een afspraak
Adviesgesprek showroom €125,-

Tijdens een persoonlijke adviesgesprek in onze showroom, loop je samen met onze adviseur je wensen voor jouw woning door.

Maak een afspraak
Woningopname aan huis €195,-

Tijdens een woningopname bekijkt onze adviseur de woning van top tot teen waarna aan de "keukentafel" de opties met je besproken worden.

Maak een afspraak

Je wilt je wooncomfort verbeteren, besparen op je energierekening of slim investeren in je woning. Wat zijn de juiste oplossingen en waar kan je het beste mee beginnen? Wij denken met je mee! Meer info over de WoonWijzer ServiceGarantie en in onze privacyverklaring leest je hoe wij in dit proces met jouw gegevens omgaan.

Doe de GRATIS woningscan

Gratis hulp en advies bij het verduurzamen van je huis


✔ We geven snel inzicht in wat realistisch is voor jouw huis

✔ We helpen bij het vinden van aannemers

✔ En vragen wij offertes voor je aan

✔ Met € 5.000,- WoonWijzerGarantie (Bekijk De 7 Zekerheden)


Doe hier de GRATIS woningscan!

scan banner2_Tekengebied 1

Veelgestelde vragen

Aardgasvrij, waarom eigenlijk?

Bijna 95 procent van de 7,7 miljoen huishoudens in Nederland gebruikt aardgas voor verwarming, warm water en om op te koken. We hebben in Nederland in het Klimaatakkoord afspraken gemaakt om in 2050 bijna CO2 neutraal (geen uitstoot broeikasgassen) te zijn. We stoppen daarom gefaseerd met het gebruik van aardgas.

Wat betekent aardgasvrij concreet?

Iedereen krijgt ermee te maken. Dat betekent dat u niet meer op aardgas kookt maar elektrisch gaat koken. Uw woning wordt op een andere manier verwarmd.

Wanneer is mijn gemeente aardgasvrij?

Uiterlijk in 2050 moet elke gemeente in Nederland aardgasvrij zijn. Dat is een enorme opgave die niet van vandaag op morgen gereed is. We weten nu nog niet wanneer welke wijk aan de beurt is. Het is de bedoeling dat iedere gemeente uiterlijk begin 2021 een Warmtevisie vaststelt. Daarin staat het voorlopige alternatief voor aardgas per wijk. Ook staat daarin beschreven welke wijken het meest kansrijk zijn om in 2030 aardgasvrij te zijn.

Moet ik verbouwen of mijn huis aanpassen?

Als u op gas kookt, moet dat op den duur worden vervangen door een elektrische oplossing zoals inductie of keramisch. In de meeste gevallen moet daarvoor een extra groep in de meterkast worden aangelegd. Voor welke alternatieve nieuwe warmtevoorziening ook gekozen wordt, bijna altijd zijn extra isolatiemaatregelen nodig. Het kan dus nooit kwaad om daar al mee te beginnen.

Welke alternatieven voor aardgas zijn er?

Er zijn verschillende manieren om woningen te verwarmen zonder aardgas. De ontwikkelingen hiervoor liggen echter niet stil. We zijn nu bekend met de volgende betrouwbare en veilige oplossingen:

  • Warmtenetten: dit zijn netwerken van leidingen onder de grond, waar warm water doorheen stroomt. Dit warme water is afkomstig van een warmtebron in de buurt. Het kan worden gebruikt om huizen te verwarmen met vloerverwarming en/of wandverwarming, of met radiatoren.
  • Elektrische oplossingen: een huis kan ook worden verwarmd elektrische apparaten. Dit gebeurt in bijna gevallen met een warmtepomp. Die verwarmt een huis als een soort 'omgekeerde koelkast'. In huis ligt dan meestal vloerverwarming en/of wandverwarming.
  • Hernieuwbaar gas / innovatie: dit is waterstof of biogas dat wordt geproduceerd door de vergisting van mest of andere afvalproducten. In een woning werkt groen gas exact hetzelfde als aardgas voor verwarmen en koken. Het enige verschil is, dat de herkomst van het gas duurzaam is.

Mijn cv-ketel is aan vervanging toe, wat nu?

Een cv-ketel kopen is een behoorlijke investering. Twijfelt u over de aanschaf van een nieuwe cv-ketel? Bij veel energie- en installatiebedrijven is het ook mogelijk om te huren of te leasen. Bij lease koopt u de cv-ketel over een bepaalde periode af. Bij huur betaalt u een vast bedrag per maand. Kijk op de website van de Consumentenbond voor meer informatie over de voor- en nadelen bij het kopen, leasen en huren van een cv-ketel.