Inkoopactie elektrisch koken Albrandswaard

Nederland wil in 2050 aardgasvrij zijn. Dit betekent dat we overstappen op andere, schonere alternatieven voor het verwarmen van onze woningen koken en warm water. De overgang naar deze alternatieven voor aardgas verloopt geleidelijk. Niet gelijk vandaag of morgen, maar wel in de komende jaren tot aan 2050. Hoe kun je je daar goed op voorbereiden?

Iedereen kan overstappen van koken op gas naar koken op elektriciteit. Je gaskookplaat vervangen door een elektrische kookplaat is de eerste stap naar een gasvrije woning. Let op; overstappen op elektrisch koken kan gevolgen hebben voor de elektrische installatie in jouw woning. Voordat je overstapt is het zaak te kijken naar de stopcontacten in je keuken en je meterkast. Het kan namelijk zijn dat je deze moet ombouwen.

Het hebben van een geschikte aansluiting is dan ook belangrijk voor een elektrische kookplaat. Hoe controleer je of je de juist aansluiting hebt in je keuken. Zit er een stopcontact met 5 ingangen dan heb je een Perilex stopcontact en is deze waarschijnlijk al geschikt voor het aansluiten van een elektrische kookplaat. Heb je geen 5-polig Perilex stopcontact dan is jouw aansluiting niet geschikt voor een elektrische kookplaat. En moeten er aanpassingen gedaan worden in je meterkast, daarnaast moet er mogelijk een speciale aansluiting komen achter de kookplaat. Heb je geen ervaring op het gebied van werken met elektra? Laat dit dan door een erkend elektricien doen.


 • Instapmodel
 • zonnepanelen foto
 • ETNA KI2160ZT
 • Inductiekookplaat 59 cm breed, 4 kookzones, 10 kookstanden en kinderslot.

  Aansluiting op 2 fasen (7,6 kW)
  * € 300,-
 • Meerprijs Perilex aansluitkabel 1,5 mtr

  € 18,15,-
 • Inductiekookplaat
 • zonnepanelen foto
 • Siemens iQ100
 • Inductiekookplaat 60 cm breed, 4 kookzones, 17 kookstanden, power boost functie.

  Aansluiting op 2 fasen (7,6 kW)
  * € 480,-
 • Meerprijs Perilex aansluitkabel 1,5 mtr

  € 18,15
 • Inductiekookplaat
 • Sunpower
 • Bosch PXY675DC1E
 • Inductiekookplaat 60,6 cm breed, 4 kookzones, 17 kookstanden en PowerBoost functie.

  Aansluiting op 2 fasen (7,6 kW)
  * € 732,-
 • Meerprijs Perilex aansluitkabel 1,5 mtr

  € 18,15-
 
* Let op: Dit product wordt niet geleverd met een stekker. Elektrische-, inductie- of keramische kookplaten werken meestal op een 2- of 3-fase aansluiting. Dit is per meterkast verschillend. Installatie dient door een erkend installateur te gebeuren. Bij verkeerd aansluiten kan het apparaat defect raken en kan je garantie vervallen. Montage mogelijk 1 op 1 vervanging- aansluiten Perilex-stekker en plaatsen kookplaat in sparing € 100,-

Moet je de meterkast aanpassen?

Als je op elektriciteit gaat koken, vraag je soms heel veel stroom in één keer. Dat moet je meterkast wel aankunnen. Hoe makkelijk je een inductiekookplaat aan kan sluiten hangt af van hoeveel elektriciteit deze verbruikt. In sommige gevallen heb je een aangepaste of moderne meterkast (met 3 fasen) nodig met een speciale kookgroep. Ben je van plan om je woning nu of in de toekomst volledig gasvrij te maken? Dan is het verstandig om een extra krachtgroep aan te leggen. Je meterkast is dan gelijk geschikt voor de warmtepomp die je nodig hebt voor het verwarmen van je woning met elektriciteit.

Inductiekookplaat

ETNA KI2160ZT

Instapmodel

De ETNA KI2160ZT inductie kookplaat is 59 cm breed en heeft 4 kookzones. Met deze inductie kookplaat kan je het gemak van elektrisch koken ervaren. De kookplaat is voorzien van panherkenning, kinderslot, kookduurbegrenzing en indicatie van de restwarmte. Met deze indicatie kan je direct zien of een kookzone na het koken nog warm is. De kookplaat moet worden aangesloten op 2 fasen. Gemakkelijk bij deze kookplaat is dat die geleverd wordt met het snoer eraan. Aan deze 5-aderige kabel kan de Perilex stekker gemaakt worden (1400mm).


✔ 4 kookzones met boostfunctie

✔ Timerfunctie per zone

✔ Centrale tiptoetsbediening


Prijsindicatie met Perilex aansluitkabel

€318,-

Inductiekookplaat

Siemens iQ100 EH651FEB1E

Altijd goed

Deze Siemens EH651FEB1E inductie kookplaat heeft 4 kookzones met handige boosterfunctie. Bediening zonder knoppen. Met de innovatie touchSlider technologie kun je de temperatuur van de kookzones instellen door ofwel rechtstreeks op de juiste plaats van de schaalverdeling te tikken ofwel met je vinger er naartoe te schuiven. Met de powerBoost-functie versnel je de kookprestaties met 35 tot 50%. Hierdoor zijn pannen zeker 35% sneller warm en zijn grote hoeveelheden ook 35% sneller klaar.


✔ Snel, veilig en gemakkelijk schoon te maken

✔ Kookwekker met uitschakelfunctie voor de kookzones

✔ De turbo voor de powerBoost-functie


Prijsindicatie met Perilex aansluitkabel

€ 498,-


Inductiekookplaat

Bosch PXY675DC1E

Haal het meeste uit jouw inductieplaat

Met de Bosch PXY675DC1E inductiekookplaat kan je nog sneller koken. Met de PowerBoost, die op elke kookzone is te gebruiken kan je tot 50% sneller koken. De kookplaat beschikt over 4 verschillende kookzones die afzonderlijk in te stellen zijn. Wil je de pan ergens anders neerzetten? verplaats hem simpelweg over de kookplaat en de warmte wordt automatisch overgezet dankzij MoveMode.


✔ QuickStart, snel beginnen met koken

✔ MoveMode, koken als een chef

✔ PanBoost, snellere panwarmte


Prijsindicatie met Perilex aansluitkabel

€ 750,-


Snel, energiezuinig en makkelijk schoon te maken

De overstap naar elektrisch koken op inductie is een gemakkelijke stap om de CO2-uitstoot in jouw huishouden te verminderen. Inductiekookplaten verbruiken 20% minder stroom dan bijvoorbeeld een keramische plaat. Bij koken op gas gaat circa 50% van de warmte verloren. Bij een inductiekookplaat heb je slechts 10% warmteverlies. Een inductiekookplaat wordt verwarmd door een magnetisch veld, waardoor je na 20 seconden al kunt gaan bakken of koken. Daarbij is de aanschaf van inductie ook voordelig en ook een stuk veiliger dan een gaskookplaat. Er wordt geen gebruik gemaakt van open vuur en de pannen staan stevig op een vlakke ondergrond. Zodra je je pan van het vuur haalt, wordt hij koud. Nooit meer gedoe met schoonmaken van de gaspitjes, maar gewoon makkelijk afnemen met een vochtige doek.

Offerte aanvraag

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij helpen je graag op weg. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Vul hieronder je gegevens in. Nadat wij je aanvraag ontvangen hebben delen wij de gegevens met de installateur. Zij nemen vervolgens contact met je op voor een afspraak.
* verplicht invullen


Gegevens - Stap 1 van 2
Meerdere opties zijn mogelijk

Veelgestelde vragen

Is mijn woning geschikt om elektrisch te koken?
Jazeker, elke woning is geschikt om elektrisch te koken. Wil je een elektrische kookplaat aanschaffen? Dan kunnen wij 2 extra groepen installeren in de meterkast en een perilex-aansluiting maken in de keuken. De perilex-aansluiting is geschikt voor een elektrische kookplaat van maximaal 7500 Watt.
Het verschil tussen inductie en een elektrische kookplaat
Een inductiekookplaat creëert zelf geen warmte maar werkt met elektromagnetische straling. hebben verwarmingselementen en de elektrische stroom creëert warmte zodat er met de warmte in de pannen gekookt kan worden.
Moet je de meterkast aanpassen?
Een inductiekookplaat met een laag verbruik (3680 watt) kan aangesloten worden op een standaard stopcontact en in een standaard meterkast (1 fase). De meeste inductiekookplaten verbruiken echter meer stroom. In dat geval heeft u een speciaal Perilex stopcontact nodig en een aparte kookgroep in uw meterkast. Een aparte kookgroep past vaak wel in de meterkast, maar mocht dit niet het geval zijn, dan wordt er een kastje naast geplaatst. Een Perilex aansluiting is een speciale stekkerdoos met meer vermogen. Deze heeft 5 gaatjes in tegenstelling tot het bekende standaard stopcontact met 2 gaatjes.
Is een extra groep noodzakelijk als ik elektrisch wil koken?
De meeste elektrische kookplaten hebben een perilex-stekker. Deze kookplaat vraagt meer vermogen dan een normale stekker, dus het is noodzakelijk om een extra groep te laten installeren.
Wie plaats mijn zonnepanelen?
Wij werken tijdens deze actie samen met Solar engineers. De installateurs waarmee we samenwerken beschikken over jarenlange ervaring.
Is een plat dag geschikt?
Platte daken zijn ook geschikt omdat via de stellages waarop de panelen bevestigd worden een ideale hoek en helling kan worden gekozen. Een dakoppervlak zonder obstakels (zoals een schoorsteen) maakt het makkelijker voor een installateur om de panelen in een mooie opstelling neer te leggen
Kan ik met mijn pannen elektrisch koken?
Dit kun je testen door een magneet tegen de onderkant van de pan te houden. Plakt de magneet niet? Dan kun je de pan niet op inductie gebruiken.
Wat is goedkoper koken op gas of elektriciteit?
Koken op gas is duurder dan koken op stroom (elektrisch koken). Jaarlijks verbruikt u met een gaskookplaat ongeveer 37 m3 aan gas, terwijl uw stroomverbruik met inductie koken op ongeveer 175 kWh aan stroom per jaar ligt. Dit is een aanzienlijk verschil.
Hoeveel gas verbruik je met koken op gas?
Een gemiddelde gaskookplaat verbruikt jaarlijks zo'n 37m3 gas. Met de huidige prijzen betaal je voor koken €66,80 voor per jaar.