fbpx

 
 

 

Met slimme gadgets naar een duurzaam huis

Duurzaamheid staat hoog op de lijst met prioriteiten van de regering, en waarschijnlijk ook bij u thuis. We willen allemaal wonen in een schoon milieu, en de wereld gezond achterlaten voor de komende generaties. Maar dat gaat niet vanzelf, daar zullen we allemaal ons best voor moeten doen. Toch hoeft dat niet altijd veel geld te kosten, en het hoeft ook zeker niet ten koste te gaan van het wooncomfort.
 

 
Het menselijk gedrag is een van de belangrijkste beïnvloeders van energieverbruik in huis. Een slimme woning biedt kansen om comfortabel te wonen én te besparen op energiekosten. Maar welke producten maken uw huis slim?

Wat zijn slimme apparaten?

Stookkosten dragen flink bij aan de energierekening. U kunt de kosten drukken door bijvoorbeeld de verwarming lager te zetten voordat u gaat slapen. Maar wat als dit automatisch gebeurt? Met een slimme thermostaat is dat geen enkel probleem. Je stelt uw verwarmingsschema in en de zelflerende thermostaat past zich aan aan uw gedrag. Zo bespaart u eenvoudig op stookkosten.

Lampen aanpassen aan uw gedrag

Bespaar op uw energierekening door efficiënt te verlichten. Met slimme lampen kunt u verlichting in huis automatiseren. Zo kunt u instellen dat de lampen aangaan als u thuiskomt of juist uitgaan als u de ruimte verlaat. De lampen zijn verkrijgbaar in de meest voorkomende fittings en werken op LED-lampen. Een nieuwe trend in LED-verlichting zijn de LED-strips. Deze lichtstrips kunt u eenvoudig aanbrengen in kasten, onder deuren of tafels. Ze zorgen voor hogere lichtopbrengst en extra sfeer in huis. U kunt de strips ook laten communiceren met andere lampen in huis en zo besparen op de energierekening.

 


Maak jouw apparaten slim

Slimme stekkers zijn kleine accessoires die u plaatst tussen het stopcontact en uw apparaat. Dankzij de schakelaar die op de stekker zit, kunt u producten in het stopcontact laten zonder dat ze stroom slurpen. Stekkers zoals de Smart Plug bedient u eenvoudig met je mobiel. Zo maakt u uw apparaten slim en bespaart u op energiekosten.

Op onze WoonWijzerWebshop zijn een aantal slimme apparaten te vinden, zoals de WOOX Aan/uit op afstand Smart.

Bekijk en bestel hier uw slimme apparaten