Inkoopactie Zonneboiler Albrandswaard

De WoonWijzerWinkel organiseert samen met de gemeente Albrandswaard een zonneboiler actie voor woningeigenaren uit de wijk Portland. Als je je inschrijft voor deze actie via de WoonWijzerWinkel profiteer je van de afspraken die de WoonWijzerWinkel met hun partners heeft gemaakt. Dat betekent een eerlijke prijs, uitvoering door een betrouwbare en gecertificeerde partij en een snellere installatie in huis. Wij helpen je graag verder met persoonlijk advies en offertes voor professionele installatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Een zonneboiler is een systeem wat zonnewarmte omzet in warm water. Het thermisch zonneboilersysteem van Solesta is innovatief en relatief goedkoop. Het bestaat onder andere uit een zonnecollector met meerdere vacuümbuizen om de zonnewarmte op te vangen en een compacte opslagmodule. Deze module kan energie opslaan wat overeenkomt met de energie die nodig is om 280 liter water van 12 graden naar 37 graden douchewater te verwarmen. Het systeem is aan te sluiten op jouw combi cv ketel, warmtepomp, boiler, doorstroomapparaat maar ook op een eventueel warmwater net.

Rekenvoorbeeld


Solesta Smartline 25 buis             

Montage standaard opstelling

Totaal                                             

Subsidie per 1/1/2022

Netto investering incl. btw totaal                   

 

Prijzen


€ 1.140,-

€ 1.059,-

€ 4.199,-

€ 1.115,-

€ 3.084,-

 

Hier voor krijg je


 • Dak collector met 25 vacuümbuizen
 • Montage set schuin dak
 • Flexibele geïsoleerde collector leidingen     
 • Opslagmodule met RVS warmtewisselaar
 • Grundfoss pomp set
 • Bijbehorende slangen en koppelingen
 • Plaatsen en aansluiten van het gehele systeem (Inclusief klein materiaal)
 • Monitoring op jouw mobile device
 • Voor enkele na-verwarmers zal er een extra sensor gemonteerd moet worden.

 
Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler is een systeem dat zonnewarmte omzet in warm water. Het systeem reageert op infraroodstraling van de zon en is daarom functioneel in zomer en winter.


Illustratie-werking-zonneboiler-scaled


Hoe werkt een zonneboiler?

Zonnewarmte omzetten in warm water

Een zonneboiler is een systeem wat zonnewarmte omzet in warm water. Het systeem reageert op infraroodstraling van de zon en is daarom functioneel in zomer en winter. Een zonneboiler bestaat uit verschillende onderdelen. Een collector en een compacte opslagmodule (buffervat). De collector wordt op het dak gemonteerd en is voorzien van heatpipes. De zon verwarmt een vloeistof in de heatpipes en geeft deze warmte door aan de opslagmodule. De opslagmodule staat binnen en is aangesloten op de koud waterleiding. De warmtewisselaar is de opslagmodule zorgt ervoor dast het voorverwarmde water de combiketel instroomt. Daardoor hoeft jouw combiketel veel minder te verwarmen waardoor jouw gasverbruik aanzienlijk daalt. Wanneer je een warmtepomp met na-verwarmer of een elektrische boiler heeft, zorgt een zonneboilersysteem voor een enorme besparing op het elektriciteitsverbruik. De opslagmodule is ook rechtstreeks aan te sluiten op jou wasmachine.  

Het systeem werkt als volgt:

 • De collector wordt op het dak gemonteerd en is voorzien van vacuümbuizen.
 • De infraroodstraling van de zon verwarmt de vacuümbuizen.
 • Door water te laten circuleren tussen collector en de opslagmodule wordt de warmte opgeslagen.
 • De compacte opslagmodule staat binnen en is aangesloten op de koud-waterleiding.
 • De warmtewisselaar in de opslagmodule zorgt ervoor dat het door de zon voorverwarmde water uw combiketel (of ander warm-watertoestel) instroomt. 


Zo hoeft jouw warm-watertoestel veel minder water te verwarmen, waardoor jouw gas of elektra-verbruik aanzienlijk daalt.


Lees hier meer informatieInvestering Subsidie Duurzame Energie (ISDE)

Ook in 2022 kan je de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) krijgen voor een zonneboiler. Deze subsidie gaat uit van de nationale overheid (RVO), die zo de aankoop van duurzame verwarmingsinstallaties financieel wil ondersteunen.

De indicatieve subsidiebedragen zijn aangegeven in de apparatenlijst Zonneboilers op de website van het RVO, de definitieve toekenning wordt berekend op het moment van de aanvraag en is gebaseerd op de dan geldendegasprijs. Voor Solesta gelden de volgende bedragen:

Meldcode Omschrijving  Inicatief subsidiebedrag
KA18437 Solesta Smartline Zonneboiler 20 €    914,00
KA18438 Solesta Smartline Zonneboiler 25 € 1.115,00
KA18439 Solesta Smartline Zonneboiler 30 € 1.291,00

 

 

Zonneboiler rendement en terugverdientijd


Een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat 20 tot 25 jaar mee en heeft een terugverdientijd van 6 tot 9 jaar. Dat verschilt met hoe vaak je de boiler gebruikt. Ben je bijvoorbeeld lid van een driepersoons huishouden dat ’s ochtends en ’s avonds doucht? Dan kan je zelfs een terugverdientijd van 5 jaar realiseren. Zo bespaart u al gauw 280 euro per jaar. Met een huishouden bestaande uit 4 personen kan je 280m3 gas besparen wanneer je gebruik maakt van een zonneboiler. De huidige prijs ontwikkelingen op de energie markt zal dit verkorten en daarbij is de inflatie ontwikkelingen nog niet meegenomen. Benieuwd naar jouw zonneboiler rendement? Neem dan contact met ons op.

10 argumenten


 • Levert tot 4x zoveel vermogen als een zonnepaneel
 • Compacte opslagmodule levert tot 280 liter voorverwarmd douchewater
 • Nauwelijks onderhoud
 • Hogere woningwaarde en energielabel
 • Binnen vier uur geïnstalleerd
 • Maximaal besparen op gas
 • Eenvoudig monitoren via de App 
 • Hoog rendement, zelfs in de winter 
 • Ook aan te sluiten op warmtepomp of boiler
 • Tot 70% besparing op energiekosten voor warm water

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Een offerte aanvragen? Stuur vandaag nog jouw gegevens en wij gaan voor je aan de slag.


1Inschrijf formulier zonneboiler
2Versturen

Veel gestelde vragen over de zonneboilers

Wat is de optimale ligging van een zonneboiler?
De ideale hellingshoek is tussen de 36 en 45 graden. Plaats de zonnecollector(en) 5 graden ten westen van het zuiden, zodat deze het grootste deel van de dag in de zon staat.
Is er subsidie voor zonneboilers?
Ja, er zijn verschillende regelingen voor zonneboilers. Zowel voor particulieren als voor bedrijven is er vanuit de overheid subsidie beschikbaar. Ja, de Rijksoverheid heeft een subsidieregeling genaamd de ISDE regeling. Hiervoor geldt een aantal voorwaarden waar het zonneboiler systeem aan moet voldoen. Bekijk het gewenste systeem op RVO.nl (ISDE subsidie)
Werkt de zonneboiler met elke C.V-ketel?
Ja. Wij zorgen voor eventuele extra koppelingen en componenten als dat bij jouw C.V. nodig is.
Hoe worden de zonnecollectoren op het dak gemonteerd?
Het monteren van de zonnevollectoren op het dak gebeurd middels een speciaal daarvoor ontwikkeld frame. Deze frame zijn eenvoudig in elkaar te zetten en te plaatsen. Middels de frames is een stabiele en veilige montage van de zonnecollectoren mogelijk. Voor de verschillende type daken, zijn verschillende montage frames verkrijgbaar. Houd hier rekening mee.
Wat levert een zonneboiler op?
Een zonneboiler is het meest rendabel wanneer je hem alleen gebruikt voor het opwarmen van tapwater. Bij een gelijk dakoppervlakte levert een vacuümbuis collector een hoger rendement op dan vlakke plaat collectoren. Een huishouden van 3 personen bespaard al snel hiermee 250 m3 gas per jaar wat een besparing oplevert van €360,- per jaar. *Prijspeil gas 2022 €1,45 per m3
Waaruit bestaat het onderhoud van een zonneboiler?
Een zonneboiler gebaseerd op het terugloop systeem, gevuld met water, vergt vrijwel geen onderhoud. Alleen jaarlijks wat water bijvullen. Bij een glycol gevuld systeem wordt er geadviseerd om de glycol elke 3 jaar te vervangen. Wanneer de collector op het dak uit vacuümbuizen bestaat dan hoeven deze niet gereinigd te worden. Bij vlakke platen wordt er geadviseerd deze jaarlijks te reinigen.
Kan ik met een zonneboiler van het gas af?
Alleen met een zonneboiler kan dat niet. Er zijn namelijk periodes dat de zon niet schijnt. Combineer je de zonneboiler met een warmtepomp, dan zijn er meer en betere mogelijkheden.
Kan ik met een zonneboiler elektriciteit opwekken?
Nee. De boiler is bedoeld om tapwater, vloerverwarming of radiatoren te verwarmen.
Wat is de levensduur van een zonneboiler?
De officiële levensduur van een complete installatie is 20 jaar. De praktijk wijst uit dat veel onderdelen zelfs 25 jaar meegaan.