Gemeente Albrandswaard

De WoonWijzerWinkel is het officiële Energieloket voor de gemeente Albrandswaard. Bij de WoonWijzerWinkel kun je terecht voor alle informatie over het verduurzamen van jouw woning. Wij adviseren onafhankelijk, waardoor je kunt vertrouwen op het betrouwbare, objectieve advies over het verduurzamen van jouw woning.

Zoals je waarschijnlijk al weet is heel Nederland in 2050 aardgasvrij. Hiervoor moeten een aantal dingen veranderen, zoals de manier van verwarmen van jouw woning, het verwarmen van water en de manier waarop we koken. De reden voor een aardgasvrij Nederland is omdat het gebruik van aardgas zorgt voor meer dan twee derde van CO2-uitstoot. CO2 is een broeikasgas dat zorgt voor de opwarming van de aarde. In het landelijke Klimaatakkoord uit 2019 is besloten dat er in 2030 al 1,5 miljoen woningen (20 procent van het totaal in 2050) aardgasvrij moeten zijn.

De gemeente Albrandswaard is nu al begonnen om alle woningen, bedrijven en andere gebouwen klaar te maken voor een aardgasvrij bestaan. In de Warmtevisie Albrandswaard kun je lezen welk alternatief voor jouw wijk het beste past. De WoonWijzerWinkel is het energieloket voor Albrandswaard en adviseert en helpt jou graag bij de mogelijkheden om te verduurzamen voor jouw woning!

Download de ‘Warmtevisie Barendrecht'

WARMTEVISIE, ROUTE NAAR 2050

Transitievisie Warmte Albrandswaard

Als eerste stap in de warmtetransitie hebben wij deze Warmtetransitieagenda opgesteld.’

Aardgasvrij Albrandswaard

Het gebruik van aardgas stopt, dus ook in Albrandswaard. Daarom zoeken we naar andere energiebronnen voor koken en het verwarmen van huizen en water. De overgang naar deze alternatieven voor aardgas verloopt geleidelijk. Hoe de overgang gaat, is te zien in deze video.Doe mee met de
Wijkactie Portland


De WoonWijzerWinkel organiseert in samenwerking met de gemeente Albrandswaard een speciale actie voor woningeigenaren uit de wijk Portland. Inwoners kunnen bij ons terecht met al hun vragen over het verduurzamen van hun woning. Er zijn vele mogelijkheden om je huis te verduurzamen. Op deze actiepagina geven we je inzicht in diverse duurzame maatregelen, hoe deze werken, ontdek je wat het kost en oplevert én hoe je dit kunt financieren. Als je je inschrijft voor deze wijkactie via de WoonWijzerWinkel profiteer je van de afspraken die de WoonWijzerWinkel met hun partners heeft gemaakt. Dat betekent een eerlijke prijs, uitvoering door een betrouwbare en gecertificeerde partij en een snellere installatie in huis. Wij helpen je graag verder met persoonlijk advies en offertes voor professionele installatie.


Benieuwd welke stappen je nu al kunt zetten? Wij hebben verschillende maatregelen voor je geselecteerd.


Bekijk hier de Portland wijkactie

WoonWijzerWinkel Rotterdam het Energieloket voor de gemeente Albrandswaard


De WoonWijzerWinkel adviseert onafhankelijk, waardoor je kunt vertrouwen op betrouwbaar, objectief advies over het verduurzamen van jouw woning. Wij verwelkomen je graag met een kopje koffie in onze showroom van 2.500m², waar vele duurzame oplossingen te zien zijn, van eenvoudige verbeteringen tot technische installaties. Er zijn oplossingen beschikbaar voor iedere woning en voor ieder budget. Wil je gericht advies over jouw woning, dan kan je een afspraak maken met één van onze adviseurs.

Ben je voldoende geïnformeerd en wil je stappen ondernemen? Dan kunnen wij een vrijblijvende offerte voor je aanvragen. Wij werken samen met diverse gerenommeerde bedrijven in jouw regio, die een vrijblijvende offerte aan je kunnen uitbrengen. Wij zijn in dit offerteproces jouw bemiddelaar en kijken altijd naar de beste prijs/kwaliteit verhouding; verduurzamen zonder zorgen dus!

Openingstijden winkel


Ma - Vrij | 11:00 - 17:00 uur
Za - Zon | Gesloten
Het adres: Directiekade 2, 3089 JA Rotterdam 010 747 0147 of Mail naar: [email protected]

 
onze toekomst is duurzaam

De Warmtevisie Albrandswaard,
wat is dat?

De route naar 2050

Een aardgasvrij Albrandswaard is niet van vandaag op morgen geregeld. Ook staan technische ontwikkelingen niet stil. Nu de Warmtevisie door de gemeenteraad is vastgesteld, wordt vanaf 2021 gekeken naar de kansrijke wijken. In deze wijken gaan we vanaf 2022 als eerste aan de slag met wijkplannen. Het opstellen van wijkplannen neemt enkele jaren in beslag. De eerste gasloze wijken worden niet eerder dan in 2028 verwacht. Het jaar 2021 staat in het teken van de voorlichting over het transitie gereed maken van woningen en bedrijfspanden. In dit jaar promoten we het energie besparen en het isoleren van huizen en bedrijfspanden. Voor de goed geïsoleerde woningen van na 2005 wordt het koken op inductie en de aanschaf van warmtepompen gepromoot.

Besparen met de BMP Verduurzaam hypotheek!


Als je jouw woning duurzaam wilt verbouwen, wil je natuurlijk weten welke financiële mogelijkheden er zijn. Gelukkig zijn er verschillende slimme opties beschikbaar, zoals het gebruik van spaargeld of het afsluiten van een verduurzaamhypotheek. Met de Verduurzaamhypotheek kan je alle energiebesparende maatregelen financieren die je in jouw woning wilt treffen, zoals zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp. BMP Finance uit Barendrecht adviseert je graag over de financiële mogelijkheden en welke opties het beste bij jouw wensen en situatie passen.

Bekijk nu de mogelijkhedenAfspraak makenWoningopname aan huis door een WoonWijzer Expert


Wil jij je woning verduurzamen? Maar weet je niet zo goed waar je kunt beginnen en welke maatregelen voor jouw situatie het meest effectief zijn? Dan raden wij een woningopname aan huis aan!

Tijdens het adviesgesprek aan huis komt onze adviseur Frank langs voor een woningopname. Hij vertelt je meer over de opties die er zijn om je woning te verduurzamen. Denk hierbij aan o.a. isolatie, ventilatie, verwarmingsopties een warmtepomp of zonnepanelen.

Het voordeel van een afspraak aan huis is dat de adviseur jouw woningsituatie met eigen ogen kan zien. De woning wordt van top tot teen bekeken, waarna de adviseur ‘aan de keukentafel’ de duurzaamheidsadviezen met je bespreekt. Deze zijn volledig afgestemd op jouw persoonlijk situatie!


Vraag een woning opname aan huis aan!

Welke subsidies en leningen kan ik aanvragen?

Zoekt je een subsidie of regeling voor financiering? Ook in 2022 zijn er verschillende subsidies en regelingen beschikbaar om je woning te verduurzamen. Om bewoners, bedrijven en organisaties te stimuleren om duurzame maatregelen te nemen stelt de gemeente Barendrecht subsidie beschikbaar en biedt zij collectieve acties aan. Er zijn ook landelijke subsidieregelingen. Hiermee probeert de overheid ook dit jaar de klimaatdoelen te behalen. Hier lees je meer over de meest relevante subsidies en regelingen die beschikbaar zijn bij het verduurzamen van uw woning Bekijk snel welke subsidies en leningen je kunt aanvragen.


Gemeentelijke subsidies Lees verder

Aan de slag? Wij helpen je graag op weg!

Hoe kan je thuis geld en energie besparen? Met welke maatregelen begin je en hoe weet je welke maatregelen voor jou het beste zijn? Welke subsidies zijn er? En waar vind ik een betrouwbaar bedrijf voor het uitvoeren van deze duurzame maatregelen? Wij helpen je graag met het verduurzamen van jouw woning. Om hier achter te komen bieden wij persoonlijk advies, volledig passend bij jou situatie en portemonnee. Telefonisch, via videobellen in onze showrooms of bij jou thuis aan de keukentafel. Wil je een uitgebreid, persoonlijk adviesgesprek over verduurzaming van jouw woning? Dan kan je hieronder een afspraak maken met onze adviseur. En vraag direct een persoonlijk advies aan.

Adviesgesprek digitaal €99,-

Wil je liever advies op afstand? Onze adviseur laat je via beeldbellen graag de verschillende duurzame oplossingen in de showroom zien.

Maak een afspraak
Adviesgesprek showroom €99,-

Tijdens een persoonlijke adviesgesprek in onze showroom, loop je samen met onze adviseur je wensen voor jouw woning door.

Maak een afspraak
Woningopname aan huis €195,-

Tijdens een woningopname bekijkt onze adviseur de woning van top tot teen waarna aan de "keukentafel" de opties met je besproken worden.

Maak een afspraak

Je wilt je wooncomfort verbeteren, besparen op je energierekening of slim investeren in je woning. Wat zijn de juiste oplossingen en waar kan je het beste mee beginnen? Wij denken met je mee! Meer info over de WoonWijzer ServiceGarantie en in onze privacyverklaring lees je hoe wij in dit proces met jouw gegevens omgaan.

 

539
TON CO2
BESPAARD


Behaalde CO2-besparing door de Regeling Reductie Energiegebruik

De afgelopen 2 jaar heeft de gemeente Albrandswaard korting gekregen op energiezuinige producten als ledlampen en tochtstrips. Ook konden inwoners van Albrandswaard advies krijgen van Energiecoaches. Het doel hierbij was om de inwoners te stimuleren om duurzamer te gaan wonen. Benieuwd wat die acties hebben opgeleverd?

Ter vergelijking wat voorbeelden:
4.000 retourvluchten Amsterdam - Londen
260.000 douchebeurten van 10 minuten
5,3 miljoen kilometer rijden met een benzine auto
770.000 miljoen wasbeurten
• Productie van 130.000 Big Mac-burgers

scan banner2_Tekengebied 1

Doe de GRATIS woningscan

Gratis hulp en advies bij het verduurzamen van je huis


✔ We geven snel inzicht in wat realistisch is voor jouw huis

✔ We helpen bij het vinden van aannemers

✔ En vragen wij offertes voor je aan

✔ Met € 5.000,- WoonWijzerGarantie (Bekijk De 7 Zekerheden)


Doe hier de GRATIS woningscan!

Veelgestelde vragen

Aardgasvrij, waarom en wat betekent dit eigenlijk?

Bijna 95 procent van de 7,7 miljoen huishoudens in Nederland gebruikt aardgas voor verwarming, warm water en om op te koken. We hebben in Nederland in het Klimaatakkoord afspraken gemaakt om in 2050 (bijna) CO2-neutraal te zijn (geen uitstoot broeikasgassen). We stoppen daarom gefaseerd met het gebruik van aardgas. Dit betekent concreet dat je elektrisch gaat koken op een inductie- of keramische kookplaat en dat je woning wordt verwarmd via een warmtepomp of een andere duurzame manier.

Wanneer is mijn gemeente aardgasvrij?

Iedere gemeente werkt aan een warmteplan, de ‘Warmtevisie’. Dat plan geeft per wijk inzicht in het meest geschikte duurzame alternatief voor aardgas tegen de laagst maatschappelijke kosten. Ook geeft het inzicht welke wijken het meest geschikt zijn om als eerste te starten met het aardgasvrij maken daarvan. Ook in Albrandswaard maken we daar een plan voor: Warmtevisie Albrandswaard. Dit plan draagt bij aan een CO2-neutraal en aardgasvrij Albrandswaard. Omdat iedere buurt anders is, gaat de gemeente voor iedere buurt op zoek naar de beste oplossing. Dat gebeurt zorgvuldig, samen met inwoners en stap voor stap. Per buurt wordt gekeken wat een logisch moment is om over te stappen naar aardgasvrije warmteoplossingen. In het plan van de gemeente staat wat de alternatieven voor aardgas zijn, wanneer en hoe buurten van het aardgas afgaan. Download de Warmtevisie voor meer informatie.

Klopt het dat Duitsland het gebruik van gas juist stimuleert?

In Duitsland is momenteel sprake van een tussenfase op weg naar een CO2 neutrale samenleving in 2050. Duitsland wil snel van olieketels af omdat deze sterk vervuilen. Er is daar sprake van een premie voor de vervanging door een hr-ketel of een warmtepomp met name in gebieden waar nu een gasnet ligt. Het is een logische tussenstap die al veel CO2 uitstoot vermindering kan opleveren. In Nederland geven wij een vergelijkbare subsidie op hybride warmtepompen die ook deels op gas werken. Uiteindelijk gaat ook Duitsland stoppen met aardgas om in 2050 CO2 neutraal te worden. Lees op de website van hier meer over de andere start van Duitsland op de weg naar een CO2 neutraal land.

Moet ik verbouwen of mijn huis aanpassen?

Als u op gas kookt, moet dat op den duur worden vervangen door een elektrische oplossing zoals inductie of keramisch. In de meeste gevallen moet daarvoor een extra groep in de meterkast worden aangelegd. Voor welke alternatieve nieuwe warmtevoorziening ook gekozen wordt, bijna altijd zijn extra isolatiemaatregelen nodig. Het kan dus nooit kwaad om daar al mee te beginnen.

Waar kan ik meer informatie vinden over aardgasvrij wonen.

Meer informatie over het waarom, de rol van de gemeente en VvE’s vind je op de website van HIER opgewekt. Ook voor meer informatie over wat je zelf als eigenaar of huurder kunt doen, kun je terecht op de website van HIER opgewekt.

Welke alternatieven voor aardgas zijn er?

Er zijn verschillende manieren om woningen te verwarmen zonder aardgas. De ontwikkelingen hiervoor liggen echter niet stil. We zijn nu bekend met de volgende betrouwbare en veilige oplossingen:

 

  • Warmtenetten: dit zijn netwerken van leidingen onder de grond, waar warm water doorheen stroomt. Dit warme water is afkomstig van een warmtebron in de buurt. Het kan worden gebruikt om huizen te verwarmen met vloerverwarming en/of wandverwarming, of met radiatoren.
  • Elektrische oplossingen: een huis kan ook worden verwarmd door middel van elektrische apparaten. Dit gebeurt in bijna alle gevallen met een warmtepomp. Die verwarmt een huis als een soort 'omgekeerde koelkast'. In huis ligt dan meestal vloerverwarming en/of wandverwarming. Klik hier voor meer informatie over warmtepompen.
  • Hernieuwbaar gas / innovatie: dit is waterstof of biogas dat wordt geproduceerd door de vergisting van mest of andere afvalproducten. In een woning werkt groen gas exact hetzelfde als aardgas voor verwarmen en koken. Het enige verschil is dat de herkomst van het gas duurzaam is.

Moet ik mijn woning verbouwen of aanpassen als ik aardgasvrij wil wonen?

Wanneer je op gas kookt en wil overstappen op elektrisch koken, dan moet er in de meeste gevallen een extra groep in de meterkast worden aangelegd. Wanneer je duurzaam wil gaan verwarmen, dan zijn er extra isolatiemaatregelen nodig. Soms kan het ook zijn dat de radiatoren vervangen moeten worden.