Thuis jouw elektrische auto opladen met een eigen laadpaal is een stuk goedkoper dan publiek laden. Steeds meer huishoudens maken gebruik van energie die zelf opgewekt wordt via zonnepanelen. Het is dan ook een mooie duurzame combinatie als je jouw elektrische auto oplaad met zelf opgewekte energie van de zonnepanelen op je dak. Koop je laadpaal met zonnepanelen via de WoonWijzerWinkel, dan helpen we je verder van persoonlijk advies tot en met de professionele installatie.


Ga voor het gemak van thuisladen

Stap in de wereld van groene energie en elektrisch rijden, waarbij zonnepanelen op je dak niet alleen je huis van stroom voorzien, maar ook je elektrische auto opladen met zelfopgewekte energie. Met een laadpalen zet je een grote stap richting een groenere en kostenefficiëntere mobiliteit. Ontdek vandaag nog de mogelijkheden en maak de overstap naar een milieuvriendelijkere manier van autorijden!

Laadpaal of Wandmodel?

Het opladen van je elektrische auto thuis wordt steeds populairder, en daarvoor heb je een betrouwbare laadoplossing nodig. Bij het kiezen van een laadpaal zijn er verschillende opties om te overwegen, waaronder tussen laadpaal en wandmodel. Laadpalen en wandmodellen bieden beide de mogelijkheid om je elektrische voertuig thuis op te laden, maar ze verschillen in hun ontwerp en functionaliteit. Een tussenlaadpaal is een vrijstaande laadoplossing die flexibiliteit biedt bij het installeren en verplaatsen. Aan de andere kant is een wandmodel een wandgemonteerde laadpaal die een opgeruimde en georganiseerde oplaadruimte creëert..


Ga voor het gemak van thuisladen

De slimme laadoplossingen zorgen ervoor dat je auto thuis veilig en snel wordt opgeladen terwijl elektriciteitskosten worden verlaagd.

Type Laadpalen

Thuis je elektrische auto opladen kan op verschillende manieren, afhankelijk van je behoeften en budget. We kunnen de laadpalen onderverdelen in drie hoofdtypen:


Type 1

De eenvoudige laadpaal

De eenvoudige laadpaal deze laadpalen zijn de meest basale optie. Ze kosten doorgaans rond de 500 euro en vereisen geen ingewikkelde installatie. Je steekt eenvoudig de stekker in je auto en begint met laden. De kosten van het laden worden rechtstreeks op je eigen energierekening bijgeschreven, zonder extra gedoe.Type 2

De slimme laadpaal

De slimme laadpaal Dit type laadpaal biedt meer functionaliteit en gemak. Ze zijn iets duurder, met prijzen vanaf ongeveer 800 euro, maar bieden extra voordelen. Een slimme laadpaal is verbonden met internet en kan meldingen sturen via een bijbehorende app. Zo ben je altijd op de hoogte van het laadproces en eventuele problemen. Sommige modellen kunnen zelfs automatisch de kosten declareren bij je werkgever. Hiervoor heb je wel een abonnement nodig, wat meestal een paar euro per maand kost. De installatiekosten liggen doorgaans rond de 1000 euro, maar kunnen variëren afhankelijk van je locatie..

app laadpaal
Dynamic opladen


Type 3:

De slimme paal met dynamic load balancing

De slimme paal met dynamic load balancing Dit type laadpaal biedt geavanceerde functies zoals load balancing, waarmee je het energieverbruik in huis kunt optimaliseren. Een dynamic load balancing-apparaat houdt het energieverbruik in huis in de gaten en kan de laadsnelheid van je auto aanpassen op basis van andere huishoudelijke apparaten die op dat moment actief zijn. Zo voorkom je overbelasting van het elektriciteitsnetwerk en optimaliseer je het laden van je auto. Deze functie is altijd later nog toe te voegen aan Type 2 laadpalen, waardoor je flexibiliteit behoudt en klaar bent voor toekomstige ontwikkelingen.Vermogen bepalen

Bij het kiezen van een laadpaal moet je ook rekening houden met het vermogen en het aantal fasen. Laadpalen zijn verkrijgbaar in verschillende wattages, variërend van standaard tot snelladen, en ze kunnen enkelfasig of driefasig zijn. Het vermogen kan variëren van 3,7 kW tot 22 kW, afhankelijk van je behoeften en de mogelijkheden van je elektrische installatie.

 

De zon laad je auto op


Begin direct met het besparen van energie met dit slimme stopcontact. Zo kun je zuiniger met energie omgaan en ook de gewenste producten op afstand aan of uitzetten.Vaste of losse bekabeling


Een andere overweging is of je een laadpaal met een vaste kabel of een losse kabel wilt. Een laadpaal met een vaste kabel heeft de kabel permanent bevestigd, wat handig kan zijn voor een opgeruimde uitstraling. Aan de andere kant biedt een laadpaal met een losse kabel meer flexibiliteit en compatibiliteit met verschillende voertuigen. Of je nu kiest voor een tussenlaadpaal of een wallbox, met de juiste laadoplossing thuis kun je je elektrische voertuig efficiënt en betrouwbaar opladen. Bedenk ook dat je waarschijnlijk langer met je laadpaal gaat doet dan met je elektrische auto, dus het is belangrijk om een duurzame en toekomstbestendige keuze te maken.

Omvormers voor Thuisladers

Optimaliseer je Elektrische Autolading

Efficiënte Omzetting van Stroom Een omvormer is de schakel tussen je elektrische installatie thuis en de laadpaal voor je auto. Het zet wisselstroom (AC) om in gelijkstroom (DC), zodat je elektrische auto efficiënt kan worden opgeladen.
Het Belang van het Juiste Type Omvormer Het type omvormer dat je nodig hebt, hangt af van factoren zoals het vermogen van je laadpaal, de capaciteit van je elektrische installatie, en of je gebruikmaakt van zonne-energie of een thuisbatterij.
Optimale Integratie met Zonne-energie en Thuisbatterijen Als je zonne-energie opwekt of een thuisbatterij gebruikt, is het essentieel om een omvormer te kiezen die hiermee compatibel is. Een geavanceerde omvormer kan overtollige energie efficiënt opslaan en gebruiken voor het opladen van je auto op momenten met hoge energieprijzen of nettekorten.
Bespaar Kosten op Lange Termijn
Door de juiste omvormer te kiezen en correct te installeren, optimaliseer je niet alleen de laadsnelheid van je auto, maar profiteer je ook van groene energie en bespaar je kosten op lange termijn.

Ac en DC -laden

AC Laden (Wisselstroom): Veelzijdig en Geschikt voor Thuisgebruik AC laden, ook wel bekend als wisselstroomladen, is de meest voorkomende laadmethode voor elektrische voertuigen, vooral thuis en op openbare laadpunten. Bij AC laden wordt wisselstroom gebruikt om de batterij van het voertuig op te laden. Dit type laden is veelzijdig en geschikt voor dagelijks gebruik, waarbij de laadsnelheid meestal varieert van 3,7 kW tot 22 kW, afhankelijk van de capaciteit van het laadpunt.

DC Laden (Gelijkstroom): Snel en Efficiënt voor Onderweg DC laden, oftewel gelijkstroomladen, is een snellere laadmethode die voornamelijk wordt gebruikt langs snelwegen en bij snellaadstations. Bij DC laden wordt gelijkstroom rechtstreeks naar de batterij van het voertuig gestuurd, waardoor hogere laadsnelheden mogelijk zijn. Deze laadmethode kan vermogens tot wel 350 kW leveren, waardoor een elektrische auto in korte tijd aanzienlijke hoeveelheden energie kan opnemen. DC laden is ideaal voor lange afstanden en snelle oplaadbehoeften, maar vereist gespecialiseerde laadapparatuur die over het algemeen duurder is dan AC laadpunten.

 

Terug kijken

Webinar Elektrische laadpalen 14 december


Elektrisch rijden heeft in de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Betrouwbare veilige en efficiënte laadinfrastructuur is dus belangrijker dan ooit. In de webinar elektrische laadpalen beantwoordt onze adviseur Frank de meest voorkomende vragen over laadpalen en smartladen. En verteld hij je graag meer over een eigen laadpaal op jouw aansluiting en laadpalen in de openbare ruimte. Bekijk het Webinar Elektrische laadpalen online terug.
Optimaal Laden met of Zonder Zonnepanelen


Met Zonnepanelen: Duurzaam en Kostenbesparend

Het gebruik van een laadpaal in combinatie met zonnepanelen biedt een duurzame en kosteneffectieve oplossing voor het opladen van je elektrische auto. Zonnepanelen wekken overdag elektriciteit op, die rechtstreeks kan worden gebruikt om je auto op te laden. Op deze manier maak je optimaal gebruik van zelf opgewekte groene energie en verminder je je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet.

Zonder Zonnepanelen: Efficiënt Laden op Elk Moment

Ook zonder zonnepanelen biedt een laadpaal een efficiënte manier om je elektrische auto op te laden. Je kunt profiteren van flexibele laadmogelijkheden en afhankelijk van je energiecontract laden tijdens periodes met lagere tarieven. Bovendien draagt het gebruik van een elektrische auto nog steeds bij aan een lagere CO2-uitstoot en verminderde afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Optimale Keuze voor Jouw Situatie

Of je nu wel of geen zonnepanelen hebt, het gebruik van een laadpaal biedt een handige en efficiënte manier om je elektrische auto op te laden. Het kiezen van de juiste laadoplossing hangt af van je specifieke behoeften, budget en duurzaamheidsdoelen.

Offerte aanvraag


Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw laadpaal en zonnepanelen? Wij helpen je graag op weg. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Vul hieronder je gegevens in. Nadat wij je aanvraag ontvangen hebben delen wij de gegevens met de installateur. Zij nemen vervolgens contact met je op voor een afspraak. *verplicht invullen.

 
1Offertekeuze
2Persoonlijke gegevens

Offerte voor laadpaal

Veel gestelde vragen over de laadpaal en zonnepanelen actie

Wat is slim laden?
Slim laden betekent dat je op een intelligente manier kunt bepalen hoe het elektrische voertuig geladen wordt door deze digitaal te verbinden met het elektriciteitsnet. Bij het ‘slim laden’ van een voertuig communiceert de lader via een dataconnectie met de auto, de beheerder en het nutsbedrijf. Met andere woorden, op het moment dat je de auto aansluit, verstuurt de lader automatisch belangrijke data, zodat het laden geoptimaliseerd kan worden. Zo kan de beheerder (of het nu gaat om een persoon met een lader thuis of een bedrijfseigenaar met meerdere oplaadstations) met behulp van slim laden bepalen hoeveel energie er naar de aangesloten laadunit gaat. De hoeveelheid hangt af van het aantal mensen dat op dat moment gebruik maakt van elektriciteit, en verminderd de druk op het elektriciteitsnet of de meterkast.
Bestaat er wetgeving voor laadpalen?
Voor de particulier is er geen wetgeving. Voor de zakelijke markt geldt er wel een verplichting. Met de goedkeuring van het pakket ‘Schone energie voor alle Europeanen’, heeft het Europese Parlement een belangrijke stap gezet in het stimuleren van emissieloos rijden. Bedrijven, kantoren en winkeliers zijn vanaf 2020 verplicht om 1 laadpaal te installeren per 10 parkeerplaatsen. Bij 10% van de overige parkeervakken verplicht het Europese Parlement de installatie van kabels om uitbreiding met meer laadvoorzieningen in de toekomst mogelijk te maken.
Op welke plek kan ik een laadpaal laten installeren?
Dit kan op de plek die je wenst. Wij denken graag met je mee voor de beste oplossing in jouw situatie.
Moet de meterkast aangepast worden voor een laadpaal thuis?
Als je een laadpaal laat plaatsen kan je het beste rekening houden met een aanpassing in de groepenkast. Voor een laadoplossing wordt hier een eigen groep geplaatst.
Kan ik een laadpaal met zonnepanelen combineren?
Er zijn tegenwoordig ook laadpalen en omvormers met een laadkabel die uitsluitend energie (stroom) leveren, rechtstreeks via de zonnepanelen. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om via het reguliere stroomnet te laden.
Is een laadpaal fiscaal aftrekbaar?
De aanschaf- en plaatsingskosten of de periodieke leasekosten van een laadpaal zijn bij een BV fiscaal aftrekbaar. De BTW op de aanschaf en installatie, of de BTW op de leasekosten zijn als voorbelasting te verrekenen. Over de geleverde stroom ben je 21% BTW verschuldigd.
Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
Het antwoord hierop is bijna altijd: ja! Op vrijwel elk soort dak kunnen zonnepanelen worden geïnstalleerd. Twijfel je toch nog of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs. Zij kijken en denken graag met je mee.
Hebben zonnepanelen veel onderhoud nodig?
Zonnepanelen vragen heel weinig onderhoud. We adviseren om ze om de twee jaar te laten reinigen, om te voorkomen dat ze een deel van hun productiecapaciteit verliezen.
Kan ik de btw op zonnepanelen terugvragen?
Ja, dat kan! De overheid stimuleert de aanschaf van zonnepanelen door middel van een speciale regeling. Daardoor kun je in de meeste gevallen de BTW die je betaald hebt terugvragen aan bij de belastingdienst. Op de website van de belastingdienst kun je terecht voor meer informatie.
Wie plaats mijn zonnepanelen?
Woonwijzerwinkel heeft een netwerk van betrouwbare installateurs waar we nauw mee samenwerken en scherpe inkoopafspraken mee hebben.