Gemeente Voorne aan zee

De WoonWijzerWinkel is het officiële Energieloket voor de gemeente Voorne aan zee. Bij de WoonWijzerWinkel kun je terecht voor alle informatie over het verduurzamen van jouw woning. Wij adviseren onafhankelijk, waardoor je kunt vertrouwen op het betrouwbare, objectieve advies over het verduurzamen van jouw woning.

De gemeente Voorne aan zee werkt, net zoals de rest van Nederland, de komende jaren aan een aardgasvrij gemeenteAlle huizen en gebouwen die nu nog gebruik maken van aardgas om te verwarmen en te koken gaan over op een duurzame energiebron. Het doel is om in 2050 helemaal aardgasvrij te zijn, zoals in het Klimaatakkoord is afgesproken. Elke gemeente heeft een plan hiervoor, genaamd de Warmtetransitievisie.

Besparen is de eerste stap

Start met besparen op uw energie door bijvoorbeeld natuurvriendelijke isolatie toe te passen toepassing en zelf duurzame, schone energie op te wekken wil gemeente Voorne aan zee samen met jou een bijdrage leveren aan het reduceren van de CO2-uitstoot en fijnstof. Door minder energie uit fossiele grondstoffen te gebruiken komt er minder fijnstof in de lucht. Fijnstof is slecht voor de gezondheid. Besparen op energiegebruik en het zelf opwekken van energie maakt je bovendien minder afhankelijk van de onvoorspelbare stijging van de energielasten.

Warmtetransitievisie Voorne aan zee

Warmtetransitievisie Voorne aan zee downloaden

Warmtetransitievisie Voorne aan zee

Als eerste stap in de warmtetransitie hebben wij deze Warmtetransitieagenda opgesteld.’

 

De WoonWijzerWinkel het Energieloket voor de gemeente Voorne aan zee

De WoonWijzerWinkel adviseert onafhankelijk, waardoor je kunt vertrouwen op betrouwbaar, objectief advies over het verduurzamen van jouw woning. Wij verwelkomen je graag met een kopje koffie in onze showroom van 2.500m², waar vele duurzame oplossingen te zien zijn, van eenvoudige verbeteringen tot technische installaties. Er zijn oplossingen beschikbaar voor iedere woning en voor ieder budget. Wil je gericht advies over jouw woning, dan kan je een afspraak maken met één van onze adviseurs.

Ben je voldoende geïnformeerd en wil je stappen ondernemen? Dan kunnen wij een vrijblijvende offerte voor je aanvragen. Wij werken samen met diverse gerenommeerde bedrijven in jouw regio, die een vrijblijvende offerte aan je kunnen uitbrengen. Wij zijn in dit offerteproces jouw bemiddelaar en kijken altijd naar de beste prijs/kwaliteit verhouding; verduurzamen zonder zorgen dus!

Openingstijden winkel

Di - Vrij | 11:00 - 17:00 uur
Za - Zon | Gesloten
Het adres: Directiekade 2, 3089 JA Rotterdam 010 747 0147 of Mail naar: [email protected]Advies van een WoonWijzerExpert

Wil jij je woning verduurzamen? Maar weet je niet zo goed waar je kunt beginnen en welke maatregelen voor jouw situatie het meest effectief zijn? Dan raden wij je aan om een bezoek te brengen aan onze showroom aan de Directiekade 2 te Rotterdam!
Onze adviseurs Duurzaam Bouwen staan met hun expertise voor je klaar. Tijdens het adviesgesprek vertellen de adviseurs je meer over de opties die er zijn om jouw woning te verduurzamen. Denk hierbij aan isolatie, ventilatie, alternatieven voor het verwarmen van je woning of het opwekken van energie.
Het voordeel van een adviesgesprek in onze showroom is dat de adviseur jouw woningsituatie met je kan bespreken, de juiste vragen kan stellen en dat de adviseur de alternatieven aan je kan laten zien door ons veelzijdige assortiment. Het advies is volledig afgestemd op jouw persoonlijke situatie en objectief! Dus wil je snel inzicht in wat realistisch is voor jouw woning? Maak dan hieronder een afspraak.

Actie verduurzamen in Voorne aan Zee!

Schrijf je vrijblijvend in voor de actie isolatieglas, kozijnen en zonnepanelen Voorne aan Zee en profiteer van de voordelen van gezamenlijke inkoop. Samen zorgen we voor scherpere prijzen en een professionele installatie. Lees meer over de actie

Aan de slag? Wij helpen je graag op weg!

Hoe kan je thuis geld en energie besparen? Met welke maatregelen begin je en hoe weet je welke maatregelen voor jou het beste zijn? Welke subsidies zijn er? En waar vind ik een betrouwbaar bedrijf voor het uitvoeren van deze duurzame maatregelen? Wij helpen je graag met het verduurzamen van jouw woning. Om hier achter te komen bieden wij persoonlijk advies, volledig passend bij jou situatie en portemonnee. Telefonisch, via videobellen in onze showrooms of bij jou thuis aan de keukentafel. Wil je een uitgebreid, persoonlijk adviesgesprek over verduurzaming van jouw woning? Dan kan je hieronder een afspraak maken met onze adviseur. En vraag direct een persoonlijk advies aan.

Adviesgesprek digitaal €99,-

Wil je liever advies op afstand? Onze adviseur laat je via beeldbellen graag de verschillende duurzame oplossingen in de showroom zien.

Maak een afspraak
Adviesgesprek showroom €99,-

Tijdens een persoonlijke adviesgesprek in onze showroom, loop je samen met onze adviseur je wensen voor jouw woning door.

Maak een afspraak
Woningopname aan huis €195,-

Tijdens een woningopname bekijkt onze adviseur de woning van top tot teen waarna aan de "keukentafel" de opties met je besproken worden.

Maak een afspraak

Je wilt je wooncomfort verbeteren, besparen op je energierekening of slim investeren in je woning. Wat zijn de juiste oplossingen en waar kan je het beste mee beginnen? Wij denken met je mee! Meer info over de WoonWijzer ServiceGarantie en in onze privacyverklaring lees je hoe wij in dit proces met jouw gegevens omgaan.

Welke subsidies en leningen kan ik aanvragen?

Woningeigenaren kunnen bij de gemeente subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen aan of in de eigen woning. Deze subsidies zijn via de gemeente te regelen. Mocht je vragen hebben en of hulp nodig hebben bij het aanvragen, onze adviseurs kunnen je helpen! Of welke landelijke of regionale subsidies en financiële mogelijkheden mogelijk zijn? Vraag het ons.


Subsidies Voorne aan zeeLandelijke subsidiesSubsidie en financieringswijzer

Veelgestelde vragen

Waarom gaat de gemeente van het aardgas af?

Er zijn wereldwijde afspraken gemaakt om de CO2-uitstoot te verminderen. Nederland heeft naar aanleiding van deze afspraken ook een eigen Klimaatakkoord opgesteld, waarin staat dat heel het land in 2050 aardgasvrij moet zijn. Naast dat we de CO2-uitstoot willen verminderen raakt het aardgas ook op. Dat betekent dat we alle woningen en gebouwen in Voorne aan zee anders moeten gaan verwarmen en een alternatief moeten hebben voor het koken op aardgas. Voorne-Putten heeft ongeveer 71.000 woningen en 3500 bedrijfsgebouwen. Dat betekent dat er gemiddeld elk jaar voor ruim 2300 woningen en 118 bedrijfsgebouwen op zoek moet worden gegaan naar alternatieven voor het gebruik van aardgas, om zo het doel van een aardgasvrij Nederland in 2050 te bereiken.

Wat is de rol van de gemeente naar een aardgasvrij Nederland?

Vanuit het Rijk hebben gemeenten de taak gekregen om de overstap naar aardgasvrij in hun eigen gemeente in goede banen te leiden. De gemeente Brielle heeft het plan de Warmtetransitievisie samen met de gemeenten Nissewaard, Hellevoetsluis en Westvoorne opgesteld. Je kunt de Warmtetransitievisie boven aan de pagina downloaden.

Welke alternatieven zijn er voor aardgas?

Voor zowel het verwarmen van je woning als koken zijn er meerdere duurzame alternatieven beschikbaar.

All-electric
Wanneer je overstapt op het elektrisch verwarmen van je woning vervang je de cv-ketel voor een elektrische warmtepomp (all-electric). Een all-electric warmtepomp onttrekt warmte uit de lucht, bodem of grondwater. Alle informatie over all-electric warmtepompen kun je via de knop hieronder vinden

Warmtepomp all-electric

Warmtenet
Een warmtenet bestaat uit een netwerk van leidingen met warm water onder grond. De warmte die door de leidingen stroomt bestaat uit restwarmte vanuit de industrie of vanuit een warmtebron uit de (diepe) ondergrond. De gemeente Brielle doet nader onderzoek naar aansluiting op een warmtenet.

Biogas
Biogas wordt gemaakt van biomassa. Helaas is deze overstap niet erg makkelijk, omdat er in Nederland weinig biogas beschikbaar is. Daarnaast wordt het biogas wat beschikbaar is ingezet in de industrie, omdat de duurzame alternatieven minder zijn dan voor woningen.

Moet ik mijn huis verbouwen als ik aardgasvrij wil wonen?

Wanneer je op gas kookt, moet dat op den duur worden vervangen door een elektrische oplossing zoals een inductie- of een keramische kookplaat. In de meeste gevallen moet dan een extra groep in de meterkast worden aangelegd. Wil je je hele woning aardgasvrij gaan verwarmen, dan zijn er bijna altijd extra isolatiemaatregelen nodig. Het is dus verstandig om alvast aan goede isolatie in de woning te beginnen. Wanneer je de woning wil verwarmen met een warmtepomp, dan moet er ook worden gekeken of het cv-systeem geschikt is. Een warmtepomp werkt het beste met lage temperatuurverwarming (afgekort LTV). Voorbeelden hiervan zijn vloer-, wand- , plafondverwarming en LTV-radiatoren.

Doe de GRATIS woningscan

Gratis hulp en advies bij het verduurzamen van je huis


✔ We geven snel inzicht in wat realistisch is voor jouw huis

✔ We helpen bij het vinden van aannemers

✔ En vragen wij offertes voor je aan

✔ Met € 5.000,- WoonWijzerGarantie (Bekijk De 7 Zekerheden)


Doe hier de GRATIS woningscan!

scan banner2_Tekengebied 1