fbpx

WoonWijzerWinkel Rotterdam

Wij helpen je bij het verduurzamen van jouw woning


WoonWijzerWinkel Rotterdam werkt aan een duurzame toekomst. Huizenbezitters ontzorgen we, als onafhankelijke partij, door hen te helpen bij het verduurzamen van hun woning: van oriëntatie, keuze oplossing tot offerte en uitvoering. Het gemak van onze inspirerende showroom van 2500 m2, onze omvangrijke webshop en heldere website (waar elke oplossing te vinden is) spelen daarbij een belangrijke rol. Nog belangrijker zijn onze persoonlijke adviesgesprekken in de showroom of bij de klant thuis aan de keukentafel. Onze adviseurs voorzien dagelijks tientallen particulieren van informatie op maat en koppelen hen aan bedrijven die passen bij de vraag van de klant.


Voor iedere woning en budget zijn er oplossingen. Onze adviseurs vertellen je graag wat er in jouw situatie mogelijk is en wat de kosten en opbrengsten zijn. Voor het beste advies verdiepen we ons graag in jouw situatie en geven wij je advies op maat.


Vraag direct vrijblijvende offertes aan Vraag direct persoonlijk advies aan

De WoonWijzerWinkel Rotterdam

De WoonWijzerWinkel is de grootste winkel voor duurzaam wonen in Nederland. Inwoners uit regio Rotterdam kunnen hier terecht met al hun vragen over het verduurzamen van hun woning. In onze showroom kan je zien én ervaren welke oplossingen er zijn op het gebied van duurzaam wonen. Er zijn diverse duurzame oplossingen te vinden; van eenvoudige verbeteringen tot technische installaties. Er zijn oplossingen beschikbaar voor iedere woning en voor ieder budget. Onze adviseurs staan hier voor je klaar.

Ben je voldoende geïnformeerd en wil je stappen ondernemen? Dan kunnen wij een vrijblijvende offerte voor je aanvragen. Wij werken samen met diverse gerenommeerde bedrijven in jouw regio, die een vrijblijvende offerte aan je kunnen uitbrengen. Wij zijn in dit offerteproces jouw bemiddelaar en kijken altijd naar de beste prijs/kwaliteit verhouding; verduurzamen zonder zorgen dus!


Openingstijden winkel en Showroom
Directiekade 3089 JA Rotterdam
(010) 747 01 47
info@woonwijzerwinkel.nl

Openingstijden
Ma - Vrij | 09:00 - 17:00 uur
Za - Zo | gesloten


Power voor je Huis

Gratis hulp en advies bij het verduurzamen van je huis


✔ We geven snel inzicht in wat realistisch is voor jouw huis met de woningscan

✔ Samen bespreken we de beste oplossing en subsidiemogelijkheden

✔ We helpen bij het vinden van aannemers en het krijgen van goede offertes

✔ Profiteer van ca. 30% subsidie op de investering én verlaging van je energiekosten

✔ Maak gebruik van een lage rentelening om de investering te financierenPower voor je huis bestaat uit de volgende stappen:

Stap 1: Woningscan

Ontzorgen start met het invullen van onderstaande woningscan. Door jouw postcode en huisnummer op te geven geeft het systeem inzicht in de bespaaropties voor jouw woning. Hierbij kan je zelf aangeven wat je al heb gedaan en waar jouw voorkeuren liggen. Je kunt zelfs al een offerte aanvragen als je zeker bent over maatregelen. Voorwaarde is wel dat je 2 maatregelen neemt. Op basis van de input van de woningcan nemen we contact met je op.


Stap 2: Intakegesprek (telefonisch)

Nadat we de woningscan hebben ontvangen, nemen we deze graag telefonisch met je door. O.a. kijken we of je (ISDE) subsidie op maatregelen kunt krijgen en of een bezoek van een energieadviseur aan huis je verder kan helpen. Uitgangspunt hiervoor is dat je overweegt 2 of meer maatregelen te nemen. Alleen dan kom je in aanmerking voor ISDE subsidie en verdere ontzorging. Als dit het geval is, dan maken we een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek aan huis.


Stap 3: Persoonlijk duurzaam advies aan huis

Een deskundig energieadviseur komt bij je aan huis om de woningscan te bespreken, de woning te onderzoeken en in combinatie met jouw woonwensen te bepalen wat de meest verstandige verduurzamingmaatregelen zijn met de meeste voordelen. Hij / zij kijkt meteen of je daarop ook subsidie kunt krijgen.

Stap 4: Offerte begeleiding

Als je een keuze voor verduurzamingmaatregelen hebt gemaakt helpen wij je bij het vinden van betrouwbare leveranciers en controleren wij de door hen afgegeven offertes op prijs en kwaliteit én of de leverancier ISDE subsidiewaardige maatregelen aanbiedt.


We kijken vervolgens mee bij de uitvoering door de leveranciers, of ze zich aan de gemaakte afspraken houden. Je bent dus verzekerd van een goed resultaat en goede uitvoering van de werkzaamheden waarbij je ook nog eens € 5.000,- uitvoeringsgarantie krijgt.

Stap 5: Subsidie service

Als de uitvoering gereed is helpen wij je met het aanvragen van subsidie op de uitgevoerde maatregelen. De ISDE subsidie vergoed ongeveer 20% van de kosten van isolatiemaatregelen, warmtepomp of zonneboiler. We zorgen dat je alle benodigde documenten en informatie heeft om de subsidie makkelijk aan te vragen met jouw DigiD. Ook de subsidie service is binnen deze actie gratis.


Zaterdag 18 juni informatiedag isoleren


Door jouw woning te isoleren en te ventileren bespaar je niet alleen op je energielasten, maar verhoog je ook jouw wooncomfort. Isolatie is één van de verduurzamingsmaatregelen waar je nooit spijt van hoeft te hebben. Tijdens de informatiebijeenkomst isoleren vertelt onze adviseur Frank je alles over de ins en outs van isoleren. Zo leer je over alle verschillende soorten isolatie (vloerisolatie, muurisolatie en dakisolatie) en worden de subsidie- en financieringsmogelijkheden besproken. Wil je hier meer over weten? Kom langs op zaterdag 18 juni tussen 10:00 - 14:00 uur.


Aanmelden fysieke informatiebijeenkomst

Inkoopactie Inkoop actie snel isoleren zonder gedoe

De WoonWijzerWinkel organiseert samen met gemeente Rotterdam een isolatie actie voor woningeigenaren in Pendrecht en Rozenburg. De hoge gasprijzen leiden tot extra drukte in de isolatiewereld. Hierdoor moeten geïnteresseerden vaak lang wachten voordat er een afspraak gemaakt kan worden. En dat is jammer, want daardoor kun je niet aan slag om je huis te isoleren.

Deze actie is geldig voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie en isolatieglas.


Bekijk hier de isolatieactie

Aan de slag? Wij helpen je graag op weg!

Hoe kan je thuis geld en energie besparen? Met welke maatregelen begin je en hoe weet je welke maatregelen voor jou het beste zijn? Welke subsidies zijn er? En waar vind ik een betrouwbaar bedrijf voor het uitvoeren van deze duurzame maatregelen? Wij helpen je graag met het verduurzamen van jouw woning. Om hier achter te komen bieden wij persoonlijk advies, volledig passend bij jou situatie en portemonnee. Telefonisch, via videobellen in onze showrooms of bij jou thuis aan de keukentafel. Wil je een uitgebreid, persoonlijk adviesgesprek over verduurzaming van jouw woning? Dan kan je hieronder een afspraak maken met onze adviseur. En vraag direct een persoonlijk advies aan.
Adviesgesprek digitaal €89,-

Wil je liever advies op afstand? Onze adviseur laat je via beeldbellen graag de verschillende duurzame oplossingen in de showroom zien.

Maak een afspraak
Adviesgesprek showroom €89,-

Tijdens een persoonlijke adviesgesprek in onze showroom, loop je samen met onze adviseur je wensen voor jouw woning door.

Maak een afspraak
Woningopname digitaal €89,-

Voor een digitale woningopname vragen wij je vooraf een vragenlijst in te vullen over jouw woning en je duurzame wensen.

Maak een afspraak
Woningopname aan huis €100,-

Tijdens een woningopname bekijkt onze adviseur de woning van top tot teen waarna aan de "keukentafel" de opties met je besproken worden.

Maak een afspraak

Je wilt je wooncomfort verbeteren, besparen op je energierekening of slim investeren in je woning. Wat zijn de juiste oplossingen en waar kan je het beste mee beginnen? Wij denken met je mee! Meer info over de WoonWijzer ServiceGarantie en in onze privacyverklaring leest je hoe wij in dit proces met jouw gegevens omgaan.

Wil jij je woning verduurzamen en graag met eigen ogen zien welke opties er zijn? Onze adviseurs staan voor je klaar.

Veel gestelde vragen

Aardgasvrij, waarom eigenlijk?

Bijna 95 procent van de 7,7 miljoen huishoudens in Nederland gebruikt aardgas voor verwarming, warm water en om op te koken. We hebben in Nederland in het Klimaatakkoord afspraken gemaakt om in 2050 bijna CO2 neutraal (geen uitstoot broeikasgassen) te zijn. We stoppen daarom gefaseerd met het gebruik van aardgas.

Wat betekent aardgasvrij concreet?

Iedereen krijgt ermee te maken. Dat betekent dat u niet meer op aardgas kookt maar elektrisch gaat koken. Uw woning wordt op een andere manier verwarmd.

Moet ik verbouwen of mijn huis aanpassen?

Als u op gas kookt, moet dat op den duur worden vervangen door een elektrische oplossing zoals inductie of keramisch. In de meeste gevallen moet daarvoor een extra groep in de meterkast worden aangelegd. Voor welke alternatieve nieuwe warmtevoorziening ook gekozen wordt, bijna altijd zijn extra isolatiemaatregelen nodig. Het kan dus nooit kwaad om daar al mee te beginnen.

Welke alternatieven voor aardgas zijn er?

Er zijn verschillende manieren om woningen te verwarmen zonder aardgas. De ontwikkelingen hiervoor liggen echter niet stil. We zijn nu bekend met de volgende betrouwbare en veilige oplossingen:

  • Warmtenetten: dit zijn netwerken van leidingen onder de grond, waar warm water doorheen stroomt. Dit warme water is afkomstig van een warmtebron in de buurt. Het kan worden gebruikt om huizen te verwarmen met vloerverwarming en/of wandverwarming, of met radiatoren.
  • Elektrische oplossingen: een huis kan ook worden verwarmd elektrische apparaten. Dit gebeurt in bijna gevallen met een warmtepomp. Die verwarmt een huis als een soort 'omgekeerde koelkast'. In huis ligt dan meestal vloerverwarming en/of wandverwarming.
  • Hernieuwbaar gas / innovatie: dit is waterstof of biogas dat wordt geproduceerd door de vergisting van mest of andere afvalproducten. In een woning werkt groen gas exact hetzelfde als aardgas voor verwarmen en koken. Het enige verschil is, dat de herkomst van het gas duurzaam is.
Hoeveel ISDE-subsidie krijg ik?
Hoeveel ISDE-subsidie je kan krijgen hangt af van het type zonneboiler of warmtepomp dat je aanschaft en hoe groot het oppervlak is dat je gaat isoleren. Voor isolatie reken je op een gemiddelde subsidie van 20% van de aanschafwaarde en voor warmtepompen en zonneboilers zelfs meer dan 30%. In onze handige rekentool zie je snel welk subsidiebedrag je ongeveer ontvangt.
Kom ik als verhuurder van woonruimte of bedrijfsruimte ook in aanmerking voor ISDE-subsidie?
Ben je verhuurder van woonruimte of bedrijfsruimte? Dan maak je gebruik van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor zakelijke gebruikers en VvE’s en de energietransitieleningen van het Energietransitiefonds Rotterdam. Let op: zakelijke gebruikers en VvE’s kunnen enkel ISDE-subsidie krijgen op aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet. Voor isolatiemaatregelen krijgen zakelijke gebruikers geen subsidie.
>Kan ik ISDE-subsidie met andere subsidies of leningen combineren?
SDE is een landelijke subsidieregeling die gecombineerd mag worden met andere (lokale) subsidies. Ook kan ISDE-subsidie gecombineerd worden met een Energiebespaarlening, de Energietransitielening van de gemeente Rotterdam of lenen via de eigen hypotheek (extra hypotheekruimte of tweede hypotheek nemen).
Kan ik verduurzamingmaatregelen meefinancieren in mijn hypotheek?
Ja. Isolatiemaatregelen en aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler kan bij veel hypotheekverstrekkers tot 106 procent van de woningwaarde worden meegefinancierd in de hypotheek. Je hypotheekadviseur kan je er meer over vertellen
WoonWijzerWinkel ontzorgt mij helemaal gratis in dit traject. Hoe wordt WoonWijzerWinkel dan betaald?
WoonWijzerWinkel is het energieloket van de gemeente Rotterdam en krijgt daarvoor een vergoeding. Aanvullend krijgen wij een vergoeding van de gemeente voor deze tijdelijke Power voor je huis actie. Tot slot ontvangen wij van bij ons aangesloten uitvoerders/aannemers een vergoeding wanneer die werkzaamheden bij een woningeigenaar uitvoert. Dit is voor alle uitvoerders een vaste vergoeding binnen dezelfde productgroep. WWW heeft dus geen belang bij een bepaalde keuze voor een leverancier. Voor elke leverancier binnen de productgroep, bijvoorbeeld dakisolatie, geldt dezelfde vergoeding. Hierdoor kunnen wij onafhankelijk adviseren en samen met jou bepalen welke leverancier of uitvoerder het beste bij je past.