Gemeente Zoetermeer

Zoetermeer staat net als andere gemeenten voor een hele grote opgave; Alle gebouwen moeten energiezuinig en aardgasvrij worden.

Alle gebouwen en woningen moeten van de fossiele brandstof af zodat er geen CO₂ meer uitgestoten wordt. We merken met z’n alle dat het klimaat nu al verandert.

De overgang naar een duurzaam, aardgasvrij alternatief moet haalbaar en betaalbaar zijn voor inwoners en bedrijven. Dat is nu nog niet voor iedereen het geval. Daar gaat de gemeente Zoetermeer zich voor inzetten. Samen met iedereen die daar aan kan bijdragen lokaal, regionaal, landelijk en Europees. Bij de WoonWijzerWinkel kun je terecht voor alle informatie over het verduurzamen van jouw woning. WoonWijzerWinkel adviseert onafhankelijk, waardoor je kunt vertrouwen op het betrouwbare, objectieve advies over het verduurzamen van jouw woning.

In de showroom in Rotterdam kun je zien én ervaren welke oplossingen er zijn op het gebied van duurzaam wonen. De experts geven onafhankelijk en persoonlijk advies en helpen jou met het aanvragen van vrijblijvende offertes. Je kunt ook online offertes aanvragen. Met ruim 300 WoonWijzerWinkel gecertificeerde bedrijven ben je verzekerd van kwaliteit tegen een scherpe prijs en word je ontzorgd met WoonWijzerWinkel-garantie op de werkzaamheden.

Download het energietransitieplan van Zoetermeer gericht op de proeftuinen.

Meerzicht & Driemanspolder aardgasvrij

Energietransitieplan

"Bijna iedereen in Nederland, ook in de wijken Meerzichten Driemanspolder in Zoetermeer, gebruikt aardgas om de woning te verwarmen, voor warm water en om op te koken. Naar schatting zorgt aardgas zo voor circa 78% van de door gebouwen gebruikte energie. In het landelijke Klimaatakkoord dat deze zomer gesloten is, zet het kabinet in op uitfasering van het gebruik van aardgas in de gebouwde omgeving voor 2050."

 

Duurzame proeftuin Palenstein

Palenstein is de eerste wijk in Zoetermeer waar gekeken wordt welke alternatieven er zijn voor aardgas. Gemeente Zoetermeer, woningcorporaties De Goede Woning, Vestia, Vidomes en netbeheerder Stedin hebben in 2017 de ‘Green Deal Aardgasvrij Palenstein’ ondertekend. Hierin is de ambitie geformuleerd om de wijk vóór 2040 aardgasvrij te hebben. Kijk video hiernaast waar wijkwethouder Robin Paalvast alles uitlegd.

WoonWijzerWinkel Rotterdam


De WoonWijzerWinkel adviseert onafhankelijk, waardoor je kunt vertrouwen op betrouwbaar, objectief advies over het verduurzamen van jouw woning. Wij verwelkomen je graag met een kopje koffie in onze showroom van 2.500m², waar vele duurzame oplossingen te zien zijn, van eenvoudige verbeteringen tot technische installaties. Er zijn oplossingen beschikbaar voor iedere woning en voor ieder budget. Wil je gericht advies over jouw woning, dan kan je een afspraak maken met één van onze adviseurs.

Ben je voldoende geïnformeerd en wil je stappen ondernemen? Dan kunnen wij een vrijblijvende offerte voor je aanvragen. Wij werken samen met diverse gerenommeerde bedrijven in jouw regio, die een vrijblijvende offerte aan je kunnen uitbrengen. Wij zijn in dit offerteproces jouw bemiddelaar en kijken altijd naar de beste prijs/kwaliteit verhouding; verduurzamen zonder zorgen dus!


Openingstijden winkel Di - Vrij | 11:00 - 17:00 uur
Za - Zon | Gesloten
Het adres: Directiekade 2, 3089 JA Rotterdam 010 747 0147 of Mail naar: [email protected]Subsidie en Energiebespaarlening


Woningeigenaren kunnen bij de gemeente Zoetermeer meerdere subsidies aanvragen voor energiebesparende maatregelen aan of in de eigen woning. Deze subsidies zijn vaak te combineren, zo wordt verduurzamen nog voordeliger. Ook VVE's komen in aanmerking voor verschillende financiële hulpmiddelen.


ISDE subsidie

Subsidie duurzaam wonen Zoetermeer

Aan de slag? Wij helpen je graag op weg!

Hoe kan je thuis geld en energie besparen? Met welke maatregelen begin je en hoe weet je welke maatregelen voor jou het beste zijn? Welke subsidies zijn er? En waar vind ik een betrouwbaar bedrijf voor het uitvoeren van deze duurzame maatregelen? Wij helpen je graag met het verduurzamen van jouw woning. Om hier achter te komen bieden wij persoonlijk advies, volledig passend bij jou situatie en portemonnee. Telefonisch, via videobellen in onze showrooms of bij jou thuis aan de keukentafel. Wil je een uitgebreid, persoonlijk adviesgesprek over verduurzaming van jouw woning? Dan kan je hieronder een afspraak maken met onze adviseur. En vraag direct een persoonlijk advies aan.
Adviesgesprek digitaal €125,-

Wil je liever advies op afstand? Onze adviseur laat je via beeldbellen graag de verschillende duurzame oplossingen in de showroom zien.

Maak een afspraak
Adviesgesprek showroom €125,-

Tijdens een persoonlijke adviesgesprek in onze showroom, loop je samen met onze adviseur je wensen voor jouw woning door.

Maak een afspraak
Woningopname aan huis €195,-

Tijdens een woningopname bekijkt onze adviseur de woning van top tot teen waarna aan de "keukentafel" de opties met je besproken worden.

Maak een afspraak

Je wilt je wooncomfort verbeteren, besparen op je energierekening of slim investeren in je woning. Wat zijn de juiste oplossingen en waar kan je het beste mee beginnen? Wij denken met je mee! Meer info over de WoonWijzer ServiceGarantie en in onze privacyverklaring leest je hoe wij in dit proces met jouw gegevens omgaan.

Doe de GRATIS woningscan

Gratis hulp en advies bij het verduurzamen van je huis


✔ We geven snel inzicht in wat realistisch is voor jouw huis

✔ We helpen bij het vinden van aannemers

✔ En vragen wij offertes voor je aan

✔ Met € 5.000,- WoonWijzerGarantie (Bekijk De 7 Zekerheden)


Doe hier de GRATIS woningscan!

scan banner2_Tekengebied 1

Veelgestelde vragen

Aardgasvrij, waarom eigenlijk?

Bijna 95 procent van de 7,7 miljoen huishoudens in Nederland gebruikt aardgas voor verwarming, warm water en om op te koken. We hebben in Nederland in het Klimaatakkoord afspraken gemaakt om in 2050 bijna CO2 neutraal (geen uitstoot broeikasgassen) te zijn. We stoppen daarom gefaseerd met het gebruik van aardgas.

Wat betekent aardgasvrij concreet?

Iedereen krijgt ermee te maken. Dat betekent dat u niet meer op aardgas kookt maar elektrisch gaat koken. Uw woning wordt op een andere manier verwarmd.

Hoe gaat de gemeente aan de slag?

De gemeente Zoetermeer heeft de transitie in drie grote stappen beschreven.

Stap 1: Het opstellen van de warmtevies, deze is afgerond en te vinden onder de downloadknop boven aan deze pagina.

Stap 2: Wijkuitvoeringsplannen nader in te vullen. Wat inhoud dat de wijken die voor 2030 aardgasvrij kunnen worden bekend worden gemaakt door de gemeente. Ook deze stap is al gezet, het zijn de wijken: Meerzicht & Driemanspolder.

Stap 3: Aardgasvrij maken van Zoetermeer. Deze stap is groots en wordt pas afgerond in 2030.

Wat kan ik zelf doen?

Doe vrijblijvend de woningscan en kom erachter waar je kan beginnen met het verduurzamen van je woning.