De stappen naar aardgasvrij wonen


We moeten met zijn allen sneller van gas af; het kabinet wil dat cv-ketels al vanaf 2026 worden vervangen door duurzamere alternatieven, zoals een hybride warmtepomp, All-Electric warmtepomp of warmtenet. Zo kan Nederland het gasverbruik snel verminderen. Het gemiddeld gasverbruik is in Nederland ongeveer 1500 m3 . We verbruiken met z’n allen steeds minder gas. Dit komt doordat huizen steeds beter geïsoleerd zijn en we steeds bewuster omgaan met energie.

Grofweg 75 procent van het gasverbruik gaat naar verwarming, 20 procent naar douchen en ander gebruik van warm water, en 5 procent naar koken. Uiteraard is het gasgebruik ook erg afhankelijk van de grootte van je huis, hoe goed het geïsoleerd is, het weer en met hoeveel mensen je er woont.
Kies het bouwjaar van jouw woning en bekijk welke stappen jij kunt volgen naar een gasloze woning:

Kies jouw bouwjaar
Praktijk voorbeeld woning 1931


Bekijk hier een praktijkvoorbeeld van de stapsgewijze verduurzaming van een woning uit 1931. Deze woning is gelegen in de wijk Ambacht in Vlaardingen, dateert uit de jaren 30, een tijdperk waarin energiezuinigheid nog geen prioriteit was en spouwmuurisolatie nog niet werd toegepast. Echter, met gerichte renovaties en verduurzamingsmaatregelen kan ook een dergelijke historische woning worden omgetoverd tot een energiezuinig en comfortabel huis.

Ontzorging via de WoonWijzerWinkel


De voordelen van verduurzaming via WoonWijzerWinkel:

✔ Onze adviseurs staan tijdens het gehele traject voor je klaar

✔ We kiezen de juiste leveranciers en we vragen offertes voor je aan

✔ Een scherpe prijs door onze brede netwerk aan installateurs

✔ Met € 5.000,- WoonWijzerGarantie (Bekijk De 7 Zekerheden)


Direct offerte aanvragen

Bezoek een van onze showrooms

Klik op de vestiging van jouw keuze voor meer informatie

Bezoek onze showrooms in Rotterdam, Limburg en Rivierenland en laat je inspireren door de mogelijkheden van een duurzamere toekomst. Onze deskundige adviseurs staan klaar om je persoonlijk en onafhankelijk advies te geven. Van isolatie tot zonnepanelen en nog veel meer, wij hebben alles wat je nodig hebt onder één dak. Let op: bij spontaan bezoek in onze showroom in Rotterdam kan het druk zijn en is er mogelijk niet direct een adviseur beschikbaar. Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, raden we je aan om vooraf een afspraak te maken. Neem dus gerust contact met ons op om een afspraak te plannen. Maak vandaag nog de eerste stap naar een groenere leefomgeving en bezoek de WoonWijzerWinkel!