Gemeente Schiedam

Een wereld te Winnen

Verduurzaming is een wereldwijde opgave en Schiedam dient hier ook een verantwoordelijkheid in te nemen. Er is vorig jaar veel gebeurd: een tropische storm, een hitte golf, en ondergelopen straatten. Als stad moeten er voorbereidingen worden getroffen om om te kunnen gaan met de gevolgen van klimaatverandering. In Schiedam wordt daarom ingezet op een ambitieus en integrale aanpak van duurzaamheid binnen alle beleidsterreinen van de gemeente. Als Global Goal gemeente, bind ook Schiedam zich aan de Sustainable Development Goals die vertaald zijn in de Nederlandse Klimaatakkoord. Dit houdt in dat er juist op lokaal niveau impact gemaakt kan worden. In Schiedam pakken ze de handschoenen op.

Als prioriteit heeft de gemeente het verlagen van de CO2-uitstoot tot nul en aardgasvrije in 2050. De gemeente Schiedam werkt hiervoor samen met de inwoners en verschillende partners om de doelstellingen te behalen, want een klimaatneutraal Schiedam vraagt om gezamenlijke inspanning.



WoonWijzerWinkel Rotterdam

De WoonWijzerWinkel Rotterdam is een energieloket waar iedereen terecht kan voor advies over het verduurzamen van de woning. Wat betekent dat wij jou advies geven wat specifiek op jouw woning toepasbaar is. Omdat wij onafhankelijk zijn, kan je vertrouwen op objectief en betrouwbaar advies. In de showroom in Rotterdam kun je zien én ervaren welke oplossingen er zijn op het gebied van duurzaam wonen. De experts geven onafhankelijk en persoonlijk advies en helpen jou met het aanvragen van vrijblijvende offertes. Je kunt ook online offertes aanvragen. Met ruim 300 WoonWijzerWinkel gecertificeerde bedrijven ben je verzekerd van kwaliteit tegen een scherpe prijs en word je ontzorgd met WoonWijzerWinkel-garantie op de werkzaamheden. Ben je benieuwd waar je zelf kan beginnen met het verduurzamen van je woning? Bekijk dan de website, hier vind je alle kleine en grote innovaties op het gebied van verduurzamen en het voorbereiden van je woning op een aardgasvrije samenleving.

Download de duurzaamheidsdocumenten van gemeente Schiedam.

Klimaatbeleid Schiedam

Klimaatbeleid

"Een wereld te winnen"

 

Klimaatadaptie Schiedam

Klimaatadaptatie

"Op weg naar een klimaatbestendige en waterrobuuste stad"

 



Adviesgesprek Rotterdam

Onafhankelijk en deskundig advies! Je kan in onze WoonWijzerWebshop altijd een betaald adviesgesprek op een dag en tijdstip naar wens plannen in ons advies- en demonstratiecentrum te Rotterdam. Zo krijg je voor een klein bedrag 100% onafhankelijk en deskundig inzicht in de mogelijkheden die er zijn om te besparen op jouw energiegebruik en toekomstige woonwensen in jouw woning, bedrijf of VvE.


Vraag een adviesgesprek aan!

WoonWijzerWinkel Rotterdam


De WoonWijzerWinkel adviseert onafhankelijk, waardoor je kunt vertrouwen op betrouwbaar, objectief advies over het verduurzamen van jouw woning. Wij verwelkomen je graag met een kopje koffie in onze showroom van 2.500m², waar vele duurzame oplossingen te zien zijn, van eenvoudige verbeteringen tot technische installaties. Er zijn oplossingen beschikbaar voor iedere woning en voor ieder budget. Wil je gericht advies over jouw woning, dan kan je een afspraak maken met één van onze adviseurs.

Ben je voldoende geïnformeerd en wil je stappen ondernemen? Dan kunnen wij een vrijblijvende offerte voor je aanvragen. Wij werken samen met diverse gerenommeerde bedrijven in jouw regio, die een vrijblijvende offerte aan je kunnen uitbrengen. Wij zijn in dit offerteproces jouw bemiddelaar en kijken altijd naar de beste prijs/kwaliteit verhouding; verduurzamen zonder zorgen dus!


Openingstijden winkel

Di - Vrij | 11:00 - 17:00 uur
Za - Zon | Gesloten
Het adres: Directiekade 2, 3089 JA Rotterdam 010 747 0147 of Mail naar: [email protected]




Subsidie


Woningeigenaren kunnensubsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen aan of in de eigen woning. Deze ubsidies is via de gemeente Schiedam te regelen. Of stel al je vragen aan de WoonWijzerWInkel, wij bieden subsidieservice.


Subsidies Schiedam

Aan de slag? Wij helpen je graag op weg!

Hoe kan je thuis geld en energie besparen? Met welke maatregelen begin je en hoe weet je welke maatregelen voor jou het beste zijn? Welke subsidies zijn er? En waar vind ik een betrouwbaar bedrijf voor het uitvoeren van deze duurzame maatregelen? Wij helpen je graag met het verduurzamen van jouw woning. Om hier achter te komen bieden wij persoonlijk advies, volledig passend bij jou situatie en portemonnee. Telefonisch, via videobellen in onze showrooms of bij jou thuis aan de keukentafel. Wil je een uitgebreid, persoonlijk adviesgesprek over verduurzaming van jouw woning? Dan kan je hieronder een afspraak maken met onze adviseur. En vraag direct een persoonlijk advies aan.


Adviesgesprek digitaal €125,-

Wil je liever advies op afstand? Onze adviseur laat je via beeldbellen graag de verschillende duurzame oplossingen in de showroom zien.

Maak een afspraak
Adviesgesprek showroom €125,-

Tijdens een persoonlijke adviesgesprek in onze showroom, loop je samen met onze adviseur je wensen voor jouw woning door.

Maak een afspraak
Woningopname aan huis €195,-

Tijdens een woningopname bekijkt onze adviseur de woning van top tot teen waarna aan de "keukentafel" de opties met je besproken worden.

Maak een afspraak

Je wilt je wooncomfort verbeteren, besparen op je energierekening of slim investeren in je woning. Wat zijn de juiste oplossingen en waar kan je het beste mee beginnen? Wij denken met je mee! Meer info over de WoonWijzer ServiceGarantie en in onze privacyverklaring leest je hoe wij in dit proces met jouw gegevens omgaan.

Doe de GRATIS woningscan

Gratis hulp en advies bij het verduurzamen van je huis


✔ We geven snel inzicht in wat realistisch is voor jouw huis

✔ We helpen bij het vinden van aannemers

✔ En vragen wij offertes voor je aan

✔ Met € 5.000,- WoonWijzerGarantie (Bekijk De 7 Zekerheden)


Doe hier de GRATIS woningscan!

scan banner2_Tekengebied 1

Veelgestelde vragen

Wat kan ik zelf al doen?

Tips om u voor te bereiden op een woning zonder aardgas vind je op onze website. Kijk vooral rond of laat je adviseren. Het is ook altijd mogelijk om langs te komen in onze showroom in Rotterdam.

Wat zijn de doelen van de gemeente Schiedam naast CO2 neutraal en aardgasvrij?

De gemeente Schiedam heeft in 2021 de klimaatdoelen geformuleerd aan de hand van de SGG en het Nederlandse klimaatakkoord. Naast een CO2 neutrale en aardgasvrije samenleving wil de gemeente Schedam de volgende doelen behalen:
- 49% minder uitstoot van broeikasgassen in 2030 ten opzichte van 1990.
- Iedereen kan meedoen in de energietransitie.
- Schiedam is voorbereid op extreme weersomstandigheden.
- Het vergroten van de biodiversiteit en het versterken van de ecologische waarde in en buiten Schiedam.

Wanneer is mijn gemeente aardgasvrij of CO2neutraal?

Uiterlijk in 2050 moet elke gemeente in Nederland Co2 neutraal en aardgasvrij zijn. Dus ook Schiedam.

Moet ik verbouwen of mijn huis aanpassen?

Als u op gas kookt, moet dat op den duur worden vervangen door een elektrische oplossing zoals inductie of keramisch. In de meeste gevallen moet daarvoor een extra groep in de meterkast worden aangelegd. Voor welke alternatieve nieuwe warmtevoorziening ook gekozen wordt, bijna altijd zijn extra isolatiemaatregelen nodig. Het kan dus nooit kwaad om daar al mee te beginnen.

Wat doet de gemeente voor de inwoners van Shiedam?

De rol van de gemeente is zelf het goede voorbeeld geven, derden stimuleren, faciliteren en verordenen om (onderzoeken naar) duurzame maatregelen toe te passen. Allereerst heeft de gemeente een belangrijke rol in het geven van het goede voorbeeld om de urgentie van het nemen van duurzame maatregelen kracht bij te zetten. De rol van de gemeente is in dit geval initiëren en implementeren van maatregelen bij gemeentelijke gebouwen, openbare verlichting en infrastructurele voorzieningen. Een middel dat hier voor zal worden ingezet is het implementeren van de CO2-prestatieladder. Hierdoor verkrijgt de gemeente inzicht in haar eigen CO2-uitstoot van alle organisatieonderdelen. Dit inzicht kan worden gebruikt om de CO2-uitstoot te verminderen en in 2050 naar nul te brengen. Voor het gemeentelijk vastgoed wordt daarnaast een routekaart opgeleverd met daarin een financiële doorrekening en fasering van de verduurzamingsmaatregelen tot 2050.

Wat zijn de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Schiedam?

De gemeentelijke organisatie van Schiedam werkt aan de volgende hoofddoelstellingen:
- 49% Minder uitstoot van broeikasgassen in 2030 ten opzichte van 1990.
- In 2050 is Schiedam CO₂-neutraal.
- Schiedam is voorbereid op extreme weersomstandigheden.
- Het vergroten van de biodiversiteit en het versterken van de ecologische waarde in en buiten Schiedam.