Ecologische en biobased (bouw)materialen. Wij helpen je graag om jouw bouwproject zo ecologisch en duurzaam mogelijk te maken.

Bij duurzame materialen wordt er rekening gehouden met de effecten op het milieu. Duurzame materialen zijn materialen die het milieu zo min mogelijk belasten of zelfs helpen. Het is kiezen voor een verantwoord product zorgt dus voor een beter leefomgeving maar kan ook zorgen voor minder energieverbruik.

Een groen en duurzaam product is vaak fijner, warmer en geeft een goed gevoel. De vraag naar grondstoffen en bouwmaterialen blijft maar stijgen, terwijl de beschikbaarheid afneemt. Het is juist daarom belangrijk dat we goed omgaan met de grondstoffen die we hebben. Dit doe je door te kiezen door ecologische materialen en duurzame producten te gebruiken voor je verbouwing of kleine renovatie klus. Én vervanging is dan minder snel nodig. Ecologische en bio-based materialen kunnen leiden tot energiebesparing en minder energieverbruik betekent ook lagere energielasten.

Om zeker te zijn dat een bouwproduct minder milieubelasting veroorzaakt dan een gemiddeld ander vergelijkbaar product, kan je voor een materiaal met een keurmerk kiezen. Er zijn verschillende keurmerken in Nederland: Dubokeur, Milieukeur, Europees Ecolabel, Nordic Swan, FSC en PEFC en Cradle-to-Cradle.


Benieuwd wat jezelf kan doen?

Wij hebben de duurzame materialen en oplossingen onderverdeeld in 4 thema’s. Per thema worden de producten en oplossingen gepresenteerd. Heb je vragen en of wil je advies over één van de thema’s of producten? Kom langs in onze showroom, bel met één van onze adviseurs of boek een advies gesprek en hoor alles over de mogelijkheden voor jouw huis.