Gemeente Maassluis

De WoonWijzerWinkel is het officiële Energieloket voor de gemeente Maassluis.


Duurzaamheid is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Samen maken wij Maassluis een stukje duurzamer. De gemeente Maassluis heeft een grote ambitie. Ze wil een duurzame gemeente zijn en daarmee een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Dat doen we met zijn allen. Met het oog op de toekomst. Voor onszelf en de komende generaties. In 2050 is Maassluis net als alle andere gemeentes in Nederland aardgasvrij, maar voor we daar zijn moet er nog geen gebeuren. Lees op deze pagina waar de gemeente Maassluis mee bezig is en waar je zelf kan beginnen.Officiële energieloket

De WoonWijzerWinkel is het officiële energieloket, wat betekent dat wij samen met de gemeente Maassluis en de energiecoaches klaar staan voor alle vragen. Daarnaast adviseren wij onafhankelijk over de te nemen stappen voor jouw woning. Hier kan je kan vertrouwen op betrouwbaar, objectief advies over het verduurzamen van jouw woning. Kom langs in een van onze showrooms, maak een afspraak aan huis of neem contact met ons op.

Download het programma Energietransitie Maassluis

Programma Energietransitie Maassluis

Energietransitie Maassluis

"De komende twee jaar zien wij als de voorbereidende fase op de meer complexe keuzes die gemaakt moeten worden wanneer wijken echt van het gas af gaan. In deze voorbereidende fase wordt vooral aandacht gegeven aan het proces dat nodig is om het gemeentelijk energiebeleid zodanig aan te passen dat Maassluis in 2040 CO2-neutraal kan worden. Waarbij niet uit het oog moet worden verloren dat dit een majeure operatie is met forse financiële consequenties."

Aardgasvrij Maassluis

Maassluis heeft de ambitie om in 2040 CO2-neutraal te zijn. Dit betekent dat we overstappen op andere, schonere alternatieven voor het verwarmen van onze gebouwen én voor koken en warm water. Niet gelijk vandaag of morgen, maar wel in de komende jaren tot aan 2040. Wethouders Sjef Evers (o.a. duurzaamheid) en Sjoerd Kuiper (o.a. wonen) vertellen hoe de gemeente onderzoekt welke stappen nodig zijn om in Maassluis van het gas af te gaan.


WoonWijzerWinkel Rotterdam


De WoonWijzerWinkel adviseert onafhankelijk, waardoor je kunt vertrouwen op betrouwbaar, objectief advies over het verduurzamen van jouw woning. Wij verwelkomen je graag met een kopje koffie in onze showroom van 2.500m², waar vele duurzame oplossingen te zien zijn, van eenvoudige verbeteringen tot technische installaties. Er zijn oplossingen beschikbaar voor iedere woning en voor ieder budget. Wil je gericht advies over jouw woning, dan kan je een afspraak maken met één van onze adviseurs.

Ben je voldoende geïnformeerd en wil je stappen ondernemen? Dan kunnen wij een vrijblijvende offerte voor je aanvragen. Wij werken samen met diverse gerenommeerde bedrijven in jouw regio, die een vrijblijvende offerte aan je kunnen uitbrengen. Wij zijn in dit offerteproces jouw bemiddelaar en kijken altijd naar de beste prijs/kwaliteit verhouding; verduurzamen zonder zorgen dus!


Openingstijden winkel
Ma - Vrij | 11:00 - 17:00 uur
Za - Zon | Gesloten
Het adres: Directiekade 2, 3089 JA Rotterdam 010 747 0147 of Mail naar: [email protected]

Advies gesprek Rotterdam

Onafhankelijk en deskundig advies! Je kan in onze WoonWijzerWebshop altijd een betaald adviesgesprek op een dag en tijdstip naar wens plannen in ons advies- en demonstratiecentrum te Rotterdam. Zo krijg je voor een klein bedrag 100% onafhankelijk en deskundig inzicht in de mogelijkheden die er zijn om te besparen op jouw energiegebruik en toekomstige woonwensen in jouw woning, bedrijf of VvE.


Vraag een adviesgesprek aan!

Aan de slag? Wij helpen je graag op weg!

Hoe kan je thuis geld en energie besparen? Met welke maatregelen begin je en hoe weet je welke maatregelen voor jou het beste zijn? Welke subsidies zijn er? En waar vind ik een betrouwbaar bedrijf voor het uitvoeren van deze duurzame maatregelen? Wij helpen je graag met het verduurzamen van jouw woning. Om hier achter te komen bieden wij persoonlijk advies, volledig passend bij jou situatie en portemonnee. Telefonisch, via videobellen in onze showrooms of bij jou thuis aan de keukentafel. Wil je een uitgebreid, persoonlijk adviesgesprek over verduurzaming van jouw woning? Dan kan je hieronder een afspraak maken met onze adviseur. En vraag direct een persoonlijk advies aan.

Adviesgesprek digitaal €99,-

Wil je liever advies op afstand? Onze adviseur laat je via beeldbellen graag de verschillende duurzame oplossingen in de showroom zien.

Maak een afspraak
Adviesgesprek showroom €99,-

Tijdens een persoonlijke adviesgesprek in onze showroom, loop je samen met onze adviseur je wensen voor jouw woning door.

Maak een afspraak
Woningopname aan huis €195,-

Tijdens een woningopname bekijkt onze adviseur de woning van top tot teen waarna aan de "keukentafel" de opties met je besproken worden.

Maak een afspraakSubsidie


Woningeigenaren kunnen bij de gemeente Maassluis subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen aan of in de eigen woning. Deze subsidies en leningen zijn over het algemeen via de gemeente Maassluis te regelen, er zijn ook financiële hulpmiddelen zoals duurzaamheidslening vanuit Rijksoverheid of inkoopacties vanuit de WoonWIjzerWinkel. Wist je dat de WoonWijzerWinkel hulp biedt bij het aanvragen van subsidies? Maak een afspraak met een van adviseurs, zij helpen je verder!

Duurzaamheidslening Maassluis
De Duurzaamheidslening is bedoeld voor eigenaren van een grondgebonden woning of een individueel appartementen. Appartement-eigenaren hebben schriftelijk toestemming nodig van de VvE. Met deze lening financier je tegen gunstige voorwaarden een reeks aan duurzame maatregelen in en aan jouw woning, zoals zonnepanelen, isolatie of een groen dak.

Hiermee kunt u energie besparen of opwekken. Dat levert financieel voordeel op en daardoor woon je comfortabeler. Niet alleen fijn voor je, maar ook goed voor het milieu.

Duurzaamheidslening Maassluis

ISDE subsidie
Ben je eigenaar van een koopwoning en is deze woning je hoofdverblijf of wordt deze jouw hoofdverblijf direct na renovatie? Dan kan je gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Dat kan met een investering in een (hybride) warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet en met 5 typen isolatiemaatregelen.

ISDE Subsidie voor woningeigenaren

Subsidie voor VvE's
Ook VvE's of stichtingen en verenigingen die niet als doel hebben om winst te maken, kunnen een "duurzaamheidslening" aanvragen. Dit betreft een Stimuleringslening. Als stichting of vereniging hoef je niet te beschikken over een eigen gebouw, maar je heb wel schriftelijke toestemming van de eigenaar nodig. De leningen zijn niet beschikbaar voor commerciële partijen.

Subsidie voor VvE's

Energiesubsidie wijzer Rijksoverheid
Je huis verduurzamen. Hoe kun je in jouw woning beginnen? Wat kosten de verbeteringen en wat leveren ze op? En hoeveel subsidie krijg je? Deze vragen worden beantwoord bij de energiesubsidiewijzer. Vaak heeft een gemeente meerdere subsidies of financiële maatregelingen die bijdrage aan een duurzame woning, vergeet daarom niet te kijken bij de gemeente zelf of vraag ons, de WoonWIjzerWinkel, om hulp. Wij bieden namelijk hulp aan bij het aanvragen van verschillende subsidies.

Energiesubsidie wijzer Rijksoverheid

Doe de GRATIS woningscan

Gratis hulp en advies bij het verduurzamen van je huis


✔ We geven snel inzicht in wat realistisch is voor jouw huis

✔ We helpen bij het vinden van aannemers

✔ En vragen wij offertes voor je aan

✔ Met € 5.000,- WoonWijzerGarantie (Bekijk De 7 Zekerheden)


Doe hier de GRATIS woningscan!

scan banner2_Tekengebied 1

Veelgestelde vragen

Wat betekent aardgasvrij voor mij?

Concreet betekent het dat je in de toekomst geen gas meer gebruikt voor het verwarmen van je woning, voor warm water en om te koken. Er zijn alternatieven, zowel individueel als collectief. De gemeente onderzoekt per wijk of er een collectieve oplossing mogelijk is, in de Warmteagenda geven we aan voor welke wijken dit kansrijk is.

Welke alternatieven zijn er voor aardgas?

Om woningen te verwarmen zonder aardgas kan gebruik gemaakt worden van een aansluiting op een collectief warmtenet, een warmtepomp per woning of centraal in het gebouw van een appartementencomplex, of infraroodverwarming.

Wanneer maak ik de overstap van aardgas naar een alternatief?

U bent vrij om nu al zelf verduurzamingstappen te nemen richting een aardgasvrije woning, zoals bijvoorbeeld een warmtepomp.

Wanneer de gemeente verwacht dat jouw wijk de overstap maakt naar aardgasvrij is nu nog niet bekend. Alle gemeenten in Nederland hebben uiterlijk in 2021 een plan waarin staat welke wijken voor 2030 de overstap maken en wat voor die wijken het alternatief is. Met de Warmtetransitieagenda heeft de gemeente nu per wijk in beeld gebracht welke alternatieven er voor aardgas zijn. Voor Rivium en de Florabuurt en omgeving zien we nu al wel kansen om te verkennen of een collectieve warmteoplossing in de vorm van een warmtenet haalbaar is.

Wat leveren zonnepanelen op?

Zonnepanelen zorgen voor een lagere energierekening en minder CO2-uitstoot. Maar hoeveel ze je precies besparen, is lastig te zeggen. De terugverdientijd hangt af van de investering en de kwaliteit van de installatie. Bovendien komt de opbrengst op papier niet altijd overeen met de opbrengst in de praktijk. Bijvoorbeeld omdat er minder of meer zonuren zijn dan verwacht.

Met goede garanties en onderhoudsafspraken kan je in ieder geval flink besparen op onderhoudskosten. Indien mogelijk is het aan te raden uw zonnepanelen te combineren met een groen dak. Dankzij de koele lucht op een groen dak, leveren uw panelen dan tot vijf procent meer rendement op.

Via de gratis dakscan van de WoonWijzerWinkel krijg je direct een indicatie van wat zonnepanelen kunnen opleveren.www.woonwijzerwinkel.nl/dakscan/Je kunt op dezelfde site direct een offerte aanvragen.

Hoe weet ik of ik met een betrouwbare leverancier van zonnepanelen te maken heb?

De markt voor zonnepanelen is volop in ontwikkeling. Niet elke leverancier levert dezelfde kwaliteit. Daarom is het belangrijk niet alleen op prijs te letten maar ook naar de kwaliteit te kijken. Er zijn verschillende kwaliteitskeurmerken voor zonnepanelen, omvormers en montagematerialen.

Voor de buurtacties en collectieve inkoopacties die door de gemeente worden georganiseerd, selecteert de WoonWijzerWinkel voor jou alvast een aantal kundige leveranciers. Hierdoor ben je verzekerd van kwaliteit tegen een scherpe prijs.

Twijfel je over de betrouwbaarheid van een leverancier? Neem dan contact op met het Energie Collectief Capelle of de WoonWijzerWinkel. Zij hebben ruime ervaring met leveranciers en kijken graag met je mee.

Wat betekent de energietransitie voor de waarde van mijn huis?
Door een warmtenet of een warmtepomp te gebruiken in plaats van aardgas is jouw woning klaar voor de toekomst. Hierdoor en door investeringen in isolatie gaat de waarde van een aardgasvrije woning vaak omhoog. Woningen met energielabel A leveren gemiddeld tien procent meer op bij verkoop dan een identieke woning met label D. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg en Maastricht.
Wat levert de energietransitie mij op?

De klimaatwet geldt voor alle sectoren met als doel een CO2 neutrale samenleving in 2050. Wat betreft de energietransitie in de gebouwde omgeving, vinden wij het essentieel dat het haalbaar en betaalbaar is voor iedereen. De verwachting is dat in de nabije toekomst de woonlasten stijgen, met name door een hogere aardgasprijs. Wij streven ernaar dat de woonlasten op de lange termijn betaalbaar blijven en Capellenaren wonen in comfortabele, toekomstbestendige woningen.

Omdat ieders persoonlijke situatie anders is, kan niet met zekerheid worden gezegd dat de veranderingen voor iedereen woonlastenneutraal zullen zijn.

Wij vinden dat de Rijksoverheid primair verantwoordelijk is dat de energietransitie voor iedereen in Nederland haalbaar en betaalbaar is. De komende tijd onderzoeken we samen met bewoners en samenwerkingspartners wat deze transitie financieel betekent en welke financiële constructies eraan verbonden kunnen worden.