Met zonnepanelen duurzaam energie opwekken


Door te investeren in zonnepanelen wek je je eigen stroom op én ben je minder afhankelijk van een energiebedrijf. Een duurzame investering dus! Het hebben van zonnepanelen is in de laatste jaren steeds populairder geworden, mede doordat de aanschaf een stuk goedkoper is in vergelijking met vroeger. Er zijn panelen passend bij verschillende woonsituaties en wensen. Bij WoonWijzerWinkel verdelen we zonnepanelen in drie categorieën (ondanks dat we merken dat het verschil steeds minder groot wordt door de toenemende vraag en de innovatieve oplossingen.) Wil je bijvoorbeeld jouw investering zo snel mogelijk terugverdienen? Of heb je liever zekerheid, door middel van een lange garantie? Wij helpen je graag bij deze keuze.

Bij de WoonWijzerWinkel zijn zonnepanelen in drie verschillende categorieën ingedeeld: snel terugverdiend panelen, lange garantie panelen en hoog rendement panelen. Als je van plan bent om zonnepanelen aan te schaffen, is het verstandig om je goed te laten informeren over de mogelijkheden. Zo kan je optimaal profiteren van de nieuwe zonnepanelen. Een complete zonnepaneleninstallatie bestaat niet alleen uit panelen. Er is ook een omvormer nodig die de opgewekte stroom omzet naar bruikbare stroom. Ook hierover vertellen wij op deze pagina meer.


Bekijk hieronder welk type zonnepaneel jou het meest aanspreekt en klik door naar ons aanbod of bezoek een van onze showrooms.

Aanbod aan zonnepanelenVraag een offerte aan

Doe de GRATIS dakscan


Ben je nieuwsgierig wat zonnepanelen jou opleveren?

Maak dan gebruik van de gratis dakscan. Je ontvangt dan een adviesrapport per mail. Deze info wordt NIET gedeeld met bedrijven. Bij vragen kan je altijd contact opnemen met een van onze adviseurs.


Doe de gratis dakscan

zonnepanelen button Brielle-01

Snel terugverdiend
zonnepanelen

De meest aangeboden en traditionele panelen zijn glas-folie panelen. Dit betekent dat de zonnecellen met een folie zijn vastgeplakt achter het glas van het paneel. De standaard glas-foliepanelen zijn over het algemeen binnen 6 tot 8 jaar terugverdiend. Voor de terugverdientijd zit er geen verschil in het materiaal (poly- of monokristallijn) dat je kiest voor jouw panelen.
Glas-folie panelen hebben een nadeel: de folie kan na verloop van tijd loslaten van het paneel. Dit komt door de wisselende weersomstandigheden, waardoor lucht en vocht bij de cellen kan komen. Dit proces wordt delaminatie genoemd.

Polykristallijn of monokristallijn
De meeste panelen die worden aangeboden zijn polykristallijn of monokristallijn panelen. Beide cellen worden gemaakt van gesmolten silicium. Het verschil tussen poly- en monokristallijn panelen is het proces na het versmelten van het silicium: bij polykristal laten ze de gesmolten silicium afkoelen waardoor er kristallen ontstaan die in verschillende richtingen liggen. Bij monokristal wordt er gecontroleerd afgekoeld, waardoor de kristallen in één richting liggen. Hierdoor zijn de monokristallijn panelen vaak iets duurder, maar hebben een hogere opbrengst.


Lange garantie
zonnepanelen

Glas-glas panelen noemen wij ‘lange garantie panelen’ en hebben tot wel 30 jaar garantie op zowel het product als het vermogen. Dat betekent dat je met zekerheid langer geniet van een hogere opbrengst.
Het glas-glas paneel is anders opgesteld: de folie is vervangen door glas en de zonnecellen zijn gelamineerd tussen twee harde glasplaten. Hierdoor heeft het paneel minder last van vocht, temperatuurverschillen en mechanische spanning. De terugverdientijd bij glas-glas panelen is iets langer, maar de panelen gaan langer mee (40 jaar) en degraderen minder snel. Dat betekent dat je gedurende de levensduur van de panelen er veel meer stroom mee kan opwekken.
Glas-glas zonnepanelen hebben tot 50% minder kans op delaminatie en degradatie.


Hoog rendement
zonnepanelen

De technologie staat niet stil, er komen steeds meer nieuwe technieken waar de ene nog efficiënter is dan de andere. Zo zijn er panelen beschikbaar die tot 30% meer vermogen hebben dan de snel terugverdiend panelen.
De meeste panelen zijn opgebouwd met cellen van silicium. Het maximale rendement van deze cellen is ondertussen wel bereikt, maar door de cellen te combineren met een slimmere opbouw is er toch nog winst te behalen. Hierdoor zijn de contactbalken dunner of zelfs verplaatst naar de achterzijde voor meer oppervlakte en minder schaduwval op de cellen. Daarnaast is het mogelijk om de achterzijde reflecterend te maken. Hierdoor wordt een groter deel van het ‘licht spectrum’ opgevangen voor zonne-energie.

De manier van opbouw van deze hoog rendement panelen (glas-folie back contact panelen) zorgt ervoor dat de fabrikanten 25 jaar garantie geven op zowel het product als het vermogen. De panelen zijn aanzienlijk duurder dan de traditionele snel terugverdiend panelen of de glas-glas folie, waardoor de terugverdientijd iets langer is. De terugverdientijd ligt gemiddeld tussen de 9 en 11 jaar.

Slimmere opbouw Door de cellen van de zonnepanelen aan de achterkant van de panelen te verbinden is er 3% meer oppervlakte voor de cellen ter beschikking.


* Dit is de indicatieprijs per paneel, voor het complete systeem inclusief installatie, exclusief btw. Het systeem bestaat uit: zonnepanelen, omvormer(s), kabels en het montagesysteem.

 

De aanschaf van zonnepanelen is een duurzame investering in je huis én in het milieu. Bovendien bespaar je direct op je energiekosten.

Omvormers

Zonder omvormer geen bruikbaar stroom. Zonnepanelen wekken gelijkstroom op, om deze stroom om te zetten in bruikbare stroom is een omvormer nodig. De omvormer zorgt ervoor dat de gelijkstroom in wisselstroom wordt omgezet en gebruikt kan worden. Er zijn drie verschillende typen omvormers, maar het type dat je nodig hebt hangt af van verschillende factoren, zoals: het soort zonnepanelen, de hoeveelheid schaduw, de oriëntatie van de panelen (richting van het dak) en de hellingshoek van het dak. Er zijn drie verschillende type omvormers te onderscheiden.

Meer informatie over omvormersMeer informatie over accu's


String omvormers

De string omvormer wordt meestal toegepast in situaties waarbij alle zonnepanelen in dezelfde richting liggen en er geen sprake is van schaduw. Alle panelen worden dan in één of meerdere strings (series) van panelen aangesloten op een centrale omvormer. Het monitoren van de panelen kan bij de string omvormer alleen per serie en niet per paneel. Wanneer je schaduw op je dak hebt is een string omvormer minder geschikt, omdat de stroomproductie van de totale string negatief wordt beïnvloed door één paneel dat minder presteert.
Merken die wij aanbieden: SMA, Growatt, Fronius, Huawei, Steca, Mastervolt, Goodwe, OmnikMicro omvormers

De micro omvormer is op zijn best wanneer er sprake is van schaduw of wanneer de panelen in verschillende richtingen staan. De micro omvormer is per paneel te monteren, zodat elk paneel afzonderlijk kan presteren. Hierdoor wordt het systeem niet negatief beïnvloed door één of meerdere zonnepanelen die minder presteren.
Met een micro omvormer heb je geen centrale omvormer in huis nodig. Dit systeem is duurder dan string omvormers, maar geeft het hoogste rendement en gaan langer mee.
Merken die wij aanbieden: Enphase Energy, Envertech, ABB, SMAOptimizer systeem

Een optimizer heeft achter elk zonnepaneel een regelunit. De regelunit stuurt de opbrengst van ieder paneel individueel door naar de centrale omvormer. De panelen leveren hierdoor de hoogste energie opbrengst vergeleken met de andere omvormers. Weersomstandigheden, ongelijkmatige veroudering en schaduw hebben daardoor geen negatieve invloed op de andere panelen en prestatie. Bij een optimizer systeem kan elk paneel op afstand worden gemonitord, zodat de prestatie per paneel eenvoudig op pc, tablet of telefoon kan worden afgelezen.
Merken die wij aanbieden: SolarEdge


Combinaties

Zonnepanelen en zonneboiler combineren

Als je voldoende dakoppervlak hebt, kun je een zonneboiler en zonnepanelen combineren


Lees meer over de zonneboiler


Zonnepanelen restenergie benutten

Haal meer uit jouw zonnepanelen én bespaar gas door tapwater duurzaam te verwarmen met onbenutte zonne-energie.


Bekijk in de webshop

Laadpaal met zonnepanelen combineren

Thuis jouw elektrische auto opladen met een eigen laadpaal is een stuk goedkoper dan publiek laden. Steeds meer huishoudens maken gebruik van energie die zelf opgewekt wordt via zonnepanelen. Het is dan ook een mooie duurzame combinatie als je jouw elektrische auto oplaad met zelf opgewekte energie van de zonnepanelen op je dak.


Lees meer over de laadpaal

Subsidies en financiële mogelijkheden


Gemeenten en provincies hebben soms eigen subsidieregelingen voor bepaalde energiebesparende maatregelen. Kijk dus goed bij jouw eigen gemeente wat er mogelijk is qua subsidie en andere financiële mogelijkheden. Subsidies mogen vaak gecombineerd worden, maar stapelen is niet toegestaan. Wanneer je ervoor kiest om samen met de WoonWijzerWinkel te verduurzamen, helpen wij jou altijd met het aanvragen van subsidies.

Service WoonWijzerWinkel

Wij geven je graag deskundig, eerlijk en persoonlijk advies dat past bij jouw woning, situatie en budget. Daarbij adviseren wij over de subsidie mogelijkheden. Hierbij ben je verzekerd van de beste oplossing, want onze adviseurs weten waar ze over praten. Advies kan per telefoon, mail of een bezoek aan de winkel of bij jou thuis, wat het beste bij je past.Servicegarantie WoonWijzerWinkel

Duurzaamheidslening Nationaal Warmtefonds

Sinds 1 juni 2022 is het zelfs mogelijk om 100% van de duurzaamheidslening van het Nationaal Warmtefonds te gebruiken voor de aanschaf van zonnepanelen. Voorheen was dit maximaal 75% van het totale leenbedrag. Hierdoor kan je zonnepanelen kopen zonder dat je je eigen spaarrekening hoeft aan te spreken.Duurzaamheidslening Nationaal Warmtefonds

Salderingsregeling

Momenteel is er nog een gunstige salderingsregeling. Dit houdt in dat je zonnestroom die je zelf niet verbruikt teruglevert aan het elektriciteitsnet. Door de salderingsregeling krijg je daar nu nog net zoveel voor terug als dat je betaalt voor de stroom die je afneemt van het elektriciteitsnet. Hiervoor is wel de juiste meter in je meterkast nodig. De meter moet kunnen ‘salderen’ oftewel de teruggeleverde stroom apart kunnen registreren. Als dat niet het geval is, heb je alleen voordeel van de panelen voor de stroom die je direct gebruikt. Het te veel aan opgewekt stroom wat niet wordt geregistreerd doe je anders cadeau aan de energieleverancier. De salderingsregeling wordt vanaf 2025 helaas afgebouwd.Salderingsregeling

 

6 redenen om zonnepanelen te nemen.


✔ Gemiddelde energiebesparing van €600 per jaar
✔ Een lange levensduur van minstens 25 jaar
✔ Terugverdientijd van ongeveer 7 tot 10 jaar
✔ Een beter energielabel
✔ Veilig, schoon, stil en onderhoudsvrij

Zonnepanelen bij WoonWijzerWinkel


De WoonWijzerWinkel werkt met verschillende gecertificeerde partners die verschillende soorten zonnepanelen en omvormers kunnen aanbieden. Kom langs in één van de showrooms, vraag een offerte aan, boek een adviesgesprek of boek een woningopname en kijk wat er mogelijk is in jouw woonsituatie.

Bekijk de verschillende zonnepanelen
Offerte aanvragen

1Offertekeuze
2Offertevragen
3Persoonlijke gegevens
Kies hier één of meerdere opties om een offerte te ontvangen.

Veelgestelde vragen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
Het antwoord hierop is bijna altijd: ja! Op vrijwel elk soort dak kunnen zonnepanelen worden geïnstalleerd. Twijfel je toch nog of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs. Zij kijken en denken graag met je mee.
Moet mijn dak gericht zijn op het zuiden?
Nee, het dak hoeft niet gericht te zijn op het zuiden. Al levert het natuurlijk wel meer op. Wij verzorgen ook installaties op daken die gericht zijn op het westen en het oosten.
Hebben zonnepanelen veel onderhoud nodig?
Zonnepanelen vragen heel weinig onderhoud. We adviseren om ze om de twee jaar te laten reinigen, om te voorkomen dat ze een deel van hun productiecapaciteit verliezen.
Kan ik de btw op zonnepanelen terugvragen?
Sinds 1 januari 2023 is de btw op zonnepanelen 0%. Voorheen moest u dit terugvragen maar dat is dus niet meer nodig. Het btw tarief van 0% is alleen geldig op zonnepanelen die worden geïnstalleerd op woningen of een bijgebouw van een woning. Dit is btw-tarief geldig op de zonnepanelen, bekabeling, installatie etc.
Wie plaats mijn zonnepanelen?
Wij werken samen met verschillende installateurs die beschikken over jarenlange ervaring.
Wat is de opbrengst van zonnepanelen?
De opbrengst van zonnepanelen hangen af van uw persoonlijke situatie. Factoren die invloed kunnen hebben op de opbrengsten zijn de richting van de panelen, de hellingshoek, schaduw, het type panelen, omvormer en gebruikte kabels en natuurlijk de weersomstandigheden.

Zonnepanelen offerte aanvraag of kopen

Steeds meer daken worden voorzien van zonnepanelen. Of het nu gaat om verduurzaming, waardetoevoeging van uw huis of pand, besparen op energiekosten of een combinatie hiervan, bij WoonWijzerWinkel helpen we u graag met de beste oplossing. Zo kunt u met onze zonnepanelen dakscan een indicatie krijgen over hoe veel u kunt gaan besparen, of kunt u direct een offerte voor zonnepanelen aanvragen. Lees verder over hoe u in uw huis en toekomst kunt investeren met onze zonnepanelen.


Stap van het gas af met zonnepanelen

Het zal niemand ontgaan zijn dat we in onstuimige tijden leven als het gaat om de kosten van energie. Gelukkig heeft de techniek ook niet stilgestaan en zijn er diverse mogelijkheden om van dure, vervuilende energiebronnen af te kunnen stappen.

In combinatie met zonnepanelen kunt u namelijk kijken naar het overgaan op elektrische verwarming door middel van een elektrische cv-ketel of een all electric warmtepomp. Op deze manier maakt u in uw huis gebruik van duurzaam verwarmen met uw eigen opgewekte stroom. Bij WoonWijzerWinkel zetten we ons in voor het verduurzamen van uw huis, dus ook voor informatie over deze producten kunt u bij ons terecht.


De verschillende zonnepanelen in ons assortiment

Bij WoonWijzerWinkel bieden we 3 soorten zonnepanelen van A-merk kwaliteit aan. We lichten ze graag kort even toe:

Snel terugverdiend: dit zijn de meest voorkomende panelen die op de markt worden aangeboden. Het zijn de voordeligste panelen uit ons assortiment, waardoor u de investering vaak binnen 6 jaar kunt hebben terugverdiend. Lange garantie: door het gebruik van hoogwaardige bouwmaterialen springen deze zonnepanelen er uit met een lange productgarantie van 30 jaar. Hoog rendement: het unieke van deze panelen is dat ze door een geavanceerde bouwmethode een hoger rendement dan andere panelen kunnen leveren.

Verder op deze pagina kunt u meer lezen over het verschil tussen onze zonnepanelen.


Mijn huidige zonnepanelen aantal uitbreiden

Bent u al voorzien van zonnepanelen maar wilt u de opbrengst verhogen door het aantal zonnepanelen uit te breiden? Ook dit is een mogelijkheid. Uiteraard kunt u kiezen voor een vervanging van uw huidige panelen door nieuwe met een hoger rendement. Het is daarnaast ook een mogelijkheid om te kijken naar uitbreiding door middel van het plaatsen van extra panelen. Hierbij hoeft u vaak niet te letten op het type paneel wat u al heeft geïnstalleerd. Op deze manier kunt u op een voordelige manier uw energieopbrengst verhogen.


Zonnepanelen offerte aanvragen

U kunt een offerte aanvraag doen zodat wij in meer detail kunnen vertellen over de omvang van de investering. Hierbij stellen we u onder andere de vraag hoeveel panelen u wilt laten meenemen in de offerte, welke panelen u wenst, wat uw huidige energieverbruik is en of u eventueel een accu of laadpaal wilt laten meerekenen. Na het invullen van deze gegevens krijgt u van ons een vrijblijvende offerte toegestuurd.


Meer informatie over zonnepanelen:

Mocht u meer te weten willen komen over onze zonnepanelen en wat voor voordelen het u kan opleveren, dan informeren we u graag via de pagina zonnepanelen informatie. Daarnaast staan onze medewerkers graag voor u klaar om u persoonlijk te helpen met het uitzoeken van de beste oplossing.