Je woning duurzaam elektrisch verwarmen met een warmtepomp.


Albrandswaard zoekt naar alternatieven voor aardgas voor het verwarmen van woningen en bedrijven. Dit is nodig omdat Nederland aardgasvrij wil worden tegen 2050. In Albrandswaard zijn verschillende wijken die allemaal verschillende oplossingen vragen om aardgasvrij te worden.

Daarom organiseren wij, in samenwerking met het Energie Collectief Albrandswaard en de gemeente Albrandswaard, een inkoopactie in Portland voor warmtepompen. Op die manier hopen we gezamenlijk de woningen in Portland duurzamer te maken en energie te besparen. Op deze informatiepagina vertellen wij je graag meer over ons aanbod. Je vindt hier onder andere informatie over de werking van een warmtepomp, het verschil tussen hybride, All-elektrisch en All-elektrisch ready warmtepompen en welke type warmtepomp het beste past bij jouw woningsituatie en portemonnee. En de eventueel de financieringsmogelijkheden hiervoor.


Informatieavond Warmtepompen Portland 26-06-2023

Deel 1 livestream (38 min)


Deel 2 livestream (25 min)


 

Gezamenlijk optrekken in de wijk
Portland


Door de recente bouw in Portland zijn de meeste woningen hier goed geisoleerd en dus geschikt voor een warmtepomp. Dit energiezuinige alternatief voor de CV-ketel maakt het mogelijk om je woning geheel aardgasvrij te verwarmen. Een (hybride) warmtepomp is geschikt voor bijna elk huis en biedt een duurzame oplossing voor het verwarmen van je woning, zowel nu als in de toekomst.

Schrijf je vrijblijvend in voor de Inkoopactie Portland warmtepomp en profiteer van het ontzorgingstraject. We nemen alle zorgen bij je weg, zodat je niet zelf op zoek hoeft naar een betrouwbare leverancier, te onderhandelen of je af te vragen wat je precies krijgt. Onze uitvoerders zijn geselecteerd op basis van kwaliteit, service en garantie, zodat je zeker bent van een vakkundige installatie én onderhoud voor een eerlijke prijs.

Ik wil mee doen! Hoe werkt het?

Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail en nemen wij contact met je op om de mogelijkheden voor jouw specifieke woning door te nemen. Zo krijg je een nauwkeurige schatting van de kosten en besparingen die je kunt verwachten. Mis deze kans niet om jouw woning te verduurzamen en meld je vandaag nog aan.

Stap 1: Aanmelden

Wil jij weten welke warmtepomp de slimste keuze is voor jouw woning en snel een offerte ontvangen? Vul dan het onderstaande formulier in om eenvoudig een offerte aan te vragen. Aarzel dus niet en vul het formulier nu in om direct aan de slag te gaan met de slimste keuze voor jouw woning!

Stap 2: Duurzaam advies op maat

Elk huis is anders en vraagt om een andere aanpak. Vind je het moeilijk om te bepalen welke warmtepomp je moet kiezen? Onze advisuer helpt je graag verder. Plan een Gratis adviesgesprek in, in onze showroom in.

Stap 3: Offerte en Prijsindicatie

Na ontvangst van het inschrijfformulier ontvang je van ons een offertenemen wij contact met je op om de verdere procedure door te nemen en eventuele vragen te beantwoorden.

Stap 4: Informatiebijeenkomst

De informatie bijeenkomsten zijn allemaal geweest maar je kan de avond online terug kijken.

Stap 5: Het aanbod

Ga je akkoord met de offerte dan gaan wij over tot het plannen van een afspraak voor de planning en de uitvoering

Stap 6: Planning en uitvoering

De installateur neemt contact met je op om een afspraak te maken voor de installatie van de warmtepomp.

Een duurzamewoning, zonder of met minder gebruik van aardgas?

De vraag naar warmtepompen is explosief gestegen. Dit komt door schaarste aan grondstoffen en een sterk toenemende vraag door stijgende energieprijzen, de situatie in Oekraïne en een verhoogde subsidie op energiebesparende maatregelen. Prijzen van warmtepompen stijgen mee door materiaal- en loonstijgingen in de sector. WoonWijzerWinkel heeft goede afspraken met toeleveranciers waardoor wij tegen een scherpe prijs/kwaliteitsverhouding nog kunnen leveren! Benieuwd welke stappen je nu al kunt zetten? Wij hebben verschillende warmtepompen voor je geselecteerd.

Voor iedere woning een passende
warmtepomp oplossing


Elektrisch verwarmen kan op verschillende manieren. In veel gevallen is een warmtepomp een ideale oplossing. Een warmtepomp werkt door warmte van een lage temperatuurbron te halen, zoals de buitenlucht, de grond of het grondwater, en deze warmte naar een hogere temperatuur te brengen die geschikt is voor verwarming. In feite werkt een warmtepomp op een vergelijkbare manier als een koelkast, maar dan in omgekeerde richting. In plaats van warmte uit de koelkast te halen en deze naar buiten te leiden, haalt de warmtepomp warmte uit de omgeving en brengt deze over naar een ruimte die moet worden verwarmd.

Het type warmtepomp dat het meest geschikt is voor jouw woning, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de woning, de locatie, en het beschikbare budget. Ook de isolatie van een woning is een belangrijke factor.

Er zijn verschillende soorten warmtepompen beschikbaar, elk met hun eigen specifieke kenmerken en toepassingen. Kies je een All-Electric, All-Electric Ready of een (hybride) warmtepomp?

1. Hybride warmtepomp:

Een hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel en heeft niet het vermogen om aardgasvrij te functioneren bij erg koud weer. Hij zorgt op de meeste dagen voor de warmte in huis, de cv-ketel springt alleen bij wanneer dit nodig is. De cv-ketel zorgt ook nog voor warm water in de badkamer en keuken. Een hybride warmtepomp is een makkelijke tussenstap naar wonen zonder aardgas. De hybride warmtepomp haalt de warmte uit de (buiten)lucht of (mechanische binnen)ventilatie. Een hybride warmtepomp die werkt op ventilatie komt niet in aanmerking voor de ISDE subsidie.

2. All-Electric Ready warmtepomp:

Een All-electric Ready kan hybride worden aangesloten, maar is klaar en voorbereid op de toekomst. Dit betekent dat de All-electric Ready een model is dat zowel aan de cv-ketel gekoppeld kan worden als aan een waterboiler zodat de woning aardgasvrij is.

3. All-Electric warmtepomp:

Een All-electric zorgt voor verwarming van je huis én voor het warme water in de badkamer en keuken. Als je ook nog elektrisch gaat koken, woon je zonder aardgas. De All-electric warmtepomp haalt de warme temperaturen uit lucht, bodem of grondwater en heeft een waterboiler (watervoorraad).

Besparen met de BMP Verduurzaam hypotheek!


Als je jouw woning duurzaam wilt verbouwen, wil je natuurlijk weten welke financiële mogelijkheden er zijn. Gelukkig zijn er verschillende slimme opties beschikbaar, zoals het gebruik van spaargeld of het afsluiten van een verduurzaamhypotheek. Met de Verduurzaamhypotheek kan je alle energiebesparende maatregelen financieren die je in jouw woning wilt treffen, zoals zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp. BMP Finance uit Barendrecht adviseert je graag over de financiële mogelijkheden en welke opties het beste bij jouw wensen en situatie passen.

Bekijk nu de mogelijkhedenAfspraak maken

Heb je een woning uit 1992 - 2005 of na 2005 en wil je een warmtepomp?

Eigenschappen woning:

Goed geïsoleerde betonvloer | Goed geïsoleerde spouwmuur | Goed geïsoleerd dak | Mechanische ventilatie | Centrale verwarming Dubbelglas

De wijk Portland is een relatief nieuwe woonwijk. Gelegen in een waterrijk gebied verspreid over zes wooneilanden. Binnen een woonwijk hebben woningen vaak overeenkomsten. Woningen uit dezelfde bouwperiode hebben bijvoorbeeld aan dezelfde isolatie eisen moeten voldoen. Voor deze wijkactie in Portland zijn bouwjaren gekozen om als voorbeeld te dienen voor de verschillende type woningen.

Over het algemeen geldt dat een huis voor een warmtepomp goed geïsoleerd moet zijn. In het geval van een hybride warmtepomp is spouw-, vloer- en dakisolatie en HR++-glas nodig. De meeste woningen tussen 1992 en 2005 zijn gebouwd, zijn goed geïsoleerd en hebben energielabel B. En zijn dan ook klaar voor een warmtepomp of andere vorm van elektrische verwarming te verwarmen.

Bij woningen die na 2005 zijn gebouwd zijn er strengere isolatie-eisen toegepast. Vanaf 2012 was de minimale eis RC=3,5m²K/W en vanaf 2015 is dit RC=5m²K/W. Toch kan het zijn dat er onvoldoende vloerisolatie is wanneer je vloerverwarming hebt of dat de kunststof kozijnen aan vervanging toe zijn.

Bekijk de bouwjaar flyer

Een hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een cv-ketel en een warmtepomp. In samenwerking met de cv-ketel zorgt de warmtepomp voor de verwarming van je woning. Een hybride warmtepomp bestaat uit twee delen: een buitenunit en een binnenunit. De buitenunit haalt warmte uit de buitenlucht en de binnenunit verwarmt het water voor de verwarming van het huis. Dit kan de warmtepomp voor een groot gedeelte van het jaar alleen; Als er veel warm water nodig is, bijvoorbeeld bij het vullen van het bad of als het buiten bijvoorbeeld heel koud is, dan springt de cv-ketel bij. om het huis op temperatuur te houden met behulp van gas.


Indicatie prijs

vanaf €5.499,-

+ Een warmtepomp die samenwerkt met je cv-ketel
+ Comfort zoals je gewend bent
+ Relatief lage investering
+ Geschikt voor bijna alle woningen > 1970
+ Neemt weinig plek in
+ Bespaar jaarlijks tot wel 70% op je gasverbruik
-  Cv-ketel schakelt bij als het koud wordt
-  Kraanwater via cv-ketel
-  Je kunt hiermee nog niet volledig van het gas af

Besparen met een hybride warmtepomp

Het grote voordeel van een hybride warmtepomp is dat deze een stuk zuiniger is dan een cv-ketel. Omdat er warmte uit de buitenlucht wordt gehaald, hoeft er minder gas verbruikt te worden om het huis te verwarmen. Hierdoor bespaar je op energiekosten en wordt de CO2-uitstoot verminderd. Daarnaast kan de hybride warmtepomp makkelijk worden aangesloten op het bestaande cv-systeem, waardoor deze relatief eenvoudig kan worden geïnstalleerd. Hoeveel je precies kunt besparen met een hybride warmtepomp hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je huis, de isolatie van je huis en je energieverbruik. Over het algemeen kun je met een hybride warmtepomp gemiddeld zo'n 25% tot 35% besparen op je energiekosten voor verwarming en warm water, ten opzichte van een traditionele cv-ketel.

Je huis verwarmen met een warmtepomp

De voordelen van een warmtepomp


✔ Je bespaart op je energierekening

✔ Verminder je CO₂-uitstoot

✔ Verhoog de waarde van je huis

✔ 40 tot 60% minder gasverbruik

✔ Subsidies op de aanschaffen van een warmtepomp


WarmtepompACTIE_202102_huis



Informatiebijeenkomst Warmtepomp Portland terug kijken!

Kijk de informatiebijeenkomst terug en ontdek de voordelen van warmtepompen.

Wil je je huis verduurzamen met een energie-efficiënte verwarmingsoplossing? Dan is onze informatiebijeenkomst over warmtepompen perfect voor jou! Warmtepompen zijn milieuvriendelijke alternatieven voor traditionele verwarmingssystemen. Ze halen warmte uit de lucht, grond of water en gebruiken dit om je huis te verwarmen. Wil je weten hoe warmtepompen werken en welke voordelen ze bieden? Kijk dan online de informatiebijeenkomst terug.

ISDE-Subsidie voor je warmtepomp aanvragen

Als je deelneemt aan de inkoopactie voor een (hybride) warmtepomp, dan kun je gebruikmaken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). De warmtepompen die we via de wijkactie Warmtepomp aanbieden komen in aanmerking voor de ISDE-subsidie. De subsidie kan oplopen tot wel €2.850,-. De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van het soort warmtepomp en het vermogen. Je kan de subsidie aanvragen op de webiste van het RVO.nl daar staat ook een handig stappenplan.

De gemeente Albrandswaard en Simpel Subsidie hebben een subsidieloket opgezet om de aanvraag van de ISDE-subsidie voor energiebesparende maatregelen gemakkelijker te maken. Simpel Subsidie zal de aanvraag kosteloos voor u indienen en u kunt op hun website controleren of u in aanmerking komt en voor welk bedrag. Na het schatten van het bedrag zal Simpel Subsidie samen met u de aanvraagprocedure doorlopen. De subsidie wordt uitbetaald na uitvoering van de maatregelen.

Goed om te weten! Als je de warmtepomp combineert met een isolatiemaatregel, krijg je de hogere subsidie voor de isolatiemaatregel.

Website RVO Gemeente Albrandswaard Hulp nodig met aanvragen ISDE subsidie?

Een All-Electric Ready warmtepomp

Wil je je woning verduurzamen, maar is je cv-ketel nog niet aan vervanging toe of wil je dit stapsgewijs aanpakken? Dan is de All-Electric Ready warmtepomp wellicht de ideale tussenstap. Deze hybride, elektrische warmtepomp kan namelijk samenwerken met elk type cv-ketel en zorgt op een energiezuinige manier voor het verwarmen en eventueel koelen van je woning. Alleen bij piekbelasting schakelt de cv-ketel op de laagste stand in. Hierdoor bespaar je nu al aanzienlijk op je gasverbruik.

Wanneer je in de toekomst volledig van het gas af wilt, hoef je alleen de cv-ketel te vervangen door een boiler naar keuze. De All-Electric Ready warmtepomp is uitstekend geschikt voor mensen die hun woning stapsgewijs willen verduurzamen, hun gasverbruik willen verlagen en willen profiteren van hun eerste investering in de warmtepomp. Daarnaast is deze warmtepomp geschikt voor mensen die niet 100% zeker zijn of hun cv-installatie kan draaien op een volwaardige warmtepomp.

Indicatie prijs

vanaf €11.097,-

+  De tussenstap naar 100% gasloos
Werkt samen met elk merk CV-ketel
Zeer stil
Werkt prima samen met radiatoren
Neemt weinig plek in
Stijging van de woningwaarde
-   Nog niet helemaal van het gas
-   Grote investering

Besparen met een All-Electric Ready warmtepomp

Een All-Electric Ready warmtepomp kan een aanzienlijke besparingen opleveren ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen die werken op gas. De besparing op je energierekening kan oplopen tot wel € 400 per jaar. Houd er rekening mee dat je met de warmtepomp bespaart op je gasverbruik maar je elektriciteitsverbruik omhoog gaat, omdat de warmtepomp op stroom werkt.

Is mijn woning geschikt?

Een all-electric ready warmtepomp is alleen geschikt voor woningen die goede tot zeer goede isolatie hebben. Dat betekent een goede dak- en vloerisolatie, een gevulde spouwmuur en HR++ glas. Dit is nodig omdat all-electric ready warmtepompen werken met een verwarmingstemperatuur van 45 tot 55 graden. Is jouw woning slecht of matig geïsoleerd, dan kan je jouw huis lastig warm genoeg krijgen met een all-electric ready warmtepomp.

Een All-Electric of All-Electric Ready warmtepomp?

Het kiezen tussen een All-Electric of All-Electric Ready (hybride) warmtepomp hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je huis, je energiebehoeften, de beschikbaarheid van elektriciteit en gas in je regio, je budget en je persoonlijke voorkeuren.

Een All-Electric warmtepomp

Een All-Electric warmtepomp gebruikt alleen elektriciteit als energiebron om je huis te verwarmen en te koelen. Dit betekent dat je geen gasaansluiting meer nodig hebt en dat je volledig kunt overstappen op groene stroom.

Een All-All-Electric Ready warmtepomp

Een All-Electric Ready warmtepomp is een systeem dat zowel elektriciteit als gas als energiebronnen gebruikt, waardoor je minder afhankelijk bent van elektriciteit en mogelijk lagere energiekosten hebt. In tegenstelling tot een hybride warmtepomp, die ook nuttig kan zijn als je woning niet goed geïsoleerd is, heeft de All-Electric Ready warmtepomp meer capaciteit en is deze geschikt voor hoofdverwarming, zelfs na eventuele verduurzamingsstappen. Bovendien heeft de warmtepomp binnen All-Electric Ready een zeer hoog rendement, wat betekent dat je ook bij zeer lage buitentemperaturen kunt genieten van een hoog comfort en een laag verbruik. Dit hoge rendement zorgt er ook voor dat je binnen All-Electric Ready gebruik kunt maken van de warmtepomp om tapwater te verwarmen in plaats van gas, wat kostenbesparend is. Het nadeel van een hybride warmtepomp is dat je nog steeds gas nodig hebt en dus niet volledig kunt overstappen op groene energie.

Een All-Electric warmtepomp

Met een All-Electric warmtepompinstallatie ga je hellemaal van het aardgas af. Een all-electric warmtepomp wordt ook wel een zelfstandige of volledig elektrische warmtepomp genoemd en is geschikt voor uitstekend geïsoleerde woningen.

De all-electric warmtepomp zorgt voor 100% gasloos verwarmen en koelen van de woning én het bereiden van warm water voor bijvoorbeeld de keuken of douche. De all-electric warmtepomp haalt zijn warmte uit de buitenlucht, bodem (grondwater of aarde) of ventilatielucht. Dit proces werkt op basis van het principe van warmteoverdracht, waarbij warmte van een warmere naar een koudere omgeving wordt verplaatst. Meestal gebeurt dit door de warmte, afkomstig van de warmtepomp op te slaan in een boiler. Voor het warme water wordt rechtstreeks water uit de boiler getapt. Voor de verwarming zit in de boiler een warmtewisselaar die de warmte uit de boiler overdraagt aan de cv-installatie. Zo kan een All-Electric warmtepomp met heel weinig stroom heel veel warmte produceren


Indicatie prijs

vanaf €14.199,-

+  Volledig van het gas af
Maximale gasbesparing
Zeer stil
Tapwater via boilervat
Direct klaar voor de toekomst
+   Stijging van de woningwaarde
-   neemt veel ruimte in beslag
-   Grote investering

Besparen met een All-Electric warmtepomp

Een All-Electric warmtepomp kan een aanzienlijke besparingen opleveren ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen die werken op gas. De besparing op je energierekening kan oplopen tot wel € 400 per jaar. Houd er rekening mee dat je met de warmtepomp bespaart op je gasverbruik maar je elektriciteitsverbruik omhoog gaat, omdat de warmtepomp op stroom werkt.

Is mijn woning geschikt?

Een all-electric warmtepomp is alleen geschikt voor woningen die goede tot zeer goede isolatie hebben. Dat betekent een goede dak- en vloerisolatie, een gevulde spouwmuur en HR++ glas. Dit is nodig omdat all-electric warmtepompen werken met een verwarmingstemperatuur van 45 tot 55 graden. Is jouw woning slecht of matig geïsoleerd, dan kan je jouw huis lastig warm genoeg krijgen met een all-electric warmtepomp.

Aanmelden voor de wijkactie Portland warmtepompen.

Ben je van plan om jouw woning te verduurzamen met een warmtepomp en wil je daarvoor graag een prijsindicatie? Dan kan je via ons een offerte opvragen. Wil je eerst meer informatie of advies zodat je beter kunt inschatten welke maatregelen het beste bij jou passen? Dan kan je ook bij ons terecht voor advies.


1Offertekeuze
2Offertevragen
3Persoonlijke gegevens
Kies hier om een offerte voor een warmtepomp te ontvangen.

veelgestelde vragen

Kan iedereen iedereen meedoen met de inkoop warmtepop actie?

Deze collectieve actie is voor de inwoners uit de wijk Portland.

Zijn er subsidies beschikbaar voor de aanschaf van een warmtepomp?

Je kan de subsidie aanvragen op RVO.nl daar staat ook een handig stappenplan. Hiervoor heb je een DigiD nodig en een bewijs van installatie, zoals een factuur. Hierop moet duidelijk de aanschaf- en installatiedatum staan, het merk en de meldcode van het apparaat en het typenummer. De aanschaf en installatie van een warmtepomp betaal je eerst in zijn geheel zelf. Na installatie dien je binnen 24 maanden een subsidieaanvraag in via RVO.

Wel zijn er een aantal voorwaarden:

✔ Je bent als aanvrager eigenaar van de woning waarvoor je een warmtepomp aanschaft;

✔ Je woning staat in Nederland;

✔ De woning is je hoofdverblijf (direct na de verbouwing);

✔ De installatie wordt gedaan door een erkend installatiebedrijf.

Welke typen warmtepompen zijn er?

Er zijn verschillende soorten warmtepompen beschikbaar, elk met hun eigen specifieke kenmerken en toepassingen. Kies je een All-Electric of All-Electric Ready (hybride) warmtepomp?

  1. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en gebruikt deze om lucht te verwarmen die in het gebouw circuleert. Het kan ook dienen als airconditioning in de zomer.
  2. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en gebruikt deze om water te verwarmen dat circuleert in het verwarmingssysteem van de woning.
  3. Water-water warmtepomp: Een water-water warmtepomp haalt warmte uit een waterbron, zoals een meer, rivier of grondwater, en gebruikt deze om water te verwarmen dat circuleert in het verwarmingssysteem van de woning.
  4. Grond-water warmtepomp: Een grond-water warmtepomp haalt warmte uit de grond met behulp van een bodemlus of bodemwarmtewisselaar en gebruikt deze om water te verwarmen dat circuleert in het verwarmingssysteem van de woning.
  5. Hybride warmtepomp: Een hybride warmtepomp combineert een warmtepomp met een andere verwarmingsbron, zoals een cv-ketel of zonneboiler, om efficiëntie en kostenbesparingen te optimaliseren.
In welke huizen is een hybride warmtepomp mogelijk?

Je kunt de volgende vuistregel aanhouden: de meeste woningen met een bouwjaar vanaf 1960 hebben voldoende isolatie. Huizen vanaf 2000 zijn vaak goed geïsoleerd. Een hybride pomp is in beide gevallen geschikt. Bij oudere huizen zal de gasbesparing wat lager uitvallen. Je kunt natuurlijk voor een hybride warmtepomp kiezen en vervolgens meteen de isolatie in huis aan laten pakken voor beter resultaat.

Wat is het rendement van een warmtepomp?
Hoeveel geluid maakt een warmtepomp?

Het geluidsniveau van een warmtepomp kan variëren afhankelijk van het merk, het model en de installatie van de warmtepomp. Over het algemeen maken warmtepompen wel wat geluid tijdens het functioneren, maar moderne modellen zijn meestal zo ontworpen dat ze relatief stil zijn. De meeste warmtepompen hebben een geluidsniveau tussen de 40 en 60 decibel op een afstand van 1 meter.

Wat is de levensduur van een warmtepomp?

Met goed onderhoud werkt de all electric warmtepomp energiezuinig en kan tot wel 20 jaar meegaan. De besparing op je energierekening kan oplopen tot ongeveer € 400 per jaar.


Het onderhoud van een hybride warmtepomp kost ongeveer € 75 per jaar. Een hybride warmtepomp gaat ongeveer 20 jaar mee.