Specialist in gevelbekleding en plaatmateriaal


Plastica is specialist op het gebied van gevelbekleding en plaatmateriaal voor interieur en exterieur toepassingen.

Wanneer je op zoek bent naar gevelbekleding voor een bestaand of nieuwbouw project heb je meestal wel een idee wat voor uitstraling en materiaal je wil. Elk merk van Plastica heeft zijn eigen look en feel en is gemaakt van gecertificeerd hout, waardoor het renoveren of het bouwen aan jouw woning niet alleen mooi is, maar ook duurzaam. Wil je geverfde houten gevelbekleding? Dan kies je voor Cape cod. Cape Cod geeft gebouwen karakter. Het gaat om uitstraling, kwaliteit en onderhoudsgemak, maar ook voor een CO2 neutraal bouwen.

Is er een luxe uitstraling gewenst? Kies dan voor Fazawood. Dit product is de “groenste” in zijn soort en wordt samengesteld uit resthout. Daarnaast staat Elements Vulcan voor een hele natuurlijke uitstraling. Het is een kwaliteitsproduct met een kwaliteitsuitstraling.


Cape Cod

✔ Lakgarantie van 15 jaar; semi-transparant 8 jaar
✔ Vrijwel alle kleuren mogelijk
✔ Onderhoudsvriendelijk
✔ Veel verschillende profielen
✔ Tijdbesparende montage
✔ Bevestigingsmiddelen in kleur
✔ Draagt bij aan CO2 neutraal bouwen
✔ PEFC gecertificeerd


Cape Cod

Cape Cod is gemaakt van Lodgepole Pine en biedt al vele jaren met succes weerstand tegen de meest wisselvallige weersomstandigheden in de VS, Canada en Europa. De houten gevelbekleding is vervaardigd volgens innovatieve procedures voor houtdroging en verduurzaming. De planken zijn afgewerkt met een hoogwaardig watergedragen acrylaatlak in RAL, NCS of een kleur naar monster, 15 jaar gegarandeerd. Ook zijn er 10 semi-transparant kleuren beschikbaar, verkrijgbaar op alle profielen en afwerkingsprofielen. Hiervan is de kleur 8 jaar gegarandeerd. Door de uitstraling en verschillende modellen biedt Cape Cod een op maat gemaakte oplossing voor elk bouwproject.

PEFC gecertificeerd

Cape Cod is gemaakt van lodgepole Pine uit Canada en is PEFC gecertificeerd. Dit is in lijn met de Canadese strategie met betrekking tot duurzaam bosbeheer. De bossen zijn de longen van onze aarde en ontbossing is zeer ernstig voor het milieu. Het PEFC keurmerk garandeert dat het hout afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos én dat het bos in stand blijft.


Duurzame mooie kleuren

Cape Cod wordt met behulp van een vacuümmethode gelakt met een hoogwaardige elastische weerbestendige acrylaatlak op waterbasis. De afwerking is absoluut gelijkmatig en zonder defecten. Bovendien zit er 15 jaar garantie op de lak tegen afbladderen, schilferen en blaasvorming (semi-transparant 8 jaar).


Productpagina bekijken
cape cod logo

Fazawood

✔Samengesteld uit Eucalyptus hout (PEFC)
✔ Milieuvriendelijk / klimaatpositief
✔ Lange levensduur
✔ Onderhoudsarm
✔ Snelle en eenvoudige montage
✔ Makkelijke te bewerken
✔ Stijlvolle modellen
✔ Kleurafwerking met olie (0% VOC)


Fazawood

Fazawood is dé meest extreem duurzame gevelbekleding van verantwoord geproduceerd eucalyptus hardhout. De prachtig afgewerkte panelen zorgen ook nog eens voor een uiterst elegante uitstraling.

Van vezel tot paneel
Fazawood is samengesteld uit Australisch Eucalyptus hardhout. Om precies te zijn: uit snoeihout en restsnippers bij zaagmolens. Voor Fazawood zelf is dus geen enkele boom gekapt en juist dát maakt het product zo revolutionair. Door de vezels onder hoge druk te persen en natuurlijke was toe te voegen ontstaat er een stevig, duurzaam en extreem milieupositief paneel zónder kunstmatige of chemische toevoegingen.

Van ontwerp tot resultaat
Fazawood biedt een enorm mooie basis om mee te ontwerpen. Van klassiek en traditioneel tot strak en modern. De panelen laten zicht makkelijk bewerken en zijn eenvoudig te monteren. De panelen zijn te verwerken met normale houtbewerkingsgereedschappen.

Afwerking met olie
Fazawood is leverbaar in stijlvolle tinten die lang hun kleur blijven behouden. De panelen zijn afgewerkt met Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector. Dit is een speciale olie die zich verbindt met de moleculen in de bovenste laag houtvezels. De bescherming wordt op deze manier onderdeel van het hout zelf waarbij de kleuren lang hun intensiteit behouden.

PEFC gecertificeerd

De fabrikant heeft er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat Fazawood klimaatpositief is. De hardhouten panelen zijn vervaardigd van houtspaanders uit eucalyptus resthout. Afkomstig uit bossen waarbij voor elke gekapte boom een nieuwe wordt geplant. Voor de hechting van de vezels wordt uitsluitend gebruik gemaakt van een natuurlijke was. Er komen dus geen schadelijke chemicaliën aan te pas. Maar er is meer nodig om de stempel klimaatpositief te krijgen. Het productieproces is van A tot Z zo afgestemd dat het minimaal belastend is voor het milieu. Het onbehandelde gevelpaneel behoort hiermee tot de groenste houten gevelbekleding in zijn soort. Fazawood krijgt kleur door deze af te werken met een olie, samengesteld uit natuurlijke ingrediënten (0% VOC).


Modellen en kleuren

Fazawood is verkrijgbaar in 5 verschillende modellen variërend van traditioneel tot strak. Kies je voor modern of gaat jouw voorkeur uit naar een klassieke uitstraling van de gevel? De keuze is aan jou.

Fazawood is leverbaar in stijlvolle tinten die lang hun kleur blijven behouden. De panelen zijn afgewerkt met Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector. Dit is een speciale olie die zich verbindt met de moleculen in de bovenste laag houtvezels. De bescherming wordt op deze manier onderdeel van het hout zelf waarbij de kleuren lang hun intensiteit behouden. Dit is een groot verschil met traditionele houtoliën die gebruik maken van verzadigingstechnieken waarbij een dun laagje olie op het hout achter blijft. Rubio Monocoat heeft een geïntegreerde UV-stabilisator en is hierdoor beter bestand tegen zonlicht. Dit zorgt ervoor dat de kleuren langer mooi blijven maar voorkomt niet dat er op den duur lichte verkleuring ontstaat. Met verkleuring/vergrijzing dient rekening te worden gehouden. De kleurintensiteit kan worden teruggebracht door een nieuwe laag olie aan te brengen. Rubio Monocoat is eenvoudig aan te brengen, zuinig in gebruik en droogt snel.


Productpagina bekijken
fazawood logo
 


Een elegante houten gevelbekleding die gebouwen aan rijk gevoel geeft.


Elements

✔FSC gecertificeerd
✔ Volledig recyclebaar
✔ Thermisch gemodificeerd
✔ Onderhoudsarm
✔ Eenvoudige te bevestigen
✔ Oven gedroogd
✔ Verkrijgbaar in zes aansprekende kleuren olie of afgewerkt met Sioo:x houtbescherming
✔ 15 jaar garantie


Elements Vulcan

Ben je op zoek naar een bijzondere houten gevelbekleding? Dan is Elements Vulcan misschien wel iets voor jou. Het is de crème de la crème onder de houten gevelbekleding. De planken zijn van Radiata Pine, hebben verticale nerforiëntatie en zijn blokverlijmd. Hierdoor is de stabiliteit van het hout beter, werkt het minder en komt oppervlakteschade minder vaak voor. Bovendien verdient Elements Vulcan een eigen podium vanwege de sublieme uitstraling. Creëer een strakke gevel of combineer juist de verschillende profielen voor een verbluffend effect. Het heeft een medium tot fijn bezaagd oppervlak en een bijzonder mooie nerf die door de olie prachtig uitkomt.

Duurzaamheid

Elements Vulcan is een houtproduct dat zich tot de categorie extreem duurzaam mag scharen. Niet alleen komt het hout uit duurzaam beheerde bossen, ook is het hout thermisch gemodificeerd. Dit betekent dat het 100% vrij is van chemische conserveringsmiddelen. Elements Vulcan is volledig recyclebaar, wordt geleverd onder FSC® keurmerk C016391. Er wordt 15 jaar garantie gegeven op houtrot, de meeste schimmels en op schade door insecten.


Varieer en combineer

Elements Vulcan is thermisch gemodificeerd en wordt voorzien van twee lagen impregnerende olie voor extra bescherming van het hout.

Varieer en combineer
Elements Vulcan is verkrijgbaar in verschillende profileringen die al dan niet met elkaar te combineren zijn. Hiermee krijgt elke gevel zijn eigen ritme.


Productpagina bekijken
elements vulcan logo

De WoonWijzerWinkel Rotterdam

Benieuwd geworden naar een van de producten van Plastica?

Kom langs in onze inspirerende showroom van 2500 m2. Hier is een gedeelte gereserveerd voor Plastica met Cope Code, Fazawood en Elements Vulcan. Daarnaast zijn er vele duurzame oplossingen te zien, van eenvoudige verbeteringen tot technische installaties. Er zijn oplossingen beschikbaar voor iedere woning en voor ieder budget.

Ben je voldoende geïnformeerd en wil je stappen ondernemen? Dan kunnen wij een vrijblijvende offerte voor je aanvragen. Wij werken samen met diverse gerenommeerde bedrijven in jouw regio, die een vrijblijvende offerte aan je kunnen uitbrengen. Wij zijn in dit offerteproces jouw bemiddelaar en kijken altijd naar de beste prijs/kwaliteit verhouding; verduurzamen zonder zorgen dus!

Openingstijden winkel

Ma - Vrij | 11:00 - 17:00 uur
Za - Zon | Gesloten
Het adres: Directiekade 2, 3089 JA Rotterdam 010 747 0147 of Mail naar: [email protected]




Offerte aanvragen

1Offertekeuze
2Offertevragen
3Persoonlijke gegevens
Kies hier één of meerdere opties om een offerte te ontvangen.

Partners

Cape Code, Fazawood en Element Vulcan zijn producten van Plastica. Al sinds 1978 levert Plastica decoratief plaatmateriaal, met een ruim assortiment voor in- en exterieur. Wij inspireren en adviseren onze partner over gevelbekledingen interieurtoepassingen. Samen realiseren we mooie en duurzame projecten. www.plastica.nl
 
Cape Cod
Fazawood
Elements