Gemeente Stein

De WoonWijzerWinkel Limburg is het Energieloket voor heel Limburg, opgericht door de Parkstad gemeenten.


Ook de gemeente Stein werkt hard aan een duurzame leefomgeving en een schone toekomst. Een toekomst die kansen biedt. Niet alleen om aan de internationale Klimaat akkoord afspraken te voldoen, maar omdat het perspectief en comfort biedt. In 2050 is daarom iedereen van het aardgas af. Hiervoor zijn vele duurzame alternatieven. Denk aan windenergie: door energie uit windkracht te halen, gaat er geen grondstof verloren. De wind blijft net zo hard waaien.


Het zelfde geldt voor restwarmte en aardwarmte. Omdat we weten dat de stappen naar een energie neutrale woning niet zo maar zijn gemaakt en erg kostbaar zijn, is de WoonWijzerWinkel er om je te helpen. Wij adviseren je op een onafhankelijk, betrouwbare manier waardoor je kan vertrouwen op objectief advies over het verduurzamen van je woning. Op deze pagina lees je meer over de laatste acties binnen jouw gemeente, op het gebied van duurzaamheid.

Download de energievisie of warmtetransitie van gemeente Stein

Energievisie Stein

Energieneutraal in 2050

"Het huidige energieverbruik in de gemeente Stein is 1,68 PJ (Peta Joule) per jaar. Dit verbruik komt overeen met het energiegebruik van circa 27.000 gemiddelde Nederlandse huishoudens. Dit verbruik is voor 56% aan gas, 24 % aan mobiliteit en voor 20% aan elektriciteit toe te wijden. "
Warmtetransitie Stein
"Vanaf 2050 zal er, net als in de rest van Nederland, ook in Stein geen aardgas meer gebruikt worden voor het verwarmen van woningen en gebouwen. De nationale overheid heeft gemeenten gevraagd om de mogelijkheden voor duurzame warmte in kaart te brengen in de Transitievisie Warmte. Op 16 december 2021 heeft de gemeenteraad de Transitievisie Warmte van de gemeente Stein vastgesteld. In deze visie geeft de gemeente aan welke alternatieven voor aardgas het op de korte termijn ziet en welke stappen de gemeente tot en met 2030 zal zetten om het aardgasverbruik te verminderen. "
Warmtetransitie Stein

Doe de GRATIS woningscan

Gratis hulp en advies bij het verduurzamen van je huis


✔ We geven snel inzicht in wat realistisch is voor jouw huis

✔ We helpen bij het vinden van aannemers

✔ En vragen wij offertes voor je aan

✔ Met € 5.000,- WoonWijzerGarantie (Bekijk De 7 Zekerheden)


Doe hier de GRATIS woningscan!

scan nog achtergr
Adviesgesprek Limburg

Onafhankelijk en deskundig advies!

Je kan in onze WoonWijzerWebshop altijd een betaald adviesgesprek op een dag en tijdstip naar wens plannen in ons advies- en demonstratiecentrum te Kerkrade. Zo krijg je voor een klein bedrag 100% onafhankelijk en deskundig inzicht in de mogelijkheden die er zijn om te besparen op jouw energiegebruik en toekomstige woonwensen in jouw woning, bedrijf of VvE.

Adviesgesprek (Limburg)

De WoonWijzerWinkel Limburg is het officiële Energieloket voor de Parkstad gemeenten.


De WoonWijzerWinkel Limburg adviseert onafhankelijk, waardoor je kunt vertrouwen op betrouwbaar, objectief advies over het verduurzamen van jouw woning. Wij verwelkomen je graag met een kopje koffie in onze showroom en adviescentrum waar álle duurzame oplossingen te zien zijn, van eenvoudige verbeteringen tot alle technische installaties zoals warmtepompen, zonnepanelen en airco's om elektrisch te verwarmen. Er zijn oplossingen beschikbaar voor iedere woning en voor ieder budget. Wil je gericht advies over jouw woning, dan kan je een afspraak maken met één van onze adviseurs.

Ben je voldoende geïnformeerd en wil je stappen ondernemen? Dan kunnen wij een vrijblijvende offerte voor je aanvragen. Wij werken samen met diverse gerenommeerde bedrijven in jouw regio, die een vrijblijvende offerte aan je kunnen uitbrengen. Wij zijn in dit offerteproces jouw bemiddelaar en kijken altijd naar de beste prijs/kwaliteit verhouding; verduurzamen zonder zorgen dus!


Openingstijden WoonWijzerWinkel Limburg

Zo - Ma | gesloten
Di - Vrij | 11:00 - 17:00 uur

Za | 9:00 - 13:00 uur
Het adres: Roda JC Ring 61 unit I 6466 NH Kerkrade
Telefoonnummer: 045 7470051 of mail naar: [email protected]
google maps in iframe

Subsidie of regeling voor financiering

Ben je van plan om jouw koopwoning te verduurzamen en wil je graag weten van welke subsidie, regelingen en/of lening je gebruik kan maken? Voor een overzicht kan je een kijkje nemen op onderstaande pagina's. Mocht je nog vragen hebben, kan je altijd contact opnemen met een van onze adviseurs. Kies je voor de WoonWijzerWinkel, dan bieden wij subsidie service aan.

meer informatie over subsidies

Aan de slag? Wij helpen je graag op weg!

Hoe kan je thuis geld en energie besparen? Met welke maatregelen begin je en hoe weet je welke maatregelen voor jou het beste zijn? Welke subsidies zijn er? En waar vind ik een betrouwbaar bedrijf voor het uitvoeren van deze duurzame maatregelen? Wij helpen je graag met het verduurzamen van jouw woning. Om hier achter te komen bieden wij persoonlijk advies, volledig passend bij jou situatie en portemonnee. Telefonisch, via videobellen in onze showrooms of bij jou thuis aan de keukentafel. Wil je een uitgebreid, persoonlijk adviesgesprek over verduurzaming van jouw woning? Dan kan je hieronder een afspraak maken met onze adviseur. En vraag direct een persoonlijk advies aan.
Adviesgesprek digitaal €89,-

Wil je liever advies op afstand? Onze adviseur laat je via beeldbellen graag de verschillende duurzame oplossingen in de showroom zien.

Maak een afspraak
Adviesgesprek showroom €89,-

Tijdens een persoonlijke adviesgesprek in onze showroom, loop je samen met onze adviseur je wensen voor jouw woning door.

Maak een afspraak
Woningopname aan huis €249,-

Tijdens een woningopname bekijkt onze adviseur de woning van top tot teen waarna aan de "keukentafel" de opties met je besproken worden.

Maak een afspraak