De brug tussen advies en uitvoering

VvE's willen best verduurzamen, maar komen vaak niet door het proces heen door gebrek aan kennis en ondersteuning vanuit de markt. In dat geval ben je bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen jou helpen met een helder en onafhankelijk energieadvies. In onze winkel kan je inspiratie opdoen over oplossingen voor jullie VvE, ook kunnen wij jullie helpen met het met het opstellen van realistische scenario’s om te verduurzamen; passend binnen het budget en binnen de wensen van jou en jouw buren.

Stappen voor een duurzame VvE

Stap 1: Oriëntatie
In een gesprek of rondleiding nemen we samen de ambitie door en laten we in onze showroom graag zien welke oplossingen voorhanden zijn.
Stap 2: Inventarisatie
Met een quickscan brengen we VvE- en bewonerswensen in kaart. We maken een uitgebreide analyse met heldere vertrekpunten en vervolgstappen.
Stap 3: Scenario analyse en advies
Daarna volgt een onderzoek waarin we kijken naar constructie, bouwkundige staat, installaties en regelgeving. We matchen dit met de bewonerswensen. Het resultaat is een concreet advies met verschillende scenario's voor verduurzaming en toekomstig onderhoud. Dit advies leggen we samen met jullie VvE bestuur voor aan de leden.
Stap 4: Ontwerptraject
Nadat de leden hun voorkeur hebben uitgesproken, maken we een technisch ontwerp, een realisatieplan en een bewonerscomunnicatieplan met een helder beeld van de impact van de renovatie voor de bewoners.
Stap 5: Realisatie
Aan de slag! Met een sociaal uitvoeringsplan en duidelijke communicatie creëren we begrip en brengen het gevoel van overlast tot een minimum

Waarmee kunnen wij je helpen?

Wij hebben kennis van wat er op de markt aan verduurzamingsoplossingen beschikbaar. Daarbij kunnen we snel een richtprijsbegroting voor de VvE opstellen alsmede de omrekening naar extra maandlasten met inachtneming van de beoogde besparing op energiekosten en onderhoud & beheer. Wanneer u concreet aan de slag wilt zijn wij de totaalontzorger in dat proces.Het maakt daarbij niet uit of het om enkelvoudige of een totaal renovatieplan gaat, wij helpen u graag concreet op weg.

Winkel bezoek

Benieuwd met welke maatregelen je zuiniger en comfortabeler kunt wonen? Alle oplossingen en producten zijn te zien in onze winkel! We nodigen je uit om zelf rond te kijken in onze winkel.Bezoek winkel

Adviesgesprek

Benieuwd wat jouw opties zijn? Bespreek je plannen met een adviseur in de winkel. Wij helpen je de juiste richting te vinden en laten je de oplossingen direct in het echt zien.

€99,-


Adviesgesprek

Themadagen

Regelmatig organiseren wij themadagen voor particulier woningeigenaren en VvE's. Bijvoorbeeld over zonnepanelen, gasvrij wonen, isoleren etc.

GRATIS


Themadagen

Offerte aanvragen

Weten je al wat je nodig hebt? Vraag dan direct via ons vrijblijvend offerte(s) aan bij de meer dan 130 aangesloten erkende bedrijven. Profiteer van onze prijsafspraken, acties en diverse aanbiedingen.

Gratis


Offerte aanvragen

Oplossingen voor Vve's

Je wilt samen met jouw VvE jullie wooncomfort verbeteren, besparen op de energierekening of slim investeren in jullie woningen. Wat zijn de juiste oplossingen en waar kan je het beste mee beginnen als VvE? Wij denken graag met je mee. De WoonWijzerWinkel werkt samen met gerenomeerde partners die verschillende oplossingen aanbieden.Subsidie & financiering

ISDE

VvE's kunnen naast een warmtepomp en zonneboiler de ISDE subsidie ook aanvragen voor aansluiting op een warmtenet. Voor bedrijven en VvE's is daarnaast tot en met 31 december 2023 subsidie beschikbaar voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen.

ISDE

Energiebespaarlening

Met de VvE Energiebespaarlening, kan je energiebesparende investeringen, in of aan een appartementencomplex, financieren tot een maximum van € 30.000,- per appartementsrecht tegen een rente van 3,55% voor 10 jaar of 3,85% voor 15 jaar.


Energiebespaarlening


SEEH subsidie

De SEEH is een subsidie bedoeld voor VvE’s, woonverenigingen en wooncoörporaties. De subsidie is er om verduurzamingsprojecten te realiseren. De SEEH bestaat uit drie onderdelen waarvoor je als VvE, woonvereniging of wooncoörperatie de subsidie kan aanvragen.

• Een energieadvies - eventueel met meerjarenonderhoudsplan (MJOP) en/of procesbegeleiding
• De uitvoering van twee energiebesparende isolatiemaatregelen
• De advieskosten van een oplaadpunt voor een elektrische laadpaal


SEEH subsidie