Gemeente Den Haag

Samen op weg naar een duurzame stad met schone energie


Dat houdt in dat Hagenaars alleen nog maar schone energie gebruiken om te verwarmen, te koken en te douchen. De gemeente Den Haag wil ook schoner vervoer, schonere leefomgeving en een duurzamere omgang met grondstoffen.

Dit alles om de landelijke klimaatdoelen te behalen. Uiterlijk in 2050 nemen we afscheid ban alle fossiele brandstoffen. In het klimaatakkoord is bepaald dat elke gemeente een 2021 een visie maakt voor de overstap van aardgas op andere, duurzame oplossingen. De gemeente Den Haag heeft daarvoor een Transitievisie opgesteld.

In de Transitievisie van gemeente Den Haag staat welke warmtetechnieken er voor de stad geschikt zijn en in welke buurten de eerste stappen naar de overgang op schone energiebronnen worden genomen.

Het plan geeft geen directe oplossingen die toepasbaar zijn op alle woon situaties. Mocht je vragen hebben over de te nemen stappen, zijn jullie aan het juiste adres. De WoonWijzerWinkel is een energieloket, wij adviseren onafhankelijk waardoor je kan vertrouwen op een objectief advies. Op deze pagina lees je meer over de plannen van de gemeente Den Haag en waar wij, als WoonWijzerWinkel je bij kunnen helpen.

Download hier de Transitievisie van gemeente Den Haag.

De Transitievisie Warmte

Wet collectieve warmtevoorziening

"Den Haag is een groene, gezonde en leefbare stad en dat willen we zo houden, voor alle bewoners en voor de volgende generaties. Den Haag geeft daarom actief invulling aan het klimaatakkoord van Parijs."

Voortgang Wet collectieve warmtevoorziening

Wet collectieve warmtevoorziening

"Om de verduurzaming van de gebouwde omgeving te ondersteunen moeten er nieuwe keuzes gemaakt worden voor het wetsvoorstel Wet collectieve warmtevoorziening (hierna Wcw). Met de Wcw moeten de publieke belangen bij collectieve warmtelevering optimaal worden geborgd: betaalbaarheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid."Energietransitie

Op dit moment zijn bijna alle Nederlandse huizen en gebouwen nog aangesloten op het gasnet. Samen zorgen ze voor flinke CO₂-uitstoot. De overheid heeft bepaald dat onze energievoorziening in 2050 volledig duurzaam moet zijn. Dat lijkt heel ver weg, maar het betekent dat we voor die tijd allemaal van het aardgas af moeten. Het stoppen met het gebruik van aardgas voor het verwarmen van woningen en gebouwen wordt ook wel de energietransitie genoemd. Dit is een enorme opgave! De gemeente ondersteunt hierin inwoners en ondernemers die deze overstap zelf moeten maken. Samen met inwoners, bedrijven en andere betrokkenen onderzoekt de gemeente hoe we wijk voor wijk kunnen overstappen op schone energie.

WoonWijzerWinkel Rotterdam


De WoonWijzerWinkel adviseert onafhankelijk, waardoor je kunt vertrouwen op betrouwbaar, objectief advies over het verduurzamen van jouw woning. Wij verwelkomen je graag met een kopje koffie in onze showroom van 2.500m², waar vele duurzame oplossingen te zien zijn, van eenvoudige verbeteringen tot technische installaties. Er zijn oplossingen beschikbaar voor iedere woning en voor ieder budget. Wil je gericht advies over jouw woning, dan kan je een afspraak maken met één van onze adviseurs.

Ben je voldoende geïnformeerd en wil je stappen ondernemen? Dan kunnen wij een vrijblijvende offerte voor je aanvragen. Wij werken samen met diverse gerenommeerde bedrijven in jouw regio, die een vrijblijvende offerte aan je kunnen uitbrengen. Wij zijn in dit offerteproces jouw bemiddelaar en kijken altijd naar de beste prijs/kwaliteit verhouding; verduurzamen zonder zorgen dus!


Openingstijden winkel Ma - Vrij | 11:00 - 17:00 uur
Za - Zon | Gesloten
Het adres: Directiekade 2, 3089 JA Rotterdam 010 747 0147 of Mail naar: [email protected]


Doe mee met de collectieve wijkactie isolatieglas en kozijnen Mariahoeve


Uit onderzoek blijkt dat woningen in Mariahoeve nog veel warmte en energie kunnen besparen. Een van de maatregelen die daarbij kan helpen, is het plaatsen van isolatieglas en nieuwe kozijnen. Daarom organiseren wij, in samenwerking met de gemeente Den Haag, een collectieve wijkactie in Mariahoeve voor isolatieglas en kozijnen. Op die manier hopen we gezamenlijk de woningen in Mariahoeve duurzamer te maken en energie te besparen. Als je je inschrijft voor onze collectieve wijkactie 'isolatieglas & kozijnen', profiteer je van de afspraken die we hebben gemaakt met onze partners. Dit betekent dat je kunt rekenen op een eerlijke prijs, uitvoering door een betrouwbare en gecertificeerde partij en een snelle installatie in huis. Bovendien geldt: hoe meer inwoners er meedoen, hoe hoger de korting.


Wijkactie isolatieglas


Subsidie en Energiebespaarlening


Woningeigenaren kunnen bij de gemeente Den Haag meerdere subsidies aanvragen voor energiebesparende maatregelen aan of in de eigen woning. Deze subsidies zijn vaak te combineren, zo wordt verduurzamen nog voordeliger. Ook VVE's komen in aanmerking voor verschillende financiële hulpmiddelen.


Subsidies gemeente Den Haag

Aan de slag? Wij helpen je graag op weg!

Hoe kan je thuis geld en energie besparen? Met welke maatregelen begin je en hoe weet je welke maatregelen voor jou het beste zijn? Welke subsidies zijn er? En waar vind ik een betrouwbaar bedrijf voor het uitvoeren van deze duurzame maatregelen? Wij helpen je graag met het verduurzamen van jouw woning. Om hier achter te komen bieden wij persoonlijk advies, volledig passend bij jou situatie en portemonnee. Telefonisch, via videobellen in onze showrooms of bij jou thuis aan de keukentafel. Wil je een uitgebreid, persoonlijk adviesgesprek over verduurzaming van jouw woning? Dan kan je hieronder een afspraak maken met onze adviseur. En vraag direct een persoonlijk advies aan.

Adviesgesprek digitaal €99,-

Wil je liever advies op afstand? Onze adviseur laat je via beeldbellen graag de verschillende duurzame oplossingen in de showroom zien.

Maak een afspraak
Adviesgesprek showroom €99,-

Tijdens een persoonlijke adviesgesprek in onze showroom, loop je samen met onze adviseur je wensen voor jouw woning door.

Maak een afspraak
Woningopname aan huis €195,-

Tijdens een woningopname bekijkt onze adviseur de woning van top tot teen waarna aan de "keukentafel" de opties met je besproken worden.

Maak een afspraak

Je wilt je wooncomfort verbeteren, besparen op je energierekening of slim investeren in je woning. Wat zijn de juiste oplossingen en waar kan je het beste mee beginnen? Wij denken met je mee! Meer info over de WoonWijzer ServiceGarantie en in onze privacyverklaring leest je hoe wij in dit proces met jouw gegevens omgaan.

Veelgestelde vragen

Over welke schone energiebronnen kan Den Haag beschikken?

Den Haag wil energie halen uit aardwarmte, restwarmte, uit water en zonne-energie.

Welke plannen heeft Den Haag met aardwarmte?

De eerste Haagse aardwarmte levert warmte om zo'n 4000 woningen in Den Haag te voorzien. Op nog drie andere plekken in de stad kunnen ook geothermiebronnen komen. Het gaat om de Binckhorst, Ypenburg en bij de Uniper Energiecentrale aan het De Constant Rebecqueplein.

Wat is de rol van de gemeente bij energietransitie?

De gemeente heeft verschillende rollen om de stad duurzamer te maken: de gemeente Den Haag faciliteert, verbindt en regisseert. Uiteindelijk stelt de gemeente Den Haag ook regels op.

Wanneer gaat mijn wijk over op schone energie?

De gemeente Den Haag heeft de Transitievisie Warmte opgesteld. Deze geeft in in grote lijnen een planning voor de overstap naar schone energie. de Transitievisie Warmte is boven aan deze pagina te downloaden.

Wat kan ik nu al doen om mijn woning energiezuiniger te maken?

Het isoleren van je huis is een belangrijke stap om je woning energiezuiniger te maken. Daarmee is het mogelijk om het energieverbruik flink omlaag te krijgen: er gaat minder warmte verloren en er is minder energie nodig om je woning te verwarmen. Je kan hierbij denken aan kleine oplossingen zoals tochtstrip, radiatorfolie of LED-verlichting.
Mocht je verdere stappen willen ondernemen, kijk dat op de pagina's met bouwjaren. Per bouwjaar van de woning vind je hier verschillende opties en stappenplannen die je helpen naar een energie neutrale woning. Meer informatie over
Isoleren
Kleine duurzame oplossingen zijn te vinden in de
Webshop

Mijn cv-ketel is aan vervanging toe. Moet ik een nieuwe kopen?

Als je een nieuwe cv-ketel wil aanschaffen, koop dan de meest energiezuinige en toekomstbestendige. Let wel op dat deze bij je woonsituatie past. De eerste stap is altijd isoleren. Wanneer de woning voldoende is geïsoleerd, is het mogelijk om te kijken naar een warmtepomp in plaats van een cv-ketel. Denk bijvoorbeeld aan een hybride installatie, die in een later stadium is om te zetten naar een all-electric versie. Hierdoor maak je je woning toekomstbestendig. Voor de meeste warmtepompen is een subsidie aan te vragen, zowel landelijk als regionaal.

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater en zet dit om in bruikbare warmte om het huis en het water uit de kraan te verwarmen. De pomp wordt meestal direct aangesloten op het cv-systeem. Een warmtepomp draait op stroom: hierdoor neemt het stroom gebruik in huis toe, maar het gasgebruik af. Wanneer je de benodigde stroom zelf opwekt, bijvoorbeeld met zonnepanelen, wordt de CO2-uitstoot lager.

Meer informatie over warmtepompen
Warmtepompen
Meer informatie over
Zonnepanelen

Doe de GRATIS woningscan

Gratis hulp en advies bij het verduurzamen van je huis


✔ We geven snel inzicht in wat realistisch is voor jouw huis

✔ We helpen bij het vinden van aannemers

✔ En vragen wij offertes voor je aan

✔ Met € 5.000,- WoonWijzerGarantie (Bekijk De 7 Zekerheden)


Doe hier de GRATIS woningscan!

scan banner2_Tekengebied 1