Gemeente Krimpen aan den IJssel


Krimpen aan den IJssel wordt, net zoals de rest van Nederland, de komende jaren aardgasvrij. Alle huizen en gebouwen die nu nog gebruik maken van aardgas om te verwarmen en om te koken gaan over op een duurzame energiebron. Het doel is om in 2050 helemaal aardgasvrij te zijn, zoals in het Klimaatakkoord is afgesproken. De gemeente zet nu al de eerste stappen om dit doel te behalen. De WoonWijzerWinkel helpt jou graag met het verduurzamen en het aardgasvrij maken van jouw woning!


Besparen is de eerste stap

Door energie te besparen en zelf duurzame, schone energie op te wekken wil Krimpen aan den IJssel samen met jou een bijdrage leveren aan het reduceren van de CO2-uitstoot en fijnstof. Door minder energie uit fossiele grondstoffen te gebruiken komt er minder fijnstof in de lucht. Fijnstof is slecht voor de gezondheid. Besparen op energiegebruik en het zelf opwekken van energie maakt jou bovendien minder afhankelijk van de onvoorspelbare stijging van de energielasten.

Duurzaamheidsdocumenten Krimpen aan den IJssel

Duurzaamheidsagenda

Duurzaamheidsagenda

"Met de duurzaamheidsagenda werken we in stappen toe naar een stip aan de horizon. We streven met elkaar naar een klimaatneutraal en gezond Krimpen aan den IJssel in 2050."

 

Ambitiedocument Duurzaamheid

Ambitieduurzaamheid Krimpen aan den IJssel

"Het mag duidelijk zijn, we moeten alle zeilen bijzetten om het veranderende klimaat een plek te geven in Krimpen aan den IJssel. Internationale en nationale afspraken liggen al enkele jaren vast. De uitwerking hiervan op regionale en lokale schaal vindt nu plaats."

 

Warmtetransitie visie Krimpen aan den IJssel

Warmtetransitie visie Krimpen aan den IJssel

"Dit is de eerste transitievisie warmte van de gemeente Krimpen aan den IJssel. In dit plan staat hoe we alle gebouwen in de gemeente duurzamer maken en wanneer. "

 


Comfortabel wonen door te isoleren

Energie besparen kan ook door kleine veranderingen aan jouw huis. Door je huis te isoleren blijft de warmte beter binnen. Hierdoor hoeft bijvoorbeeld de verwarming minder aan. Dat scheelt energie en dus ook geld. Ook in de zomer heeft isolatie voordelen: jouw huis blijft dan juist koeler. Benieuwd hoe je kan beginnen? Kijk bij de bouwjaren, hier laten wij een stappen plan zien die het isoleren inzichtelijk maakt. Of kijk in onze webshop voor kleine maatregelen.


Oplossingen per bouwperiode Webshop

Advies van een WoonWijzerExpert

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen en welke maatregelen voor jouw situatie het meest effectief zijn? Dan kun je een bezoek te brengen aan onze showroom aan de Directiekade 2 te Rotterdam! Onze adviseurs Duurzaam Bouwen zijn expert op het gebied van verduurzaming en helpen je graag verder. Tijdens jouw persoonlijke adviesgesprek vertellen de adviseurs je meer over de opties die er zijn om jouw woning te verduurzamen. Denk hierbij aan isolatie, ventilatie, alternatieven voor het verwarmen van je woning of het opwekken van energie. Het voordeel van een adviesgesprek in onze showroom is dat de adviseur jouw woningsituatie met je kan bespreken, de juiste vragen kan stellen en dat de adviseur de alternatieven aan je kan laten zien door ons veelzijdige assortiment. Het advies is volledig afgestemd op jouw persoonlijke situatie en objectief! Dus wil je snel inzicht in wat realistisch is voor jouw woning? Maak dan hieronder een afspraak.

Vrijblijvend advies

WoonWijzerWinkel Rotterdam

De WoonWijzerWinkel adviseert onafhankelijk, waardoor je kunt vertrouwen op betrouwbaar, objectief advies over het verduurzamen van jouw woning. Wij verwelkomen je graag met een kopje koffie in onze showroom van 2.500m², waar vele duurzame oplossingen te zien zijn, van eenvoudige verbeteringen tot technische installaties. Er zijn oplossingen beschikbaar voor iedere woning en voor ieder budget. Wil je gericht advies over jouw woning, dan kan je een afspraak maken met één van onze adviseurs.

Ben je voldoende geïnformeerd en wil je stappen ondernemen? Dan kunnen wij een vrijblijvende offerte voor je aanvragen. Wij werken samen met diverse gerenommeerde bedrijven in jouw regio, die een vrijblijvende offerte aan je kunnen uitbrengen. Wij zijn in dit offerteproces jouw bemiddelaar en kijken altijd naar de beste prijs/kwaliteit verhouding; verduurzamen zonder zorgen dus!


Openingstijden winkel Ma - Vrij | 11:00 - 17:00 uur
Za - Zon | Gesloten
Het adres: Directiekade 2, 3089 JA Rotterdam 010 747 0147 of Mail naar: [email protected]
Doe de GRATIS woningscan

Gratis hulp en advies bij het verduurzamen van je huis


✔ We geven snel inzicht in wat realistisch is voor jouw huis

✔ We helpen bij het vinden van aannemers

✔ En vragen wij offertes voor je aan

✔ Met € 5.000,- WoonWijzerGarantie (Bekijk De 7 Zekerheden)


Doe hier de GRATIS woningscan!

scan banner2_Tekengebied 1

Welke subsidies en leningen kan ik aanvragen?

Verduurzaming van jouw woning kan soms duurder zijn dan je verwacht. Gelukkig zijn er verschillende subsidies en regelingen voor financiering beschikbaar! Om inwoners, bedrijven en organisaties te stimuleren om te verduurzamen, stelt de gemeente Krimpen aan den IJssel subsidies leningen beschikbaar. Ook zijn er landelijke subsidieregelingen waar je gebruik van kunt maken. Klik hieronder op lees meer over subsidies of gemeentelijke subsidies en leningen voor meer informatie en bekijk wat er voor jou mogelijk is!

ISDE subsidieGemeentelijke subsidies

Aan de slag? Wij helpen je graag op weg!

Hoe kan je thuis geld en energie besparen? Met welke maatregelen begin je en hoe weet je welke maatregelen voor jou het beste zijn? Welke subsidies zijn er? En waar vind ik een betrouwbaar bedrijf voor het uitvoeren van deze duurzame maatregelen? Wij helpen je graag met het verduurzamen van jouw woning. Om hier achter te komen bieden wij persoonlijk advies, volledig passend bij jou situatie en portemonnee. Telefonisch, via videobellen in onze showrooms of bij jou thuis aan de keukentafel. Wil je een uitgebreid, persoonlijk adviesgesprek over verduurzaming van jouw woning? Dan kan je hieronder een afspraak maken met onze adviseur. En vraag direct een persoonlijk advies aan.

Adviesgesprek digitaal €125,-

Wil je liever advies op afstand? Onze adviseur laat je via beeldbellen graag de verschillende duurzame oplossingen in de showroom zien.

Maak een afspraak
Adviesgesprek showroom €125,-

Tijdens een persoonlijke adviesgesprek in onze showroom, loop je samen met onze adviseur je wensen voor jouw woning door.

Maak een afspraak
Woningopname aan huis €195,-

Tijdens een woningopname bekijkt onze adviseur de woning van top tot teen waarna aan de "keukentafel" de opties met je besproken worden.

Maak een afspraak

Je wilt je wooncomfort verbeteren, besparen op je energierekening of slim investeren in je woning. Wat zijn de juiste oplossingen en waar kan je het beste mee beginnen? Wij denken met je mee! Meer info over de WoonWijzer ServiceGarantie en in onze privacyverklaring leest je hoe wij in dit proces met jouw gegevens omgaan.

Veel gestelde vragen

Aardgasvrij, waarom en wat betekent het eigenlijk?

Bijna 95 procent van de 7,7 miljoen huishoudens in Nederland gebruikt aardgas voor verwarming, warm water en om op te koken. We hebben in Nederland in het Klimaatakkoord afspraken gemaakt om in 2050 (bijna) CO2-neutraal te zijn (geen uitstoot broeikasgassen). We stoppen daarom gefaseerd met het gebruik van aardgas. Dit betekent concreet dat je elektrisch gaat koken op een inductie- of keramische kookplaat en dat je woning wordt verwarmd via een warmtepomp of op een andere duurzame manier.

Moet ik mijn woning verbouwen of aanpassen als ik aardgasvrij wil wonen?

Wanneer je op gas kookt en wil overstappen op elektrisch koken, dan moet er in de meeste gevallen een extra groep in de meterkast worden aangelegd. Wanneer je duurzaam wil gaan verwarmen, dan zijn er extra isolatiemaatregelen nodig. Soms kan het ook zijn dat de radiatoren vervangen moeten worden.

Wanneer wordt mijn gemeente aardgasvrij?

Uiterlijk in 2050 moet elke gemeente in Nederland aardgasvrij zijn. Dat is een enorme opgave die niet van vandaag op morgen gereed is. We weten nu nog niet wanneer welke wijk aan de beurt is. In Transitievisie warmte van de gemeente Krimpen aan den IJssel staat het voorlopige alternatief voor aardgas per wijk. Ook staat daarin beschreven welke wijken het meest kansrijk zijn om in 2030 aardgasvrij te zijn. Download de Transitievisie warmte boven aan de pagina

Waar kan ik meer informatie vinden over aardgasvrij wonen?

Meer informatie over het waarom, de rol van de gemeente en VvE’s vind je op de website van HIER opgewekt. Ook voor meer informatie over wat je zelf als eigenaar of huurder kunt doen, kun je terecht op de website van HIER opgewekt.

HIER opgewekt

Welke alternatieven voor aardgas zijn er?

Er zijn verschillende manieren om woningen te verwarmen zonder aardgas. De ontwikkelingen hiervoor liggen echter niet stil. We zijn nu bekend met de volgende betrouwbare en veilige oplossingen: • Warmtenetten: dit zijn netwerken van leidingen onder de grond, waar warm water doorheen stroomt. Dit warme water is afkomstig van een warmtebron in de buurt. Het kan worden gebruikt om huizen te verwarmen met vloerverwarming en/of wandverwarming, of met radiatoren. • Elektrische oplossingen: een huis kan ook worden verwarmd door middel van elektrische apparaten. Dit gebeurt in bijna alle gevallen met een warmtepomp. Die verwarmt een huis als een soort 'omgekeerde koelkast'. In huis ligt dan meestal vloerverwarming en/of wandverwarming. Klik hier voor meer informatie over warmtepompen.

Warmtepompen • Hernieuwbaar gas / innovatie: dit is waterstof of biogas dat wordt geproduceerd door de vergisting van mest of andere afvalproducten. In een woning werkt groen gas exact hetzelfde als aardgas voor verwarmen en koken. Het enige verschil is dat de herkomst van het gas duurzaam is.