Gemeente Westvoorne

Westvoorne wordt, net zoals de rest van Nederland, de komende jaren aardgasvrij.

Alle huizen en gebouwen die nu nog gebruik maken van aardgas om te verwarmen en te koken gaan over op een duurzame energiebron. Het doel is om in 2050 helemaal aardgasvrij te zijn, zoals in het landelijke klimaatakkoord is afgesproken.

In Westvoorne zijn ze hier al hard mee aan de slag. Zo worden er nieuwe energie-neutrale woonwijken zoals de Drenkeling gebouwd, een duurzame nieuwbouwwijk in Rockanje zonder gasaansluiting. En ook bestaande bouw wil de gemeente Westvoorne aanpakken en op een duurzame manier verwarmen. Westvoorne heeft daarom samen met de andere gemeenten op Voorne-Putten onderzocht hoe er per wijk kan worden overgaan van gas naar schone energie om onze huizen en gebouwen te verwarmen, te koken en te douchen. Dit heet de Warmtetransitievisie. Dit wordt op wijkniveau bekeken, want geen wijk of buurt is het hetzelfde. Dit hoeft niet gelijk vandaag of morgen, dit gebeurd in fases.

Benieuwd waar je zelf kan beginnen met het verduurzamen van je woning? Kom langs bij de WoonWijzerWinkel. De WoonWijzerWinkel is een Energieloket voor iedereen. Bij de WoonWijzerWinkel kun je terecht voor alle informatie over het verduurzamen van jouw woning. Wij adviseren onafhankelijk, waardoor je kunt vertrouwen op het betrouwbare, objectieve advies over het verduurzamen van jouw woning.

Warmtetransitievisie Voorne-Putte

Warmtetransitievisie Voorne-Putten

Warmtetransitievisie Voorne-Putten

Als eerste stap in de warmtetransitie hebben wij deze Warmtetransitieagenda opgesteld.’

 


Stappenplan Voorne-PuttenVoor Voorne-Putten bestaat het stappenplan uit 3 gelijktijdige stappen met inzet op:

  • Besparing
  • Bronontwikkeling
  • Samen in de wijken aan de slag

Tot 2030 zal er vooral veel kennis in de praktijk worden opgedaan over de mogelijkheden voor duurzame warmte op het eiland, aardgasvrije-ready maken van wijken en de behoefte van de bewoners op Voorne-Putten. Dit betekent verkenning, onderzoeken, gesprekken met bewoners in wijken en met andere partijen zoals het Warmtebedrijf Rotterdam, de provincie Zuid-Holland en marktpartijen rond bronontwikkeling. Vanaf 2030 verwacht Voorne-Putten een versnelling van de wijken die daadwerkelijk van het aardgas af kunnen door aansluiting op duurzame warmtebronnen, zowel collectief als individueel.

De WoonWijzerWinkel het Energieloket voor de gemeente Westvoorne

De WoonWijzerWinkel is het officiële Energieloket voor de gemeente Westvoorne. Inwoners uit Westvoorne kunnen hier terecht met al hun vragen over het verduurzamen van hun woning.

De WoonWijzerWinkel adviseert onafhankelijk, waardoor je kunt vertrouwen op betrouwbaar, objectief advies over het verduurzamen van jouw woning. Wij verwelkomen je graag met een kopje koffie in onze showroom van 2.500m², waar vele duurzame oplossingen te zien zijn, van eenvoudige verbeteringen tot technische installaties. Er zijn oplossingen beschikbaar voor iedere woning en voor ieder budget. Wil je gericht advies over jouw woning, dan kan je een afspraak maken met één van onze adviseurs.

Ben je voldoende geïnformeerd en wil je stappen ondernemen? Dan kunnen wij een vrijblijvende offerte voor je aanvragen. Wij werken samen met diverse gerenommeerde bedrijven in jouw regio, die een vrijblijvende offerte aan je kunnen uitbrengen. Wij zijn in dit offerteproces jouw bemiddelaar en kijken altijd naar de beste prijs/kwaliteit verhouding; verduurzamen zonder zorgen dus!

Openingstijden winkel Di - Vrij | 11:00 - 17:00 uur
Za - Zon | Gesloten
Het adres: Directiekade 2, 3089 JA Rotterdam 010 747 0147 of Mail naar: [email protected]


Subsidie Westvoorne

Woningeigenaren kunnen bij de gemeente Westvoorne subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen aan of in de eigen woning. Deze subsidies zijn via de gemeente te regelen. Mocht je vragen hebben en of hulp nodig hebben bij het aanvragen, onze adviseurs kunnen je helpen! Of welke landelijke of regionale subsidies en financiële mogelijkheden mogelijk zijn? Vraag het ons.

Energie subsidie Westvoorne

ISDE subsidie

Warmtebeeldenactie in Albrandswaard

Actie besparen op energiekosten in Poortugaal Dorp


Heeft u een koopwoning in Poortugaal Dorp en wil je graag weten of er onnodig warmte uit jouw woning verdwijnt? Maak dan gebruik van de GRATIS warmtebeeldactie van de gemeente Albrandswaard. Deze actie is opgezet in samenwerking met de WoonWijzerWinkel.

Veel woningeigenaren verliezen ongemerkt warmte via het dak, de gevel, of de ramen. Dit heeft natuurlijk negatieve gevolgen voor de energierekening. Wilt u graag weten of er onnodig warmte uit uw woning verdwijnt? Maak dan gebruik van de GRATIS warmtebeeldactie.
Meld u hieronder direct aan

Beperkt aantal warmtebeelden (500) beschikbaar