Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)


ISDE staat voor Investeringssubsidie duurzame energie. De subsidie is bedoeld voor maatregelen waarmee je energie bespaart of waarmee je zelf duurzame energie opwekt. Het isoleren van de vloer of de spouw uit het rekenvoorbeeld is zo’n maatregel. Voorwaarde voor de subsidie is dat je twee maatregelen neemt behalve als je kiest voor een warmtepomp of zonneboiler. Met de subsidie helpt de overheid inwoners te investeren in verduurzaming van hun woning of bedrijf. Zo draag je actief bij aan het verlagen van de CO2 uitstoot. Zo maak je niet alleen je huis comfortabel, je draagt ook nog eens bij aan het verlagen van de CO2 uitstoot


Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor een zonneboiler, een (hybride) warmtepomp, isolatiemaatregelen en aansluiting op een warmtenet. Zakelijke gebruikers komen in aanmerking voor subsidie voor een zonneboiler, een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet en voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen.

Controleer via onderstaande buttons voor welke maatregelen je subsidie kunt aanvragen. Dit verschilt per doelgroep.


Hulp bij subsidie via onze partner Simpel Subsidie

Doe de GRATIS woningscan

Gratis hulp en advies bij het verduurzamen van je huis


✔ We geven snel inzicht in wat realistisch is voor jouw huis

✔ We helpen bij het vinden van aannemers

✔ En vragen wij offertes voor je aan

✔ Met € 5.000,- WoonWijzerGarantie (Bekijk De 7 Zekerheden)


Doe hier de GRATIS woningscan!


Wij.Doen.Groen. U toch ook?

Nissewaard verduurzamen doen we samen. Daarom is er vanuit gemeente Nissewaard het initiatief Wij.Doen.Groen. gestart. We nodigen iedereen uit om zijn steentje bij te dragen. Deel uw duurzaamheidsinitiatief op de website of bekijk de andere initiatieven en lees het laatste nieuws rondom duurzaamheid. Want Wij.Doen.Groen. U toch ook?


Wij Doen Groen

Heeft u vragen of wilt u een bezoek brengen aan onze winkel

Ma - Vrij | 09:00 - 17:00 uur
Za - Zon | Gesloten
Het adres: Directiekade 2, 3089 JA Rotterdam 010 747 0147 of Mail naar: [email protected]