WoonWijzerWinkel is het Energieloket voor inwoners van gemeente Vlaardingen.

De WoonWijzerWinkel adviseert onafhankelijk, waardoor je kan vertrouwen op betrouwbaar, objectief advies over het verduurzamen van jouw woning.
Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar warmte is een belangrijk onderdeel van plezierig wonen. Veel van de warmte die we in huis gebruiken voor de verwarming, douch en om te koken komt van aardgas. Dat moet de komende 30 jaar veranderen. Het aardgas raakt op, Nederland moet daarom over naar een meer duurzame warmte. Dit betekent dat we overstappen op andere, schonere alternatieven voor het verwarmen van onze gebouwen én voor koken en warm water. Niet gelijk vandaag of morgen, maar wel in de komende jaren tot aan 2050.


Aardgasvrij wonen

In Vlaardingen zullen alle woningen, bedrijven en andere gebouwen op een andere manier worden verwarmd. Ook wordt aardgas niet meer gebruikt voor douchen en koken. Alle energie komt dan van duurzame bronnen. Zoals zon, wind, biomassa en aardwarmte. De reden hiervoor is, dat het gebruik van aardgas zorgt voor meer dan twee derde van de CO2-uitstoot in Nederland.

In het Klimaatakkoord uit 2019 staat dat landelijk een aantal van 1,5 miljoen woningen (ongeveer 20 procent van het totaal) van het aardgas af moet. En in 2050 is Nederland voor 95% CO2 neutraal. Wil jij weten wat jij zelf kan doen om aardgasvrij te wonen en of wil je informatie inwinnen over het besparen van energie? Lees dan verder.

Download de Warmtevisie van de gemeente Vlaardingen

Warmtetransitie Vlaardingen

Tranisitievisie Warmte Vlaardingen

"Wij vinden dit belangrijk om een leefbare wereld voor volgende generaties achter te laten"

 Aardgasvrij Drevenbuurt


Veel van de warmte die we in huis gebruiken voor verwarming, komt van aardgas. Aardgas is een fossiele brandstof die bijdraagt aan de opwarming van de aarde. Ook raakt het Nederlands aardgas op. Daarom moeten we in de komende 30 jaar overstappen op andere, duurzame manieren van verwarming. Wij streven ernaar dat de Drevenbuurt uiterlijk in 2032 volledig aardgasvrij is. De manier waarop dit gaat gebeuren ligt nog volledig open. Een aardgasvrije Drevenbuurt maken we met elkaar. Samen schrijven we een plan waarin we onze keuzes vastleggen.
Bekijk de presentatie van de WoonWijzerWinkel over aardgasvrij wonen in de Drevenbuurt

WoonWijzerWinkel Rotterdam


De WoonWijzerWinkel adviseert onafhankelijk, waardoor je kunt vertrouwen op betrouwbaar, objectief advies over het verduurzamen van jouw woning. Wij verwelkomen je graag met een kopje koffie in onze showroom van 2.500m², waar vele duurzame oplossingen te zien zijn, van eenvoudige verbeteringen tot technische installaties. Er zijn oplossingen beschikbaar voor iedere woning en voor ieder budget. Wil je gericht advies over jouw woning, dan kan je een afspraak maken met één van onze adviseurs.

Ben je voldoende geïnformeerd en wil je stappen ondernemen? Dan kunnen wij een vrijblijvende offerte voor je aanvragen. Wij werken samen met diverse gerenommeerde bedrijven in jouw regio, die een vrijblijvende offerte aan je kunnen uitbrengen. Wij zijn in dit offerteproces jouw bemiddelaar en kijken altijd naar de beste prijs/kwaliteit verhouding; verduurzamen zonder zorgen dus!


Openingstijden winkel Di - Vrij | 11:00 - 17:00 uur
Za - Zon | Gesloten
Het adres: Directiekade 2, 3089 JA Rotterdam 010 747 0147 of Mail naar: [email protected]
Adviesgesprek Rotterdam

Onafhankelijk en deskundig advies! Je kan in onze WoonWijzerWebshop altijd een betaald adviesgesprek op een dag en tijdstip naar wens plannen in ons advies- en demonstratiecentrum te Rotterdam. Zo krijg je voor een klein bedrag 100% onafhankelijk en deskundig inzicht in de mogelijkheden die er zijn om te besparen op jouw energiegebruik en toekomstige woonwensen in jouw woning, bedrijf of VvE.


Vraag een adviesgesprek aan!


Subsidie


Woning eigenaren kunnen bij de gemeente Vlaardingen subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen aan of in de eigen woning. Deze subsidies is via de gemeente Vlaardingen te regelen.


ISDE subsidie Vlaardingen

Overige subsidies Vlaardingen

Aan de slag? Wij helpen je graag op weg!

Hoe kan je thuis geld en energie besparen? Met welke maatregelen begin je en hoe weet je welke maatregelen voor jou het beste zijn? Welke subsidies zijn er? En waar vind ik een betrouwbaar bedrijf voor het uitvoeren van deze duurzame maatregelen? Wij helpen je graag met het verduurzamen van jouw woning. Om hier achter te komen bieden wij persoonlijk advies, volledig passend bij jou situatie en portemonnee. Telefonisch, via videobellen in onze showrooms of bij jou thuis aan de keukentafel. Wil je een uitgebreid, persoonlijk adviesgesprek over verduurzaming van jouw woning? Dan kan je hieronder een afspraak maken met onze adviseur. En vraag direct een persoonlijk advies aan.


Adviesgesprek digitaal €125,-

Wil je liever advies op afstand? Onze adviseur laat je via beeldbellen graag de verschillende duurzame oplossingen in de showroom zien.

Maak een afspraak
Adviesgesprek showroom €125,-

Tijdens een persoonlijke adviesgesprek in onze showroom, loop je samen met onze adviseur je wensen voor jouw woning door.

Maak een afspraak
Woningopname aan huis €195,-

Tijdens een woningopname bekijkt onze adviseur de woning van top tot teen waarna aan de "keukentafel" de opties met je besproken worden.

Maak een afspraak

Je wilt je wooncomfort verbeteren, besparen op je energierekening of slim investeren in je woning. Wat zijn de juiste oplossingen en waar kan je het beste mee beginnen? Wij denken met je mee! Meer info over de WoonWijzer ServiceGarantie en in onze privacyverklaring leest je hoe wij in dit proces met jouw gegevens omgaan.

Doe de GRATIS woningscan

Gratis hulp en advies bij het verduurzamen van je huis


✔ We geven snel inzicht in wat realistisch is voor jouw huis

✔ We helpen bij het vinden van aannemers

✔ En vragen wij offertes voor je aan

✔ Met € 5.000,- WoonWijzerGarantie (Bekijk De 7 Zekerheden)


Doe hier de GRATIS woningscan!

scan banner2_Tekengebied 1

Veelgestelde vragen

Betalen wij de energie transitie zelf?

Nee! Er zijn verschillende subsidies en leningen aan te vragen, zowel landelijk, provinciaal als regionaal. Kijk onder het kopje subsidie voor de gemeentelijke subsidie pagina.
Voor lokale energieprojecten stelt de provincie Zuid-Holland per project maximaal 75.000 euro subsidie beschikbaar. De provincie wil hiermee loakele energie-initietieven van en met inwoners van Zuid-Holland actief faciliteren. Het gaat om initiatieven die energieopwekken, besparen en CO2-uitstoot beperken.

Waarom zijn er subsidies en leningen aan te vragen?

Hitte, droogte, hevige regenval.. De klimaatveranderingen zorgt nu al voor de nodige ongamkken in Vlaardingen. Om Vlaardingen daar beter tegen bestand te maken zijn er aanpassingen nodig: meer groen, meer water en een goed werkende waterafvoer, alternatieven voor aardgas en duurzame energie. De gemeente Vlaardingen kan dat niet alleen omdat een groot deel van de stad particulier bezit is. Alleen samen kunnen we de stad klimaatbestendig en aardgasvrij maken. Daarom kunnen bewonersverenigingen, Verenigingen van Eigenaren (VVE’s), ondernemersverenigingen en woningcorporaties vanaf nu subsidie aanvragen.

Wanneer is mijn wijk of buurt aan de beurt?

Het is nog niet bekend welke wijk wanneer aan de beurt is. In de visie die de gemeente in 2021 opstelt, wordt aangegeven welke wijken kansrijk zijn om mee te beginnen. Met de eerste wijk of wijken gaat de gemeente in 2022 in gesprek om met de bewoners te kijken hoe we de invoering gaan organiseren. Zo krijgt de gemeente Vlaardingen wensen, kennis en creativiteit uit de wijk snel op tafel zodat er samen met bewoners en organisaties in de wijk een wijkuitvoeringsplan kunnen maken. In dat plan komt onder andere de planning en de alternatieve warmtebron die in de wijk gebruikt gaat worden. Van plannen maken tot daadwerkelijke uitvoering zal zeker nog wel enkele jaren duren.

Wat voor warmtebron krijg ik straks in plaats van aardgas?

Het is nog niet bekend in welke wijk in de toekomst welke alternatieve warmtebron gebruikt gaat worden. Er zijn wijken waarin restwarmte een goede mogelijkheid biedt (onder andere door de aanleg van warmteleiding WarmtelinQ door een deel van onze stad). Op andere plekken is wellicht geothermie (aardwarmte) of groengas een oplossing. Het kan ook zijn dat een gezamenlijke oplossing niet loont en dat wijken overgaan op ‘hybride’ (deels elektrisch en deels nog op aardgas) en later volledig elektrische warmtepompen. Als eind van 2021 de Transitievisie warmte klaar is, zal er meer duidelijkheid zijn over in welke wijken welke oplossingen het meest geschikt zijn.

Meer informatie over:

Warmtepompen

Waar kan ik nu al rekening mee houden als ik een huis koop?

Nieuwbouwwoningen worden nu bijna overal aardgasvrij opgeleverd. Dat scheelt straks een overstap! Als je een oudere woning koopt, let dan op de isolatiewaarde van de woning. Hoe beter geïsoleerd, hoe minder energie je nodig hebt om je woning te verwarmen. Kies zo mogelijk voor elektrisch koken om zo je aardgasgebruik alvast zoveel mogelijk terug te brengen.

Heb je een oudere woning en ben je beniewd waar je moet beginnen?
Kijk dan op de pagina:

Gasloos Wonen

Of doe de gratis woning scan.

Waar kan ik nu al rekening mee houden als ik een nieuwe ketel nodig heb?

Een ketel gaat gemiddeld 15 tot 20 jaar mee. Dit betekent dat de kans groot is dat je ketel al aan het einde van zijn levensduur is tegen de tijd dat jouw woning daadwerkelijk over gaat naar aardgasvrij. Je kunt dus gerust een nieuwe ketel kopen. Bij de aanschaf van een nieuwe ketel kun je wel overwegen om een hybride ketel aan te schaffen. Deze ketel maakt gebruik van een elektrische warmtepomp waardoor het aardgasverbruik aanzienlijk wordt verlaagd in je woning. Vraag hierover advies bij de Woonwijzerwinkel Rotterdam. Of lees alle informatie hier over:

Warmtepompen