fbpx


Gemeente Peel en Maas

De WoonWijzerWinkel Limburg is de organisatie voor heel Limburg, opgericht door de Parkstad gemeenten.


Gemeente Peel en Maas werkt hard aan een duurzame leefomgeving en een schone toekomst. Een toekomst die kansen biedt. Niet alleen om aan de internationale Klimaatakkoord afspraken te voldoen, maar omdat het perspectief en comfort biedt. In 2050 is daarom iedereen van het aardgas af. Hiervoor zijn vele duurzame alternatieven. Denk aan windenergie: door energie uit windkracht te halen, gaat er geen fossiele brandstof als grondstof verloren. De wind blijft net zo hard waaien.


Het zelfde geldt voor restwarmte en aardwarmte. Omdat we weten dat de stappen naar een energieneutrale woning niet zo maar zijn gemaakt en zorgvuldig uitgevoerd moeten worden, is de WoonWijzerWinkel Limburg namens de Gemeente Peel en Maas er om je deskundig én onafhankelijk te helpen. Wij adviseren je op een onafhankelijke, betrouwbare wijze waardoor je kunt vertrouwen op objectief advies over het verduurzamen van jouw woning binnen jouw woonwensen met heldere besparingen op je energierekening. Maatwerk advies dus.
Op deze pagina lees je meer over de laatste acties en mogelijkheden binnen jouw gemeente, op het gebied van duurzaamheid.

Download de Transitievisie Warmte


Transitievisie Warmte

Transitievisie Warmte Gemeente Peel en Maas

"Samen werken aan een duurzame gemeente"

 

€65,- Cadeau van jouw gemeente!
DEZE ACTIE IS REEDS VERLOPEN

€65,- cadeau om energiebesparing en verduurzaming van het eigen huishouden aan te pakken met kleine energiebesparende middelen zoals led-lampen, isolatiefolie en nog veel meer van de WoonWijzerWinkel Limburg.

Ben er snel bij want het beschikbare budget is gemaximaliseerd. OP=OP!

€65,- Cadeau van jouw gemeente

Doe de GRATIS woningscan

Gratis hulp en advies bij het verduurzamen van je huis


✔ We geven snel inzicht in wat realistisch is voor jouw huis

✔ We maken inzichtelijk welke subsidies er zijn

✔ We helpen bij het vinden van aannemers

✔ En we vragen offertes voor je aan


Doe hier de GRATIS woningscan!Adviesgesprek Limburg

Onafhankelijk en deskundig advies!

Via de WoonWijzerWebshop kun je een adviesgesprek op maat inplannen op een dag en tijdstip dat je uitkomt. In dit betaald adviesgesprek in ons advies- en demonstratiecentrum te Kerkrade, krijg je een energieadvies afgestemd op jouw woonsituatie, jouw woonwensen en verduurzamingsmogelijkheden. Zo krijg je een 100% onafhankelijk en deskundig inzicht in de mogelijkheden die er zijn om te besparen op jouw energiegebruik en toekomstige woonwensen in jouw woning, bedrijf of VvE.

Voor een oriënterend gesprek ben je vanaf 7 oktober van harte welkom op vrijdagmiddag in het Huis Van De Gemeente. Onze energieadviseur is daar van 13:00 tot 17:00 uur aanwezig om kennis te maken en eerste vragen al te beantwoorden.

Adviesgesprek (Limburg)

De WoonWijzerWinkel Limburg werkt voor Limburgse gemeenten


De WoonWijzerWinkel Limburg adviseert onafhankelijk, waardoor je kunt vertrouwen op betrouwbaar, objectief advies over het verduurzamen van jouw woning. Wij verwelkomen je graag met een kopje koffie in onze showroom en adviescentrum waar álle duurzame oplossingen te zien zijn, van eenvoudige verbeteringen tot alle technische installaties zoals warmtepompen, zonnepanelen en airco's om elektrisch te verwarmen. Er zijn oplossingen beschikbaar voor iedere woning en voor ieder budget. Wil je gericht advies over jouw woning, dan kan je een afspraak maken met één van onze adviseurs.

Of stap vrijblijvend binnen op het infopunt in het Huis van de Gemeente elke vrijdag tussen 13:00 en 17:00 uur.

Ben je voldoende geïnformeerd en wil je stappen ondernemen? Dan kunnen wij een vrijblijvende offerte voor je aanvragen. Wij werken samen met diverse gerenommeerde bedrijven in jouw regio, die een vrijblijvende offerte aan je kunnen uitbrengen. Wij zijn in dit offerteproces jouw bemiddelaar en kijken altijd naar de beste prijs/kwaliteitverhouding; verduurzamen zonder zorgen dus!


Openingstijden WoonWijzerWinkel Limburg

Zo - Ma | gesloten
Di - Vrij | 11:00 - 17:00 uur

Za | 9:00 - 13:00 uur
Het adres: Roda JC Ring 61 unit I 6466 NH Kerkrade
Telefoonnummer: 045 7470051 of mail naar: [email protected]
google maps in iframe


Subsidie of regeling voor financiering

Zoek je een subsidie of regeling voor financiering? Bekijk dan meteen de meest relevante subsidies en regelingen voor financiering binnen je gemeente!

Lees verder

Aan de slag? Wij helpen je graag op weg!

Hoe kun je thuis geld en energie besparen? Met welke maatregelen begin je en hoe weet je welke maatregelen voor jou het beste zijn? Welke subsidies zijn er? En waar vind ik een betrouwbaar bedrijf voor het uitvoeren van deze duurzame maatregelen? Wij helpen je graag met het verduurzamen van jouw woning. Om hier achter te komen bieden wij persoonlijk advies, volledig passend bij jou situatie en portemonnee. Telefonisch, via videobellen in onze showrooms of bij jou thuis aan de keukentafel. Wil je een uitgebreid, persoonlijk adviesgesprek over verduurzaming van jouw woning? Dan kan je hieronder een afspraak maken met onze adviseur. En vraag direct een persoonlijk advies aan.
Adviesgesprek digitaal €89,-

Wil je liever advies op afstand? Onze adviseur laat je via beeldbellen graag de verschillende duurzame oplossingen in de showroom zien.

Maak een afspraak
Adviesgesprek showroom €89,-

Tijdens een persoonlijke adviesgesprek in onze showroom, loop je samen met onze adviseur je wensen voor jouw woning door.

Maak een afspraak
Woningopname digitaal €89,-

Voor een digitale woningopname vragen wij je vooraf een vragenlijst in te vullen over jouw woning en je duurzame wensen.

Maak een afspraak
Woningopname aan huis €249,-

Tijdens een woningopname bekijkt onze adviseur de woning van top tot teen waarna aan de "keukentafel" de opties met je besproken worden.

Maak een afspraak
Aardgasvrij, waarom eigenlijk?

Bijna 95 procent van de 7,7 miljoen huishoudens in Nederland gebruikt aardgas voor verwarming, warm water en om op te koken. We hebben in Nederland in het Klimaatakkoord afspraken gemaakt om in 2050 bijna CO2 neutraal (geen uitstoot broeikasgassen) te zijn. We stoppen daarom gefaseerd met het gebruik van aardgas.

Wat betekent aardgasvrij concreet?

Iedereen krijgt ermee te maken. Dat betekent dat u niet meer op aardgas kookt maar elektrisch gaat koken. Uw woning wordt op een andere manier verwarmd.

Wanneer is mijn gemeente aardgasvrij?

Uiterlijk in 2050 moet elke gemeente in Nederland aardgasvrij zijn. Dat is een enorme opgave die niet van vandaag op morgen gereed is. We weten nu nog niet wanneer welke wijk aan de beurt is. Het is de bedoeling dat iedere gemeente uiterlijk begin 2021 een Warmtevisie vaststelt. Daarin staat het voorlopige alternatief voor aardgas per wijk. Ook staat daarin beschreven welke wijken het meest kansrijk zijn om in 2030 aardgasvrij te zijn.

Klopt het dat Duitsland het gebruik van gas juist stimuleert?

In Duitsland is momenteel sprake van een tussenfase op weg naar een CO2 neutrale samenleving in 2050. Duitsland wil snel van olieketels af omdat deze sterk vervuilen. Er is daar sprake van een premie voor de vervanging door een hr-ketel of een warmtepomp met name in gebieden waar nu een gasnet ligt. Het is een logische tussenstap die al veel CO2 uitstoot vermindering kan opleveren. In Nederland geven wij een vergelijkbare subsidie op hybride warmtepompen die ook deels op gas werken. Uiteindelijk gaat ook Duitsland stoppen met aardgas om in 2050 CO2 neutraal te worden. Lees op de website van hier meer over de andere start van Duitsland op de weg naar een CO2 neutraal land.

Moet ik verbouwen of mijn huis aanpassen?

Als u op gas kookt, moet dat op den duur worden vervangen door een elektrische oplossing zoals inductie of keramisch. In de meeste gevallen moet daarvoor een extra groep in de meterkast worden aangelegd. Voor welke alternatieve nieuwe warmtevoorziening ook gekozen wordt, bijna altijd zijn extra isolatiemaatregelen nodig. Het kan dus nooit kwaad om daar al mee te beginnen.

Waar kan ik meer informatie vinden over aardgasvrij wonen.

Meer informatie over het waarom, rol gemeente en VvE’s vindt u op de website van HIER verwarmt. Ook voor meer informatie over wat u zelf als eigenaar of huurder kunt doen, kunt u terecht op de website van HIER verwarmt.

 

Welke alternatieven voor aardgas zijn er?

Er zijn verschillende manieren om woningen te verwarmen zonder aardgas. De ontwikkelingen hiervoor liggen echter niet stil. We zijn nu bekend met de volgende betrouwbare en veilige oplossingen:

  • Warmtenetten: dit zijn netwerken van leidingen onder de grond, waar warm water doorheen stroomt. Dit warme water is afkomstig van een warmtebron in de buurt. Het kan worden gebruikt om huizen te verwarmen met vloerverwarming en/of wandverwarming, of met radiatoren.
  • Elektrische oplossingen: een huis kan ook worden verwarmd elektrische apparaten. Dit gebeurt in bijna gevallen met een warmtepomp. Die verwarmt een huis als een soort 'omgekeerde koelkast'. In huis ligt dan meestal vloerverwarming en/of wandverwarming.
  • Hernieuwbaar gas / innovatie: dit is waterstof of biogas dat wordt geproduceerd door de vergisting van mest of andere afvalproducten. In een woning werkt groen gas exact hetzelfde als aardgas voor verwarmen en koken. Het enige verschil is, dat de herkomst van het gas duurzaam is.
Mijn cv-ketel is aan vervanging toe, wat nu?

Een cv-ketel kopen is een behoorlijke investering. Twijfelt u over de aanschaf van een nieuwe cv-ketel? Bij veel energie- en installatiebedrijven is het ook mogelijk om te huren of te leasen. Bij lease koopt u de cv-ketel over een bepaalde periode af. Bij huur betaalt u een vast bedrag per maand. Kijk op de website van de Consumentenbond voor meer informatie over de voor- en nadelen bij het kopen, leasen en huren van een cv-ketel.