Met een warmtepomp duurzaam elektrisch verwarmen


Elektrisch verwarmen kan op verschillende manieren. In veel gevallen is een warmtepomp een ideale oplossing. Een warmtepomp is zeer energiezuinig, soms wel vijf keer efficiënter dan een cv-ketel. De warmtepomp gebruikt warmte uit de buitenlucht of bodem om warm water te maken. Dit warme water wordt vervolgens gebruikt om de woning te verwarmen en wordt in een boilervat opgeslagen voor het gebruik van warm tapwater.

Een warmtepomp haalt namelijk warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Hierdoor wordt elektrisch verwarmen duurzaam en minder kostbaar. De warmtepomp gebruikt stroom: je zal merken dat je stroomverbruik toeneemt, maar daar staat tegenover dat je geen (bij all-electric) of de helft (bij hybride) gas gebruikt. Weet wel: een warmtepomp werkt het beste in combinatie met goede isolatie en met lage temperatuurverwarming (afgekort LTV). Voorbeelden hiervan zijn vloerverwarming of LTV-radiatoren.

De vraag naar warmtepompen is explosief gestegen. Dit komt door schaarste aan grondstoffen en een sterk toenemende vraag door stijgende energieprijzen, de situatie in Oekraïne en een verhoogde subsidie op energiebesparende maatregelen. Prijzen van warmtepompen stijgen mee door materiaal- en loonstijgingen in de sector. WoonWijzerWinkel heeft goede afspraken met toeleveranciers waardoor wij tegen een scherpe prijs/kwaliteitsverhouding nog kunnen leveren! Een goedkoper alternatief voor een warmtepomp installatie kan de combinatie elektrisch verwarmen/infrarood met een warmtepompboiler of elektrische (zonne-)boiler zijn.Bekijk hieronder welk type warmtepomp jou het meest aanspreekt

Of bekijk hier ons volledig aanbod warmtepompen

Interesse? Vraag meteen een vrijblijvende offerte aan!

Vraag hier vrijblijvend uw offerte(s) aan

Hybride Warmtepomp


Er zijn verschillende warmtepompen:

Een hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel en heeft niet het vermogen om aardgasvrij te functioneren bij erg koud weer. Hij zorgt op die dagen voor de warmte in huis, de cv-ketel springt alleen bij wanneer dit nodig is. De cv-ketel zorgt ook nog voor warm water in de badkamer en keuken. Er kan eventueel ook een doorstroomverwarmer worden gebruikt om verder energie te besparen. Een hybride warmtepomp is een makkelijke tussenstap naar wonen zonder aardgas. De hybride warmtepomp haalt de warmte uit de (buiten)lucht of (mechanische binnen)ventilatie. Een hybride warmtepomp die werkt op ventilatie komt niet in aanmerking voor de ISDE subsidie.

Hybride
Luchtwarmtepomp

In de lucht zit altijd warmte. Deze warmte wordt door de buitenunit uit de lucht onttrokken en de binnenunit voegt de warmte toe aan je verwarmingssysteem. Je kunt het vergelijken met een omgekeerde koelkast. De ruimte wordt nu alleen niet gekoeld, maar juist verwarmd. Als de warmtepomp het alleen niet voldoende warm krijgt in je woning, geeft het een signaal aan de cv-ketel om bij te springen. Een hybride warmtepomp werkt dus aanvullend op je cv-ketel, waarbij de centrale verwarming alleen bijspringt bij vorst. Dat levert een besparing op het aardgasverbruik tot wel zeventig procent op.

Bekijk hier ons aanbod hybride lucht warmtepompen
Hybride warmtepomp
Investering tussen de €4.000,- tot €10.000,- Terugverdientijd: tussen de 7 en 15 jaar
+ Een warmtepomp die samenwerkt met je cv-ketel
+ Comfort zoals je gewend bent
+ Relatief lage investering
+ Geschikt voor bijna alle woningen > 1970
+ Neemt weinig plek in
- Cv-ketel schakelt bij als het koud wordt
- Kraanwater via cv-ketel
- Je kunt hiermee nog niet volledig van het gas af


Hybride
Ventilatiewarmtepomp

Huizen die vanaf 1975 zijn gebouwd hebben vaak ventilatie met mechanische afvoer. Ventielen in de keuken, badkamer en het toilet zuigen voortdurend lucht weg uit de woning. Bij een ventilatie warmtepomp wordt deze warme lucht gebruikt om de warmtepomp naar een hogere temperatuur te brengen en terug te leveren aan de centrale verwarming. Het is een eenvoudige en duurzame oplossing voor het vervangen van bestaande mechanische ventilatieboxen. Met deze optie bespaart je tot 30% op uw gasverbruik voor verwarming (tot 900 m3 p/j).Heb je geen ventilatiebox dan is deze warmtepomp geen optie voor jou.

Bekijk hier ons aanbod hybride ventilatie warmtepompen

Hybride ventilatie warmtepomp
Vanaf € 4.500,-
Een warmtepomp die samenwerkt met je cv-ketel
+ Comfort zoals je gewend bent
+ Relatief lage investering
+ Geschikt voor woningen met een ventialtiebox > 1975
+ Vervangt de huidige mechanische ventilatiebox
- Cv-ketel schakelt bij als het koud wordt
- Kraanwater via cv-ketel of via een combi variant
- Je kunt hiermee nog niet volledig van het gas af


All-Electric Ready Warmtepomp

Een All-electric Ready kan hybride worden aangesloten, maar is klaar en voorbereid op de toekomst. Dit betekent dat de All-Electric Ready een model is dat zowel aan de cv-ketel gekoppeld kan worden als aan een waterboiler gekoppeld kan worden zodat de woning aardgasvrij is.

Een All-Electric Ready opstelling werkt in het begin als een hybride systeem. De buitenunit, die qua afmeting en capaciteit iets groter is dan bij hybride, onttrekt warmte aan de buitenlucht en verspreid deze warmte via de binnenunit naar het verwarmingssysteem. De cv-ketel wordt bijgeschakeld waar nodig. Wanneer de woning klaar is om volledig van het gas af te gaan, wordt de cv-ketel ontkoppeld en neemt het elektrisch element van de warmtepomp het over. Er wordt een boilervat aangesloten voor het opslaan en verwarmen van warm kraan- en douchewater.

Bekijk hier ons aanbod All-Electric Ready warmtepompen

All-Electric Ready warmtepomp
Vanaf € 6.899,-
Een wp die met cv-ketel werkt en later zelfstandig
+ Direct voldoende vermogen om van het gas af te gaan
+ Stapsgewijs naar volledig elektrisch
+ Neemt weinig plek in
+ Maximale gasbesparing voor verwarming
+ Flink lagere investering dan All Electric
- Iets hogere investering dan hybride


All-electric ready PVT-warmtepompsysteem

PVT staat voor stroom (PV) en warmte (T). Het Qsilence PVT-warmtepompsysteem bestaat uit de PVT-panelen en warmtepomp. De voorkant van een PVT-paneel wekt de elektriciteit op, net als normale zonnepanelen. De thermisch wisselaar aan de achterkant onttrekt stilletjes energie uit de buitenlucht. Deze duurzame stroom en energie gebruikt je warmtepomp voor het verwarmen van je huis. De warmtepomp werkt samen met je Cv-ketel, zo zit je nooit in de kou! Ook zorgt de Cv-ketel voor het warm water. Is jouw huis klaar om volledig van het gas af te gaan? Dan passen we het systeem in een aantal eenvoudige stappen aan naar all-electric.

Bekijk hier ons aanbod PVT-warmtepompen
All-Electric Ready pvt
Vanaf € 18.500,- (na teruggave subsidie) + Stille en onderhoudsarme PVT-panelen
+ Kleine compact warmtepomp
+ Hoog rendement
+ Lange levensduur
+ Nederlands product
- Voldoende vrij dakvlak nodig voor PVT-panelenAll-Electric warmtepomp

Een All-Electric zorgt voor verwarming van je huis én voor het warme water in de badkamer en keuken. Als je ook nog elektrisch gaat koken, woon je helemaal aardgasvrij. De All-Electric warmtepomp warmtepomp haalt de warme temperaturen uit lucht, bodem of grondwater en heeft een waterboiler (watervoorraad).

All-Electric
Luchtwarmtepomp

Net als bij een hybride of All-Electric Ready systeem wordt er warmte onttrokken aan de buitenlucht. Er is geen back-up dus de warmtepomp moet al het werk verrichten. Het vermogen van een All-Electric warmtepomp is daarom iets groter. De buitenunit is vaak ook stiller. Dat zie je terug aan de grotere afmeting van de buitenunit. Kraan- en douchewater wordt opgeslagen en verwarmd in een boilervat.

Bekijk hier ons aanbod Luchtwarmtepompen
All-Electric warmtepomp
Vanaf € 11.199,-
Direct van het gas af, volledig elektrisch verwarmen.
+ Volledig van het gas af
+ Maximale gasbesparing
+ Zeer stil
+ Tapwater via boilervat
- Grotere investering


All-Electric
Bodemwarmtepomp

Bij een bodemwarmtepomp wordt er warmte onttrokken aan de constante warmte van de bodem onder uw huis (±12 °C) door een vloeistof in een gesloten lus. Hierdoor is deze warmtepomp extreem energiezuinig. Omdat er geen draaiende delen in de buitenunit zitten is deze warmtepomp ook stiller dan een luchtwarmtepomp. Kraan- en douchewater wordt opgeslagen en verwarmd in een boilervat.

Bekijk hier ons aanbod aanbod bodemwarmtepompen
All-Electric bodemwarmtepomp
Vanaf € 20.000,-
Direct van het gas af, volledig elektrisch verwarmen.
+ Volledig van het gas af
+ Maximale gasbesparing
+ Lagere energiekosten dan luchtwarmtepomp
+ Zeer stil
+ Tapwater via boilervat
- Grotere investering
- Er moet worden geboord in de (voor)tuin

All-Electric
PVT-warmtepomp

PVT staat voor stroom (PV) en warmte (T). De bron voor de warmtepomp is het PVT-paneel.
De voorkant van het PVT-paneel wekt de elektriciteit op, net als normale zonnepanelen.
De thermisch wisselaar aan de achterkant onttrekt stilletjes energie uit de buitenlucht.
Deze duurzame stroom en energie gebruikt je warmtepomp voor het verwarmen van je huis en warm water. Het werkt 24/7 en vier seizoenen lang! Uniek aan dit systeem is de stille bron.
En omdat er geen bewegende delen zijn is het onderhoudsarm en heeft het een lange levensduur!

Bekijk hier ons aanbod aanbod PVT-warmtepompen
All-Electric PVT-warmtepomp
Vanaf € 23.500,- (na teruggave subsidie)
+ Stille en onderhoudsarme PVT-panelen
+ Kleine compact warmtepomp
+ Hoog rendement
+ Lange levensduur
+ Nederlands product
- Voldoende vrij dakvlak nodig voor PVT-panelen


Subsidie krijgen op je warmtepomp

Vanaf 1 januari 2022 zijn de subsidiebedragen van isolatiemaatregelen en warmtepompen verhoogd. Het hogere subsidiebedrag dat je krijgt voor een geïnstalleerde warmtepomp per 2022 is afhankelijk van het energielabel en het thermisch vermogen van de warmtepomp. Gemiddeld ontvang je 30% subsidie van de totale investeringskosten. Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht krijg je tussen de € 1.600 tot 2.700 subsidie. Voor een volledige lucht/water-warmtepomp is het subsidiebedrag € 1.950 tot 3.750. Wij bieden jou alleen warmtepompen aan die voorkomen op de materialenlijst van RVO en dus in aanmerking komen voor subsidie. Wij helpen je graag met de subsidieaanvraag. Let op: je vraag de subsidie altijd zelf via jouw DigiD aan.

ISDE subsidie


Offerte Warmtepomp aanvragen

1Offertekeuze
2Offertevragen
3Persoonlijke gegevens
Kies hier één of meerdere opties om een offerte te ontvangen.