Inkoopactie Zonnepanelen Albrandswaard

Steeds meer mensen overwegen om hun eigen stroom op te wekken. Met zonnepanelen ben je je eigen energieleverancier en wek je stroom op via je dak. Zo kan je flink op je energierekening besparen. Met 10 zonnepanelen bespaar je snel 1500,- euro per jaar. Voor de aanschaf van zonnepanelen hanteert de overheid btw korting en de salderingsregeling. Zo hoef in 2023 geen 21% btw meer te betalen (en later terug te vragen) voor de installatie van zonnepanelen. Het btw-tarief is gewijzigd naar 0%.

De WoonWijzerWinkel organiseert samen met de gemeente Albrandswaard een zonnepanelen actie voor woningeigenaren uit de wijk Portland. Als je je inschrijft voor deze actie via de WoonWijzerWinkel profiteer je van de afspraken die de WoonWijzerWinkel met hun partners heeft gemaakt. Dat betekent een eerlijke prijs, uitvoering door een betrouwbare en gecertificeerde partij en een snellere installatie in huis. Wij helpen je graag verder met persoonlijk advies en offertes voor professionele installatie.

Wij hebben 3 pakketen voor je geselecteerd.


 • Snelste terugverdientijd
 • zonnepanelen foto
 • Inhoud Pakket
 • Ureco 400 WP Mono full-black glas-folie zonnepanelen.

  Prijsindicatie 10 panelen 4000 Wp
  *€ 5500,-
 • Lange garantie pakket
 • Sunpower
 • Inhoud pakket
 • Jinko Solar 425 Wp N-Type all-black module

  Prijsindicatie 10 panelen 4250 Wp
  *€ 6.000,-
 • Premiumpakket
 • zonnepanelen foto
 • Inhoud Pakket
 • Meyer Burger HJT 380 Wp Full-black Paneel met tot 20% extra opbrengst

  Prijsindicatie 10 panelen 3800 Wp
  *€ 7.500,-

*De indicaties zijn inclusief omvormersysteem en installatie, berekend op een schuin dak met een 1-fase aansluiting. Afhankelijk van de complexiteit van uw dak (en de installatie) kunnen er extra kosten bijkomen, in een persoonlijk gesprek kan hier duidelijkheid over worden geschept. Hieronder vindt je een lijst met veelvoorkomende meerwerkopties op basis van 10 panelen:

Lijst met veelvoorkomende meerwerkopties

- Parallel geschakeld omvormersysteem: €1600,-

- meerprijs plat dak; +- 12.50 per paneel

- Vervanging groepenkast: €800,- - €1000,-

- plat dak hoger dan 9 meter: €475

- Extra dakvlak: €315,-


Geen subsidie, wel voordelen

In 2023 is er voor particulieren geen landelijke subsidie op het kopen van zonnepanelen. Voor de aanschaf van zonnepanelen hanteert de overheid btw korting en de salderingsregeling. Zo hoef in 2023 geen 21% btw meer te betalen (en later terug te vragen) voor de installatie van zonnepanelen. Het btw-tarief is gewijzigd naar 0%. Je kunt wel geld lenen om zonnepanelen te kopen, bijvoorbeeld met een Duurzaamheidslening of Energiebespaarlening. 

Door de Energiebespaarlening aan te vragen, kun je de aanschaf van zonnepanelen financieren. De energiebespaarlening is een initiatief van de Rijksoverheid en wordt aangeboden via het Nationaal Energiebespaarfonds. Huiseigenaren kunnen een lening aanvragen voor een bedrag tussen de €2.500 en €25.000.


ISDE SubsidieEnergiesubsidiewijzerEnergiebespaarlening

Snelste terugverdientijd

Urenco 400 Wp mono Full-Black

BEWUSTE KEUZE

De glas-folie zonnepanelen van United Renewable Energy zijn een bewuste keuze. De panelen van URE hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding en zijn uitermate betrouwbaar ze staan bekend om hun hoge kwaliteit en hebben weinig last van energieverlies ze zijn erg stevig wat betekent dat ze tegen een stootje kunnen. URE staat voor United Renewable Energy Corporation. Het bedrijf is gevestigd in Taiwan. De URE Peach 400 Wp Full Black is een fraai hoog vermogen mono full black zonnepaneel. Dit paneel uit de Peach serie bestaat uit 108 zwarte monokristallijn silicium “half-cut” zonnecellen.


✔ 15 jaar product en 25 jaar vermogensgarantie

✔ bestaat uit 108 zwarte monokristallijn

✔ Zeer goede prestatie bij diffuus licht


Specificaties bekijken

Prijsindicatie 10 panelen 4000 Wp 

€5.500,-Lange garantiepakket

Jinko Solar 425 Wp N-type ALL-BLACK MODULE

Haal het meeste uit jouw dak


Wil je gaan voor een lange garantie dan kies je voor het garantie pakket van Jinko Solar. Jinko Solar is een wereldleider in de zonne-industrie en heeft daarmee een prominente plek verworven op de Tier 1 lijst. De zonnepanelen van Jinko Solar staan bekend om hun hoge kwaliteit en efficiëntie. Ook op de lange termijn. Zo krijg je 25 jaar product garantie en 30 jaar vermogensgarantie. De Jinko 425Wp maakt deel uit van de Tiger Neo N-type serie, waardoor ze zorgen voor een hogere opbrengst per vierkante meter, ook bij bewolkt weer.


✔ 25 jaar product en 30 jaar vermogensgarantie

✔ hoger vermogen per vierkante meter

✔ Je geniet van langere garanties


Specificaties bekijken

Prijsindicatie 10 panelen 4250 Wp N-type 

€ 6000,-

Premiumpakket

Meyer Burger HJT 380 WP FULL BLACK

20% Extra opbrengst

Met het hoge opbrengst pakket kies je voor de zonnepanelen van Meyer Burger. Meyer Burger HJT 380 WP een paneel met tot 20% extra opbrengst door de nieuwe heterojunction half cut technologie vooral bij een lagere lichtinval zoals bijvoorbeeld op een bewolkte dag. De panelen worden gemaakt in Duitsland en Zwitserland met een vermogens- en een product garantie van 25 jaar! Ook qua duurzaamheid want 99% van de panelen wordt gerecycled.


✔ 25 jaar product en vermogensgarantie

✔ 99% van de panelen worden gerecycled

✔ tot 20% extra opbrengst


Specificaties bekijken

Prijsindicatie 10 panelen 3800 Wp 

€ 7.500,-

Wat is een omvormer?

Zonnepanelen wekken gelijkstroom op. Om deze stroom te kunnen gebruiken, moet de gelijkstroom worden omgezet naar wisselstroom. Een omvormer zorgt hiervoor. Het grootste verschil is dat micro-omvormers zich op het dak bevinden en ter plekke de gelijkstroom omzetten in wisselstroom. Bij een omvormer met optimizers bevindt de centrale omvormer zich in uw huis, vaak op de zolder of in de garage. Er zijn nog enkele andere verschillen om rekening mee te houden.


 1. Growatt -> serieel geschakeld systeem,  centrale omvormer in de owning met 10 jaar productgarantie, alleen mogelijk bij 1 a 2 dakvlakken en wanneer en geen of nauwelijks sprake is van schaduwval.
 2. Solaredge -> Parallel geschakeld systeem, centrale omvormer in de woning (12 jaar garantie) en optimizers per paneel (25 jaar garantie), enigszins beperkt in legplan, werkt goed met schaduwval.
 3. Enphase micro-omvormers -> parallel geschakeld systeem, geen centrale omvormer maar micro-omvormers per paneel (25 jaar garantie), zeer flexibel in legplan en werkt goed met schaduwval.

Zonnepanelen terugverdientijd, een rekenvoorbeeld

Met een investering van €6.000 voor 10 Jinko Solar 425 Wp N-Type all-black zonnepanelen, kunnen we een schatting maken van de terugverdientijd. In dit voorbeeld gaan we uit van 10 zonnepanelen waarvan de opbrengst gelijk is aan een jaarlijks stroomverbruik van 3.103 kWh.

Als we ervan uitgaan dat de energieprijs ongeveer €0,40 per kWh is, dan levert dat een jaarlijkse besparing van €1.244,12 op. Als we ook rekening houden met de jaarlijkse stijging van de energieprijs (gemiddeld ongeveer 2%), dan zal de jaarlijkse besparing in de loop der jaren toenemen. Als we de investering van €6.000 delen door de jaarlijkse besparing van €1.244,12, dan krijgen we een terugverdientijd van ongeveer 4,8 jaar. Dit is echter slechts een ruwe schatting, en er kunnen nog andere factoren van invloed zijn op de terugverdientijd.

De zon kan warmte en elektriciteit leveren.

Met zonnepanelen wek je zelf 100% duurzame energie op voor jouw woning. Goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Het installeren van zonnepanelen levert een hoop voordelen op. Twijfel jij nog? Wij zetten 6 redenen voor je op een rij waarom zonnepanelen een goed idee zijn.

Gemiddelde energiebesparing van €600 per jaar

Een lange levensduur van minstens 25 jaar

Terugverdientijd van ongeveer 7 tot 10 jaar

Een beter energielabel

Veilig, schoon, stil en onderhoudsvrij

Zonnepanelen
op het dak uitgangspunten

✔ Schuin dak
✔ 40 graden hellingshoek
✔ Goothoogte 6 meter
✔ 1 fase aardlekautomaat
✔ Ruimte in meterkast voor bijplaatsen groep of kastje waarin groep kan worden geplaatst
✔ Realiseren internetverbinding
✔ Leidingtracé via koof of gevel aan zijde waar de panelen worden geplaatst.
✔ Hoogtetransport en valbeveiliging
dakscan-foto

Benieuwd wat zonnepanelen je kunnen opleveren? Gebruik dan onze gratis dakscan!

Offerte aanvraag

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw zonnepanelen? Wij helpen je graag op weg. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Vul hieronder je gegevens in. Nadat wij je aanvraag ontvangen hebben delen wij de gegevens met de installateur. Zij nemen vervolgens contact met je op voor een afspraak!

Gegevens - Stap 1 van 2
Meerdere opties zijn mogelijk

Doe de GRATIS woningscan

Gratis hulp en advies bij het verduurzamen van je huis

✔ We geven snel inzicht in wat realistisch is voor jouw huis
✔ We helpen bij het vinden van aannemers
✔ En vragen offertes voor je aan
✔ Met € 5.000,- WoonWijzerGarantie (Bekijk De 7 Zekerheden)

Doe hier de GRATIS woningscan!

scan banner2_Tekengebied 1

Veel gestelde vragen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het antwoord hierop is bijna altijd: ja! Op vrijwel elk soort dak kunnen zonnepanelen worden geïnstalleerd. Twijfel je toch nog of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs. Zij kijken en denken graag met je mee.

Moet mijn dak gericht zijn op het zuiden?

Hoewel een zuidgericht dak de optimale oriëntatie is voor de hoogste opbrengst van zonnepanelen, betekent het niet dat jouw dak per se naar het zuiden gericht moet zijn om zonnepanelen te installeren. Als jouw dak niet naar het zuiden is gericht, kan je nog steeds profiteren van zonne-energie door de panelen in een andere richting te plaatsen, bijvoorbeeld naar het oosten of westen, of door het gebruik van andere technologieën zoals tracking-systemen die de panelen volgen om meer zonlicht te vangen.

Hebben zonnepanelen veel onderhoud nodig?

Over het algemeen hebben zonnepanelen weinig onderhoud nodig. Zonnepanelen zijn ontworpen om lang mee te gaan en bestand te zijn tegen weersinvloeden zoals regen, wind en sneeuw. Het is echter wel belangrijk om ze af en toe schoon te maken om de efficiëntie van het systeem te behouden.In de meeste gevallen kunnen zonnepanelen eenvoudig worden schoongemaakt met een zachte borstel en schoon water. Als er zich vuil of vogelpoep ophoopt op de panelen, kan dit de opbrengst verminderen, dus het is aan te raden om de panelen regelmatig schoon te maken, vooral in droge of stoffige omgevingen.

Wie plaats mijn zonnepanelen?

Wij werken in deze zonnepanelenactie samen met onze partner Return On Energy; waardoor je kunt vertrouwen op kwaliteit, goede service en maximale zekerheid. Dankzij deze samenwerking kunnen we onze krachten bundelen en onze middelen effectief gebruiken om een ​​positieve impact te maken.

Is een plat dag geschikt?

Een plat dak kan een geschikte locatie zijn voor de installatie van zonnepanelen, maar er zijn wel een aantal factoren om rekening mee te houden. Ten eerste moet het dak voldoende draagkracht hebben om het gewicht van de zonnepanelen en het montagesysteem te kunnen dragen. Dit kan afhangen van de bouwkundige staat van het dak, de gebruikte materialen en de draagconstructie. Ten tweede is de oriëntatie en helling van het dak van belang. Bij een plat dak moeten de panelen in de juiste hoek worden geplaatst om de maximale hoeveelheid zonlicht op te vangen. Dit kan worden bereikt met behulp van een montagesysteem dat de panelen op de juiste hoek kantelt. Ten derde is schaduw een belangrijk aandachtspunt bij de installatie van zonnepanelen op een plat dak. Om de efficiëntie van het systeem te maximaliseren, moeten de panelen worden geplaatst op een locatie waar ze geen schaduw werpen op elkaar, en waar er zo min mogelijk schaduw is van gebouwen, bomen of andere obstakels.

Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

De opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type zonnepaneel, de grootte van het paneel, de efficiëntie van het paneel, de oriëntatie en helling van het dak waarop ze zijn geïnstalleerd, de geografische locatie, de intensiteit van de zonnestraling en eventuele schaduwval. Over het algemeen wordt de opbrengst van zonnepanelen uitgedrukt in watt-piek (Wp), wat de maximale hoeveelheid vermogen is die een zonnepaneel kan produceren onder ideale omstandigheden. Bijvoorbeeld, een standaard 60-cels monokristallijn zonnepaneel kan doorgaans een vermogen hebben tussen de 275 en 350 Wp. In de praktijk kan de opbrengst van zonnepanelen variëren van dag tot dag, afhankelijk van de weersomstandigheden en andere factoren. Gemiddeld genomen kan een goed presterend zonnepanelensysteem in Nederland jaarlijks ongeveer 850 tot 950 kilowattuur (kWh) per geïnstalleerde kilowatt-piek (kWp) produceren. Dit betekent dat een zonnepanelensysteem van bijvoorbeeld 10 kWp ongeveer 8.500 tot 9.500 kWh per jaar kan produceren.

Wat is een omvormer?

Een omvormer zet de gelijkstroom die afkomstig is van de zonnepanelen, om naar wisselstroom die standaard uit het stopcontact komt. Zonnepanelen produceren gelijkstroom, terwijl de meeste huishoudelijke apparaten en elektronica werken op wisselstroom. Een omvormer is dus essentieel voor het zonnepanelensysteem om de geproduceerde energie nuttig te maken voor het huishouden.

Er zijn verschillende soorten omvormers beschikbaar op de markt, waaronder string-omvormers, micro-omvormers en power optimizers. Een string-omvormer is de meest voorkomende omvormer en is geschikt voor kleinere tot middelgrote zonnepanelensystemen. Dit type omvormer wordt meestal geïnstalleerd in de buurt van de zonnepanelen en converteert de gelijkstroom van meerdere zonnepanelen die aan elkaar gekoppeld zijn in één enkele wisselstroom die kan worden gebruikt in het huishouden. Micro-omvormers en power optimizers zijn nieuwere technologieën die vooral worden gebruikt bij grotere zonnepanelensystemen en op daken met schaduwproblemen. Bij deze systemen wordt er één micro-omvormer of power optimizer geïnstalleerd op elk zonnepaneel, wat de opbrengst en efficiëntie van het systeem kan verbeteren.

Hoeveel kost een zonnepanelensysteem?

De kosten van een zonnepanelensysteem variëren afhankelijk van de grootte van het systeem, het type paneel en omvormer dat wordt gebruikt, de installatiekosten en eventuele belastingvoordelen of subsidies. Het is het beste om offertes te krijgen van meerdere installateurs om een idee te krijgen van de kosten voor uw specifieke situatie.