Isolatie heeft alleen maar voordelen! Minder koud, minder tocht, lagere energiekosten en lagere CO2-uitstoot. Én je bereidt je huis voor op aardgasvrij en energieneutraal wonen.


Het verbeteren van de naad- en kierdichting is een kleine investering die je een hoop energie bespaard.

De oplossing is simpel, sluit alle kieren en naden in je woning. Met bijvoorbeeld een tochtstrip of kit. Je huis voelt hierdoor warmen, verspilt minder energie en je helpt het klimaat. Daarnaast is het de eerste stap richting een duurzaam huis.

Tocht in huis is niet comfortabel en het voelt koud aan. Extra sokken, een dikke trui of met een dekentje op de bank helpen niet echt als er constant tocht staat. Het dicht maken van Naden en kieren is dan het enige wat helpt. Gelukkig is dit een vrij makkelijke opgave die snel en simpel zelf op te lossen is. De kosten voor het materiaal is snel terug verdient, in een gemiddelde woning bespaar je door naden en kieren te dichten circa 70 m3 gas per jaar wat gelijk staat aan €210,- .

De kouden lucht van buiten stroomt naar binnen je huis in en verwarmde lucht stroomt naar buiten. Naden en kieren kun je pas dichtmaken als je weet waar ze zitten. Soms zijn dat zichtbare plekken, bijvoorbeeld de brievenbus, maar het kunnen ook de gaten in de muur zijn waar leidingen doorheen lopen. Ga daarom op ‘jacht’ in je eigenhuis, kijk en voel waar het hard waait.

Wil je de tocht in huis aanpakken? Loop dan alle onderstaande punten langs en maak een lijstje met de tochtpunten en de benodigdheden om deze te dichten. Op onze webshop zijn diverse materialen en oplossingen beschikbaar om zelf naden en kieren te dichten. Mocht je vragen hebben, bel dan met een van onze adviseurs of kom langs in een van onze showrooms.

Naden en kieren bevinden zich op veel plekken in de woning, o.a.:
- Rondom kozijnen, ramen en deuren
- De brievenbus
- Onderzijde vensterbanken
- Draaiende deuren en ramen
- Bij gaten in de muur of vloer waar leidingen doorheen lopen
- Tussen gipsplaten
- Aansluitingen van het dak
- In de meterkast, bij leidingen achter en onder keukenkastjes en rondom het kruipluik

Lees hier meer over het isoleren van je woning

WEBSHOP2

Let op: Isoleren betekent ook goed ventileren. Voor meer informatie over ventileren, klik hier.

 

Benieuwd naar onze duurzame oplossingen?

Zoek per tochtpunt of kier welke oplossing bij jouw situatie past. Meer informatie over de verschillende soorten en toepassingen van isolatie? Klik dan hier.