SEEH subsidie

Ben je van plan om als Vereniging van Eigenaars energiebesparende isolatiemaatregelen te nemen voor jullie gebouw?

Bijvoorbeeld voor het dak, buitenmuren, spouwmuren, vloer en of glas? Of wil je advies over een oplaadpunt voor elektrische auto’s op het parkeerterrein? Met de Subsidie energiebesparing eigen huis SEEH is een energie besparing een mogelijkheid.

De SEEH is een subsidie bedoeld voor VvE’s, woonverenigingen en wooncoörporaties. De subsidie is er om verduurzamingsprojecten te realiseren. De SEEH bestaat uit drie onderdelen waarvoor je als VvE, woonvereniging of wooncoörperatie de subsidie kan aanvragen.

• Een energieadvies - eventueel met meerjarenonderhoudsplan (MJOP) en/of procesbegeleiding
• De uitvoering van twee energiebesparende isolatiemaatregelen
• De advieskosten van een oplaadpunt voor een elektrische laadpaalAdvies en hulp bij verduurzamen voor VvE's

VvE's willen best verduurzamen, maar komen vaak niet door het proces heen door gebrek aan kennis en ondersteuning vanuit de markt. In dat geval ben je bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen jou helpen met een helder en onafhankelijk energieadvies. In onze winkel kan je inspiratie opdoen over oplossingen voor jullie VvE, ook kunnen wij jullie helpen met het met het opstellen van realistische scenario’s om te verduurzamen; passend binnen het budget en binnen de wensen van jou en jouw buren.

Voor meer informatie over onze dienstverlening voor VvE's:

Meer informatie voor VvE'sBudget SEEH


In 2021 en 2022 is er € 2 miljoen budget beschikbaar voor energieadviezen, € 31.496 miljoen voor energiebesparende isolatiemaatregelen en € 900.000 voor oplaadpuntenadviezen.

SEEH
Energieadvies

Wil je weten hoe je het energieverbruik in je woning / het gebouw kan verminderen? Of wil je weten wat de kosten zijn voor maatregelen die gericht zijn op het verminderen van energieverbruik? Laat dan een energieadvies rapport opstellen. Daarmee leg je de basis voor de juiste (isolatie)maatregelen.

De SEEH biedt de mogelijkheid om energieadvies aan te vragen binnen de subsidie. Aanvragen hiervoor zijn mogelijk tot en met 31 december 2023. Wanneer je kiest voor energieadvies, is het belangrijk dat je dit aanvraagt bij een erkend energieadviseur. De energieadviseur komt lang om de woning / het gebouw ter plekke te onderzoeken en bekijkt de situatie. In het energieadvies rapport beschrijft de adviseur vervolgens wat de huidige energieprestatie van het gebouw is. Daarnaast wordt er beschreven welke energiebesparende (isolatie)maatregelen je kan nemen, wat daarvan de voor- en nadelen zijn en wat deze ongeveer kosten. Het energieadvies kan in combinatie met procesbegeleiding inclusief een besluit tot investering of met een meerjarenonderhoudsplan en eventuele procesbegeleiding.


SEEH
Twee energiebesparende isolatiemaatregelen

Wanneer je je advies op zak heb en je wil beginnen aan de uitvoering van energiebesparende maatregelen van de woning/ het gebouw dan kan je gebruik maken van de SEEH energiebesparende isolatiemaatregelen. Een voorwaarden is dat dit altijd twee maatregelen moeten zijn en dat deze voorafgaande van de uitvoering aangevraagd moet worden. Bij energiebesparende isolatie maatregelen kan je denken aan isolatie van spouwmuren, gevel, dak, vloer of het glaswerk. Let op: de isolerende maatregelen moet voldoen aan de opgestelde voorwaarden van het Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Zijn er twee maatregelen uitgevoerd en willen jullie meer energiebesparende maatregelen realiseren? Dan kan je subsidie aanvragen voor aanvullende maatregelen.


Wanneer je als VvE het maximum aan energiebesparende maatregelen neemt, is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor ‘zeer energiezuinig pakket’ oftewel ZEP. De subsidie valt onder de SEEH en wanneer de uitvoering van de maatregelen aan alle kwaliteitseisen en subsidie voorwaarden voldoet, kom je in aanmerking voor extra subsidie van euro 4000 per woning.

 

SEEH
subsidie voor oplaadpuntenadvies

De SEEH biedt ook de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor de advieskosten voor het aanleggen van 1 of meerdere oplaadpunten voor elektrische vervoer. De subsidie is alleen bestemd voor VvE’s, woonverenigingen en wooncoörperaties met een eigenparkeergelegenheid. Het huidige kabinet streeft ernaar dat uiterlijk in 2030 alle nieuwe auto’s emissie loos zijn. Om in de toekomst te kunnen voldoen aan de laadbehoefte is het noodzakelijk dat er een versnelling komt in het plaatsten van oplaadpunten.

Wanneer je als VvE het maximum aan energiebesparende maatregelen neemt, is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor ‘zeer energiezuinig pakket’ oftewel ZEP. De subsidie valt onder de SEEH en wanneer de uitvoering van de maatregelen aan alle kwaliteitseisen en subsidie voorwaarden voldoet, kom je in aanmerking voor extra subsidie van euro 4000 per woning.
De voorwaarden van SEEH• De woning/ het gebouw is geen nieuwbouw
• Je vraagt subsidie aan voorafgaande van de uitvoering
• De overige voorwaarden zijn te vinden via de website van het RVO

WoonWijzerWinkel

VvE’s, woonverenigingen en wooncoorperaties kunnen hier terecht met al hun vragen over energiebesparende maatregelen en het verduurzamen van woning of gebouwen.

Wij helpen met een helder en onafhankelijk energieadvies. In onze winkel is er de mogelijkheid om inspiratie en kennis op te doen over de maatregelen. Wij helpen bij het opstellen van realistische scenario’s om te verduurzamen. Ben je voldoende geïnformeerd en wil je stappen ondernemen samen met jouw VvE, woonvereniging of wooncoörperatie? Maak een afspraak met een van onze adviseurs.