fbpx

SolarBox zonnepanelen

“Weten waar je voor kiest” is onze slogan. Bij Solar Box werken mensen die al vanaf 2002 in deze branche actief zijn. Door deze lange ervaring en passie voor dit vak zijn we in staat om alle vragen vakkundig te beantwoorden. Tijdens een bezoek aan huis vertellen we de klant van alles over zonne-energie en de verschillende mogelijkheden en producten die er te krijgen zijn. Ook wordt het dak geïnspecteerd en in gemeten. We bespreken een voorbeeldofferte zodat u weet hoe u straks uw eigen offerte moet “lezen. Binnen een paar dagen ontvangt u 3 offertes van ons.

Een offerte voor alle drie de pakketten: Basispakket: een zeer aantrekkelijke aanschafprijs, zonder dat de kwaliteit uit het oog is verloren. Bewust pakket: Hierin zitten panelen met de langste productgaranties uit de markt. Hierdoor behaalt de klant met dit systeem het hoogste rendement met zijn geld. Best pakket: In dit pakket zitten de beste panelen die verkrijgbaar zijn. Deze panelen wekken de meeste stroom op per vierkante meter paneeloppervlakte. Daarom zijn deze panelen de beste keuze voor daken waar de vrije ruimte beperkt is. Wij kunnen u als geen ander helpen een eigen systeem samen te stellen. Of u nou een doe-het-zelf pakket wilt of alles geregeld ziet worden, bent u bij ons aan het juiste adres.

Begin hier!

Zijn zonnepanelen wat voor u? Om een antwoord te kunnen geven op deze vraag, moet u altijd 2 dingen vooraf bepalen, namelijk:

  • Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?
  • Weet ik hoeveel ik ga besparen met zonnepanelen?

Is ja, het antwoord op de vorige vragen en wilt u verder, ga dan naar Stap 2.

Bereidt u goed voor op de keuze met de volgende stappen:

Voorbereiden om zonnepanelen aan te schaffen:

Stel uzelf nu deze vragen:

Stap 1: Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?
Het dak
Zonnepanelen kunnen zowel op een plat dak als een schuin dak worden geplaatst. Elk type woning met een eigen dak is in principe geschikt voor zonnepanelen, of u nu in een rijtjeshuis of in een vrijstaand huis woont. Het aantal beschikbare m2 op uw dak bepaalt hoeveel zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Wat ook belangrijk is, is dat het dak de gehele dag zo goed als vrij is van schaduw. Directe schaduw vermindert de opbrengst van het systeem. Denk ook aan obstakels zoals een schoorsteen of hoge dakrand. Let op, in Nederland haalt een zonnepaneel systeem 45% van zijn totaalopbrengst uit direct zonlicht. De andere 55% komt uit indirect zonlicht.

De dakligging en dakhelling
De ligging van het dak en de dakhelling bepalen of u optimaal van de zonrichting gebruik kunt maken. Een dak met richting zuid is het meest gunstig. Het hoogste rendement haalt u op een schuin dak met hellingshoek van ongeveer 35 graden. Een plat dak is ook ideaal, dan kunt u zelf de richting en de helling van de zonnepanelen bepalen. Er zijn nog meer zaken die bepalen of het huis is geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Ligt uw dak helemaal op het westen of oosten, dan is het verlies in opbrengst ten opzichte van optimaal maar zo’n 15%. Helemaal zo gek nog niet dus! Een vergunning is eigenlijk nooit nodig, mits u binnen de dakranden van het huis blijft. De precieze voorwaarden staan hier: http://www.omgevingsloket.nl of kijk op de plaatsingsvoorwaarden.pdf

Advies voor uw dak
Ieder huis en dak is anders. Daarom is het belangrijk, als u zonnepanelen wilt aanschaffen, dat wij de mogelijkheden van uw dak goed kunnen bekijken. Wij zullen daarom in 95% van de gevallen een huisbezoek plannen om de situatie te bekijken en zo een goede inschatting te kunnen maken van uw wensen. In dit bezoek zullen wij ook de verschillen uitleggen tussen de paneeltypes die wij voeren.

1b: Waarom wilt u zonnepanelen aanschaffen?
Wat is voor u de belangrijkste reden om zonnepanelen aan te schaffen? Dit is belangrijk om te bepalen welke zonnepanelen er nodig zijn. Wilt u veel gaan besparen op de energierekening? Bijdragen aan het milieu? Het energielabel van uw huis verbeteren? Onafhankelijker worden van het energiebedrijf?

Hiervoor moet er dus gekeken worden naar uw verwachtingen van een zonnepanelen systeem. Hoeveel geld bent u bereidt uit te geven en wat verwacht u daarvoor terug? Laat ik mijn spaargeld op de bank of investeer ik het in zonnepanelen voor op mijn eigen huis. Dan moet er gekeken worden naar wat voor beide opties het rendement is op uw geld. Op dit moment ligt het gemiddelde rendement bij de bank (1%) vele malen lager dan wanneer u het investeert in zonnepanelen op uw eigen huis (9%-25%)! Waarbij het bij de bank gevoelsmatig misschien wat veiliger ligt, maar met 30 jaar garantie op een zonnepaneel kunt u ook niet fout gaan. Met zonnepanelen bent u ook niet meer afhankelijk van de prijzen die het energiebedrijf u in rekening brengt en de belastingen die de overheid daar nog eens overheen legt.

1c: Hoeveel kunt u besparen met zonnepanelen?
De kosten van zonnepanelen verdient u altijd terug. Gemiddeld binnen 6-8 jaar, inclusief installatiekosten. Bij een Doe-Het-Zelf pakket al vanaf 4 jaar! Wilt u weten hoeveel u met het aanschaffen van zonnepanelen kunt besparen op de energiekosten? Vraag het ons. Voor welke prijs u deze set zonnepanelen kunt kopen, kunt u zien in de prijslijst. Wij raden aan geen groter systeem aan te schaffen dan dat u aan stroom verbruikt per jaar. De overproductie levert naar verhouding niet veel op, omdat u hiervoor bijna nooit energiebelasting en BTW kunt verrekenen. Zie Salderen.

1d: Wilt u een bepaald soort zonnepaneel kopen?
Er zijn veel verschillende soorten zonnepanelen en dat maakt het erg lastig om een juiste keuze te maken. Wij werken met 3 gebalanceerde pakketten, die met uiterste zorg voor u samengesteld zijn om zo dicht mogelijk bij uw wensen aan te sluiten. In principe kunnen wij wel alle beschikbare merken en types uit de markt leveren. De standaardmaat is tegenwoordig globaal 100cm x 168cm, met variërend vermogen van 250Wp tot 360Wp. Een lager vermogen is uiteraard goedkoper dan een hoger vermogen. Wilt u weten welke zonnepanelen het beste zijn voor uw huis en aansluiten bij uw wensen, vraag ons dan om advies. Momenteel geeft Sunpower als merk de hoogste productie per m2 bij Nederlandse omstandigheden, vandaar dat wij hier veel mee werken. Ook leverbaar in Blackline, dus een compleet zwart paneel wat op zwarte dakpannen een minder opvallend geheel geeft. Hiervoor is voor schuine daken, ook zwart montagemateriaal zonnepanelen zwart zilverleverbaar. Op de foto rechts, kunt u het verschil in uitelijk zien. Als u een offerte aanvraagt, wilt u dan aangeven of u zwarte panelen wenst?

1e: Een Doe-Het-Zelf pakket, of complete installatie?
Als u zelf een goede klusser bent, of handige familie/ bekenden heeft die u willen helpen, dan is het een klus die heel goed zelf te klaren is. Wij zullen altijd een keuring doen om de volledige garantie te kunnen afgeven. Hier kunt u alvast onze Doe-Het-Zelf handleiding en de handleiding van montagemateriaal bekijken en zien wat er in het algemeen nodig is om aan het werk te kunnen. Wilt u liever compleet ontzorgd worden, dan verzorgen wij de installatie voor u.

Stap 2: Offerte zonnepanelen aanvragen
De tweede stap is het aanvragen van een offerte voor zonnepanelen. Als u ons voorziet van de benodigde gegevens, die u kunt invullen in het offerteformulier, dan maken wij een opgave waarin u 3 sets krijgt aangeboden uit de volgende categorieën: SolarBox Basis, Bewust en Best. Er zijn grofweg 3 soorten panelen, waaronder het standaard glas-folie paneel met 10 jaar productgarantie, wat wereldwijd in 95% van de gevallen geplaatst wordt. Daarnaast zijn er glas-glas panelen (dubbel glas) met 30 jaar productgarantie en hoog-rendements panelen met 25 jaar productgarantie. In alle gevallen kiezen wij het beste paneel in zijn klasse.
Wij maken een berekening aan de hand van uw stroom-jaarverbuik in kWh, zonuren van uw regio, hellingshoek en oriëntatie van het dak. Hieruit komt het aantal panelen wat nodig is om dit jaarverbruik compleet af te dekken. Dan bekijken we hoeveel panelen er daadwerkelijk op uw dak geplaatst kunnen worden of hoeveel u er uiteindelijk wilt. Voor een schuin dak met (zwarte) dakpannen kunnen wij ook zwarte panelen leveren met zwart montagemateriaal om een minder opvallend geheel te krijgen. Een zwarte cel is duurder om te maken, dus de kosten hiervan zullen iets hoger liggen dan bij een conventioneel aluminium-kleurig systeem. Ga uit van een meerprijs tussen €40 en €100 per paneel, afhankelijk van het merk. Tegenwoordig is de standaard maat van 95% van de zonnepanelen die in de markt verkrijgbaar zijn circa 1,65m x 1,00m. Met deze maat kunt u alvast op dak bekijken hoeveel erop passen. Bij een schuin dak is dit vrij eenvoudig en kunnen de panelen in “landscape” en “portrait” geplaatst worden, maar voor een plat dak ligt dit iets ingewikkelder en plaatsen wij alleen “landscape”. Kijk hier voor de afstandsbepaling plat dak . De standaard hoeken van montagemateriaal voor een plat dak zijn 20º en 13º. Zie ook bij: Onderconstructie.

Stap 3: Keuze bepaling
Inmiddels heeft u de offerte van ons via mail in huis en nadat u deze goed heeft bekeken en vragen heeft genoteerd, kunt u eventueel nog contact met ons opnemen voor verdere uitleg. Nadat alles duidelijk is, is het aan u om te bepalen welk type SolarBox het beste bij uw wensen past en kunt uw de keuze aan ons doorgeven. Wij leveren de beste producten in de markt, omdat kwaliteit van groot belang is, zeker bij zonnepanelen. Vanwege de lage marges zijn onze prijzen gebaseerd op een betaling van 50% bij opdracht en 50% bij levering. Wij bieden een betalingskorting van 3% bij 100% betaling bij opdracht. Dus de keuze is aan u! Andere kortingen met uitzondering van collectieven zijn helaas niet mogelijk. Nadat wij u de opdrachtbevestiging hebben toegestuurd, kunt u deze getekend naar ons terugsturen. Vanaf dit punt wordt u volledig door ons ontzorgd.

Stap 4: De dag van installatie van de zonnepanelen
Zonnepanelen aanbrengen duurt meestal een halve tot hele dag. Dat hangt af van het aantal zonnepanelen, de afmeting van de zonnepanelen (m2), de bereikbaarheid van het dak en de dakhelling. U gaat zelf aan de slag, of er komen (meestal) twee installateurs. Als er ook nog AC-werk gedaan moet worden, wordt dit meestal op dezelfde dag ingepland indien mogelijk.
De zonnepanelen worden op het dak geïnstalleerd met het gekozen montagemateriaal. In huis wordt vlak onder het dak de omvormer geplaatst. Deze zet de gelijkstroom uit de zonnepanelen om in bruikbare wisselstroom.
U heeft nauwelijks overlast of rommel en er is geen verbouwing nodig voor zonnepanelen. Ook is er geen vergunning nodig om de panelen te mogen plaatsen, mits voldaan aan de plaatsingsvoorwaarden die de overheid ons stelt. Vanaf nu wekt u zelf uw elektriciteit op. Een goed gevoel. Nu kunt u ook uw systeem aanmelden bij het energiebedrijf en zij bekijken gelijk of uw huidige stroommeter geschikt is, of moet worden vervangen door een “slimme meter”.

Gedetailleerde omschrijving van uw woonwensen
Vul zoveel mogelijk informatie in, zodat wij een juiste inschatting kunnen maken.

Ik ga ermee akkoord dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen door de WoonWijzerWinkel