

Warmtebeeldenactie in Albrandswaard
Actie besparen op energiekosten in Poortugaal Dorp
Heeft u een koopwoning in Poortugaal Dorp en wil je graag weten of er onnodig warmte uit jouw woning verdwijnt? Maak dan gebruik van de GRATIS warmtebeeldactie van de gemeente Albrandswaard. Deze actie is opgezet in samenwerking met de WoonWijzerWinkel.
Veel woningeigenaren verliezen ongemerkt warmte via het dak, de gevel, of de ramen. Dit heeft natuurlijk negatieve gevolgen voor de energierekening. Wilt u graag weten of er onnodig warmte uit uw woning verdwijnt? Maak dan gebruik van de GRATIS warmtebeeldactie.
Meld u hieronder direct aan
Beperkt aantal warmtebeelden (500) beschikbaar

Warmtebeeld van uw huis
Een warmtebeeld is een thermografische foto van de voorgevel van uw woning. Een thermografische foto brengt in beeld op welke plekken er warmte uit uw woning lekt. Dit kan bijvoorbeeld bij de kozijnen zijn, of bij de rand van het dak. Ook als de muren niet goed geïsoleerd zijn of als dubbelglas lek is, is dit zichtbaar op het warmtebeeld. Zo kunt u gericht maatregelen treffen om uw woning energiezuiniger te maken.
Onze werkwijze
Voor de warmtebeeldenactie
Voor het maken van warmtebeelden moet het koud, droog en niet te zonnig zijn. Omdat het weer zich niet altijd laat voorspellen, kunnen de warmtebeelden niet ver van te voren ingepland worden. U ontvangt een paar dagen van te voren een e-mail, waarin wij onze komst aankondigen en u vragen om de kachel aan te zetten. Dit in verband met het lezen van de warmtebeelden, daarvoor dient uw woning op temperatuur te zijn. U hoeft zelf niet aanwezig te zijn. Na afloop ontvangt u mailtje met u warmtebeeldfoto. U kunt dan een afspraak maken voor een kort adviesgesprek, waarin de warmtebeelden van uw woning worden toegelicht zodat u precies weet welke isolatiemaatregelen noodzakelijk zijn voor uw woning.
De werkwijze
Een paar dagen van te voren ontvangt u een e-mail met datum en tijd wanneer de warmtebeelden gemaakt worden;
De foto’s worden van de buitengevel gemaakt, wij bellen niet bij u aan en u hoeft ook niet thuis te zijn;
We maken foto’s van de voorgevel en indien mogelijk van de zijgevel en achtergevel;
De foto’s krijgt u per e-mail toegestuurd met een toelichting;
Vervolgens kunt u een afspraak maken om de warmtebeelden te bespreken;
U kunt uiteraard ook per e-mail vragen stellen;
U kunt tevens een offerte aanvragen voor verschillende soorten woningisolatie.
Veelgestelde vragen
Na inschrijving ontvangt u een bevestiging. We starten met het maken van de warmtebeelden vanaf 1 januari. Voorwaarde is dat de buitentemperatuur onder de 4 graden Celsius is. De actie loopt van 1 januari 2022 tot half maart 2022.
Een warmtebeeld is een thermografische foto van de voorgevel van uw woning. Een thermografische foto brengt in beeld op welke plekken er warmte uit uw woning lekt. Dit kan bijvoorbeeld bij de kozijnen zijn, of bij de rand van het dak. Ook als de muren niet goed geïsoleerd zijn of als dubbelglas lek is, is dit zichtbaar op het warmtebeeld. Zo kunt u gericht maatregelen treffen om uw woning energiezuiniger te maken.
Meer informatie over het waarom, rol gemeente en VvE’s vindt u op de website van HIER verwarmt. Ook voor meer informatie over wat u zelf als eigenaar of huurder kunt doen, kunt u terecht op de website van HIER verwarmt.
Er zijn verschillende manieren om woningen te verwarmen zonder aardgas. De ontwikkelingen hiervoor liggen echter niet stil. We zijn nu bekend met de volgende betrouwbare en veilige oplossingen:
- Warmtenetten: dit zijn netwerken van leidingen onder de grond, waar warm water doorheen stroomt. Dit warme water is afkomstig van een warmtebron in de buurt. Het kan worden gebruikt om huizen te verwarmen met vloerverwarming en/of wandverwarming, of met radiatoren.
- Elektrische oplossingen: een huis kan ook worden verwarmd elektrische apparaten. Dit gebeurt in bijna gevallen met een warmtepomp. Die verwarmt een huis als een soort 'omgekeerde koelkast'. In huis ligt dan meestal vloerverwarming en/of wandverwarming.
- Hernieuwbaar gas / innovatie: dit is waterstof of biogas dat wordt geproduceerd door de vergisting van mest of andere afvalproducten. In een woning werkt groen gas exact hetzelfde als aardgas voor verwarmen en koken. Het enige verschil is, dat de herkomst van het gas duurzaam is.