Doe mee met de collectieve wijkactie isolatieglas en kozijnen Mariahoeve.


Uit onderzoek blijkt dat woningen in Mariahoeve nog veel warmte en energie kunnen besparen. Een van de maatregelen die daarbij kan helpen, is het plaatsen van isolatieglas en nieuwe kozijnen.

Daarom organiseren wij, in samenwerking met de gemeente Den Haag, een collectieve wijkactie in Mariahoeve voor isolatieglas en kozijnen. Op die manier hopen we gezamenlijk de woningen in Mariahoeve duurzamer te maken en energie te besparen. Op deze informatiepagina vertellen wij je graag meer over ons collectieve aanbod op het gebied van isolatieglas en kozijnen. Je vindt hier onder andere informatie over de voordelen en werking van deze energiebesparende maatregelen, de kosten en de te verwachten besparingen, en financieringsmogelijkheden.

Als je je inschrijft voor onze collectieve wijkactie 'isolatieglas & kozijnen', profiteer je van de afspraken die we hebben gemaakt met onze partners. Dit betekent dat je kunt rekenen op een eerlijke prijs, uitvoering door een betrouwbare en gecertificeerde partij en een snelle installatie in huis. Bovendien geldt: hoe meer inwoners er meedoen, hoe hoger de korting. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee! Zo maken we samen de wijk Mariahoeve een stukje duurzamer. *Het aanmelden voor deze wijkactie is wegens succes verlengd en kan tot en met 15 september 2023!

Een vakkundig & dynamisch bedrijf met een hart voor gebouwen en kunststof


Isolatieglas hoe zit dat precies?

Een van de energiebesparende maatregelen die je kunt nemen om je energierekening en het gasverbruik te verlagen is door het vervangen van enkel en dubbel glas door HR++ (hoogrendementsglas) of HR++ glas.

Veel woningen uit de Haagse wijk Mariahoeve hebben nog enkel of klassiek dubbelglas. 20 jaar geleden was klassiek dubbel glas de standaard in woningen. Maar er zijn sindsdien steeds beter isolerende soorten glas op de markt gekomen. HR++ glas en HR+++ glas zijn tegenwoordig de nieuwe standaard in woningen. Dit zorgt niet alleen voor besparing op jouw energieverbruik, maar verhoogt ook jouw wooncomfort. Je hebt namelijk minder last van kou bij de ramen, de ruiten beslaan niet meer en je hebt minder last van geluid van buitenaf.


Ik wil meedoen! Hoe werkt het?


Schrijf je vrijblijvend in voor de Collectieve wijkactie isolatieglas en kozijnen Mariahoeve en profiteer van de voordelen van gezamenlijke inkoop. Samen zorgen we voor scherpere prijzen en een professionele installatie. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail en nemen wij contact met je op om de mogelijkheden voor jouw specifieke woning door te nemen. Zo krijg je een nauwkeurige schatting van de kosten en besparingen die je kunt verwachten. Mis deze kans niet om jouw woning te verduurzamen en meld je vandaag nog aan. *Het aanmelden voor deze wijkactie is wegens succes verlengd en kan tot en met 15 september 2023!

Stap 1: Aanmelden

Via het inschrijfformulier hieronder kun je je vrijblijvend aanmelden voor de collectieve inkoopactie en advies. Hierin vermeld je jouw adres- en contactgegevens, zodat wij jou kunnen benaderen. Je hebt tot 1 september 2023 de tijd om je aan te melden voor de actie!


Aanmelden
Stap 2: Contact en advies

Na ontvangst van jouw inschrijfformulier zal een van onze aannemers contact met jou opnemen om de verdere procedure door te nemen en eventuele vragen te beantwoorden.

Stap 3: Prijsindicatie

Op basis van de informatie die jij verstrekt, zullen wij een prijsindicatie voor je opstellen. Hierbij zullen ook de eventuele mogelijkheden voor het verkrijgen van subsidie en de terugverdientijd worden meegenomen.

Stap 4: Inmeten

Op basis van de inmeting ontvang je een collectieve offerte voor het isolatieglas en de kozijnen. Hoe meer deelnemers, hoe scherper de prijs.

Stap 5: Collectief aanbod

Als je akkoord gaat met de collectieve offerte, worden de kozijnen geproduceerd in de fabriek van de aannemer. De levertijd en de afspraak voor de installatie zullen met jou besproken worden. Na 1 september 2023 weten we hoeveel buren er in de wijk mee doen en wat het collectieve kortingsbedrag is.

    0 - 100 deelnemers     2% korting 
100 - 150 deelnemers   5% korting
150 - 250 deelnemers   6% korting
250 - 350 deelnemers   7% korting
      + 350 deelnemers  10% korting
Stap 6: Planning en uitvoering

Het isolatieglas en de kozijnen worden vakkundig bij jou geïnstalleerd en zo kun je genieten van een comfortabeler en energiezuiniger huis!

Vraag direct je offerte aan voor isolatieglas & kozijnen

Wil jij weten welke opties en besparingen mogelijk zijn?

Meld je dan hieronder aan voor de collectieve wijkactie voor meer informatie over mogelijkheden, kosten en besparingen voor jouw appartement. 

1Offertekeuze
2Persoonlijke gegevens

Offerte voor glasisolatie

Minder kou door je ramen?

Tegenwoordig hebben woningen vaak veel en grote ramen, wat er mooi uitziet, maar wel invloed heeft op hoeveel warmte er uit jouw woning weglekt. Daarom is het verstandig om na te denken over de isolatiewaarde van het glas in jouw woning.

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen overwegen om jouw glas te vervangen.

  • Heb je nog enkelglas vervang het door HR++ of HR+++ glas dit kan een flinke besparing opleveren op je energiekosten en het wooncomfort verhogen.
  • Beschadigd glas, zoals gebarsten of gebroken glas, moet worden vervangen om de veiligheid van je huis te waarborgen. Dit herken je aan gecondenseerd vocht tussen de glasbladen.
  • Dubbelglas dat ouder is dan 20 jaar heeft een lagere isolatiewaarde dan nieuwere soorten glas, zoals HR++ of HR+++. Het kan daarom verstandig zijn om dit glas tijdig te vervangen.

Maar wat is nu het verschil tussen HR++ en HR+++ glas?

HR++ Glas

HR-glas staat voor hoogrendementsglas en bestaat uit twee glasbladen met daartussen een spouw. Deze spouw is gevuld met een edelgas, meestal argon, dat betere isolatie biedt dan lucht. Eén van de glasbladen is voorzien van een coating die de warmte beter binnenhoudt. HR++ glas heeft een U-waarde van 1,2 tot 1,0 en biedt daardoor betere isolatie dan standaard dubbelglas.

HR+++ drievoudig glas

Het hoogst haalbare glastype voor isolatie is momenteel triple glas, ook wel drievoudig glas genoemd. Triple glas heeft drie glasbladen en twee spouwen die zijn gevuld met edelgas. Het is vooral geschikt voor zeer energiezuinige woningen en wordt vaak gebruikt in combinatie met extra geïsoleerde kozijnen. HR+++ glas heeft een U-waarde van 0,42 tot 0,9 en biedt daardoor betere isolatie dan HR++ glas. De waarde is afhankelijk van de dikte van het glas en de spouw. De spouw is de ruimte tussen de lagen glas. Let op: driedubbelglas kan alleen gezet worden als de kozijnen ook vervangen worden.
Glas vervangen door isolatieglas

Efficiënt, Comfortabel, Minder onderhoud


Voordelen isolatieglas

✔ Comfortabel warm in je woning

✔ Energie - efficiënt minder CO 2 uitstoot

✔ Lagere energierekening

✔ Isolatieglas is geluiddempend

✔ Hogere waarde van je huis

✔ Onderhoudsvrij & zeer lange levensduur

 

 
Wat voor glas heb ik?

Zo check je het glas in je ramen

Je kunt het type glas in je woning gemakkelijk bepalen door het glas in je kozijnen te inspecteren. Enkel glas heeft één glasplaat, terwijl dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met een aluminium strip ertussen. Om te weten of je gewoon dubbelglas of HR-glas hebt, houd je een vlammetje voor het raam en controleer je of je vier vlammetjes ziet, die allemaal dezelfde kleur hebben. Triple glas heeft twee aluminium strips met isolerende folie tussen drie glasplaten. Als je niet zeker weet welk type glas je hebt, kun je deskundigen raadplegen om het voor je te bepalen.

Wat levert hr-glas op?

Kosten glas per type woning

Isolatieglasprijzen kunnen per glaszetter verschillen, voornamelijk vanwege de installatiekosten. Hieronder vind je een handig overzicht van dubbelglas inclusief installatiekosten, de U-waarde en de jaarlijkse besparing. Daarnaast bevat de tweede tabel een overzicht van de kosten van dubbelglas per woningtype.


Totale prijs glas
exclusief installatiekosten
U-waarde
(lager is beter)
Besparing per jaar
op de stookkosten
HR+ 1,3 – 1,6 € 220,-
HR++ 1,2 € 260,-
HR+++ 0,5 – 0,9 € 280,-
Oude kozijnen vervangen door isolatie kozijnen

Efficiënt, Comfortabel, Minder onderhoud


Voordelen nieuwe kozijnen

✔ Comfortabel warm in je woning

✔ Energie - efficiënt minder CO 2 uitstoot

✔ Lagere energierekening

✔ Verhoogde veiligheid

✔ Hogere waarde van je huis

✔ Onderhoudsvrij & zeer lange levensduur

 

 

 

Isolerende Kozijnen en deuren

Kies voor kozijnen of deuren die goed isoleren en lang meegaan

Naast de energiebesparende maatregelen die je kunt treffen met het vervangen van enkel- of dubbelglas, kun je ervoor kiezen alle kozijnen in je woning te laten vervangen door nieuwe kunststofkozijnen voor de optimale duurzame ervaring. Houten- en aluminiumkozijnen zijn verouderde opties als het gaat om duurzaamheid. Kunststofkozijnen hebben veel betere isolatiewaarden, wat ervoor zorgt dat je energiekosten nog lager zullen zijn dan wanneer je enkel het glaswerk in je woning vervangt. Daarnaast zijn kunststofkozijnen nagenoeg onderhoudsvrij. Ze zijn vochtwerend en warmte- en geluidsisolerend. Door het duurzame materiaal gaan deze kozijnen tot wel 60 jaar mee. In alle opzichten goed voor je portemonnee dus!


Type woning Raamoppervlakte Totaalprijs HR++ glas en glaszetter Besparing per jaar
Flat 15 m2 € 1.700 – € 2.100 € 190
Tussen 20 m2 € 2.400 – € 2.900 € 240
Hoek 30 m2 € 3.400 – € 4.000 € 290

Actie flyer Mariahoeve

Voor wie? Bekijk hier de wijkactie

Veel woningen in Mariahoeve hebben nog enkelglas of verouderd dubbelglas in de kozijnen. Ben je eigenaar van zo’n woning? Kijk dan of je mee kunt doen aan de inkoopactie van de gemeente voor isolatieglas & kozijnen. Je bent dan zeker van een goede prijs en goede kwaliteit.

Je kunt meedoen aan deze actie als:

  • Je de eigenaar bent van een woning in Mariahoeve, én
  • Die woning ramen heeft met enkelglas of verouderd dubbelglas, én
  • De ramen en kozijnen niet onder het gemeenschappelijk eigendom van de VvE vallen.
Mariahoeve 2023_Flyer - front
Mariahoeve 2023-02


Laat je inspireren in
onze 2500m Showroom


Wij verwelkomen je graag met een kopje koffie in onze showroom van 2.500m², waar vele duurzame oplossingen te zien zijn, van eenvoudige verbeteringen tot technische installaties. Er zijn oplossingen beschikbaar voor iedere woning en voor ieder budget. Wil je gericht advies over jouw woning, dan kan je een afspraak maken met één van onze adviseurs.

Ben je voldoende geïnformeerd en wil je stappen ondernemen? Dan kunnen wij een vrijblijvende offerte voor je aanvragen. Wij werken samen met diverse gerenommeerde bedrijven in jouw regio, die een vrijblijvende offerte aan je kunnen uitbrengen. Wij zijn in dit offerteproces jouw bemiddelaar en kijken altijd naar de beste prijs/kwaliteit verhouding; verduurzamen zonder zorgen dus!


Openingstijden winkel

Ma - Vrij | 11:00 - 17:00 uur
Za - Zon | Gesloten
Het adres: Directiekade 2, 3089 JA Rotterdam 010 747 0147
of Mail naar: [email protected]HR++ glas en kozijnen subsidie

Hoeveel subsidie krijg je in 2023 voor isolatieglas? Het is een veelgestelde vraag over de isolatiesubsidie. Helaas zijn de websites die hier over schrijven niet altijd even duidelijk over wat wel en niet in aanmerking komt. Maar om te beginnen is het belangrijk om te weten dat je zowel voor triple glas als HR++ glas subsidie kan aanvragen. Voor triple glas kun je 150 euro per m2 ontvangen, en voor HR++ glas 53 euro per m2.

Als je isolatieglas combineert met een andere isolatiemaatregel, kun je tot ongeveer 30% van de kosten vergoed krijgen. Let wel op dat de minimale oppervlakte voor isolatieglas 8 m2 is en de maximale oppervlakte 45 m2 is. Als je alleen isolatieglas plaatst, kun je vanaf 1 januari 2023 subsidie aanvragen voor ongeveer 15% van de kosten. Lees meer over de meest relevante subsidies en regelingen die beschikbaar zijn bij het verduurzamen van jouw woning.


ISDE SubsidieEnergiesubsidiewijzer Energiebespaarlening

ISDE-SUBSIDIE WONINGEIGENAAR

Maar waar moet je rekening mee houden en wanneer kom je in aanmerking?

Je komt in aanmerking voor de ISDE-subsidie 2023 als je eigenaar bent van de koopwoning en deze woning je hoofdverblijf is of direct na de verbouwing wordt. Vakantiewoningen of tweede verblijven komen niet in aanmerking voor subsidie. Het apparaat (zonneboiler of warmtepomp),elektrische kookvoorziening en aansluiting warmtenet en/of de isolatiemaatregelen zijn nieuw aangeschaft én je kunt dit aantonen met een betaalbewijs. In de tabel hiernaast zie je hoeveel subsidie je voor een isolatiemaatregel kunt ontvangen. De bedragen zijn aangeven per vierkante meter. Er gelden minimale en maximale oppervlakten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden.


Rekentool ISDE RVO ISDE

isde 2023_Tekengebied 1

Wie plaatst het isolatieglas?

Even voorstellen

Deze collectieve wijkactie is opgezet in samenwerking met Binnenmaas Vastgoed, expert op het gebied van het plaatsen van nieuwe ramen en kozijnen. De beste installateur is gekozen op basis van prijs, kwaliteit, ervaring in de wijk en beschikbaarheid om de installaties uit te voeren.

Binnenmaas Vastgoed is al meer dan 15 jaar een innovatieve speler op het gebied van renovaties, onderhoud en duurzaamheid. Zij bieden een volledig pakket aan voor het verduurzamen van jouw woning, inclusief advies, prijsindicatie, offerte, subsidieaanvragen, productie van kozijnen en uitvoering. Het ervaren team van Binnenmaas waarborgt dagelijks de kwaliteit en blijft zich ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid. Ook zijn ze bekend in de wijk Mariahoeve en hebben ze 40 appartemneten aan de Berensteinlaan voorzien van isolatieglas en kozijnen.

Besparen met de BMP Verduurzaam hypotheek!


Als je jouw woning duurzaam wilt verbouwen, wil je natuurlijk weten welke financiële mogelijkheden er zijn. Gelukkig zijn er verschillende slimme opties beschikbaar, zoals het gebruik van spaargeld of het afsluiten van een verduurzaamhypotheek. Met de Verduurzaamhypotheek kun je alle energiebesparende maatregelen financieren die je in jouw woning wilt treffen, zoals zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp. BMP Finance adviseert je graag over de financiële mogelijkheden en welke opties het beste bij jouw wensen en situatie passen.

Bekijk nu de mogelijkhedenAfspraak maken

Doe de GRATIS woningscan

Gratis hulp& advies bij het verduurzamen


✔ We geven snel inzicht in wat realistisch is voor jouw huis
✔ We helpen bij het vinden van aannemers
✔ En vragen wij offertes voor je aan
✔ Met € 5.000,- WoonWijzerGarantie (Bekijk De 7 Zekerheden)

Doe hier de GRATIS woningscan!

Veelgestelde vragen

Hoe onderhoud ik mijn glas?

Om je glas goed te onderhouden, moet je letten op de staat van het kozijn en zorgen voor voldoende ventilatie. Controleer het schilderwerk, gekitte plekken en beglazingsrubbers en zorg dat beluchtingsgaten en neuslatten vrij zijn van vuil en vocht.

Hoe bepaal ik de maat van het glas?

Om glas in te meten heb je een rolmaat nodig. Meet de sponningsmaat van het kozijn vanaf de buitenzijde van de glaslatten en noteer de breedte en hoogte in millimeters. Trek vervolgens 8 millimeter van zowel de breedte als de hoogte van de sponningmaat af om de glasmaat te bepalen en voldoende speling te creëren.

Wat is het verschil tussen dubbelglas en HR++ glas?

Bij dubbel glas zit er alleen lucht tussen de twee glasplaten. Bij HR++ glas zit er tussen de twee glasplaten ook een speciale coating en edelgas (meestal argon). De coating is een onzichtbaar laagje en zorgt ervoor dat de warmte beter binnenblijft. Het edelgas verbetert de isolatie. Hoog Rendement glas isoleert daarom beter dan gewoon dubbel glas.

Kan ik mijn glas zelf plaatsen?

Het vervangen van glas in kozijnen is een specialistische, gevaarlijke en zware klus die meestal door twee vakmannen moet worden uitgevoerd. Een fout bij het plaatsen kan leiden tot een glaslek, verminderde isolatie en condensatie binnenin het glas. Tenzij je een ervaren klusser bent, is het aan te raden om deze klus aan professionals over te laten.

Hoe werkt glasisolatie?

Dubbel glas werkt door een laag isolerend gas tussen twee glasplaten te houden. Dit gas werkt als een barrière en voorkomt dat warmte ontsnapt of koude lucht binnenkomt. Drievoudig glas werkt op dezelfde manier, maar met nog een extra glasplaat en een extra laag isolerend gas.

Hoe veel korting kan ik krijgen?

Hoe meer inwoner er meedoen, hoe hoger de korting.

    0 - 100 deelnemers     2% korting 
100 - 150 deelnemers   5% korting
150 - 250 deelnemers   6% korting
250 - 350 deelnemers   7% korting
      + 350 deelnemers  10% korting
- Hoeveel subsidie kan ik krijgen voor het plaatsen van isolatieglas en kozijnen in Mariahoeve?

De subsidie voor isolatieglas en kozijnen kan variëren. Voor triple glas kunt u 150 euro per m2 ontvangen, en voor HR++ glas 53 euro per m2. Als u isolatieglas combineert met een andere isolatiemaatregel, kunt u tot ongeveer 30% van de kosten vergoed krijgen. Let op dat de minimale oppervlakte voor subsidie 8 m2 is en de maximale oppervlakte 45 m2 is. Als u alleen isolatieglas plaatst, kunt u vanaf 1 januari 2023 subsidie aanvragen voor ongeveer 15% van de kosten.

- Wat zijn de voordelen van het vervangen van enkel- of dubbelglas door HR++ glas?

Het vervangen van enkel- of dubbelglas door HR++ glas biedt verschillende voordelen. HR++ glas heeft een betere isolatiewaarde dan standaard dubbelglas, waardoor u energie en kosten kunt besparen op uw energieverbruik. Het zorgt voor een comfortabelere leefomgeving, omdat u minder last heeft van kou bij de ramen, de ruiten niet meer beslaan en u minder geluid van buitenaf ervaart. Bovendien draagt het bij aan een duurzamere woning en verhoogt het de waarde van uw huis.