fbpx

Power voor je Huis

Gratis hulp en advies bij het verduurzamen van je huis


Een energiezuiniger huis draagt bij aan het verminderen van de CO2 uitstoot. Power voor je huis helpt hierbij. Gratis. Gemeente Rotterdam werkt hiervoor samen met de Woonwijzerwinkel. Tussen 1 december 2021 en 1 december 2022 kunnen 1000 huiseigenaren in Rotterdam gratis gebruik maken van deze unieke service.


*Let op: door de krapte op de arbeidsmarkt is de wachttijd bij aannemers en installateurs enorm opgelopen. Dit betekent dat het lang duurt voordat wij de offertes van leveranciers ontvangen en voordat de werkzaamheden kunnen starten. Houd er rekening mee dat werkzaamheden zeker niet eerder dan in het laatste kwartaal van dit jaar ingepland zullen worden.

Laat je ontzorgen met de gratis Power voor je huis service


✔ We geven snel inzicht in wat realistisch is voor jouw huis met de woningscan

✔ Samen bespreken we de beste oplossing en subsidiemogelijkheden

✔ We helpen bij het vinden van aannemers en het krijgen van goede offertes

✔ Profiteer van ca. 30% subsidie op de investering én verlaging van je energiekosten

✔ Maak gebruik van een lage rentelening om de investering te financierenPower voor je huis bestaat uit de volgende stappen:

Stap 1: Woningscan

Ontzorgen start met het invullen van onderstaande woningscan. Door jouw postcode en huisnummer op te geven geeft het systeem inzicht in de bespaaropties voor jouw woning. Hierbij kan je zelf aangeven wat je al heb gedaan en waar jouw voorkeuren liggen. Je kunt zelfs al een offerte aanvragen als je zeker bent over maatregelen. Voorwaarde is wel dat je 2 maatregelen neemt. Op basis van de input van de woningcan nemen we contact met je op.


Stap 2: Intakegesprek (telefonisch)

Nadat we de woningscan hebben ontvangen, nemen we deze graag telefonisch met je door. O.a. kijken we of je (ISDE) subsidie op maatregelen kunt krijgen en of een bezoek van een energieadviseur aan huis je verder kan helpen. Uitgangspunt hiervoor is dat je overweegt 2 of meer maatregelen te nemen. Alleen dan kom je in aanmerking voor ISDE subsidie en verdere ontzorging. Als dit het geval is, dan maken we een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek aan huis.


Stap 3: Persoonlijk duurzaam advies aan huis

Een deskundig energieadviseur komt bij je aan huis om de woningscan te bespreken, de woning te onderzoeken en in combinatie met jouw woonwensen te bepalen wat de meest verstandige verduurzamingmaatregelen zijn met de meeste voordelen. Hij / zij kijkt meteen of je daarop ook subsidie kunt krijgen.

Stap 4: Offerte begeleiding

Als je een keuze voor verduurzamingmaatregelen hebt gemaakt helpen wij je bij het vinden van betrouwbare leveranciers en controleren wij de door hen afgegeven offertes op prijs en kwaliteit én of de leverancier ISDE subsidiewaardige maatregelen aanbiedt.


We kijken vervolgens mee bij de uitvoering door de leveranciers, of ze zich aan de gemaakte afspraken houden. Je bent dus verzekerd van een goed resultaat en goede uitvoering van de werkzaamheden waarbij je ook nog eens € 5.000,- uitvoeringsgarantie krijgt.

Stap 5: Subsidie service

Als de uitvoering gereed is helpen wij je met het aanvragen van subsidie op de uitgevoerde maatregelen. De ISDE subsidie vergoed ongeveer 20% van de kosten van isolatiemaatregelen, warmtepomp of zonneboiler. We zorgen dat je alle benodigde documenten en informatie heeft om de subsidie makkelijk aan te vragen met jouw DigiD. Ook de subsidie service is binnen deze actie gratis.
Rekenvoorbeeld

Hieronder een rekenvoorbeeld voor het aanbrengen van vloer- en spouwisolatie bij een gemiddelde tussenwoning. Onder investering staan richtbedragen die je moet voorschieten. Onder subsidie het bedrag dat je terug krijgt als je de isolatie hebt laten uitvoeren. Onder netto staat wat het je uiteindelijk kost en onder gasbesparing het bedrag dat je per jaar terugverdient.


Voorbeeld

Investering

Subsidie

Netto

Gasbesparing

Vloerisolatie € 1.500 € 500 € 1.000 € 250 p/j
Spouwisolatie € 1000 € 310 € 690 € 320 p/j
€ 2.500

€ 810

€ 1.690

€ 570 p/j

Bron: Milieucentraal en een gasprijs van € 2,25 p/m3


Je huis verduurzamen met de gratis Power voor je huis service levert dus veel op:

 • Subsidie die kan oplopen tot honderden euro’s: € 810,- in dit rekenvoorbeeld (uitgaande van een gemiddelde tussenwoning)
 • Een jaarlijks voordeel van zo’n € 570,- op de energierekening (gasverbruik)
 • Binnen vijf jaar heb je de maatregelen terugverdiend
 • De woning is comfortabeler geworden en de uitstoot aan CO2 is verlaagd

 

Begin nu met verduurzamen en bespaar op je energierekening!

Stap 1: Doe de gratis WoningscanToelichting op de subsidie


Voor de ontzorgingsservice Power voor je huis maken we gebruik van de ISDE-subsidie voor woningeigenaren. Dit is een subsidie van de landelijke overheid. ISDE staat voor Investeringssubsidie duurzame energie. De subsidie is bedoeld voor maatregelen waarmee je energie bespaart of waarmee je zelf duurzame energie opwekt. Het isoleren van de vloer of de spouw uit het rekenvoorbeeld is zo’n maatregel. Voorwaarde voor de subsidie is dat je twee maatregelen neemt behalve als je kiest voor een warmtepomp of zonneboiler. Met de subsidie helpt de overheid woningeigenaren te investeren in verduurzaming van hun woning. Zo draag je actief bij aan het verlagen van de CO2 uitstoot. Zo maak je niet alleen je huis comfortabel, je draagt ook nog eens bij aan het verlagen van de CO2 uitstoot

Lees meer over de ISDE subsidie en de voorwaarden? op de website van de RVO 

Wil je meer info over ISDE?

In 2021 krijgt je ISDE subsidie op de volgende verduurzaming maatregelen: isolatie, zonneboiler, warmtepomp en aansluiting op een warmtenet. Wil je subsidie aanvragen voor isolerende maatregelen? Dan moet je minimaal twee maatregelen nemen van een bepaald minimale kwaliteit en minimaal oppervlak. Bij aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler hoef je geen tweede maatregel uit te voeren. De subsidie bedraagt ongeveer 20% van de materiaalkosten en werkzaamheden voor het aanbrengen en installatie.


Op de volgende isolatiemaatregelen kan je subsidie krijgen:

 • Gevelisolatie (isoleren van de buitenmuur met voorzetwand of van buitenaf)
 • Spouwmuurisolatie
 • Dakisolatie
 • Isolatie van de vliering/zoldervloer
 • Bodem- en vloerisolatie
 • HR++ of HR+++ (triple) glas en kozijn
 • Isolerende deuren

Wil je nog meer informatie over ISDE regeling en subsidie? Kijk dan op de website van de RVO 

Financiering


Isoleren levert veel geld op maar je moet ook eerst investeren. Je kunt natuurlijk eigen spaargeld inzetten maar ook gebruik maken van een lening met een hele lage rente. Ga voor meer informatie naar onderstaande websites.
Veelgestelde vragen

Hoeveel ISDE-subsidie krijg ik?

Hoeveel ISDE-subsidie je kan krijgen hangt af van het type zonneboiler of warmtepomp dat je aanschaft en hoe groot het oppervlak is dat je gaat isoleren. Voor isolatie reken je op een gemiddelde subsidie van 20% van de aanschafwaarde en voor warmtepompen en zonneboilers zelfs meer dan 30%. In onze handige rekentool zie je snel welk subsidiebedrag je ongeveer ontvangt.

 

Tot wanneer loopt de ISDE-subsidie?

De ISDE-subsidie loopt tot en met 2030.

Kom ik als verhuurder van woonruimte of bedrijfsruimte ook in aanmerking voor ISDE-subsidie?

Ben je verhuurder van woonruimte of bedrijfsruimte? Dan maak je gebruik van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor zakelijke gebruikers en VvE’s en de energietransitieleningen van het Energietransitiefonds Rotterdam. Let op: zakelijke gebruikers en VvE’s kunnen enkel ISDE-subsidie krijgen op aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet. Voor isolatiemaatregelen krijgen zakelijke gebruikers geen subsidie.

Kan ik ISDE-subsidie met andere subsidies of leningen combineren?

SDE is een landelijke subsidieregeling die gecombineerd mag worden met andere (lokale) subsidies. Ook kan ISDE-subsidie gecombineerd worden met een Energiebespaarlening, de Energietransitielening van de gemeente Rotterdam of lenen via de eigen hypotheek (extra hypotheekruimte of tweede hypotheek nemen).

Kan ik verduurzamingmaatregelen meefinancieren in mijn hypotheek?

Ja. Isolatiemaatregelen en aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler kan bij veel hypotheekverstrekkers tot 106 procent van de woningwaarde worden meegefinancierd in de hypotheek. Je hypotheekadviseur kan je er meer over vertellen.

Wanneer ontvang ik de ISDE-subsidie?

ISDE-subsidie kan pas aangevraagd worden nadat de maatregelen zijn uitgevoerd. Je vraagt subsidie aan met je betaalbewijs en de factuur die je van de leverancier of uitvoerder hebt ontvangen. RVO neemt binnen 8 weken na indiening van het subsidieverzoek een besluit over subsidietoekenning. Binnen 5 dagen na de beschikkingsdatum (staat vermeld in de brief over het subsidiebesluit) zal bij een positief besluit het geld op je rekening worden gestort.

Welke maatregelen komen in aanmerking voor ISDE-subsidie?

De volgende vier soorten maatregelen komen in aanmerking voor ISDE-subsidie: 1. Isolatie (dak, gevel, spouw, vloer, ramen, kozijnen, deur). 2. Aanschaf warmtepomp. 3. Aanschaf zonneboiler. 4. Aansluiting op een warmtenet. Per isolatiemaatregel gelden specifieke voorwaarden.

Kijk op onze website bij ISDE-subsidie voor meer informatie over specifieke voorwaarden.

Welk isolatiematerialen en welke apparaten komen in aanmerking voor ISDE-subsidie?

RVO heeft diverse apparaten- en materiaallijsten ontwikkeld waarop na te lezen is welke isolatiematerialen, warmtepompen en zonneboilers in aanmerking komen voor ISDE-subsidie. Onze adviseurs controleren binnen het ontzorgingsaanbod van de gemeente Rotterdam ook of de door leveranciers aangeboden en geoffreerde materialen en apparaten in aanmerking komen voor ISDE-subsidie.

Ik voer de isolatiemaatregelen zelf uit, kom ik ook in aanmerking voor ISDE-subsidie?

Nee, de isolatiemaatregelen moeten door een erkende aannemer, leverancier of installatiebedrijf worden uitgevoerd. Als je zelf maatregelen uitvoert kom je niet in aanmerking voor ISDE-subsidie.

Ik laat mijn woning vergroten en isoleren, kom ik ook in aanmerking voor ISDE-subsidie?

Nee, isolatiemaatregelen die worden genomen met betrekking tot een uit- of aanbouw komen niet in aanmerking voor ISDE-subsidie.

Ik laat meer dan 2 maatregelen uitvoeren, komen die ook in aanmerking voor ISDE-subsidie?

Om voor ISDE-subsidie in aanmerking te komen moeten tenminste twee maatregelen worden uitgevoerd. Meer maatregelen mag dus ook. Op elke extra maatregel krijg je ISDE-subsidie.

WoonWijzerWinkel ontzorgt mij helemaal gratis in dit traject. Hoe wordt WoonWijzerWinkel dan betaald?

WoonWijzerWinkel is het energieloket van de gemeente Rotterdam en krijgt daarvoor een vergoeding. Aanvullend krijgen wij een vergoeding van de gemeente voor deze tijdelijke Power voor je huis actie. Tot slot ontvangen wij van bij ons aangesloten uitvoerders/aannemers een vergoeding wanneer die werkzaamheden bij een woningeigenaar uitvoert. Dit is voor alle uitvoerders een vaste vergoeding binnen dezelfde productgroep. WWW heeft dus geen belang bij een bepaalde keuze voor een leverancier. Voor elke leverancier binnen de productgroep, bijvoorbeeld dakisolatie, geldt dezelfde vergoeding. Hierdoor kunnen wij onafhankelijk adviseren en samen met jou bepalen welke leverancier of uitvoerder het beste bij je past.

WoonWijzerWinkel is een onafhankelijke adviseur, maar toch jullie krijgen een vergoeding van aangesloten bedrijven. Hoe onafhankelijk zijn jullie dan?

WoonWijzerWinkel krijgt een vergoeding voor uitgevoerd en betaald werk, niet voor leads. Wij hebben er daarom net als jij belang bij om een goede offerte te krijgen waar je tevreden over bent. We werken daarvoor samen met geselecteerde uitvoerders en leveranciers waarin wij vertrouwen hebben en waarop wij garantie geven. Producten van deze leveranciers zijn ook in onze showroom te zien. Daarnaast werken wij per productgroep met een vaste vergoeding voor uitvoerders, dus het maakt ons niet uit welke uitvoerder er wordt gekozen. Wij bepalen samen met jou welke leverancier of uitvoerder het beste past.

Mijn vraag staat er niet tussen, wat nu?

Wij helpen je graag. Neem contact met ons op, op telefoonnummer 010-747 01 47. Of mail naar: [email protected]. Ook kan je vrijblijvend zonder afspraak voor een adviesgesprek of bezoek aan onze showroom langskomen op de Directiekade 2 te Rotterdam.

Mijn huis is onderdeel van een VvE. Kan ik ook meedoen met de actie Power voor je huis?

Vaak zijn isolatiewerkzaamheden aan de buitenschil van de woning de verantwoordelijkheid van de VvE, of moet je toestemming vragen aan de VvE. Alleen als je zelfstandig twee maatregelen kan doen, dan kun je meedoen met deze actie. Voor verduurzamen met of door de VvE kan VvE010 je verder helpen.

Het Energietransitiefonds Rotterdam biedt wel een lening voor VvE’s die willen verduurzamen.