fbpx

Beste Rotterdammer

Deze actie is succesvol afgerond!


Het is dan ook niet meer mogelijk om mee te doen met de Power voor je huis actie van gemeente Rotterdam en de WoonWijzerWinkel.

 

Begin nu met verduurzamen en bespaar op je energierekening!

Stap 1: Doe de gratis WoningscanToelichting op de subsidie


Voor de ontzorgingsservice Power voor je huis maken we gebruik van de ISDE-subsidie voor woningeigenaren. Dit is een subsidie van de landelijke overheid. ISDE staat voor Investeringssubsidie duurzame energie. De subsidie is bedoeld voor maatregelen waarmee je energie bespaart of waarmee je zelf duurzame energie opwekt. Het isoleren van de vloer of de spouw uit het rekenvoorbeeld is zo’n maatregel. Voorwaarde voor de subsidie is dat je twee maatregelen neemt behalve als je kiest voor een warmtepomp of zonneboiler. Met de subsidie helpt de overheid woningeigenaren te investeren in verduurzaming van hun woning. Zo draag je actief bij aan het verlagen van de CO2 uitstoot. Zo maak je niet alleen je huis comfortabel, je draagt ook nog eens bij aan het verlagen van de CO2 uitstoot

Lees meer over de ISDE subsidie en de voorwaarden? op de website van de RVO 

Wil je meer info over ISDE?

In 2021 krijgt je ISDE subsidie op de volgende verduurzaming maatregelen: isolatie, zonneboiler, warmtepomp en aansluiting op een warmtenet. Wil je subsidie aanvragen voor isolerende maatregelen? Dan moet je minimaal twee maatregelen nemen van een bepaald minimale kwaliteit en minimaal oppervlak. Bij aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler hoef je geen tweede maatregel uit te voeren. De subsidie bedraagt ongeveer 20% van de materiaalkosten en werkzaamheden voor het aanbrengen en installatie.


Op de volgende isolatiemaatregelen kan je subsidie krijgen:

  • Gevelisolatie (isoleren van de buitenmuur met voorzetwand of van buitenaf)
  • Spouwmuurisolatie
  • Dakisolatie
  • Isolatie van de vliering/zoldervloer
  • Bodem- en vloerisolatie
  • HR++ of HR+++ (triple) glas en kozijn
  • Isolerende deuren

Wil je nog meer informatie over ISDE regeling en subsidie? Kijk dan op de website van de RVO 

Financiering


Isoleren levert veel geld op maar je moet ook eerst investeren. Je kunt natuurlijk eigen spaargeld inzetten maar ook gebruik maken van een lening met een hele lage rente. Ga voor meer informatie naar onderstaande websites.
Veelgestelde vragen

Hoeveel ISDE-subsidie krijg ik?

Hoeveel ISDE-subsidie je kan krijgen hangt af van het type zonneboiler of warmtepomp dat je aanschaft en hoe groot het oppervlak is dat je gaat isoleren. Voor isolatie reken je op een gemiddelde subsidie van 20% van de aanschafwaarde en voor warmtepompen en zonneboilers zelfs meer dan 30%. In onze handige rekentool zie je snel welk subsidiebedrag je ongeveer ontvangt.

 

Tot wanneer loopt de ISDE-subsidie?

De ISDE-subsidie loopt tot en met 2030.

Kom ik als verhuurder van woonruimte of bedrijfsruimte ook in aanmerking voor ISDE-subsidie?

Ben je verhuurder van woonruimte of bedrijfsruimte? Dan maak je gebruik van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor zakelijke gebruikers en VvE’s en de energietransitieleningen van het Energietransitiefonds Rotterdam. Let op: zakelijke gebruikers en VvE’s kunnen enkel ISDE-subsidie krijgen op aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet. Voor isolatiemaatregelen krijgen zakelijke gebruikers geen subsidie.

Kan ik ISDE-subsidie met andere subsidies of leningen combineren?

SDE is een landelijke subsidieregeling die gecombineerd mag worden met andere (lokale) subsidies. Ook kan ISDE-subsidie gecombineerd worden met een Energiebespaarlening, de Energietransitielening van de gemeente Rotterdam of lenen via de eigen hypotheek (extra hypotheekruimte of tweede hypotheek nemen).

Kan ik verduurzamingmaatregelen meefinancieren in mijn hypotheek?

Ja. Isolatiemaatregelen en aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler kan bij veel hypotheekverstrekkers tot 106 procent van de woningwaarde worden meegefinancierd in de hypotheek. Je hypotheekadviseur kan je er meer over vertellen.

Wanneer ontvang ik de ISDE-subsidie?

ISDE-subsidie kan pas aangevraagd worden nadat de maatregelen zijn uitgevoerd. Je vraagt subsidie aan met je betaalbewijs en de factuur die je van de leverancier of uitvoerder hebt ontvangen. RVO neemt binnen 8 weken na indiening van het subsidieverzoek een besluit over subsidietoekenning. Binnen 5 dagen na de beschikkingsdatum (staat vermeld in de brief over het subsidiebesluit) zal bij een positief besluit het geld op je rekening worden gestort.

Welke maatregelen komen in aanmerking voor ISDE-subsidie?

De volgende vier soorten maatregelen komen in aanmerking voor ISDE-subsidie: 1. Isolatie (dak, gevel, spouw, vloer, ramen, kozijnen, deur). 2. Aanschaf warmtepomp. 3. Aanschaf zonneboiler. 4. Aansluiting op een warmtenet. Per isolatiemaatregel gelden specifieke voorwaarden.

Kijk op onze website bij ISDE-subsidie voor meer informatie over specifieke voorwaarden.

Welk isolatiematerialen en welke apparaten komen in aanmerking voor ISDE-subsidie?

RVO heeft diverse apparaten- en materiaallijsten ontwikkeld waarop na te lezen is welke isolatiematerialen, warmtepompen en zonneboilers in aanmerking komen voor ISDE-subsidie. Onze adviseurs controleren binnen het ontzorgingsaanbod van de gemeente Rotterdam ook of de door leveranciers aangeboden en geoffreerde materialen en apparaten in aanmerking komen voor ISDE-subsidie.

Ik voer de isolatiemaatregelen zelf uit, kom ik ook in aanmerking voor ISDE-subsidie?

Nee, de isolatiemaatregelen moeten door een erkende aannemer, leverancier of installatiebedrijf worden uitgevoerd. Als je zelf maatregelen uitvoert kom je niet in aanmerking voor ISDE-subsidie.

Ik laat mijn woning vergroten en isoleren, kom ik ook in aanmerking voor ISDE-subsidie?

Nee, isolatiemaatregelen die worden genomen met betrekking tot een uit- of aanbouw komen niet in aanmerking voor ISDE-subsidie.

Ik laat meer dan 2 maatregelen uitvoeren, komen die ook in aanmerking voor ISDE-subsidie?

Om voor ISDE-subsidie in aanmerking te komen moeten tenminste twee maatregelen worden uitgevoerd. Meer maatregelen mag dus ook. Op elke extra maatregel krijg je ISDE-subsidie.

WoonWijzerWinkel ontzorgt mij helemaal gratis in dit traject. Hoe wordt WoonWijzerWinkel dan betaald?

WoonWijzerWinkel is het energieloket van de gemeente Rotterdam en krijgt daarvoor een vergoeding. Aanvullend krijgen wij een vergoeding van de gemeente voor deze tijdelijke Power voor je huis actie. Tot slot ontvangen wij van bij ons aangesloten uitvoerders/aannemers een vergoeding wanneer die werkzaamheden bij een woningeigenaar uitvoert. Dit is voor alle uitvoerders een vaste vergoeding binnen dezelfde productgroep. WWW heeft dus geen belang bij een bepaalde keuze voor een leverancier. Voor elke leverancier binnen de productgroep, bijvoorbeeld dakisolatie, geldt dezelfde vergoeding. Hierdoor kunnen wij onafhankelijk adviseren en samen met jou bepalen welke leverancier of uitvoerder het beste bij je past.

WoonWijzerWinkel is een onafhankelijke adviseur, maar toch jullie krijgen een vergoeding van aangesloten bedrijven. Hoe onafhankelijk zijn jullie dan?

WoonWijzerWinkel krijgt een vergoeding voor uitgevoerd en betaald werk, niet voor leads. Wij hebben er daarom net als jij belang bij om een goede offerte te krijgen waar je tevreden over bent. We werken daarvoor samen met geselecteerde uitvoerders en leveranciers waarin wij vertrouwen hebben en waarop wij garantie geven. Producten van deze leveranciers zijn ook in onze showroom te zien. Daarnaast werken wij per productgroep met een vaste vergoeding voor uitvoerders, dus het maakt ons niet uit welke uitvoerder er wordt gekozen. Wij bepalen samen met jou welke leverancier of uitvoerder het beste past.

Mijn vraag staat er niet tussen, wat nu?

Wij helpen je graag. Neem contact met ons op, op telefoonnummer 010-747 01 47. Of mail naar: [email protected]. Ook kan je vrijblijvend zonder afspraak voor een adviesgesprek of bezoek aan onze showroom langskomen op de Directiekade 2 te Rotterdam.

Mijn huis is onderdeel van een VvE. Kan ik ook meedoen met de actie Power voor je huis?

Vaak zijn isolatiewerkzaamheden aan de buitenschil van de woning de verantwoordelijkheid van de VvE, of moet je toestemming vragen aan de VvE. Alleen als je zelfstandig twee maatregelen kan doen, dan kun je meedoen met deze actie. Voor verduurzamen met of door de VvE kan VvE010 je verder helpen.

Het Energietransitiefonds Rotterdam biedt wel een lening voor VvE’s die willen verduurzamen.