Hoe doet u mee met de wijkactie isolatieglas en kozijnen Benoordenhout?

Een inkoopactie in uw wijk met 10% korting door gezamelijke inkoop op isolatieglas en kozijnen.

Stap 0: Informatieavond (optioneel)

Wilt u graag meer informatie over deze actie? Kom dan naar een van de twee informatieavonden. Hier vertellen we u alles over de actie en kunt u al uw vragen stellen.


Data

Informatieavond 1: woensdag 26 juni

Informatieavond 2: woensdag 3 juli

Inloop bezoekers 19:00

Start presentatie 19:30

De locatie

Bethlehem kerk Laan van Meerdervoort 627, Den Haag


Aanmelden informatieavonden
Stap 1: Aanmelden

Via het inschrijfformulier hieronder kunt u zich vrijblijvend aanmelden voor deze wijkactie Benoordenhout. Bij deze actie is een vast kortingspercentage van 10% van krachtig op glasisolatie & kozijnen. Hierin vragen wij om uw adres- en contactgegevens, zodat wij u kunnen benaderen.


Aanmelden
Stap 2: Contact en advies

Na ontvangst van uw inschrijfformulier ontvangt u direct een bevestiging en zullen wij naar uw voorkeur contact met u opnemen via de mail of telefoon. Als de uitvoerende partij Binnenmaas meer informatie nodig heeft van u, zal contact met u opgenomen worden. (meer informatie over Binnenmaas treft u verder op de pagina)

Stap 3: Prijsindicatie

Op basis van de informatie die u heeft verstrekt, zullen wij een prijsindicatie voor u opstellen.

Stap 4: Inmeten

Binnenmaas komt vervolgens bij u langs om de definitieve maten in te meten. Op basis van de inmeting ontvangt u een vrijblijvende offerte voor het isolatieglas en de kozijnen. Deze offerte bevat ook het vermelde kortingspercentage van 10%.

Stap 5: Collectief aanbod

Als u akkoord gaat met deze offerte, worden de kozijnen geproduceerd in de fabriek van Binnenmaas. De levertijd en de afspraak voor de installatie zullen met u besproken worden.

Stap 6: Planning en uitvoering

Het isolatieglas en de kozijnen worden vakkundig bij u geïnstalleerd en zo kunt u genieten van een comfortabeler en energiezuiniger huis!

Subsidietip!

De RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) heeft subsidiegeld beschikbaar voor verschillende isolatiemaatregelen. Daar valt ook het vervangen van glas en kozijnen onder. Op de website van de RVO kunt u kijken of u aan de voorwaarden voldoet en een aanvraag doen. Dit kan pas als het glas en de kozijnen al zijn vervangen. Lees alles over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) op de website van de RVO.

Website RVO ISDE subsidie

Vraag hieronder uw vrijblijvende offerte aan voor isolatieglas en kozijnen

U kunt individueel meedoen aan deze actie als:

  • U de eigenaar bent van een woning in Benoordenhout en
  • er nog ramen met enkelglas in uw woning zitten of het dubbelglas verouderd is en
  • als ramen en kozijnen niet onder het gemeenschappelijk eigendom van de VvE vallen.

*U kunt zich ook als volledige VvE aanmelden voor deze actie. Geef dit dan aan in het aanmeldformulier door een vinkje te plaatsen.

Telefoon | 010-7470147 (ma-vr 09:00-17:00)
E-mail | [email protected]

1Offertekeuze
2Persoonlijke gegevens

Offerte voor glasisolatie

LET OP: voor de definitieve offerte komt Binnenmaas altijd (nog) langs om in te meten

Minder kou door uw ramen?

Tegenwoordig hebben woningen vaak veel en grote ramen, wat er mooi uitziet, maar wel invloed heeft op hoeveel warmte er uit uw woning weglekt. Daarom is het verstandig om na te denken over de isolatiewaarde van het glas in uw woning.

Er zijn verschillende redenen waarom u zou kunnen overwegen om uw glas te vervangen.

  • Heeft u nog enkelglas, vervang het door HR++ of HR+++ (triple) glas, dit kan een flinke besparing opleveren op uw energiekosten en dit kan tevens het wooncomfort verhogen.
  • Beschadigd glas, zoals gebarsten of gebroken glas, moet eveneens worden vervangen om de veiligheid van uw huis te waarborgen. Dit herkent u aan gecondenseerd vocht tussen de glasbladen.
  • Dubbelglas dat ouder is dan 20 jaar heeft een lagere isolatiewaarde dan nieuwere soorten glas, zoals HR++ of HR+++ glas. Het kan daarom verstandig zijn om dit glas tijdig te vervangen.

Maar wat is het verschil tussen HR++ en HR+++ glas?

HR++ Glas

HR-glas staat voor hoogrendementsglas en bestaat uit twee glasbladen met daartussen een spouw. Deze spouw is gevuld met een edelgas, meestal argon, dat betere isolatie biedt dan lucht. Eén van de glasbladen is voorzien van een coating die de warmte beter binnenhoudt. HR++ glas heeft een U-waarde van 1,2 tot 1,0 en biedt daardoor betere isolatie dan standaard dubbelglas.

HR+++ drievoudig glas

Het hoogst haalbare glastype voor isolatie is momenteel triple glas, ook wel drievoudig glas genoemd. Triple glas heeft drie glasbladen en twee spouwen die zijn gevuld met edelgas. Het is vooral geschikt voor zeer energiezuinige woningen en wordt vaak gebruikt in combinatie met extra geïsoleerde kozijnen. HR+++ glas heeft een U-waarde van 0,42 tot 0,9 en biedt daardoor betere isolatie dan HR++ glas. De waarde is afhankelijk van de dikte van het glas en de spouw. De spouw is de ruimte tussen de lagen glas. Let op: driedubbelglas kan alleen gezet worden als de kozijnen ook vervangen worden.
Glas vervangen door isolatieglas

Efficiënt, Comfortabel, Minder onderhoud


Voordelen isolatieglas

✔ Comfortabel warm in uw woning

✔ Energie - efficiënt minder CO 2 uitstoot

✔ Lagere energierekening

✔ Isolatieglas is geluiddempend

✔ Hogere waarde van uw huis

✔ Onderhoudsvrij & zeer lange levensduur

 

 
Wat voor glas heeft u?

Zo checkt u het glas in uw ramen

Volg de stappen in het eenvoudige bestand van Milieu-Centraal door op onderstaande knop te drukken.

Brochure glas types

Wat levert HR-glas op?

Kosten glas per type woning

Isolatieglasprijzen kunnen per glaszetter verschillen, voornamelijk vanwege de installatiekosten. Hieronder treft u een handig overzicht van dubbelglas inclusief installatiekosten, de U-waarde en de jaarlijkse besparing. Daarnaast bevat de tweede tabel een overzicht van de kosten van dubbelglas per woningtype.


Totale prijs glas
exclusief installatiekosten
U-waarde
(lager is beter)
Besparing per jaar
op de stookkosten
HR+ 1,3 – 1,6 € 220,-
HR++ 1,2 € 260,-
HR+++ 0,5 – 0,9 € 280,-
Oude kozijnen vervangen door isolatie kozijnen

Efficiënt, Comfortabel, Minder onderhoud


Voordelen nieuwe kozijnen

✔ Comfortabel warm in uw woning

✔ Energie - efficiënt minder CO 2 uitstoot

✔ Lagere energierekening

✔ Verhoogde veiligheid

✔ Hogere waarde van je huis

✔ Onderhoudsvrij & zeer lange levensduur

 

 

Isolerende Kozijnen en deuren

Kies voor kozijnen of deuren die goed isoleren en lang meegaan

Naast de energiebesparende maatregelen die u kunt treffen met het vervangen van enkel- of dubbelglas, kunt u er pok voor kiezen alle kozijnen in uw woning te laten vervangen door nieuwe kunststofkozijnen voor de optimale duurzame ervaring. Houten- en aluminiumkozijnen zijn verouderde opties als het gaat om duurzaamheid. Kunststofkozijnen hebben veel betere isolatiewaarden, wat ervoor zorgt dat uw energiekosten nog lager zullen zijn dan wanneer u enkel het glaswerk in uw woning vervangt. Daarnaast zijn kunststofkozijnen nagenoeg onderhoudsvrij. Ze zijn vochtwerend en warmte- en geluidsisolerend. Door het duurzame materiaal gaan deze kozijnen tot wel 60 jaar mee. In alle opzichten goed voor uw portemonnee dus!


Type woning Raamoppervlakte Totaalprijs HR++ glas en glaszetter Besparing per jaar
Flat 15 m2 € 1.700 – € 2.100 € 190
Tussen 20 m2 € 2.400 – € 2.900 € 240
Hoek 30 m2 € 3.400 – € 4.000 € 290

Wie plaatst het isolatieglas?

Even voorstellen

Deze collectieve wijkactie is opgezet in samenwerking met Binnenmaas Vastgoed, expert op het gebied van het plaatsen van nieuwe ramen en kozijnen. De beste installateur is gekozen op basis van prijs, kwaliteit, ervaring in de wijk en beschikbaarheid om de installaties uit te voeren.

Binnenmaas Vastgoed is al meer dan 15 jaar een innovatieve speler op het gebied van renovaties, onderhoud en duurzaamheid. Zij bieden een volledig pakket aan voor het verduurzamen van jouw woning, inclusief advies, prijsindicatie, offerte, subsidieaanvragen, productie van kozijnen en uitvoering. Het ervaren team van Binnenmaas waarborgt dagelijks de kwaliteit en blijft zich ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid. Ook zijn ze bekend in de wijk Bezuidenhout en hebben ze 40 appartemneten aan de Berensteinlaan voorzien van isolatieglas en kozijnen.

Veelgestelde vragen

Hoe onderhoud ik mijn glas?

Om uw glas goed te onderhouden, moet u letten op de staat van het kozijn en zorgen voor voldoende ventilatie. Controleer het schilderwerk, gekitte plekken en beglazingsrubbers en zorg dat beluchtingsgaten en neuslatten vrij zijn van vuil en vocht.

Hoe bepaal ik de maat van het glas?

Om glas in te meten heeft u een rolmaat nodig. Meet de sponningsmaat van het kozijn vanaf de buitenzijde van de glaslatten en noteer de breedte en hoogte in millimeters. Trek vervolgens 8 millimeter van zowel de breedte als de hoogte van de sponningmaat af om de glasmaat te bepalen en voldoende speling te creëren.

Wat is het verschil tussen dubbelglas en HR++ glas?

Bij dubbel glas zit er alleen lucht tussen de twee glasplaten. Bij HR++ glas zit er tussen de twee glasplaten ook een speciale coating en edelgas (meestal argon). De coating is een onzichtbaar laagje en zorgt ervoor dat de warmte beter binnenblijft. Het edelgas verbetert de isolatie. Hoog Rendement glas isoleert daarom beter dan gewoon dubbel glas.

Kan ik mijn glas zelf plaatsen?

Het vervangen van glas in kozijnen is een specialistische, gevaarlijke en zware klus die meestal door twee vakmannen moet worden uitgevoerd. Een fout bij het plaatsen kan leiden tot een glaslek, verminderde isolatie en condensatie binnenin het glas. Tenzij u een ervaren klusser bent, is het aan te raden om deze klus aan professionals over te laten.

Hoe werkt glasisolatie?

Dubbel glas werkt door een laag isolerend gas tussen twee glasplaten te houden. Dit gas werkt als een barrière en voorkomt dat warmte ontsnapt of koude lucht binnenkomt. Drievoudig glas werkt op dezelfde manier, maar met nog een extra glasplaat en een extra laag isolerend gas.

Hoe veel korting kan ik krijgen?

Bij deze actie wordt een vast kortingspercentage van 10% gehanteerd.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen voor het plaatsen van isolatieglas en kozijnen in Benoordenhout?

De subsidie voor isolatieglas en kozijnen kan variëren. Voor triple glas kunt u 150 euro per m2 ontvangen, en voor HR++ glas 53 euro per m2. Als u isolatieglas combineert met een andere isolatiemaatregel, kunt u tot ongeveer 30% van de kosten vergoed krijgen. Let op dat de minimale oppervlakte voor subsidie 8 m2 is en de maximale oppervlakte 45 m2 is. Als u alleen isolatieglas plaatst, kunt u vanaf 1 januari 2023 subsidie aanvragen voor ongeveer 15% van de kosten.

Wat zijn de voordelen van het vervangen van enkel- of dubbelglas door HR++ glas?

Het vervangen van enkel- of dubbelglas door HR++ glas biedt verschillende voordelen. HR++ glas heeft een betere isolatiewaarde dan standaard dubbelglas, waardoor u energie en kosten kunt besparen op uw energieverbruik. Het zorgt voor een comfortabelere leefomgeving, omdat u minder last heeft van kou bij de ramen, de ruiten niet meer beslaan en u minder geluid van buitenaf ervaart. Bovendien draagt het bij aan een duurzamere woning en verhoogt het de waarde van uw huis.

Beschermd stadsgezicht, is er dan een vergunning benodigd?

In eerste instantie maakt het niet uit of het beschermd stadsgezicht betreft. De vergunningplicht is namelijk hetzelfde ook buiten beschermd stadsgezicht (op 1 uitzondering na). Een aantal vuistregels kan je hiervoor hanteren.

-gewoon onderhoud waarbij de profilering, vormgeving en detaillering niet wijzigt is altijd vergunningvrij. Let op maatvoering en vergelijkbaar materiaal!

-Aan de voorkant en zijkant (gekeerd richting de straat) is bij een kozijnwijziging altijd een omgevingsvergunning vereist. In alle situaties.

-Aan de achterkant en zijkant (niet gekeerd naar de straat) kunnen kozijnen wel vergunningvrij worden gewijzigd.

-in Rijksbeschermd stadsgezicht kan je alleen kozijnen aan de achtergevel vergunningvrij wijzigen, voor zover de gevel niet gekeerd is naar openbaar toegankelijk gebied (straat).

-De omgevingsvergunning, mocht die nodig zijn, is voor de omgevingsplanactiviteit

Rijksmonument, is er dan een vergunning benodigd?

Altijd. Ook bij gemeentelijke monumenten.

Contactpersoon, is er vanuit de gemeente een contactpersoon om vragen aan te stellen?

Nikita van Dongen is de contactpersoon van de gemeente. Zij is te bereiken via: [email protected]. Meestal worden mails in ongeveer een week beantwoord. Bij afwezigheid kan je de administratie van V & T DSO bellen om een afspraak in te plannen met een projectinspecteur. Het e-mailadres is: [email protected]. Hier kan je terecht met vragen omtrent omgevingsvergunningen. Let op: echt alleen voor vragen over dit onderwerp.Contactgegevens


We staan klaar voor al uw vragen over deze acties en meer.

Telefoon: 010 747 0147
Mail: [email protected]

Ma - Vrij | 09:00 - 17:00 uur
Za - Zon | Gesloten
Of laat je live inspireren in
onze 2500m Showroom


Wij verwelkomen je graag met een kopje koffie in onze showroom van 2.500m², waar vele duurzame oplossingen te zien zijn, van eenvoudige verbeteringen tot technische installaties. Er zijn oplossingen beschikbaar voor iedere woning en voor ieder budget. Wil je gericht advies over jouw woning, dan kan je een afspraak maken met één van onze adviseurs.

Ben je voldoende geïnformeerd en wil je stappen ondernemen? Dan kunnen wij een vrijblijvende offerte voor je aanvragen. Wij werken samen met diverse gerenommeerde bedrijven in jouw regio, die een vrijblijvende offerte aan je kunnen uitbrengen. Wij zijn in dit offerteproces jouw bemiddelaar en kijken altijd naar de beste prijs/kwaliteit verhouding; verduurzamen zonder zorgen dus!


Openingstijden winkel

Ma - Vrij | 09:00 - 17:00 uur
Za - Zon | Gesloten
Het adres: Directiekade 2, 3089 JA Rotterdam