fbpx

Advies en hulp bij verduurzamen voor VvE's

VvE's willen best verduurzamen, maar komen vaak niet door het proces heen door gebrek aan kennis en ondersteuning vanuit de markt. In dat geval ben je bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen jou helpen met een helder en onafhankelijk energieadvies. In onze winkel kan je inspiratie opdoen over oplossingen voor jullie VvE, ook kunnen wij jullie helpen met het met het opstellen van realistische scenario’s om te verduurzamen; passend binnen het budget en binnen de wensen van jou en jouw buren.

Waarmee kunnen wij je helpen?

Voordat je aan een adviestraject begint voor jouw Vve is het voor ons belangrijk dat wij een goed beeld hebben van de huidige situatie, maar ook waar de behoefte ligt van jullie als Vve.

Stappen voor een duurzame VvE

Stap 1: Oriëntatie
Weten wat er kan door inspiratie over verschillende soorten maatregelen.
Stap 2: Verkenning
Inzicht in het proces en de volgende stap naar een duurzame VvE: – opname gebouw – MDOP – scenario’s – informatie achterban / presentatie
Stap 3: Verdieping
Deskundig en onafhankelijk advies en ondersteuning op maat voor jullie specifieke VvE, inclusief offertes, financiering, subsidies en scenario’s.
Stap 4: Besluitvorming
Ondersteuning en begeleiding richting ALV om concreet aan de slag te gaan met de VvE.
Stap 5: Uitvoering
De energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd. Ondersteuning en controle op uitvoering.

WoonWijzerWinkel stappen

Stap 1. Oriëntatie

Winkel bezoek

Benieuwd met welke maatregelen je zuiniger en comfortabeler kunt wonen? Alle oplossingen en producten zijn te zien in onze winkel! We nodigen je uit om zelf rond te kijken in onze winkel.Bezoek winkel

Adviesgesprek

Benieuwd wat jouw opties zijn? Bespreek je plannen met een adviseur in de winkel. Wij helpen je de juiste richting te vinden en laten je de oplossingen direct in het echt zien.

€125,-


Adviesgesprek

Themadagen

Regelmatig organiseren wij themadagen voor particulier woningeigenaren en VvE's. Bijvoorbeeld over zonnepanelen, gasvrij wonen, isoleren etc.

GRATIS


Themadagen

Startmodule VvE's

In dit eerste onderdeel nemen betrouwbare, ervaren en onafhankelijke VvE deskundigen jullie mee in het gehele proces om het gebouw te verduurzamen.

€325,-


Startmodule VvE's


Stap 2. Verkenning

MDOP scan <10

Een MDOP is een Meerjaren Duurzaam Onderhouds Plan waar het onderhoud van het gebouw in een planning voor 15 jaar is opgenomen. Ook geeft het rapport opties voor verduurzaming.

Op aanvraag


MDOP

Maatwerk scan

De Maatwerkenergiescan is maatwerk voor verduurzaming voor de VvE en het pand. Een expert neemt het pand op en beoordeelt welke mogelijkheden er zijn om te verduurzamen.

Op aanvraag


Maatwerk scan

Verdiepingsmodule

Er is een Maatwerkenergiescan opgemaakt van het pand en de VvE heeft het rapport ontvangen. Het rapport bevat alle mogelijke maatregelen, investeringen etc.

€395,-


Verdiepingsmodule

VvE evenement

Wilt u als gemeente, VvE beheerder, fabrikant of andere organisatie die met VvE’s van doen heeft een evenement organiseren, dan kan dat heel goed in onze eventlocatie ICDuBo. De showroom is thematisch ingericht met duurzame concepten, systemen en productopstellingen. Het is ook mogelijk het evenement te combineren met een rondleiding of interessante sprekers uit ons netwerk. Wij denken graag met u mee.

Op aanvraag


VvE evenement


Stap 3. Verdieping en voorbereiding uitvoering

Offerte aanvragen

Weten je al wat je nodig hebt? Vraag dan direct via ons vrijblijvend offerte(s) aan bij de meer dan 130 aangesloten erkende bedrijven. Profiteer van onze prijsafspraken, acties en diverse aanbiedingen.

Gratis


Offerte aanvragen

Offerte vergelijken

Vraag advies aan een van onze adviseurs in de winkel, via de mail of telefoon. Zij staan altijd voor je klaar met vrijblijvend advies.


Gratis


Draagvlak bijeenkomst

Deze bijeenkomst heeft als doel draagvlak te creëren bij de eigenaren van de VvE voor één of meer stappen naar verduurzaming van de VvE, comfortverhoging, energiebesparing of op weg om los van het gas te gaan.

€395,-


Draagvlak event


Stap 4. Besluitvorming

Ondersteuning en begeleiding richting ALV om concreet aan de slag te gaan met de VvE.

Stap 5. Uitvoering

De energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd door een van de erkende partners van de WoonWijzerWinkel. Hierdoor genieten jullie van de service en garantie van de WoonWijzerWinkel.

Service garantie


Oplossingen voor Vve's

Je wilt samen met jouw VvE jullie wooncomfort verbeteren, besparen op de energierekening of slim investeren in jullie woningen. Wat zijn de juiste oplossingen en waar kan je het beste mee beginnen als VvE? Wij denken graag met je mee. De WoonWijzerWinkel werkt samen met gerenomeerde partners die verschillende oplossingen aanbieden.Subsidie & financiering

ISDE

VvE's kunnen naast een warmtepomp en zonneboiler de ISDE subsidie ook aanvragen voor aansluiting op een warmtenet. Voor bedrijven en VvE's is daarnaast tot en met 31 december 2023 subsidie beschikbaar voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen.

ISDE

Energiebespaarlening

Met de VvE Energiebespaarlening, kan je energiebesparende investeringen, in of aan een appartementencomplex, financieren tot een maximum van € 30.000,- per appartementsrecht tegen een rente van 3,55% voor 10 jaar of 3,85% voor 15 jaar.


Energiebespaarlening


SEEH subsidie

De SEEH is een subsidie bedoeld voor VvE’s, woonverenigingen en wooncoörporaties. De subsidie is er om verduurzamingsprojecten te realiseren. De SEEH bestaat uit drie onderdelen waarvoor je als VvE, woonvereniging of wooncoörperatie de subsidie kan aanvragen.

• Een energieadvies - eventueel met meerjarenonderhoudsplan (MJOP) en/of procesbegeleiding
• De uitvoering van twee energiebesparende isolatiemaatregelen
• De advieskosten van een oplaadpunt voor een elektrische laadpaal


SEEH subsidie