fbpx


De WoonWijzerWinkel is het officiële Energieloket voor de gemeente Rotterdam. De WoonWijzerWinkel adviseert onafhankelijk, waardoor u kunt vertrouwen op betrouwbaar, objectief advies over het verduurzamen van uw woning.
Bent u voldoende geïnformeerd en wilt u stappen gaan ondernemen? Dan kunnen wij een vrijblijvende offerte voor u aanvragen. Wij werken samen met diverse gerenommeerde bedrijven in uw regio, die een vrijblijvende offerte aan u kunnen uitbrengen voor de door u gewenste duurzaamheidsmaatregel. Wij zijn in dit offerteproces uw bemiddelaar en kijken altijd naar de beste prijs/kwaliteit verhouding; verduurzamen zonder zorgen dus!
Wij verwelkomen u graag met een kopje koffie in onze showroom van 2.500m², waar vele duurzame oplossingen te zien zijn. Wilt u gericht advies over uw woning, dan kunt u een afspraak maken met één van onze adviseurs.
Benieuwd naar de opties voor een subsidie of lening voor Energiebesparing in uw gemeente? klik hier Onderstaand ziet u een overzicht van de acties in uw gemeente.

Download hier de Rotterdamse Transitievisie Warmte.

Transitievisie Warmte

Transitievisie Warmte Rotterdam

"Bijna twee jaar geleden sloten ruim honderd organisaties het Nationaal Klimaatakkoord, met als doel om de CO2-uitstoot in Nederland fors te verminderen. Dat betekent onder meer dat we in Rotterdam – net als in de rest van Nederland – in 2050 grotendeels van het aardgas af willen zijn. Dat is nogal een ambitie. Een hele stad aardgasvrij maken is complex. Een proces dat zich afspeelt achter 263.000 Rotterdamse voordeuren. Het is ook een opgave waarvan bijna iedereen overtuigd is dat het nodig is, maar waarvan op dit moment niemand precies weet hoe het moet."

Power voor je Huis

Gratis hulp en advies bij het verduurzamen van je huis

Een energiezuiniger huis draagt bij aan het verminderen van de CO2 uitstoot. Power voor je huis helpt hierbij. Gratis. Gemeente Rotterdam werkt hiervoor samen met de Woonwijzerwinkel. Tussen 1 december 2021 en 1 december 2022 kunnen 1000 huiseigenaren in Rotterdam gratis gebruik maken van deze unieke service.


✔ We geven snel inzicht in wat realistisch is voor jouw huis met de woningscan

✔ Samen bespreken we de beste oplossing en subsidiemogelijkheden

✔ We helpen bij het vinden van aannemers en het krijgen van goede offertes

✔ Profiteer van ca. 30% subsidie op de investering én verlaging van je energiekosten

✔ Maak gebruik van een lage rentelening om de investering te financierenPower voor je huis bestaat uit de volgende stappen:

Stap 1: Woningscan

Ontzorgen start met het invullen van onderstaande woningscan. Door jouw postcode en huisnummer op te geven geeft het systeem inzicht in de bespaaropties voor jouw woning. Hierbij kan je zelf aangeven wat je al heb gedaan en waar jouw voorkeuren liggen. Je kunt zelfs al een offerte aanvragen als je zeker bent over maatregelen. Voorwaarde is wel dat je 2 maatregelen neemt. Op basis van de input van de woningscan nemen we contact met je op.


Stap 2: Intakegesprek (telefonisch)

Nadat we de woningscan hebben ontvangen, nemen we deze graag telefonisch met je door. O.a. kijken we of je (ISDE) subsidie op maatregelen kunt krijgen en of een bezoek van een energieadviseur aan huis je verder kan helpen. Uitgangspunt hiervoor is dat je overweegt 2 of meer maatregelen te nemen. Alleen dan kom je in aanmerking voor ISDE subsidie en verdere ontzorging. Als dit het geval is, dan maken we een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek aan huis.


Stap 3: Persoonlijk duurzaam advies aan huis

Een deskundig energieadviseur komt bij je aan huis om de woningscan te bespreken, de woning te onderzoeken en in combinatie met jouw woonwensen te bepalen wat de meest verstandige verduurzamingmaatregelen zijn met de meeste voordelen. Hij / zij kijkt meteen of je daarop ook subsidie kunt krijgen.

Stap 4: Offerte begeleiding

Als je een keuze voor verduurzamingmaatregelen hebt gemaakt helpen wij je bij het vinden van betrouwbare leveranciers en controleren wij de door hen afgegeven offertes op prijs en kwaliteit én of de leverancier ISDE subsidiewaardige maatregelen aanbiedt.


We kijken vervolgens mee bij de uitvoering door de leveranciers, of ze zich aan de gemaakte afspraken houden. Je bent dus verzekerd van een goed resultaat en goede uitvoering van de werkzaamheden waarbij je ook nog eens € 5.000,- uitvoeringsgarantie krijgt.

Stap 5: Subsidie service

Als de uitvoering gereed is helpen wij je met het aanvragen van subsidie op de uitgevoerde maatregelen. De ISDE subsidie vergoed ongeveer 20% van de kosten van isolatiemaatregelen, warmtepomp of zonneboiler. We zorgen dat je alle benodigde documenten en informatie heeft om de subsidie makkelijk aan te vragen met jouw DigiD. Ook de subsidie service is binnen deze actie gratis.


Zaterdag 18 juni informatiedag isoleren


Door jouw woning te isoleren en te ventileren bespaar je niet alleen op je energielasten, maar verhoog je ook jouw wooncomfort. Isolatie is één van de verduurzamingsmaatregelen waar je nooit spijt van hoeft te hebben. Tijdens de informatiebijeenkomst isoleren vertelt onze adviseur Frank je alles over de ins en outs van isoleren. Zo leer je over alle verschillende soorten isolatie (vloerisolatie, muurisolatie en dakisolatie) en worden de subsidie- en financieringsmogelijkheden besproken. Wil je hier meer over weten? Kom langs op zaterdag 18 juni tussen 10:00 - 14:00 uur.


Aanmelden fysieke informatiebijeenkomst

Inkoop actie

Snel isoleren zonder gedoe

De WoonWijzerWinkel organiseert samen met gemeente Rotterdam een isolatie actie voor woningeigenaren in Pendrecht en Rozenburg. De hoge gasprijzen leiden tot extra drukte in de isolatiewereld. Hierdoor moeten geïnteresseerden vaak lang wachten voordat er een afspraak gemaakt kan worden. En dat is jammer, want daardoor kun je niet aan slag om je huis te isoleren.

Deze actie is geldig voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie en isolatieglas.


Bekijk hier de isolatieactie
Doe de GRATIS woningscan

Gratis hulp en advies bij het verduurzamen van je huis

✔ We geven snel inzicht in wat realistisch is voor jouw huis

✔ We helpen bij het vinden van aannemers

✔ En vragen wij offertes voor je aan


Doe hier de GRATIS woningscan!
Subsidie op isolatiemaatregelen

Ga je isoleren? Kijk dan of je in aanmerking komt voor de Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing (ISDE). Deze subsidie is van toepassing op de volgende isolatiemaatregelen: isolatieglas, vloer- of bodemisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie en dakisolatie. Dat kan met een investering in een (hybride) warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet en met 5 typen isolatiemaatregelen.


Lees meer over de ISDE-subsidie

De WoonWijzerWinkel Rotterdam

De WoonWijzerWinkel is de grootste winkel voor duurzaam wonen in Nederland. Inwoners uit regio Rotterdam kunnen hier terecht met al hun vragen over het verduurzamen van hun woning. In onze showroom kan je zien én ervaren welke oplossingen er zijn op het gebied van duurzaam wonen. Er zijn diverse duurzame oplossingen te vinden; van eenvoudige verbeteringen tot technische installaties. Er zijn oplossingen beschikbaar voor iedere woning en voor ieder budget. Onze adviseurs staan hier voor je klaar.

Ben je voldoende geïnformeerd en wil je stappen ondernemen? Dan kunnen wij een vrijblijvende offerte voor je aanvragen. Wij werken samen met diverse gerenommeerde bedrijven in jouw regio, die een vrijblijvende offerte aan je kunnen uitbrengen. Wij zijn in dit offerteproces jouw bemiddelaar en kijken altijd naar de beste prijs/kwaliteit verhouding; verduurzamen zonder zorgen dus!


Openingstijden winkel en Showroom
Directiekade 3089 JA Rotterdam
(010) 747 01 47
info@woonwijzerwinkel.nl

Openingstijden
Ma - Vrij | 09:00 - 17:00 uur
Za - Zo | gesloten


Acties en evenementen

Infrarood verwarming Inkoopactie

Infrarood verwarming verwarmt in tegenstelling tot radiatoren niet de lucht, maar juist de vloer, de muren, de objecten en de mensen.

Bekijk de actie
Zonneboiler Solesta Inkoopactie

Het verduurzamen van jouw woning begint met een zonneboiler. Een zonneboiler met een vacuümbuis collector levert 3 tot 4x zoveel vermogen als een zonnepaneel.

Bekijk de actie
Geen evenementen gevonden!
Geen evenementen gevonden!

Isolatie actie Pendrecht & Rozenburg

De WoonWijzerWinkel organiseert samen met gemeente Rotterdam een isolatie actie voor woningeigenaren in Pendrecht en Rozenburg.

Een woning is op verschillende plekken te isoleren. Zo kun je jouw dak, gevel, spouwmuren en vloer laten isoleren. Maar ook het plaatsen van dubbel- of tripleglas is een vorm van isolatie.

Veel gestelde vragen

Aardgasvrij, waarom eigenlijk?

Bijna 95 procent van de 7,7 miljoen huishoudens in Nederland gebruikt aardgas voor verwarming, warm water en om op te koken. We hebben in Nederland in het Klimaatakkoord afspraken gemaakt om in 2050 bijna CO2 neutraal (geen uitstoot broeikasgassen) te zijn. We stoppen daarom gefaseerd met het gebruik van aardgas.

Wat betekent aardgasvrij concreet?

Iedereen krijgt ermee te maken. Dat betekent dat u niet meer op aardgas kookt maar elektrisch gaat koken. Uw woning wordt op een andere manier verwarmd.

Moet ik verbouwen of mijn huis aanpassen?

Als u op gas kookt, moet dat op den duur worden vervangen door een elektrische oplossing zoals inductie of keramisch. In de meeste gevallen moet daarvoor een extra groep in de meterkast worden aangelegd. Voor welke alternatieve nieuwe warmtevoorziening ook gekozen wordt, bijna altijd zijn extra isolatiemaatregelen nodig. Het kan dus nooit kwaad om daar al mee te beginnen.

Welke alternatieven voor aardgas zijn er?

Er zijn verschillende manieren om woningen te verwarmen zonder aardgas. De ontwikkelingen hiervoor liggen echter niet stil. We zijn nu bekend met de volgende betrouwbare en veilige oplossingen:

  • Warmtenetten: dit zijn netwerken van leidingen onder de grond, waar warm water doorheen stroomt. Dit warme water is afkomstig van een warmtebron in de buurt. Het kan worden gebruikt om huizen te verwarmen met vloerverwarming en/of wandverwarming, of met radiatoren.
  • Elektrische oplossingen: een huis kan ook worden verwarmd elektrische apparaten. Dit gebeurt in bijna gevallen met een warmtepomp. Die verwarmt een huis als een soort 'omgekeerde koelkast'. In huis ligt dan meestal vloerverwarming en/of wandverwarming.
  • Hernieuwbaar gas / innovatie: dit is waterstof of biogas dat wordt geproduceerd door de vergisting van mest of andere afvalproducten. In een woning werkt groen gas exact hetzelfde als aardgas voor verwarmen en koken. Het enige verschil is, dat de herkomst van het gas duurzaam is.
Hoeveel ISDE-subsidie krijg ik?
Hoeveel ISDE-subsidie je kan krijgen hangt af van het type zonneboiler of warmtepomp dat je aanschaft en hoe groot het oppervlak is dat je gaat isoleren. Voor isolatie reken je op een gemiddelde subsidie van 20% van de aanschafwaarde en voor warmtepompen en zonneboilers zelfs meer dan 30%. In onze handige rekentool zie je snel welk subsidiebedrag je ongeveer ontvangt.
Kom ik als verhuurder van woonruimte of bedrijfsruimte ook in aanmerking voor ISDE-subsidie?
Ben je verhuurder van woonruimte of bedrijfsruimte? Dan maak je gebruik van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor zakelijke gebruikers en VvE’s en de energietransitieleningen van het Energietransitiefonds Rotterdam. Let op: zakelijke gebruikers en VvE’s kunnen enkel ISDE-subsidie krijgen op aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet. Voor isolatiemaatregelen krijgen zakelijke gebruikers geen subsidie.
Kan ik ISDE-subsidie met andere subsidies of leningen combineren?
SDE is een landelijke subsidieregeling die gecombineerd mag worden met andere (lokale) subsidies. Ook kan ISDE-subsidie gecombineerd worden met een Energiebespaarlening, de Energietransitielening van de gemeente Rotterdam of lenen via de eigen hypotheek (extra hypotheekruimte of tweede hypotheek nemen).
Kan ik verduurzamingmaatregelen meefinancieren in mijn hypotheek?
Ja. Isolatiemaatregelen en aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler kan bij veel hypotheekverstrekkers tot 106 procent van de woningwaarde worden meegefinancierd in de hypotheek. Je hypotheekadviseur kan je er meer over vertellen
WoonWijzerWinkel ontzorgt mij helemaal gratis in dit traject. Hoe wordt WoonWijzerWinkel dan betaald?
WoonWijzerWinkel is het energieloket van de gemeente Rotterdam en krijgt daarvoor een vergoeding. Aanvullend krijgen wij een vergoeding van de gemeente voor deze tijdelijke Power voor je huis actie. Tot slot ontvangen wij van bij ons aangesloten uitvoerders/aannemers een vergoeding wanneer die werkzaamheden bij een woningeigenaar uitvoert. Dit is voor alle uitvoerders een vaste vergoeding binnen dezelfde productgroep. WWW heeft dus geen belang bij een bepaalde keuze voor een leverancier. Voor elke leverancier binnen de productgroep, bijvoorbeeld dakisolatie, geldt dezelfde vergoeding. Hierdoor kunnen wij onafhankelijk adviseren en samen met jou bepalen welke leverancier of uitvoerder het beste bij je past.