fbpx

Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel wordt, net zoals de rest van Nederland, de komende jaren aardgasvrij. Alle huizen en gebouwen die nu nog gebruik maken van aardgas om te verwarmen en te koken gaan over op een duurzame energiebron. Het doel is om in 2050 helemaal aardgasvrij te zijn, zoals in het Klimaatakkoord is afgesproken.


Besparen is de eerste stap

Door energie te besparen en zelf duurzame, schone energie op te wekken wil Krimpen aan den IJssel samen met jou een bijdrage leveren aan het reduceren van de CO2-uitstoot en fijnstof. Door minder energie uit fossiele grondstoffen te gebruiken komt er minder fijnstof in de lucht. Fijnstof is slecht voor de gezondheid. Besparen op energiegebruik en het zelf opwekken van energie maakt u bovendien minder afhankelijk van de onvoorspelbare stijging van de energielasten.

Duurzaamheidsdocumenten Krimpen aan den IJssel

Duurzaamheidsagenda

Duurzaamheidsagenda

"Met de duurzaamheidsagenda werken we in stappen toe naar een stip aan de horizon. We streven met elkaar naar een klimaatneutraal en gezond Krimpen aan den IJssel in 2050."

 

Ambitiedocument Duurzaamheid

Ambitieduurzaamheid Krimpen aan den IJssel

"Het mag duidelijk zijn, we moeten alle zeilen bijzetten om het veranderende klimaat een plek te geven in Krimpen aan den IJssel. Internationale en nationale afspraken liggen al enkele jaren vast. De uitwerking hiervan op regionale en lokale schaal vindt nu plaats."

 


Isolatie actie Krimpen aan den IJssel

De WoonWijzerWinkel organiseert samen met gemeente Krimpen aan den IJssel een isolatie actie. Een woning is op verschillende plekken te isoleren. Zo kun je jouw dak, gevel, spouwmuren en vloer laten isoleren. Maar ook het plaatsen van dubbel- of triplelglas is een vorm van isolatie. Start nu met verduurzamen, met onze isolatie actie voor dakisolatie, bodem-, vloer-, spouw-, glas. Isoleer via de WoonWijzerWinkel, dan helpen wij je verder: van persoonlijk advies tot en met de professionele uitvoering. De hoge gasprijzen leiden tot extra drukte in de isolatiewereld hierdoor moeten geïnteresseerden vaak lang wachten voordat er een afspraak gemaakt kan worden. Als je, je inschrijft voor de isolatie actie profiteer je van aantrekkelijke voordelen van onze partners en word je dus sneller geholpen.Isolatie actie Krimpen aan den IJssel
IK BEN HUUR

€ 90,- korting op duurzame producten naar keuze

Huurder in Brielle? Stel zelf een WoonWijzerBox samen met energiezuinige producten aan naar keuze. Via de webshop van de WoonWijzerWinkel.
Dit is het onafhankelijke energieloket voor inwoners van Brielle. Met energiezuinige producten bespaar je tot wel 300 euro op je energie jaarafrekening. Ook draag je bij aan de vermindering van CO2-uitstoot.Vul jouw mandje met energiebesparende producten en krijg €90,- korting met de kortingscode

BRIELLEHUUR


Vraag hier je box aan!


€ 90,- korting op duurzame producten naar keuze

Woningeigenaar in Brielle? Stel zelf een WoonWijzerBox samen met energiezuinige producten aan naar keuze. Via de webshop van de WoonWijzerWinkel.
Dit is het onafhankelijke energieloket voor inwoners van Brielle. Met energiezuinige producten bespaar je tot wel 300 euro op je energie jaarafrekening. Ook draag je bij aan de vermindering van CO2-uitstoot.
Vul jouw mandje met energiebesparende producten en krijg €90,- korting met de kortingscode

BRIELLEKOOP


Vraag hier je box aan!

woningeigenaar nootdorp

De WoonWijzerWinkel het Energieloket voor Krimpen aan den IJssel

De WoonWijzerWinkel is het officiële Energieloket voor de gemeente Krimpen aan den IJssel. Inwoners uit Brielle kunnen hier terecht met al hun vragen over het verduurzamen van hun woning.

De WoonWijzerWinkel adviseert onafhankelijk, waardoor je kunt vertrouwen op betrouwbaar, objectief advies over het verduurzamen van jouw woning. Wij verwelkomen je graag met een kopje koffie in onze showroom van 2.500m², waar vele duurzame oplossingen te zien zijn, van eenvoudige verbeteringen tot technische installaties. Er zijn oplossingen beschikbaar voor iedere woning en voor ieder budget. Wil je gericht advies over jouw woning, dan kan je een afspraak maken met één van onze adviseurs.

Ben je voldoende geïnformeerd en wil je stappen ondernemen? Dan kunnen wij een vrijblijvende offerte voor je aanvragen. Wij werken samen met diverse gerenommeerde bedrijven in jouw regio, die een vrijblijvende offerte aan je kunnen uitbrengen. Wij zijn in dit offerteproces jouw bemiddelaar en kijken altijd naar de beste prijs/kwaliteit verhouding; verduurzamen zonder zorgen dus!

Openingstijden winkel

Di - Vrij | 11:00 - 17:00 uur
Za - Zon | Gesloten
Het adres: Directiekade 2, 3089 JA Rotterdam 010 747 0147 of Mail naar: info@woonwijzerwinkel.nl


Acties en evenementen

Infrarood verwarming Inkoopactie

Infrarood verwarming verwarmt in tegenstelling tot radiatoren niet de lucht, maar juist de vloer, de muren, de objecten en de mensen.

Bekijk de actie
Zonneboiler Solesta Inkoopactie

Het verduurzamen van jouw woning begint met een zonneboiler. Een zonneboiler met een vacuümbuis collector levert 3 tot 4x zoveel vermogen als een zonnepaneel.

Bekijk de actie
Geen evenementen gevonden!
Geen evenementen gevonden!

Woningopname aan huis door een WoonWijzer Expert

Wil jij je woning verduurzamen? Maar weet je niet zo goed waar je kunt beginnen en welke maatregelen voor jouw situatie het meest effectief zijn? Dan raden wij een woningopname aan huis aan!

Tijdens het adviesgesprek aan huis komt onze adviseur Frank langs voor een woningopname. Hij vertelt je meer over de opties die er zijn om je woning te verduurzamen. Denk hierbij aan o.a. isolatie, ventilatie, verwarmingsopties een warmtepomp of zonnepanelen.

Het voordeel van een afspraak aan huis is dat de adviseur jouw woningsituatie met eigen ogen kan zien. De woning wordt van top tot teen bekeken, waarna de adviseur ‘aan de keukentafel’ de duurzaamheidsadviezen met je bespreekt. Deze zijn volledig afgestemd op jouw persoonlijk situatie!

 

Vraag een woning opname aan huis aan!Aan de slag? Wij helpen je graag op weg!

Hoe kan je thuis geld en energie besparen? Met welke maatregelen begin je en hoe weet je welke maatregelen voor jou het beste zijn? Welke subsidies zijn er? En waar vind ik een betrouwbaar bedrijf voor het uitvoeren van deze duurzame maatregelen? Wij helpen je graag met het verduurzamen van jouw woning. Om hier achter te komen bieden wij persoonlijk advies, volledig passend bij jou situatie en portemonnee. Telefonisch, via videobellen in onze showrooms of bij jou thuis aan de keukentafel. Wil je een uitgebreid, persoonlijk adviesgesprek over verduurzaming van jouw woning? Dan kan je hieronder een afspraak maken met onze adviseur. En vraag direct een persoonlijk advies aan.
Adviesgesprek digitaal €89,-

Wil je liever advies op afstand? Onze adviseur laat je via beeldbellen graag de verschillende duurzame oplossingen in de showroom zien.

Maak een afspraak
Adviesgesprek showroom €89,-

Tijdens een persoonlijke adviesgesprek in onze showroom, loop je samen met onze adviseur je wensen voor jouw woning door.

Maak een afspraak
Woningopname digitaal €89,-

Voor een digitale woningopname vragen wij je vooraf een vragenlijst in te vullen over jouw woning en je duurzame wensen.

Maak een afspraak
Woningopname aan huis €100,-

Tijdens een woningopname bekijkt onze adviseur de woning van top tot teen waarna aan de "keukentafel" de opties met je besproken worden.

Maak een afspraak

Je wilt je wooncomfort verbeteren, besparen op je energierekening of slim investeren in je woning. Wat zijn de juiste oplossingen en waar kan je het beste mee beginnen? Wij denken met je mee! Meer info over de WoonWijzer ServiceGarantie en in onze privacyverklaring leest je hoe wij in dit proces met jouw gegevens omgaan.

Veel gestelde vragen

Aardgasvrij, waarom eigenlijk?

Bijna 95 procent van de 7,7 miljoen huishoudens in Nederland gebruikt aardgas voor verwarming, warm water en om op te koken. We hebben in Nederland in het Klimaatakkoord afspraken gemaakt om in 2050 bijna CO2 neutraal (geen uitstoot broeikasgassen) te zijn. We stoppen daarom gefaseerd met het gebruik van aardgas.

Wat betekent aardgasvrij concreet?

Iedereen krijgt ermee te maken. Dat betekent dat u niet meer op aardgas kookt maar elektrisch gaat koken. Uw woning wordt op een andere manier verwarmd.

Wanneer is mijn gemeente aardgasvrij?

Uiterlijk in 2050 moet elke gemeente in Nederland aardgasvrij zijn. Dat is een enorme opgave die niet van vandaag op morgen gereed is. We weten nu nog niet wanneer welke wijk aan de beurt is. Het is de bedoeling dat iedere gemeente uiterlijk begin 2021 een Warmtevisie vaststelt. Daarin staat het voorlopige alternatief voor aardgas per wijk. Ook staat daarin beschreven welke wijken het meest kansrijk zijn om in 2030 aardgasvrij te zijn.

Klopt het dat Duitsland het gebruik van gas juist stimuleert?

In Duitsland is momenteel sprake van een tussenfase op weg naar een CO2 neutrale samenleving in 2050. Duitsland wil snel van olieketels af omdat deze sterk vervuilen. Er is daar sprake van een premie voor de vervanging door een hr-ketel of een warmtepomp met name in gebieden waar nu een gasnet ligt. Het is een logische tussenstap die al veel CO2 uitstoot vermindering kan opleveren. In Nederland geven wij een vergelijkbare subsidie op hybride warmtepompen die ook deels op gas werken. Uiteindelijk gaat ook Duitsland stoppen met aardgas om in 2050 CO2 neutraal te worden. Lees op de website van hier meer over de andere start van Duitsland op de weg naar een CO2 neutraal land.

Moet ik verbouwen of mijn huis aanpassen?

Als u op gas kookt, moet dat op den duur worden vervangen door een elektrische oplossing zoals inductie of keramisch. In de meeste gevallen moet daarvoor een extra groep in de meterkast worden aangelegd. Voor welke alternatieve nieuwe warmtevoorziening ook gekozen wordt, bijna altijd zijn extra isolatiemaatregelen nodig. Het kan dus nooit kwaad om daar al mee te beginnen.

Waar kan ik meer informatie vinden over aardgasvrij wonen.

Meer informatie over het waarom, rol gemeente en VvE’s vindt u op de website van HIER verwarmt. Ook voor meer informatie over wat u zelf als eigenaar of huurder kunt doen, kunt u terecht op de website van HIER verwarmt.

 

Welke alternatieven voor aardgas zijn er?

Er zijn verschillende manieren om woningen te verwarmen zonder aardgas. De ontwikkelingen hiervoor liggen echter niet stil. We zijn nu bekend met de volgende betrouwbare en veilige oplossingen:

  • Warmtenetten: dit zijn netwerken van leidingen onder de grond, waar warm water doorheen stroomt. Dit warme water is afkomstig van een warmtebron in de buurt. Het kan worden gebruikt om huizen te verwarmen met vloerverwarming en/of wandverwarming, of met radiatoren.
  • Elektrische oplossingen: een huis kan ook worden verwarmd elektrische apparaten. Dit gebeurt in bijna gevallen met een warmtepomp. Die verwarmt een huis als een soort 'omgekeerde koelkast'. In huis ligt dan meestal vloerverwarming en/of wandverwarming.
  • Hernieuwbaar gas / innovatie: dit is waterstof of biogas dat wordt geproduceerd door de vergisting van mest of andere afvalproducten. In een woning werkt groen gas exact hetzelfde als aardgas voor verwarmen en koken. Het enige verschil is, dat de herkomst van het gas duurzaam is.
Mijn cv-ketel is aan vervanging toe, wat nu?

Een cv-ketel kopen is een behoorlijke investering. Twijfelt u over de aanschaf van een nieuwe cv-ketel? Bij veel energie- en installatiebedrijven is het ook mogelijk om te huren of te leasen. Bij lease koopt u de cv-ketel over een bepaalde periode af. Bij huur betaalt u een vast bedrag per maand. Kijk op de website van de Consumentenbond voor meer informatie over de voor- en nadelen bij het kopen, leasen en huren van een cv-ketel.