fbpx

Gemeente Hellevoetsluis

In het Klimaatakkoord is vastgelegd dat heel Nederland in 2050 aardgasvrij moet zijn.


De gemeente Hellevoetsluis gaat samen met de inwoners, ondernemers en woningcorporaties kijken wat een geschikt alternatief is om aardgasvrij te koken, te douchen en te verwarmen.

Wat kun je zelf doen om te verduurzamen?

Je kunt je woning isoleren. Dit kan door isolatie aan te brengen in de spouwmuren, daken en vloeren. Maar je kunt ook verduurzamen met kleinere maatregelen, door bijvoorbeeld radiatorfolie aan te brengen, korter te douchen, de verwarming een graad lager te zetten en de cv-ketel in te regelen. De WoonWijzerWinkel is hèt officiële energieloket voor de gemeente Hellevoetsluis. Wij adviseren onafhankelijk, waardoor je kunt vertrouwen op betrouwbaar, objectief advies over het verduurzamen van jouw woning. Hellevoetsluis heeft samen met de gemeenten Brielle, Nissewaard en Westvoorne de Warmtetransitievisie opgesteld.

Download de Warmtetransitievisie Voorne-Putten.

Warmtetransitievisie Voorne-Putten

De opgave op Voorne-Putten

 


De actie van de GRATIS Energiebox van de gemeente Hellevoetsluis is voorbij


WoonWijzerWinkel Rotterdam het Energieloket voor de gemeente Hellevoetsluis


De WoonWijzerWinkel adviseert onafhankelijk, waardoor je kunt vertrouwen op betrouwbaar, objectief advies over het verduurzamen van jouw woning. Wij verwelkomen je graag met een kopje koffie in onze showroom van 2.500m², waar vele duurzame oplossingen te zien zijn, van eenvoudige verbeteringen tot technische installaties. Er zijn oplossingen beschikbaar voor iedere woning en voor ieder budget. Wil je gericht advies over jouw woning, dan kan je een afspraak maken met één van onze adviseurs.

Ben je voldoende geïnformeerd en wil je stappen ondernemen? Dan kunnen wij een vrijblijvende offerte voor je aanvragen. Wij werken samen met diverse gerenommeerde bedrijven in jouw regio, die een vrijblijvende offerte aan je kunnen uitbrengen. Wij zijn in dit offerteproces jouw bemiddelaar en kijken altijd naar de beste prijs/kwaliteit verhouding; verduurzamen zonder zorgen dus!


Openingstijden winkel Di - Vrij | 11:00 - 17:00 uur
Za - Zon | Gesloten
Het adres: Directiekade 2, 3089 JA Rotterdam 010 747 0147 of Mail naar: [email protected]
Welke subsidies en leningen kan ik aanvragen?

Zoek je een subsidie of een regeling voor financiering? Ook in 2022 zijn er verschillende subsidies en regelingen beschikbaar voor het verduurzamen van jouw woning. Om bewoners, bedrijven en organisaties te stimuleren om duurzame maatregelen te nemen, stelt de gemeente Hellevoetsluis subsidies en leningen beschikbaar voor haar inwoners. Er zijn ook landelijke subsidieregelingen beschikbaar. Hiermee probeert de overheid ook dit jaar de klimaatdoelen te behalen. Door op lees meer of gemeentelijke subsidies te klikken, kom je meer te weten over de meest relevante subsidies en regelingen die beschikbaar zijn bij het verduurzamen van jouw woning. Bekijk dus snel welke subsidies en leningen jij kunt aanvragen!


ISDE subsidieGemeentelijke subsidie

Aan de slag? Wij helpen je graag op weg!

Hoe kan je thuis geld en energie besparen? Met welke maatregelen begin je en hoe weet je welke maatregelen voor jou het beste zijn? Welke subsidies zijn er? En waar vind ik een betrouwbaar bedrijf voor het uitvoeren van deze duurzame maatregelen? Wij helpen je graag met het verduurzamen van jouw woning. Om hier achter te komen bieden wij persoonlijk advies, volledig passend bij jou situatie en portemonnee. Telefonisch, via videobellen in onze showrooms of bij jou thuis aan de keukentafel. Wil je een uitgebreid, persoonlijk adviesgesprek over verduurzaming van jouw woning? Dan kan je hieronder een afspraak maken met onze adviseur. En vraag direct een persoonlijk advies aan.


Adviesgesprek digitaal €125,-

Wil je liever advies op afstand? Onze adviseur laat je via beeldbellen graag de verschillende duurzame oplossingen in de showroom zien.

Maak een afspraak
Adviesgesprek showroom €125,-

Tijdens een persoonlijke adviesgesprek in onze showroom, loop je samen met onze adviseur je wensen voor jouw woning door.

Maak een afspraak
Woningopname aan huis €195,-

Tijdens een woningopname bekijkt onze adviseur de woning van top tot teen waarna aan de "keukentafel" de opties met je besproken worden.

Maak een afspraak

Je wilt je wooncomfort verbeteren, besparen op je energierekening of slim investeren in je woning. Wat zijn de juiste oplossingen en waar kan je het beste mee beginnen? Wij denken met je mee! Meer info over de WoonWijzer ServiceGarantie en in onze privacyverklaring leest je hoe wij in dit proces met jouw gegevens omgaan.

Doe de GRATIS woningscan

Gratis hulp en advies bij het verduurzamen van je huis


✔ We geven snel inzicht in wat realistisch is voor jouw huis

✔ We helpen bij het vinden van aannemers

✔ En vragen wij offertes voor je aan


Doe hier de GRATIS woningscan!

scan banner2_Tekengebied 1

Veelgestelde vragen

Aardgasvrij, waarom en wat betekent dit eigenlijk?

Bijna 95 procent van de 7,7 miljoen huishoudens in Nederland gebruikt aardgas voor verwarming, warm water en om op te koken. We hebben in Nederland in het Klimaatakkoord afspraken gemaakt om in 2050 (bijna) CO2-neutraal te zijn (geen uitstoot broeikasgassen). We stoppen daarom gefaseerd met het gebruik van aardgas. Dit betekent concreet dat je elektrisch gaat koken op een inductie- of keramische kookplaat en dat je woning wordt verwarmd via een warmtepomp of op een andere duurzame manier.

Moet ik mijn woning verbouwen of aanpassen als ik aardgasvrij wil wonen?

Wanneer je op gas kookt en wil overstappen op elektrisch koken, dan moet er in de meeste gevallen een extra groep in de meterkast worden aangelegd. Wanneer je duurzaam wil gaan verwarmen, dan zijn er extra isolatiemaatregelen nodig. Soms kan het ook zijn dat de radiatoren vervangen moeten worden.

Welke alternatieven voor aardgas zijn er?

Er zijn verschillende manieren om woningen te verwarmen zonder aardgas. De ontwikkelingen hiervoor liggen echter niet stil. We zijn nu bekend met de volgende betrouwbare en veilige oplossingen: • Warmtenetten: dit zijn netwerken van leidingen onder de grond, waar warm water doorheen stroomt. Dit warme water is afkomstig van een warmtebron in de buurt. Het kan worden gebruikt om huizen te verwarmen met vloerverwarming en/of wandverwarming, of met radiatoren. • Elektrische oplossingen: een huis kan ook worden verwarmd door middel van elektrische apparaten. Dit gebeurt in bijna alle gevallen met een warmtepomp. Die verwarmt een huis als een soort 'omgekeerde koelkast'. In huis ligt dan meestal vloerverwarming en/of wandverwarming. Klik

HIER voor meer informatie over warmtepompen. • Hernieuwbaar gas / innovatie: dit is waterstof of biogas dat wordt geproduceerd door de vergisting van mest of andere afvalproducten. In een woning werkt groen gas exact hetzelfde als aardgas voor verwarmen en koken. Het enige verschil is dat de herkomst van het gas duurzaam is.

Waar kan ik meer informatie vinden over aardgasvrij wonen?

Meer informatie over het waarom, de rol van de gemeente en VvE’s vind je op de website van HIER opgewekt. Ook voor meer informatie over wat je zelf als eigenaar of huurder kunt doen, kun je terecht op de website van

HIER opgewekt.