Waarom gasloos?

Het kan niet aan uw aandacht ontsnapt zijn, het gebruik van gas is momenteel een ‘hot item’ in zowel de media als in de politiek. Nu er maatregelen genomen zijn betreffende de gaswinning, kunnen de maatregelen betreffende gasgebruik logischerwijs niet lang uitblijven. Wilt u niet voor een verrassing komen te staan? Dan is nu het perfecte moment om uw huis alvast voor te bereiden op de toekomst!

Stap voor stap, zo gedaan!

De eerste stap is uw woning isoleren naar energielabel B. Hiermee bespaart u niet alleen veel geld, maar verhoogt u ook uw comfort. Daarna kunt u aan de slag door stap voor stap een gasloze oplossing te kiezen voor verwarming, warm water en koken. Met zonnepanelen maakt u het helemaal compleet!

Vraag direct vrijblijvende offertes aan Vraag direct persoonlijk advies aan


Stap 1 : Isoleren

 
Door het isoleren van uw woning maakt u een goede basis voor gasloos wonen. Vooral woningen gebouwd voor 1980 hebben nauwelijks isolatie. Door het na-isoleren van uw vloer, gevel, dak en glas bespaart u niet alleen veel energie, maar verhoogt u ook het comfort in de woning! Ontdek aan de hand van het bouwjaar welke isolatie oplossingen er voor uw woning geschikt zijn.
 

Stap 2 : Verwarming

 
De verwarming is in de meeste gevallen de grootste energieverbruiker van de woning en wordt voor veruit het overgrote deel van de woningen verzorgt door een HR gasketel. U kunt ervoor kiezen om deze aan te vullen met een hybride warmtepomp, of te vervangen door een volledig warmtepompsysteem. In het eerste geval is lage temperatuur verwarming te adviseren, in het laatste verplicht. Een warmtepomp is op dit moment de meest efficiënte manier van verwarmen. Daarnaast kunt u er voor kiezen om uw complete centrale verwarming te vervangen voor elektrische (infrarood) verwarming. Dit werkt sneller, effectiever en is beter regelbaar dan centrale verwarming.
 

Stap 3 : Warm water

 
Het warme water om bijvoorbeeld mee te douchen wordt nu nog in het overgrote deel van de woningen verzorgt door een HR gasketel. Met een zonneboiler systeem kan het grootste deel van het water met zonlicht worden verwarmd. Daarnaast kan een elektrische doorstroomverwarmer of boiler de rest of zelfs de complete warm watervraag oplossen. Een warmtepompboiler is de meest efficiënte manier voor het elektrisch verwarmen van water.
 

Stap 4 : Koken + opwekking

 
Het laatste beetje gas dat wordt gebruikt bij het koken kan worden vervangen door een inductie kookplaat. Met zonnepanelen maakt u uw duurzame woonwens compleet door uw eigen elektriciteit op te wekken.
 
 
 
 

Bij WoonWijzerWinkel vindt u alles voor duurzaam (ver)bouwen. Wij helpen u van advies tot offerte en uitvoering. Onze service wordt grotendeels bekostigd door de overheid. Aan de aanbieders vragen wij een kleine vergoeding, die zij anders zelf aan marketing zouden uitgeven. Daarom betaalt u bij ons nooit te veel!

Grootste duurzaamheidsassortiment van Nederland.

Persoonlijk en deskundig advies op maat.

100% onafhankelijke begeleiding i.s.m. gemeenten.

Keuze uit >150 geselecteerde aanbieders.

Eenvoudig offerte(s) aanvragen

Constante vegelijking op prijs, kwaliteit en garanties.