Met zonnepanelen ben je je eigen energieleverancier en wek je stroom op via je dak. Zo kan je flink op je energierekening besparen. Het hebben van zonnepanelen wordt steeds populairder, mede doordat de aanschaf de laatste jaren een stuk goedkoper is geworden. Het aanschaffen van zonnepanelen is altijd een slimme investering die je al snel terugverdient. Koop je zonnepanelen via de WoonWijzerWinkel, dan helpen we je verder van persoonlijk advies tot en met de professionele installatie.Op deze pagina vind je informatie over de volgende onderwerpen:

Rivierenland

Zonnepanelen Actie


De WoonWijzerWinkel in Tiel organiseert voor de woningeigenaren in de regio Rivierenland een zonnepanelenactie. Gericht op het ontzorgen van de kopers met garantie voor een goede kwaliteit. Koop je zonnepanelen via de WoonWijzerWinkel, dan helpen we je verder met persoonlijk advies en offertes voor professionele installatie.

Tegen een aantrekkelijk tarief kun je een keuze maken uit één van deze onderstaande pakketten.

 • Standaard pakket
 • zonnepanelen foto
 • Inhoud Pakket
 • Pakket A 8 x Qcell 395 WP mono white paneel inclusief Growatt 3000-S inverter incl wifi.
  Centrale omvormer 1 string
  Prijsindicatie 8 panelen 3160 Wp
  € 4658,- (0% btw)*

 • Pakket B 8 x Qcell 395 WP mono white paneel inclusief Solaredge inverter en 8 x Solaredge optimer.
  Centrale omvormer en optimizers
  Prijsindicatie 8 panelen 3160 Wp
  € 5788,- (0% btw)*

 • Pakket C 8 x Qcell 395 WP mono white paneel inclusief 8 x Enphase IQ7+ inverter
  Een micro-omvormer per paneel
  Prijsindicatie 8 panelen 3160 Wp
  * € 6061,-
  (0% btw)*

 • Lang Garantie pakket
 • zonnepanelen foto
 • Inhoud Pakket
 • Solarwatt glas-glas zonnepanelen

  De zonnepanelen van Solarwatt zijn glas – glas zonnepanelen. Deze zijn zwart van kleur en gemaakt in Duitsland. Deze zijn vele malen sterker dan de traditionele zonnepanelen en onderscheiden zich door de lange levensduur en uitstekende garanties.

  Met een productgarantie van 30 jaar en vermogensgarantie tot 90 % na 25 jaar.

  Per zonnepaneel Solarwatt 400 Wp.

  Omvormer van Solar Edge.

  Prijsindicatie 8 panelen a 3200 Wp
  € 6.051,- (0% btw)

 • Hoog Rendement pakket
 • Sunpower
 • Inhoud pakket
 • SunPower, i. 6 x Sunpower MAX6-AC-425 full black paneel inclusief 6 x Enphase inverter en externe relais

  Prijsindicatie 6 panelen 2550 Wp
  Een micro-omvormer per paneel
  * € 6809,- (0% btw)*
 
* De indicaties zijn incl. omvormer, installatie en aansluiting wifi/ethernet/GSM.
De prijs is berekend op basis van 6 of 8 panelen met schuin dak montage. Bij een plat dak wordt een meerprijs berekend. Meer of minder dan 8 panelen zijn mogelijk. Vraag de offerte aan voor een prijsindicatie.

BTW TERUGGAVE

Sinds 1 januari 2023 zit er geen BTW meer op zonnepanelen. Teruggave van BTW zoals dat in voorgaande jaren kon is dus niet meer nodig.

Zonnepanelen en schaduw

Zonnepanelen worden vaak in serie geschakeld. Het voordeel hiervan is een eenvoudige en voordelige installatie. Beperking is dat als er een of meer panelen tijdelijk in de schaduw vallen de opbrengst van de hele serie daardoor wordt beperkt. De zwakste schakel bepaalt het rendement.
Er zijn verschillende oplossingen om in dat geval het rendement te verbeteren:

Opdeling in Strings

In plaats van alle panelen in een lange keten in serie te schakelen kunnen op moderne inverters twee ketens worden aangesloten. De ene keten heeft dan niet te lijden van schaduw op de andere keten.

Optimizers

Door ieder paneel te voorzien van een optimizer wordt bij schaduw op een paneel het nadelig effect op de totale keten beperkt.

Micro-inverters

Bij toepassing van micro-inverters staan de panelen niet meer in serie maar worden parallel geschakeld met iedere een eigen inverter. De vermindering van rendement door schaduw is dan beperkt tot het paneel waar de schaduw op valt.

Standaard Zonnepanelen

Qcell 395 WP mono white


De zonnepanelen van Qcells zijn de veel voorkomende en standaard glas-folie zonnepanelen. Deze zijn zwart van kleur en gemaakt in Korea. Met een productgarantie van 12 jaar en opbrengstgarantie van 25 jaar. Per zonnepaneel 395 Wp.


Specificaties bekijken

Prijsindicatie 8 panelen 3160 Wp

vanaf €4.658,--

(0% btw).*

Hoog rendement

Sunpower Glas-Folie

Wil je gaan voor een hoog rendement dan kies je voor het hoog rendement pakket van Sunpower. Deze zijn zwart van kleur met glas-folie. Gemaakt in Maleisië/Mexico. Meer rendement betekent een hogere opbrengst. Met Sunpower haalt je het meeste uit jouw dak. Met een garantie van 40 jaar. Per zonnepaneel 410 – 420 Wp. Inclusief een omvormer van het merk Enphase.


Specificaties bekijken

Prijsindicatie 6 panelen 2550 Wp

€6.809,-

(0% btw).*

Lang garantie

Solarwatt glas-glas


De zonnepanelen van Solarwatt zijn glas – glas zonnepanelen. Deze zijn zwart van kleur en gemaakt in Duitsland. Deze zijn vele malen sterker dan de traditionele zonnepanelen en onderscheiden zich door de lange levensduur en uitstekende garanties. Met een productgarantie van 30 jaar en vermogensgarantie tot 90 % na 25 jaar. Per zonnepaneel Solarwatt 400 Wp..


Specificaties bekijken

Prijsindicatie 8 panelen 3200 Wp

vanaf €6.051,-

(0% btw).*

Omvormer

Zonnepanelen wekken gelijkstroom op. Om deze stroom te kunnen gebruiken, moet de gelijkstroom worden omgezet naar wisselstroom. Een omvormer zorgt hiervoor. Het meest toegepast zijn centrale omvormers (ook wel inverter) die zich in je huis bevindt, vaak op de zolder of in de garage. Micro-omvormers bevinden zich vlak bij ieder paneel op het dak en zetten ter plekke de gelijkstroom omzetten in wisselstroom. Bij een omvormer met optimizers bevindt de centrale omvormer zich ook in huis.

Solaredge Growatt TL-X (2 strings) Growatt TL (1 string)Partners


Wij werken in deze actie samen met hiernaast aangegeven partners die nauwkeurig gescreend worden; waardoor je kunt vertrouwen op kwaliteit, goede service en maximale zekerheid

De aanbiedingen zijn gebaseerd op schuin dak montage. Bij een plat dak wordt een meerprijs berekend. Vraag een offerte aan voor een prijsindicatie.

Specificaties schuin dak bekijken Specificaties plat dak bekijken

 

Energie opwekken met zonnepanelen


De aanschaf van zonnepanelen is een duurzame investering in je huis én het milieu. Bovendien bespaar je direct op je energiekosten.Uitgangspunten voor de gegeven prijsindicaties:

 • Schuin dak
 • 40 graden hellingshoek
 • Goothoogte 6 meter
 • 1 fase aardlekautomaat
 • Ruimte in meterkast voor bijplaatsen groep of bijplaatsen kastje waarin groep kan worden geplaatst
 • Leidingtracé via koof of gevel aan de zijde waar ook de panelen worden geplaatst.
 • Realiseren internetverbinding
 • Hoogtetransport en valbeveiligingOfferte aanvragen


Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw zonnepanelen? Wij helpen je graag op weg. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Vul hieronder je gegevens in. Nadat wij je aanvraag ontvangen hebben stemmen wij je aanvraag inclusief je eventueel afwijkende wensen (noteer die in het opmerkingenveld) af met de installateur. Zij nemen vervolgens contact met je op voor een afspraak. *verplicht invullen.

1Offertekeuze
2Persoonlijke gegevens

Veelgestelde vragen


Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
Het antwoord hierop is bijna altijd: ja! Op vrijwel elk soort dak kunnen zonnepanelen worden geïnstalleerd. Twijfel je toch nog of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs. Zij kijken en denken graag met je mee.
Moet mijn dak gericht zijn op het zuiden?
Nee, het dak hoeft niet gericht te zijn op het zuiden. Al levert het natuurlijk wel meer op. Wij verzorgen ook installaties op daken die gericht zijn op het westen en het oosten.
Hebben zonnepanelen veel onderhoud nodig?
Zonnepanelen vragen heel weinig onderhoud. We adviseren om ze om de twee jaar te laten reinigen, om te voorkomen dat ze een deel van hun productiecapaciteit verliezen.
Wie plaats mijn zonnepanelen?
Wij werken tijdens deze actie samen met Masters in Solar .