Met de groeiende vraag naar elektrische auto's staan veel bedrijven voor de uitdaging om hun terreinen uit te rusten met laadinfrastructuur. Deze transitie kan echter overweldigend zijn, met veel vragen over waar te beginnen en welke oplossingen het beste zijn. Gelukkig staan wij klaar om u te begeleiden en te ondersteunen bij elke stap van het proces. Ontdek hoe wij u kunnen helpen om naadloos over te stappen op elektrische mobiliteit en uw bedrijf klaar te maken voor de toekomst. Met de aankondiging dat alle auto's die vanaf 2030 op de markt komen 100% elektrisch moeten zijn, is het nu meer dan ooit belangrijk om goed voorbereid te zijn en de overstap naar elektrische mobiliteit serieus te nemen.

Welke laadpaal past bij mijn bedrijf?

Het maken van de beste keuze hangt af van diverse factoren. Heb je voldoende ruimte voor een laadpaal of is een laadpunt aan de muur een betere optie? En is het alleen jouw auto die moet worden opgeladen, of rijden meerdere medewerkers al elektrisch? Bovendien is het belangrijk om te kijken naar de toekomstplannen van je bedrijf op het gebied van elektrisch rijden. Daarnaast zijn er verschillende vermogens beschikbaar voor laadpalen, waarbij een hoger vermogen zorgt voor sneller opladen. Ontdek welke laadoplossing het beste past bij de behoeften en plannen van jouw bedrijf."

Wat is load balacing

Load balancing bij laadpalen verwijst naar het proces waarbij de beschikbare elektrische capaciteit dynamisch wordt verdeeld over meerdere laadpunten, om ervoor te zorgen dat elk laadpunt efficiënt wordt gebruikt zonder het elektriciteitsnet te overbelasten. Wanneer meerdere elektrische voertuigen tegelijkertijd worden opgeladen op een locatie met meerdere laadpalen, kan het elektriciteitsnet overbelast raken als de totale vraag het beschikbare vermogen overschrijdt. Load balancing zorgt ervoor dat het beschikbare vermogen gelijkmatig wordt verdeeld over de verschillende laadpunten, zodat elk voertuig met de optimale snelheid kan worden opgeladen zonder het net te overbelasten. Dit proces wordt vaak gecontroleerd door slimme laadpalen die zijn verbonden met een centraal beheersysteem. Het beheersysteem bewaakt voortdurend de belasting van het elektriciteitsnet en past de laadsnelheden van de individuele laadpunten aan om een ​​evenwichtige belasting te handhaven. Zo wordt efficiënt gebruik gemaakt van de beschikbare elektrische capaciteit en worden piekbelastingen geminimaliseerd. Voor bedrijven kan dit handig zijn omdat het helpt om overbelasting van het elektriciteitsnet te voorkomen, vooral op momenten waarop meerdere elektrische voertuigen tegelijkertijd worden opgeladen. Hierdoor kunnen bedrijven efficiënter gebruikmaken van hun laadinfrastructuur en tegelijkertijd de operationele kosten verlagen.
 


Vrijblijvend offerte aanvragen

Ontdek hoe uw bedrijf kan profiteren van duurzame oplossingen door hier een offerte aan te vragen. Bij ons kunt u terecht voor een breed scala aan verduurzamingsmogelijkheden, van energie-efficiënte verlichting tot isolatie en hernieuwbare energiebronnen. Wij helpen u graag om uw bedrijf groener en milieuvriendelijker te maken, terwijl u tegelijkertijd kosten bespaart en bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

De 7 Zekerheden van WoonWijzerWinkel

1Offertekeuze
2Persoonlijke gegevens

Offerte voor laadpaal