Vraag je offerte aan bij onze regionale bedrijven die gecertificeerd, betrouwbaar en goed zijn in het isolatie van jouw woning.


Als je je nú inschrijft, profiteer je van een aantrekkelijk aanbod bij één van onze partners. Wij helpen je met het zoeken van een geschikte leverancier.


Een woning verliest in de winter warmte via de buitenmuren, vloer, dak en ramen. Dit is zonde. Er zijn diverse maatregelen beschikbaar om het energieverlies te verminderen. Met deze maatregelen kun je bij het verwarmen van je woning ook veel aardgas en/of elektra besparen. Met het beter isoleren van je woning maak je je woning ook geschikt voor een warmtepomp of andere manier van verwarmen. Een goede geïsoleerde woning is comfortabel en energiezuinig. Dat bespaart uiteindelijk veel geld. Lees hieronder de verschillende isolatiemaatregelen die je nu tijdelijk met voordeel kan nemen.

Een woning kun je op meerdere manieren isoleren. Zo kun je het dak, de gevel, spouwmuur en kruipruimte beter laten isoleren. Ook het plaatsen van HR++, triple of vacuüm glas is een vorm van isolatie. Isoleer bij één van onze regionale isolatiebedrijven. Wij denken en kijken graag met je mee. We geven je persoonlijk advies in onze showroom. Hier kun je de maatregelen bekijken. Je krijgt zo een beter beeld van wat er mogelijk is. We kunnen ook bij jou thuis komen voor een uitgebreider advies. We helpen je met het aanvragen van een aantrekkelijke offerte bij één van onze partners, waarvan wij weten dat ze goed werk leveren en bij jou passen.

De meeste huizen zijn goed te isoleren zonder al te veel gedoe.

Lees hieronder meer over de verschillende isolatie maatregelen.

GEVELISOLATIE

Gevelisolatie levert een forse energiebesparing op. Door het grote oppervlak wordt het warmteverlies sterk verminderd. Daarmee daalt het energieverbruik van de verwarming en de kosten van de energierekening. Spouwmuurisolatie is één van de veel gebruikte maatregelen om dit te bereiken. Misschien heb je ervan gehoord dat isolatiemaatregelen sterk vertraagd kunnen worden door de bescherming van de vleermuizen. Met natuurvriendelijk isoleren kunnen onze isolatiebedrijven de vleermuizen voldoende beschermen. En kunnen zij zo hun werkzaamheden in het juiste seizoen en met de kleine extra ingrepen toch uitvoeren.


Het Rijk en de gemeenten zijn op dit moment bezig met regelgeving rondom het toepassen van de Wet Natuurbescherming bij isolatie. Meer informatie hierover vind je hier.


Hieronder vind je een globale indicatie van de kosten, inclusief natuurlijk vriendelijk isoleren (ivm de vleermuis). Voor spouwmuurafscheiders, renovatie-/ventilatieroosters, gebruik steiger of hoogwerker en impregneren kunnen er nog meerkosten bijkomen. Spouwmuur, keuze uit: Supafil inblaaswol, EPS parels, isolatieschuim tussenwoning (van circa 45m2) vanaf € 895,- Hoekwoning (van circa 100m2) vanaf € 1600,- vrijstaande woning ( van circa 170 m2) vanaf € 2150,-


Factsheet gevelisolatie

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is alleen mogelijk bij gevels met een spouw. Vanaf de jaren 30 werden woningen gebouwd met een luchtspouw in de gevel. Pas na de energiecrisis in de jaren 70 werd hier isolatie in verwerkt. Woningen tussen 1930 en 1970 kunnen dan ook in aanmerking komen voor na-isolatie met spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is de voordeligste methode van gevelisolatie, maar levert wel de minste energiebesparing op. Bij deze isolatieactie bieden wij twee vormen van spouwmuurisolatie: Enverifoam en Knauf cavity wall (moderne glaswol).


Het Rijk en de gemeenten zijn op dit moment bezig met regelgeving rondom het toepassen van de Wet Natuurbescherming bij isolatie. Meer informatie hierover vind je hier.


Enverifoam

Dit is een kunsthars welke een zeer lange levensduur heeft en het wordt op locatie gemaakt. De grondstoffen komen niet uit de houtlijmindustrie zoals alle andere spouwmuur schuimen. Dit schuim is toepasbaar voor alle woningen (dus ook woningen waar al spouwmuurisolatie in zit) zeer goede kierdichtheid.

Prijsindicatie Enverifoam

Prijs voor tussenwoning tot 40 m2 €1.149
Prijs per meter boven 40 m2 €30.23
Prijs per meter voor woningen > 80 m2 €29,12

Knauf Cavity wall

Dit is een glaswol welke niet uitzakt in de muur en is alleen toepasbaar in lege spouwen met een diepte van minimaal 4 cm. Daarnaast heeft dit materiaal zeer goede akoestische eigenschappen.


Prijsindicatie Knauf Cavity wall

Prijs voor tussenwoning tot 50 m2 €1.063
Prijs per m2 voor woningen > 50 m2 €21.96Subsidie op isolatiemaatregelen

Ga je isoleren? Kijk dan of je in aanmerking komt voor de Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing (ISDE). Deze subsidie is van toepassing op de volgende isolatiemaatregelen: isolatieglas, vloer- of bodemisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie en dakisolatie. Vanaf 2 april 2022 is het mogelijk om de subsidie aan te vragen vanaf 1 isolatiemaatregel. De subsidiebedragen verschillen per maatregel. Meer weten? Lees hier verder over de ISDE subsidie of informeer bij de WoonWijzerWinkel naar de mogelijkheden.


Lees meer over de ISDE-subsidie

Bodemisolatie

Voor kruipruimtes en kruipruimtes waarin af en toe een laag water staat, kan een laag EPS bodemparels uitkomst bieden. Dit wordt in de kruipruimte gespoten. EPS bodemparels wordt ook bij deze isolatieactie aangeboden.


Bodemisolatie met EPS of ecobodemparels vanaf € 1199,- vanaf € 2.000,- vanaf € 3.500,-tussenwoning (45m2) hoekwoning (100m2) vrijstaande woning (170 m2)

Vloerisolatie

Als er een kruipruimte onder de vloer zit die hoog genoeg is, kan isolatie aan de onderkant tegen de vloer worden aangebracht. Het aanbrengen van isolatiemateriaal tegen de onderzijde van de vloer is geschikt voor de meeste huizen én levert zeer goede isolatie op. Dat kan met onder andere thermoskussens, platen van kurk, hout, vlas, EPS of schuim; glas- of steenwol en gespoten PUR-schuim. Op de bodem van de kruipruimte komt een dampremmende folie van kunststof (bij voorkeur PE, want PVC bevat vaak schadelijke stoffen). Dit voorkomt dat het isolatiemateriaal vochtig wordt.


Vloerisolatie zorgt voor meer comfort in huis en is een effectieve manier van energie besparen. Een warme vloer draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat en verlaagt de energierekening. Woningen met een bouwjaar van vóór 1980 zijn grotendeels zonder vloerisolatie gebouwd. Mocht dit nog niet zijn na-geïsoleerd, dan is dit zeker een aanrader! Gemiddeld gaat bijna 15% van de warmte via de vloer verloren. De besparing kan dan ook oplopen tot ruim 300,- per jaar!

Woningen met een bouwjaar van vóór 2000 zijn vaak niet voldoende geïsoleerd. grotendeels zonder vloerisolatie gebouwd. Mocht dit nog niet zijn na-geïsoleerd, dan is dit zeker een aanrader! Gemiddeld gaat bijna 15% van de warmte via de vloer verloren. Een warme vloer draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat.


De voordelen van vloerisolatie zijn:

  • Hoger comfort omdat het niet meer zo koud is voor de voeten en door een betere warmteverdeling
  • Minder vocht in de woning omdat er minder vanuit de kruipruimte binnenkomt
  • Lagere energierekening
  • Vloerisolatie verhoogt de toekomkstwaarde van de woning.

Ventilatie in de kruipruimte is erg belangrijk. Zonder ventilatie kunnen vochtproblemen ontstaan, zowel bij een betonnen als een houten vloer.


Onze partners gebruiken onder andere Icynene. Dit is een open cel schuim zonder HFK en CFk’s  en water geblazen. Icynene  is luchtdicht maar ademt wel. Uiteraard zijn onze partners Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) geattesteerd voor het spuiten in kruipruimten. Onderstaande is een globale indicatie van de kosten. Voor het maken van ventilatiekokers, realiseren van doorgangen/graven, bodem- en noppenfolie, extra compartimenten en isoleren vloerluik kunnen er nog meerkosten bijkomen. Vraag voor maatwerk hieronder vrijblijvend je offerte aan.

Vloerisolatie tussenwoning (45m2) vanaf € 1800 hoekwoning (100m2) vanaf € 2000 vrijstaande woning (170 m2) vanaf € 3500

Isolatie van het dak, bespaar tot 25% energie

Bekijk hoeveel isolatie jou oplevert.


Het Rijk en de gemeenten zijn op dit moment bezig met regelgeving rondom het toepassen van de Wet Natuurbescherming bij isolatie. Meer informatie hierover vind je hier.Dakisolatie

Door het dak te isoleren gaat er minder warmte verloren en kun je honderden euro's per jaar besparen. Gemiddeld gaat er bijna 20% warmte via het dak verloren. De isolatie vanaf de buitenzijde is het meest effectiefst maar vraagt een behoorlijke investering. Dit is een mooie oplossing als het dak sowieso aan vervanging toe is. Onze partner -voor schuine pannendaken- geeft nu wel tijdelijk een korting van 7% ! Ook is het mogelijk het dak aan de binnenkant te laten isoleren. Dit isoleert de woning ook goed en zorgt al voor een verbetering. De kosten hiervan zijn lager. Je kunt bij onze partners kiezen voor Pir platen, Pif isolatie of cellulose vlokken. Terugverdientijden van dakisolatie zijn sterk afhankelijk van het stookgedrag, gebruik van de zolderruimte en de uitgevoerde werkzaamheden.


Het Rijk en de gemeenten zijn op dit moment bezig met regelgeving rondom het toepassen van de Wet Natuurbescherming bij isolatie. Meer informatie hierover vind je hier.Dit is een globale indicatie van de kosten, inclusief folie en latten. Voor afwerking met gipsplaten of stucwerk komen er nog meerkosten bij.

dakisolatie binnenzijde 50 m2 vanaf € 2.750,- dakisolatie buiten (pannendak) met folie 50 m2 vanaf € 12.500 nu 7% korting


HR++ glas

Het vervangen van enkel- en dubbelglas werkt comfort verhogend en bespaart energie. Isolerend glas vermindert tocht en condensvorming. De thermostaat kan gemakkelijk een graadje lager, zonder comfortverlies. Bovendien is isolerend glas geluidswerend. Voor de prijzen is een bezoek aan huis door onze isolatiepartner nodig. Vraag voor maatwerk hieronder vrijblijvend je offerte aan.


Voor prijzen is een bezoek aan huis door onze isolatiepartner nodig. Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan.

Bezoek onze showroom


Je kunt de maatregelen van dichtbij bekijken en aanraken in onze showroom. We zijn iedere vrijdagmiddag van 13:00 - 17:00 uur én iedere eerste zaterdagochtend van de maand geopend. Je bent dan van 09:00 - 13:00 uur van harte welkom. Onze energie-adviseurs zijn dan ook aanwezig. Zij kunnen je van alles vertellen over onze isolatie-actie. Maar je kunt ook met andere vragen over het verduurzamen van jouw huis bij ons terecht. Maar je kunt ook een afspraak maken. WoonWijzerWinkel Rivierenland vind je aan de Teisterbantlaan 1a in Tiel.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Vraag vrijblijvend een offerte aan.


Een huis isoleren kan op verschillende manieren en met verschillende materialen. De kosten hierin variëren en hangen dus af van welke isolatievorm je kiest, bijvoorbeeld: spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en bodemisolatie. Maar wat je kiest, en wat de totale kosten dus zijn, hangt mede af van jouw type huis. Zo betaal je andere prijzen voor een tussenwoning, dan voor een vrijstaand huis of hoekwoning. Vul hieronder je gegevens in. Nadat wij je aanvraag ontvangen hebben delen wij de gegevens met de installateur. Zij nemen vervolgens contact met je op voor een afspraak.

* verplicht invullen

1Offerte keuze
2Persoonlijke gegevens
3Woning gegevens
Kies hier één of meerdere opties om een offerte voor te ontvangen.

Veelgestelde vragen

Zijn er subsidies voor het isoleren van mijn woning?
Het is voor huiseigenaren mogelijk om een speciale lening af te sluiten of gebruik te maken van het lage btw-tarief voor isolatiewerkzaamheden. Daarnaast is het voor een Vereniging van Eigenaren (VVE) mogelijk om subsidie te ontvangen. Voor de verduurzaming van je woning zijn subsidieregelingen beschikbaar. Omdat deze per gemeente kunnen verschillen, adviseren we je om een kijkje te nemen op: www.energiesubsidiewijzer.nl.
Wat betekend R-waarde?
Het vermogen van de isolatie om weerstand te bieden aan de warmtestroom wordt geïdentificeerd en gekenmerkt door R-waarde. Hoe hoger de R-waarde, hoe groter het isolerend vermogen. Deze zin veranderen in: De R-waarde is de warmteweerstand van isolatiemateriaal. Hoe hoger de R-waarde, hoe slechter het warmte kan geleiden en dus hoe hoger het isolerend vermogen van het materiaal.
Wat is de levensduur van isolatiemateriaal?
Als isolatiemateriaal van goeie kwaliteit op de juiste manier geïnstalleerd wordt, is het in principe te gebruiken voor de levensduur van de woning.
Wat is spouwmuurisolatie?
Spouwmuurisolatie is een heel eenvoudige manier om de buitenmuren te isoleren. Dit systeem is veelal mogelijk bij woningen die gebouwd zijn na 1930. Een spouwmuur is een gevel die bestaat uit een binnen- en buitenmuur met een ruimte (spouw) van 2 tot 6 cm daartussen. Bij spouwmuurisolatie vult een gespecialiseerd gevelisolatiebedrijf de spouw met isolatiemateriaal, bijvoorbeeld piepschuimbolletjes of glaswolvlokken.
Waarom is dakisolatie nodig?
Via het dak gaat circa dertig procent van de warmte van de woning verloren. Een goed geïsoleerd dak lekt nauwelijks warmte en daarom kan het gunstig zijn om jouw dak te isoleren. Dat kan op verschillende manieren.
Hoe gaat het aanbrengen van vloerisolatie in zijn werk?
Vloerisolatie wordt aangebracht vanuit de kruipruimte. Dit is vaak binnen één dag gebeurd, zodat de overlast tot een minimum beperkt blijft. De enige voorwaarde om vloerisolatrie te realiseren, is dat de kruipruimte minimaal vijftig centimeter hoog moet zijn (gemeten van de vloer tot aan de onderkant van de balken). Als er bij het aanbrengen van vloerisolatie polyurethaan wordt gebruik, dan blijft deze lucht één tot twee dagen hangen. Deze geur is vergelijkbaar met de lucht die na het schilderen van een woning vrijkomt.
ISDE Subsidie
In 2021 krijgt je ISDE subsidie op de volgende verduurzaming maatregelen: isolatie, zonneboiler, warmtepomp en aansluiting op een warmtenet. Wil je subsidie aanvragen voor isolerende maatregelen? Dan moet je minimaal twee maatregelen nemen van een bepaald minimale kwaliteit en minimaal oppervlak. Bij aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler hoef je geen tweede maatregel uit te voeren. De subsidie bedraagt ongeveer 20% van de materiaalkosten en werkzaamheden voor het aanbrengen en installatie.

Wil je nog meer informatie over ISDE regeling en subsidie? Kijk dan op de website van de RVO