Inkoopactie Zonnepanelen Ridderkerk

Steeds meer mensen overwegen om hun eigen stroom op te wekken. Heb je voldoende ruimte op jouw dak? Dan is het slim om daar iets mee te doen. Met zonnepanelen ben je je eigen energieleverancier en wek je stroom op via je dak. Zo kan je flink op je energierekening besparen. Het hebben van zonnepanelen wordt steeds populairder, mede doordat de aanschaf de laatste jaren een stuk goedkoper is geworden. Het aanschaffen van zonnepanelen is altijd een slimme investering die je al snel terugverdient.

De WoonWijzerWinkel organiseert samen met de gemeente Ridderkerk een zonnepanelen actie voor woningeigenaren uit de wijk Bolnes. Als je je inschrijft voor deze actie via de WoonWijzerWinkel profiteer je van de afspraken die de WoonWijzerWinkel met hun partners heeft gemaakt. Dat betekent een eerlijke prijs, uitvoering door een betrouwbare en gecertificeerde partij en een snellere installatie in huis. Wij helpen je graag verder met persoonlijk advies en offertes voor professionele installatie.

Wij hebben 3 pakketen voor je geselecteerd.


 • Basis Pakket
 • zonnepanelen foto
 • Inhoud Pakket
 • Winaico WST-400 MGXP1 FB Glas-Folie, omvormer SMA, Inclu extra groep 16A

  Prijsindicatie 10 panelen 3700 Wp
  * € 5.675,-
 • Meerprijs micro omvormer Enphase IQ7A

  € 1.209,-
 • Lang Garantie pakket
 • zonnepanelen foto
 • Inhoud Pakket
 • SolarWatt Panel vision H3.0 (365Wp) Style Glas-Glas, omvormer SMA, Inclu extra groep 16A

  Prijsindicatie 10 panelen 3700 Wp
  * € 6.070,-
 • Meerprijs micro omvormer Enphase IQ7+

  € 969,-
 • Hoog Rendement pakket
 • Sunpower
 • Inhoud pakket
 • SunPower Maxeon 6 435 AC Glas-Full contact, omvormers, Inclu extra groep 16A

  Prijsindicatie 10 panelen 4150 Wp
  * € 7.854,-
 • Meerprijs Enphase micro omvormers

  € 441,-
 
* De indicaties zijn incl. omvormer, installatie, na btw teruggave en forfaitaire toeslag. Berekend vanuit schuindak montage, meerprijs plat dak +/- 10,- per paneel. Prijzen kunnen altijd afwijken in speciale afwijkende gevallen.

Btw op zonnepanelen terugvragen

Koop je voor de eerste keer zonnepanelen? Dan kun je de betaalde btw terugvragen. Bij een gemiddelde set zonnepanelen levert dat al gauw €1000 op. Je kunt de btw alleen terugvragen als je naam op de factuur van de zonnepanelen staat, je naam op de factuur van het energiebedrijf staat en je het terugvraagt binnen zes maanden na het jaar waarin je hebt geïnvesteerd. Kijk op de website van de Belastingdienst voor het stappenplan van de btw-teruggave.

Meer informatie

Basis Pakket

Winaico WST-400 MGXP1 FB Glas-Folie

BEWUSTE KEUZE

De glas-folie zonnepanelen van Winaico zijn een bewuste keuze en onderscheiden zich door de mooie esthetiek. Het hoofdkantoor van Winaico staat in Duitsland, zodat de zonnepanelen onder het Europese garantiestelsel vallen. Het is een fabrikant met uitgebreide ervaring en expertise in de halfgeleiderindustrie en moderne productietechnologie. Er worden uitsluitend eersteklas, weerbestendige componenten van gecertificeerde leveranciers toegepast. Dat maakt het Winaico mogelijk om duurzame panelen te produceren met langdurige prestaties.


✔ 99% relatieve efficiëntie bij weinig licht

✔ Water drainage voorkomt water en stof ophoping

✔ 15 product- en 25 opbrengstgarantie


Specificaties bekijken

Prijsindicatie 10 panelen 3700 Wp 

€6.884,-

Lang Garantie

SolarWatt Panel vision 3.0 365Wp Glas Glas

Altijd geschikt

Met het Lang garantie pakket kies je voor de zonnepanelen van SolarWatt. In tegenstelling tot traditionele glas-folie zonnepanelen zijn de glas-glas zonnepanelen van SolarWatt vele malen sterker en dat zie je terug in de levensduur en garanties. De nieuwe generatie glas-glas zonnepanelen van Solarwatt vormt de nieuwe maatstaf voor zonnepanelen. Deze technologie staat garant voor een optimale brand- en krasbestendigheid, is bestand tegen hoge belastingen en biedt aanzienlijk meer bescherming tegen temperatuur- wisselingen, vocht en andere milieu-invloeden.


✔ Tot 10 jaar all-risk verzekering

✔ 30 jaar product- en vermogensgarantie

✔ Grote resistentie tegen weersinvloeden


Specificaties bekijken

Prijsindicatie 10 panelen 3700 Wp 

€7.039,-Hoog Rendement Pakket

SunPower Maxeon 6 435 AC Glas-Full contact backsheet

Haal het meeste uit jouw dak

Wil je gaan voor een hoog rendement dan kies je voor het hoog rendement pakket van Sunpower. Daarmee zijn SunPower zonnepanelen de hoogste rendement zonnepanelen die er op dit moment verkrijgbaar zijn op de markt en geschikt zijn voor woningen. Meer rendement betekent een hogere opbrengst. Met SunPower haalt je het meeste uit jouw dak.


✔ Eerste 25 jaar 55% meer energie met hetzelfde oppervlak

✔ Hoogwaardig ontwerp

✔ 25 jaar product- en opbrengstgarantie


Specificaties bekijken

Prijsindicatie 10 panelen 4150 Wp 

€8.692,-

Zonnepanelen terugverdientijd, een rekenvoorbeeld

Voor de berekening van de terugverdientijd van zonnepanelen kijken we naar de aanschafprijs, de btw-teruggave, de opbrengst en de stroomprijs. In dit voorbeeld gaan we uit van 10 zonnepanelen waarvan de opbrengst gelijk is aan een jaarlijks stroomverbruik van 3.103 kWh.

 

Kosten installatie

Kosten circa  

   € 5.920,-

Btw (kun je terugvragen) 

   € 1.027,-

 

   € 4.893,-

OPBRENGST PANELEN (GELIJK AAN STROOMVERBRUIK)

Opbrengst /jaar circa

   3.103 kWh

Elektriciteitsprijs (prijspeil zomer 2021)

   €0,30 per kWh 

Per jaar

   € 931,-

Terugverdientijd

Die opbrengst zorgt er in iets minder dan 6 jaar voor dat u de kosten heeft terugverdiend. Gemiddeld gaan zonnepanelen 25 jaar mee. Dat betekent dat ze zo’n 19 jaar “gratis” stroom opleveren. Wel goed om te weten is dat de salderingsregeling vanaf 2023 afgebouwd gaat worden. Het hoe en wat is nu nog niet in detail bekend. De overheid geeft wel aan dat een gemiddeld zonnepaneelsysteem in 6 tot 8 jaar terugverdiend kan worden.


Wat is een omvormer?

Zonnepanelen wekken gelijkstroom op. Om deze stroom te kunnen gebruiken, moet de gelijkstroom worden omgezet naar wisselstroom. Een omvormer zorgt hiervoor. Het grootste verschil is dat micro-omvormers zich op het dak bevinden en ter plekke de gelijkstroom omzetten in wisselstroom. Bij een omvormer met optimizers bevindt de centrale omvormer zich in uw huis, vaak op de zolder of in de garage. Er zijn nog enkele andere verschillen om rekening mee te houden.

EnphaseMSA

De zon kan warmte en elektriciteit leveren.

Met zonnepanelen wek je zelf 100% duurzame energie op voor jouw woning. Goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Het installeren van zonnepanelen levert een hoop voordelen op. Twijfel jij nog? Wij zetten 6 redenen voor je op een rij waarom zonnepanelen een goed idee zijn.

6 redenen om zonnepanelen te nemen.

✔ Gemiddelde energiebesparing van €600 per jaar
✔ Een lange levensduur van minstens 25 jaar
✔ Terugverdientijd van ongeveer 7 tot 10 jaar
✔ Een beter energielabel
✔ Veilig, schoon, stil en onderhoudsvrij

Zonnepanelen op het dak uitgangspunten

 • Schuin dak
 • 40 graden hellingshoek
 • Goothoogte 6 meter
 • SMA Sunny boy 1 fase omvorming (2.5,3.0 en 3.6)
 • Esdec clickfit montagesysteem
 • 1 fase aardlekautomaat
 • Ruimte in meterkast voor bijplaatsen groep of bijplaatsen kastje waarin groep kan worden geplaatst
 • Leidingtracé via koof of gevel aan de zijde waar ook de panelen worden geplaatst.
 • Realiseren internetverbinding
 • Verzorging van de BTW teruggave
 • Hoogtetransport en valbeveiliging

Zonnepanelen en zonneboiler combineren

Als je voldoende dakoppervlak hebt, kun je een zonneboiler en zonnepanelen combineren


Lees meer over de zonneboiler

Offerte aanvraag

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw zonnepanelen? Wij helpen je graag op weg. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Vul hieronder je gegevens in. Nadat wij je aanvraag ontvangen hebben delen wij de gegevens met de installateur. Zij nemen vervolgens contact met je op voor een afspraak.
* verplicht invullen


Gegevens - Stap 1 van 2
Meerdere opties zijn mogelijk

Veelgestelde vragen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
Het antwoord hierop is bijna altijd: ja! Op vrijwel elk soort dak kunnen zonnepanelen worden geïnstalleerd. Twijfel je toch nog of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs. Zij kijken en denken graag met je mee.
Moet mijn dak gericht zijn op het zuiden?
Nee, het dak hoeft niet gericht te zijn op het zuiden. Al levert het natuurlijk wel meer op. Wij verzorgen ook installaties op daken die gericht zijn op het westen en het oosten.
Hebben zonnepanelen veel onderhoud nodig?
Zonnepanelen vragen heel weinig onderhoud. We adviseren om ze om de twee jaar te laten reinigen, om te voorkomen dat ze een deel van hun productiecapaciteit verliezen.
Kan ik de btw op zonnepanelen terugvragen?
Ja, dat kan! De overheid stimuleert de aanschaf van zonnepanelen door middel van een speciale regeling. Daardoor kun je in de meeste gevallen de BTW die je betaald hebt terugvragen bij de belastingdienst. Op de website van de belastingdienst kun je terecht voor meer informatie.
Wie plaats mijn zonnepanelen?
Wij werken tijdens deze actie samen met Solar engineers. De installateurs waarmee we samenwerken beschikken over jarenlange ervaring.
Is een plat dag geschikt?
Platte daken zijn ook geschikt omdat via de stellages waarop de panelen bevestigd worden een ideale hoek en helling kan worden gekozen. Een dakoppervlak zonder obstakels (zoals een schoorsteen) maakt het makkelijker voor een installateur om de panelen in een mooie opstelling neer te leggen
Wat is de opbrengst van zonnepanelen?
De opbrengst van zonnepanelen hangen af van uw persoonlijke situatie. Factoren die invloed kunnen hebben op de opbrengsten zijn de richting van de panelen, de hellingshoek, schaduw, het type panelen, omvormer en gebruikte kabels en natuurlijk de weersomstandigheden.
Wat is een omvormer?
Een omvormer zet de gelijkstroom die afkomstig is van de zonnepanelen, om naar wisselstroom die standaard uit het stopcontact komt.