Inkoopactie Warmtepompen Albrandswaard


De recente bouw in Portland maakt de all-electric warmtepomp geschikt voor jouw woning. De warmtepomp is een zeer energiezuinige vervanging van de CV ketel, waardoor je de woning geheel aardgasvrij kunt verwarmen. De woning moet goed geïsoleerd zijn en verwarmd worden met een Lage Temperatuur afgiftesysteem (LTV) voor je volledig over kunt gaan op een warmtepompsysteem. Denk bij een Lage Temperatuur afgiftesysteem aan vloer- of wandverwarming of LTV-radiatoren. De levensduur van een warmtepomp is gemiddeld tussen de 15 en 20 jaar.

Een andere optie is de hybride warmtepomp. Met een hybride warmtepomp kun je CO2-uitstoot van een verwarming tot ongeveer 50% verlagen en je gasverbruik daalt tot 50 tot 70%. De hybride warmtepomp is een goede tussenstap optie, omdat het samenwerkt met een gasketel. Als het tijdens de winterperiode te koud is, springt de gasketel bij.

Duurzaam en elektrisch verwarmen


Elektrisch verwarmen kan op verschillende manieren. In de meeste gevallen is een warmtepomp de meeste ideale oplossing. Een warmtepomp is zeer energiezuinig, soms wel vijf keer efficiënter dan een cv-ketel. De warmtepomp gebruikt warmte uit de buitenlucht of bodem om warm water te maken. Dit warme water wordt vervolgens gebruikt om de woning te verwarmen en wordt in een boilervat opgeslagen voor het gebruik van warm tapwater.

Een warmtepomp haalt zijn warmte uit de lucht, bodem of het grondwater


Hierdoor wordt elektrisch verwarmen duurzaam en minder kostbaar. De warmtepomp gebruikt stroom: je zal merken dat je stroomverbruik toeneemt, maar daar staat tegenover dat je geen (bij All-electric) of de helft (bij hybride) gas gebruikt. Weet wel: een warmtepomp werkt he beste in combinatie met goede isolatie.

De genoemde prijsindicaties zijn exclusief de te verkrijgen subsidie. Zoals je hoogstwaarschijnlijk uit het nieuws heb vernomen is de vraag naar warmtepompen explosief gestegen. Dit komt door schaarste aan grondstoffen en een sterk toenemende vraag door stijgende energieprijzen, de situatie in Oekraïne en een verhoogde subsidie op energiebesparende maatregelen. Prijzen van warmtepompen stijgen mee door materiaal- en loonstijgingen in de sector.


Er zijn verschillende warmtepompen:


hYBRIDE

Hybride

Een hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel en heeft niet het vermogen om aardgasvrij te functioneren bij erg koud weer. Hij zorgt op de meeste dagen voor de warmte in huis, de cv-ketel springt alleen bij wanneer dit nodig is. De cv-ketel zorgt ook nog voor warm water in de badkamer en keuken. Een hybride warmtepomp is een makkelijke tussenstap naar wonen zonder aardgas. De hybride warmtepomp haalt de warmte uit de (buiten)lucht of (mechanische binnen)ventilatie. Een hybride warmtepomp die werkt op ventilatie komt niet in aanmerking voor de ISDE subsidie.


ALL ELECTRIC READY

All-electric Ready

Een All-electric Ready kan hybride worden aangesloten, maar is klaar en voorbereid op de toekomst. Dit betekent dat de All-electric Ready een model is dat zowel aan de cv-ketel gekoppeld kan worden als aan een waterboiler zodat de woning aardgasvrij is.


all electric


All-electric

Een All-electric zorgt voor verwarming van je huis én voor het warme water in de badkamer en keuken. Als je ook nog elektrisch gaat koken, woon je zonder aardgas. De All-electric warmtepomp haalt de warme temperaturen uit lucht, bodem of grondwater en heeft een waterboiler (watervoorraad).

Hybride Warmtepomp

 • aroTHERM plus lucht-water warmtepomp
 • Vaillant
 • Vaillant lucht-water warmtepomp
 • Zeer zuinig
  Geschikt voor renovatie
  Zeer stille werking
  Zowel hybride als all electric

 • Lees meer


 • HP-S lucht-water warmtepomp
 • Itho Daalderop
 • Itho Daalderop HP-S Warmtepomp
 • Fluisterstille werking
  Kan verwarmen én koelen
  Besturing met Spider App
  Een COP van 4,2

 • Lees meer


 • Spaarpomp ventilatiewarmtepomp
 • Inventum
 • Inventum spaarpomp ventilatiewarmtepomp
 • Geen buitenunit
  Duurzaam verwarmen
  Gezond ventileren
  Werkt samen met elke type cv-ketel

 • Lees meer


Hybride
Warmtepomp

In de lucht zit altijd warmte. Deze warmte wordt door de buitenunit uit de lucht onttrokken en de binnenunit voegt de warmte toe aan je verwarmingssysteem. Je kunt het vergelijken met een omgekeerde koelkast. De ruimte wordt nu alleen niet gekoeld, maar juist verwarmd. Als de warmtepomp het alleen niet voldoende warm krijgt in je woning, geeft die een signaal aan de cv-ketel om bij te springen. Een hybride warmtepomp werkt dus aanvullend op je cv-ketel, waarbij de centrale verwarming alleen bijspringt bij vorst. Dat levert een besparing op het aardgasverbruik tot wel zeventig procent op.


Hybride warmtepomp
Vanaf € 5.499,-
+ Een warmtepomp die samenwerkt met je cv-ketel
+ Comfort zoals je gewend bent
+ Relatief lage investering
+ Geschikt voor bijna alle woningen > 1970
+ Neemt weinig plek in
-  Cv-ketel schakelt bij als het koud wordt
-  Kraanwater via cv-ketel
-  Je kunt hiermee nog niet volledig van het gas af

Hybride ventilatie Warmtepomp

Huizen die vanaf 1975 zijn gebouwd, hebben vaak ventilatie met mechanische afvoer. Ventielen in de keuken, badkamer en het toilet zuigen voortdurend lucht weg uit de woning. Bij een ventilatie warmtepomp wordt die warme lucht gebruikt om met een warmtepomp naar een hogere temperatuur te brengen en terug te leveren aan de centrale verwarming. Het is een eenvoudige en duurzame oplossing voor het vervangen van bestaande mechanische ventilatieboxen. Met deze optie bespaart u tot 30% op uw gasverbruik voor verwarming (tot 900 m3 p/j).Heeft u geen ventilatiebox dan is deze warmtepomp geen optie voor u.Hybride ventilatie warmtepomp
Vanaf € 4.500,-
+ Een warmtepomp die samenwerkt met je cv-ketel
+ Comfort zoals je gewend bent
+ Relatief lage investering
+ Geschikt voor woningen met een ventialtiebox > 1975
+ Vervangt de huidige mechanische ventilatiebox
-  Cv-ketel schakelt bij als het koud wordt
-  Kraanwater via cv-ketel of combi variant via warmtepomp
-  Je kunt hiermee nog niet volledig van het gas af

All-Electric
Ready

Een All-Electric Ready opstelling werkt in het begin als een hybride systeem. De buitenunit, die qua afmeting en capaciteit iets groter is dan bij hybride, onttrekt warmte aan de buitenlucht en verspreid deze warmte via de binnenunit naar het verwarmingssysteem. De cv-ketel wordt bijgeschakeld waar nodig. Wanneer de woning klaar is om van het gas te gaan, wordt de cv-ketel ontkoppeld en neemt het elektrisch element van de warmtepomp het over. Er wordt een boilervat aangesloten voor het opslaan en verwarmen van warm kraan- en douchewater.

All-Electric Ready warmtepomp
Vanaf € 6.899,-
+ Een warmtepomp die met cv-ketel werkt; en later zelfstandig
+ Direct voldoende vermogen om van het gas af te gaan
+ Stapsgewijs naar volledig elektrisch
+ Neemt weinig plek in
+ Maximale gasbesparing voor verwarming
+ Flink lagere investering dan All Electric
-  Iets hogere investering dan hybride

All-Electric warmtepomp


 • All-electric luchtwarmtepomp F1255
 • Nibe
 • Nibe All-Electric F1255
 • Zeer zuinig
  Met een geïntegreerde boiler
  In drie verschillende vermogens: 1,5-6 kW, 3-12 kW en 4-16 kW
  ISDE-subsidie van € 2.800,- tot € 3.700,-

 • Lees meer


 • WPU bodem water-water warmtepomp
 • Itho Daalderop
 • Itho Daalderop WPU
 • De circulatiepomp gaat langer mee
  Het rendement ligt hoger dan bij glycol systemen
  Hoogste rendement in de markt
  Extreem stil

 • Lees meer


All-Electric
luchtwarmtepomp

Net als bij een hybride of All-Electric Ready systeem wordt er warmte onttrokken aan de buitenlucht. Er is geen back-up dus de warmtepomp moet al het werk verrichten. Het vermogen van een All-Electric warmtepomp is daarom iets groter. De buitenunit is vaak ook stiller. Dat zie je terug aan de grotere afmeting van de buitenunit. Kraan- en douchewater wordt opgeslagen en verwarmd in een boilervat.


All-Electric warmtepomp
Vanaf € 11.199,-
+ Direct van het gas af, volledig elektrisch verwarmen.
+ Volledig van het gas af
+ Maximale gasbesparing
+ Zeer stil
+ Tapwater via boilervat
-  Grotere investering

All-Electric
bodemwarmtepomp

Bij een bodemwarmtepomp wordt er warmte onttrokken aan de constante warmte van de bodem onder uw huis (±12 °C) door een vloeistof in een gesloten lus. Hierdoor is deze warmtepomp extreem energiezuinig. Omdat er geen draaiende delen in de buitenunit zitten is deze warmtepomp ook stiller dan een luchtwarmtepomp. Kraan- en douchewater wordt opgeslagen en verwarmd in een boilervat.


All-Electric bodemwarmtepomp
Vanaf € 20.000,-
+ Direct van het gas af, volledig elektrisch verwarmen.
+ Volledig van het gas af
+ Maximale gasbesparing
+ Lagere energiekosten dan luchtwarmtepomp
+ Zeer stil
+ Tapwater via boilervat
Grotere investering
-  Er moet worden geboord in de (voor)tuin

Subsidie krijgen op je Warmtepomp

vanaf 1 januari 2022 zijn de subsidiebedragen van isolatiemaatregelen en warmtepompen verhoogd. Het hogere bedrag dat je krijgt voor een geïnstalleerde warmtepomp per 2022 is afhankelijk van het energielabel en het thermisch vermogen van de warmtepomp. Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht krijg je tussen de € 1.600 tot 2.700 subsidie. Voor een volledige lucht/water-warmtepomp is het subsidiebedrag € 1.950 tot 3.750. Wij bieden jou alleen warmtepompen aan die voorkomen op de materialenlijst van RVO en dus in aanmerking komen voor subsidie. Wij helpen je graag met de subsidie aanvraag maar deze dien je wel altijd via jouw DigiD zelf aan te vragen.


ISDE subsidie

Vrijblijvende offerte aanvragen


Stap 1 van 2
Kies hier één of meerdere opties om een offerte voor te ontvangen.

Veel gestelde vragen over warmtepompen

Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp?
Voor een warmtepomp is het erg belangrijk dat jouw woning geschikt is. De twee belangrijkste factoren zijn de isolatie en het warmteafgiftesysteem. Als jouw isolatie onvoldoende is, dan kun je het beste eerst hierin investeren.
Hoe werkt een warmtepomp?
De werking van een warmtepomp is het makkelijkst uit te leggen aan de hand van een koelkast. Een koelkast haalt koude lucht uit de buitenlucht. Deze koude lucht verplaatst hij via een soort compressor naar binnen. Zo houdt hij de koelkast koud. Een warmtepomp doet in principe het omgekeerde, en wordt dan ook wel vaak een omgekeerde koelkast genoemd. Een warmtepomp haalt warme lucht uit de buitenlucht en verplaatst deze naar binnen. De warme lucht wordt afgegeven via de aanwezige radiatoren of vloerverwarming.
Geluidsniveau
Let op het geluid van de buitenunit. Dit verschilt per model. Vraag hiernaar bij de installateur of zoek het op in de specificaties. In folders en websites staat vaak het geluidsniveau op een bepaalde afstand.
Onderhoud warmtepomp
Laat de warmtepomp regelmatig nakijken. Echt onderhoud is meestal niet nodig, maar een check op vervuiling of lekkage van het koudemiddel wel. Volg altijd de voorschriften van de fabrikant. Want als de warmtepomp minder efficiënt draait, maakt hij ook meer geluid.
Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een hybride warmtepomp?
Binnen en buiten de woning voldoende ruimte nodig om de binnen- en buitenunit van de warmtepomp te kunnen plaatsen. Binnen heb je beperkte ruimte nodig maar wel zo dicht mogelijk bij de cv-ketel. De exacte afmetingen van de binnenunit zijn afhankelijk van het merk en type hybride warmtepomp. De ruimte die je minimaal nodig hebt is 1,0x0,6x0,4 meter (hxbxd).
Subsidie voor warmtepompen
De ISDE geldt voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, isolatiemaatregelen (dak-, spouw-, gevel-, zolder/vlieringvloer, vloer- en bodemisolatie of HR-glas), aansluiting warmtenet. Je komt in aanmerking voor de ISDE als je eigenaar bent van de koopwoning en deze woning je hoofdverblijf is of direct na de verbouwing wordt. Het apparaat (zonneboiler of warmtepomp), aansluiting warmtenet en/of de isolatiemaatregelen zijn nieuw aangeschaft én je kunt dit aantonen met een betaalbewijs.