Warmtescan-woning door een
gecertificeerd adviseur

Wil je graag weten of er onnodig warmte uit jouw woning verdwijnt?


Veel woningeigenaren verliezen ongemerkt warmte via het dak, de gevel, of de ramen. Dit heeft natuurlijk negatieve gevolgen voor de energierekening. Wil je graag weten of er onnodig warmte uit jouw woning verdwijnt? Maak dan gebruik van Warmtescan-woning door gecertificeerd adviseur

Een warmtebeeld geeft je inzicht in de warmtelekken van jouw woning. Enkele adviseurs van de WoonWijzerWinkel Limburg zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van warmtescans met hittegevoelige camera's. Aan de hand van deze warmtebeelden weet je of het zin heeft jouw woning beter te isoleren of waar de isolatieproblemen zitten. Zo verbeter je, je wooncomfort en je energielasten aanzienlijk.

Een Warmtebeeld van jouw woning

Een warmtebeeld is een thermografische foto van de voorgevel van jouw woning. Een thermografische foto brengt in beeld op welke plekken er warmte uit jouw woning lekt. Dit kan bijvoorbeeld bij de kozijnen zijn, of bij de rand van het dak. Ook als de muren niet goed geïsoleerd zijn of als dubbelglas lek is, is dit zichtbaar op het warmtebeeld. Zo kan je gericht maatregelen treffen om jouw woning energiezuiniger te maken.

Onze werkwijze

Voor de warmtescan


De adviseur van de WoonWijzerWinkel gebruikt een infrarood camera. Hiermee worden temperatuurverschillen in kaart gebracht en gebreken zoals ontbrekende isolatie, kieren en lekkages opgespoord. Voorwaarde voor een warmtebeeld is dat het temperatuur buiten echt ónder 12 graden moet liggen om een goed beeld te kunnen krijgen. Alle aangevraagde warmtebeelden moeten dus in de wintermaanden gepland en uitgevoerd worden. De adviseur belt je op welke dag en circa tijdstip waarop hij of zij definitief bij je aan wilt komen.

Binnen maximaal een week ontvang je de rapportage van jouw warmtescan per e-mail. Je kunt achteraf altijd dezelfde adviseur raadplegen.

Veelgestelde vragen

Ik heb me ingeschreven voor een warmtebeeld wat nu?

Na inschrijving nemen wij contact met je op voor het maken van een afspraak aan huis.

Voor wie is deze actie?
p>Voor eigenaren van een koopwoning in de omgeving van Limburg.

Wat is een thermografische foto?

Een warmtebeeld is een thermografische foto van de voorgevel van jouw woning. Een thermografische foto brengt in beeld op welke plekken er warmte uit uw woning lekt. Dit kan bijvoorbeeld bij de kozijnen zijn, of bij de rand van het dak. Ook als de muren niet goed geïsoleerd zijn of als dubbelglas lek is, is dit zichtbaar op het warmtebeeld. Zo kan je gericht maatregelen treffen om jouw woning energiezuiniger te maken.

Welke alternatieven voor aardgas zijn er?

Er zijn verschillende manieren om woningen te verwarmen zonder aardgas. De ontwikkelingen hiervoor liggen echter niet stil. We zijn nu bekend met de volgende betrouwbare en veilige oplossingen:

  • Warmtenetten: dit zijn netwerken van leidingen onder de grond, waar warm water doorheen stroomt. Dit warme water is afkomstig van een warmtebron in de buurt. Het kan worden gebruikt om huizen te verwarmen met vloerverwarming en/of wandverwarming, of met radiatoren.
  • Elektrische oplossingen: een huis kan ook worden verwarmd elektrische apparaten. Dit gebeurt in bijna gevallen met een warmtepomp. Die verwarmt een huis als een soort 'omgekeerde koelkast'. In huis ligt dan meestal vloerverwarming en/of wandverwarming.
  • Hernieuwbaar gas / innovatie: dit is waterstof of biogas dat wordt geproduceerd door de vergisting van mest of andere afvalproducten. In een woning werkt groen gas exact hetzelfde als aardgas voor verwarmen en koken. Het enige verschil is, dat de herkomst van het gas duurzaam is.