26 augustus “Verwarmen zonder gas dag!”

Download hier de presentaties:

Presentatie Warmtepompen

Presentatie Elektrisch Verwarmen

Presentatie Infrarood verwarming

Presentatie Biomassa

Wat kon u verwachten op de themadag ‘Verwarmen zonder gas’?
Iedere gemeente heeft als doel ooit energieneutraal te worden. Om dit te realiseren zal de gaskraan dicht moeten worden geschroefd, maar hoe verwarm je zonder gas? Op de themadag die de WoonWijzerWinkel organiseert, zijn er parallelsessies (over warmtepompen, elektrisch verwarmen en biomassa) te bezoeken. Ook zal er een centrale presentatie worden gegeven met wereldprimeurs op het gebied van verwarmen. Uiteraard staan de onafhankelijke adviseurs van de WoonWijzerWinkel voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en kunt u de permanent tentoongestelde totaaloplossingen zien.

Programma
09:30 – 10:00 – Parallel sessies, ronde 1: Warmtepompen / Elektrische verwarming / Biomassa
10:30 – 11:00 – Parallel sessies, ronde 2: Warmtepompen / Elektrische verwarming / Biomassa
11:30 – 12:00 – Centrale presentatie Karbonik met wereldprimeurs/innovatieve infrarood verwarming: warmteverf, karbonfolie etc.

Subsidie
De komende jaren zal de CO2-uitstoot moeten worden teruggedrongen. De overheid stimuleert dit door subsidie uit te keren aan particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie opwekken. De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor kleine apparaten voor de productie van duurzame energie opende op 1 januari 2016 en loopt tot en met 31 december 2020.

Hoeveel subsidie is er in 2017?
In 2017 is er € 90 miljoen subsidie beschikbaar. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel en de energieprestatie. Ook voor vragen over subsidie voor de installaties kunt u bij de WoonWijzerWinkel terecht.