fbpx
 
 
 

GLAS-GLAS OPBOUW

Bij een glas-glas paneel is de achterzijde van het zonnepaneel niet voorzien van een plastic laag, maar van glas. De zonnecellen zijn dus tussen twee lagen glas gelamineerd. Het paneel heeft daardoor veel minder last van vocht, temperatuurverschillen en mechanische spanningen.

Het paneel bestaat uit de volgende lagen:
1. 2mm glas
2. EVA Folie (lamineerfolie)
3. Zonnecellen
4. EVA Folie
5 2mm glas
 
 

MINDER DEGRADATIE

Zonnepanelen worden blootgesteld aan diverse weersomstandigheden. De folie van een traditioneel paneel zal hierdoor na verloop van tijd gaan loslaten van het paneel, waardoor lucht en vocht bij de cellen kunnen komen. Dit proces wordt delaminatie genoemd.

Doordat weersomstandigheden geen effect op de zonnecellen hebben, zullen de zonnecellen ook veel minder hard degraderen, dan bij een glasfolie paneel. Dit scheelt 50% degradatie per jaar. Glas-glas zonnepanelen zijn de nieuwste zonnepanelen die de nadelen van degradatie en delaminatie van standaard glas-folie zonnepanelen sterk beperken. Dit betekent een langere levensduur en een hogere vermogens- en productgarantie.
 
 
 
 

HOGER RENDEMENT EN IETS LANGERE TERUGVERDIENTIJD

Doordat een glas-glas paneel anders is samengesteld (folie is vervangen door glas) en de hogere productiekwaliteit duurt het iets langer voor u de panelen heeft terugverdiend.

Hier staat tegenover dat de zonnepanelen veel langer mee gaan en minder hard degraderen. Hierdoor komt er gedurende de levensduur veel meer stroom uit een glas-glas zonnepaneel, dan uit een glas-folie zonnepaneel. Daarmee is het rendement dat u daarmee uit een glas-glas zonnepanelen haalt veel hoger. Op langere termijn leveren glas-glas zonnepanelen dus meer geld op dan glas-folie zonnepanelen.