fbpx
 
 
 

MEEST VERKOCHT

De meeste panelen die op de markt worden aangeboden zijn traditioneel opgebouwde glasfolie panelen. Dit betekent dat de zonnecellen met een folie zijn vastgeplakt achter het glas.

Het paneel bestaat uit de volgende lagen:

1. 4mm glas
2. EVA Folie (lamineerfolie)
3. Zonnecellen
4. EVA Folie
5 Kunststof onderfolie
 
 

PRODUCT- EN VERMOGENSGARANTIE

Op zonnepanelen worden verschillende garanties geboden. Standaard is dit 10 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie. In sommige gevallen worden er door de fabrikant hogere productgaranties gegeven op glas-folie panelen van bijvoorbeeld 12 of 15 jaar. Dit heeft te maken met het wel of niet toepassen van kit en de kwaliteit van de folie. De vermogensgarantie wil zeggen dat er 80% vermogen wordt gegarandeerd na 25 jaar. Let op! De voorwaarden van deze garantie verschillen per merk en installateur.
 
 
 
 
Bij mono cellen wordt er op een gecontroleerde wijze afgekoeld, waardoor de kristallen in één richting liggen. Hierdoor zijn mono-kristallijn panelen over het algemeen iets duurder, maar hebben ook een hogere opbrengst.

SNEL TERUGVERDIEND

Standaard glas-folie panelen zijn over het algemeen binnen 6-8 jaar terugverdiend. Voor de terugverdientijd zit er geen verschil tussen poly- of monokristallijn.