Ventilatie

Deze oplossing is nu beschikbaar in de Woon Wijzer Winkel Kom kijken!

Goede ventilatie is belangrijk.

Vooral voor je gezondheid, maar het bespaart ook energie. In een goed geventileerd huis is de lucht schoner, heb je minder last van schimmel en heb je minder warmteverlies, tocht en kou.

Schone lucht is noodzakelijk voor je gezondheid. Veruit de meeste Nederlandse woningen worden natuurlijk geventileerd door middel van ventilatieroosters in kozijnen of klepramen. Maar er stroomt ook veel via naden, kieren, afvoerkanalen je woning uit. Dit noemen we natuurlijke ventilatie. Het is nodig voor je gezondheid dat je je woning altijd goed ventileert. De aanvoer van frisse en verse lucht in huis zorgt er voor dat vochtige lucht wordt afgevoerd waardoor er minder last is van schimmel en vochtplekken. Met ventilatie is de lucht in je woning veel schoner en gezonder.

Veel mensen maken naden en kieren dicht om tocht en warmteverlies te voorkomen. Dat is slim, maar dan moet je wel zorgen dat er als nog genoeg verse lucht binnenkomt via roosters of klepraampjes. Anders wordt de lucht in je woning snel ongezond. Natuurlijke ventilatie is de eenvoudigste, maar de duurste manier van ventileren. Omdat er veel warmte via alle kieren en naden verloren gaat.

Er zijn verschillende manieren om te ventileren, hierboven wordt natuurlijk ventileren al doorgenomen. De meeste oudere huizen dit: dat gaat via roosters, klepraampjes of naden en kieren. Deze ventilatie kan je vaak een stuk beter én energiezuiniger maken. Vanaf midden jaren 70 zijn huizen gebouwd met mechanische ventilatie. Zulke huizen hebben afzuigpunten (ventielen) in de badkamer, keuken of wc. In de meeste nieuwe woningen zit balansventilatie. Dat is mechanische ventilatie waarbij de ventilator lucht niet alleen afvoert, maar ook aanvoert. Vaak wordt de inkomende lucht al voorverwarmd door de uitgaande lucht: dat noemen we warmte terugwinning (wtw).

Ventileren is iets anders dan luchten. Ventileren moet dag en nacht, het hele jaar door. En op sommige momenten moet je extra ventileren. Bijvoorbeeld als was hangt te drogen in huis, of als je aan het koken of douchen bent. Lees alles over ventileren en je gezondheid.

Tips:

 

  • Er zijn heel wat oplossingen voor ventilatie. Bekijk ze allemaal in onze winkel en laat u adviseren, meer info
  • Voor meer info over ventilatie: klik hier

 

 

Interesse? Vraag meteen een vrijblijvende offerte aan!

Vraag hier vrijblijvend uw offerte(s) aan

Vergelijkbare oplossingen
Soort ventilatie:

ClimaRad is een unieke (gepatenteerde) combinatie van intelligente gebalanceerde ventilatie…

Energie besparen, Meer wooncomfort
>Bekijk

De  Brink Air 70 is de oplossing die alle eigenschappen…

Energie besparen, Nul-op-de-meter
>Bekijk

Slimme, vraaggestuurde ventilatiesystemen van Itho Daalderop zorgen voor een optimale regie, zodat u…

>Bekijk

De ideale oplossing voor individuele kamers en kleinere wooneenheden, voor…

>Bekijk
Hulp nodig bij je keuze?
Vrijblijvend advies aanvragen