fbpx

Deze actie is gericht op huiseigenaren (dus ook voor verhuurders: dus huurders attendeer uw verhuurder op deze actie) van alle woningen gebouwd vóór 1990. Daarna werd isolatie standaard meegenomen bij de bouw. De foto van de voor- en eventueel zijgevel wordt ’s avonds of ’s morgens gemaakt als het flink koud is en zo min mogelijk waait. Op dit moment is het zacht weer. U kunt zich nog steeds aanmelden. Wanneer het weer koud genoeg is krijgt bericht dat de warmtefoto gemaakt kan worden.


Warmtebeeld

Een warmtebeeld is een thermografische foto van de voorgevel van uw woning. De warmtebeelden worden u aangeboden door de gemeente, waardoor het warmtebeeld kosteloos voor u wordt uitgevoerd.

Een thermografische foto brengt in beeld op welke plekken er warmte uit uw woning lekt. Dit kan bijvoorbeeld bij de kozijnen zijn, of bij de rand van het dak. Ook als de muren niet goed geïsoleerd zijn of als dubbelglas lek is, is dit zichtbaar op het warmtebeeld. Zo kunt u gericht maatregelen treffen om uw woning energiezuiniger te maken.


Werkwijze

Voor het maken van warmtebeelden moet het koud, droog en niet te zonnig zijn. Omdat het weer zich niet altijd laat voorspellen, kunnen de warmtebeelden niet ver van te voren ingepland worden. U ontvangt 24 uur van te voren een e-mail, waarin wij onze komst aankondigen en u vragen om de kachel aan te zetten. Dit in verband met het lezen van de warmtebeelden, daarvoor dient uw woning op temperatuur te zijn. U hoeft zelf niet aanwezig te zijn. Na afloop ontvangt u de beelden per email en kunt u ook een telefonisch adviesgesprek inplannen met één van onze adviseurs. De adviseur zal dan de warmtebeelden van uw woning toelichten zodat u precies weet welke isolatiemaatregelen noodzakelijk zijn voor uw woning.


Rijkssubsidies

Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor een zonneboiler, een (hybride) warmtepomp, isolatiemaatregelen en aansluiting op een warmtenet. Zakelijke gebruikers komen in aanmerking voor subsidie voor een zonneboiler, een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet en voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen. Kijk hier voor meer informatie over deze regeling.